Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vudupapa

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnap kezdődik.. az életem egy új fejezete..  Nem akarok ebben a blogban szárnyaló, magasröptű és mélyenszántó gondolatokat írni, mert igazából nem is lenne hozzá lelkierőm. Talán azért csinálom, mert hátha egyszer valakinek jól fog jönni ez a sztori, és lehet amiatt is csinálom, hogy egyszer majd…..
vudupapa 2020.04.26 09:23:57
Csak semmi pánik. Nehéz lesz, de ki lehet (és kell) bírni. Én kb. 25 évvel ezelőtt mentem át rajta, hasonló előzmények után, pedig akkoriban még szegényesebbek voltak a diagnosztikai és terápiás lehetőségek. (És a csontvelő biopszia sem valami szörnyűség, a fájdalomcsillapítókat már feltalálták, viszont szükséges a betegség pontos típusának és stádiumának meghatározásához.) Csak a pontosság kedvéért: orvosi értelemben ez nem rák. A hasonlóságok között van, hogy megfelelő kezelés nélkül szinte biztos halál, a különbségek között pedig hogy megfelelő kezeléssel nagyon jó eséllyel gyógyítható. (Mikor annak idején "civil" orvosoknak említettem, a válasz rendszerint az volt: "örüljön, hogy nem non-Hodgkin".) Ami pedig a megfelelő kezelést illeti: úgy vettem észre, hogy egyes orvosok spéci szakismeret és felszerelés nélkül is hajlamosak elvállalni a kezelést, pedig nemzetközi statisztikák szerint is sokkal jobbak az ember esélyei, ha erre szakosodott intézethez fordul. Az én időmben Budapesten az OOI-ban, Szombathelyen, Pécsett, és ha jól emlékszem, Szegeden volt a kórházban hemato-onkológiai osztály. Ha elkezdik a kezelésedet, próbáld következetesen betartani az utasításaikat, ha pedig problémád van, azt - akár kissé határozottabban is;) - velük beszéld meg, mert még mindig ők azok, akik a legjobban értenek hozzá. Ne dőlj be mindenféle internetes "okosságoknak", "alternatív" ötleteknek, mert azok ilyen esetben akár életveszélyesek is lehetnek. És egy ismerős orvostól hallottam: az ismerős orvos szintén kimutathatóan hátrány, mert ő is emberből van, egy kedves ismerősnél hajlamos mindig a legjobb eshetőségre gondolni, és ezzel értékes időt veszíthettek. Én a kemo előtt is erősen kopaszodtam, de volt egy időszak a kezelés alatt, amikor ahhoz képest is ritkulni kezdett a hajam. Ez elég rondán és lelombozóan nézett ki, ezért inkább leszedettem "smiróra". Az osztályon a nők többsége is így csinálta, és határozottan szexi módon tudták viselni a tükrösen csillogó skalpot. És még valami, ami ezekben a vírusos időkben életbe vágó: mivel mind a betegség, mind a kezelés alaposan rendet vág a nyiroksejtjeid között, fokozottan érzékeny leszel a fertőzésekre, ezért a kezelések alatt semmi buli, semmi nagy társaság, és a mai helyzetben én a munkába járást is hanyagolnám, és úgy általában 65 év felettiként viselném magam:).. Az "immunerősítőkkel" is csínján, előtte feltétlenül kérdezd meg a dokidat, mert ha valamelyiknek véletlenül pozitív hatása is van, akkor lehet, hogy a defektes nyiroksejtekre is ugyanúgy hat.
ködpiszkáló cukrosmadzag 2019.12.09 23:49:03
Az emberi találékonyságnak nincs határa, különösen, ha mások becsapásáról van szó. A beteg ember kiváló célpont: a gyógyulás reményében olyan ígéreteket is hajlandó elhinni, amelyek a józan (betegségtől nem érintett) szemlélő számára irreálisak. A beteg embereknél,  különösen a nehezen vagy nem…..
Régi motorosok biztosan emlékeznek arra az esetre, mikor még Bill Gates jövőt jósolt nekünk, és ennek keretében - igaz mindez 1980-as években történt - állítólagosan úgy nyilatkozott, hogy 640 kByte mindenkinek, mindenre elegendő lesz. Akár tényleg elhangzott ez, akár nem, mi most mindenesetre…..