Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MsIreneAdler

16 bejegyzést írt és 7091 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       „Hogy meddig tart ez az állapot és mire készüljek, abban totál nem látok tisztán, az öndédelgetést pedig már unom” - A szülés előtt az asszonynak elég határozott étvágya volt az intimitás terén, de az utóbbi időben ez nagyot csökkent.                                  Ha…..
MsIreneAdler 2022.06.17 17:00:48
Azért mindig csak ámulok és bámulok, hogy mindig azok a legokosabbak ebben a témában is, akik se terhes nőt, se kisbabát nem láttak még úgy igazán testközelből.

Első gondolatom egyébként a témához, hogy próbáljon meg a kedves poszter a himbilimbijén kipaszírozni egy teniszlabdát, utána dumcsizzunk, mennyire és mikor lesz kanos legközelebb ;)

2. Hogy lehet, hogy nem beszélget egy pár erről??

3. El kellene már felejteni ezt a mítoszt, hogy a nőknek nem kell annyira a szex. Ó dehogynem, sőt. Ok, nyilván kell egy olyan partner, akivel jó is a dolog. Aki ért hozzá, hogyan érje el hogy egy nő szívesen dugjon vele, és alig várja a gyermekágyas időszak végét. Szerencsére vannak még ilyen férfiak :))

@Puerto Prince: egyetértek. Abban is, hogy egy nőnek bizony nem szabad teljesen figyelmen kívül hagynia a párja szexuális igényeit. De ezt egy normális kapcsolatban magyarázni sem kell, hiszen alap, hogy szívesen okozol örömet annak, akit szeretsz. Én azért a háztartásban való közreműködésről nem beszélnék le senkit. Mert persze nem a tiszta lakásra izgul fel a nő, de nagyban növeli a hancúrozási kedvet, ha utána nem kell rögtön a partvissal is játszani.
MsIreneAdler 2022.06.27 16:21:03
@Reactor: szerintem ezt várják el a nőtől, némelyik azért ilyen. Hát nehogymá' szeresse a szexet, mer' az ribanc :) Elég, ha csak itt elolvasod a kommenteket.
@Puerto Prince: -nek valóban a legtöbb dologban igaza van, buzdítok mindenkit, hogy figyeljen rájjja :)
>< Természetesen az utolsó pillanatban Anna lebetegedett, így egyedül utaztam Tamás esküvőjére.   Nem kellett volna.   Az embernek nagyszerű elméletei lehetnek a világról, ám semmi sem pótolja a terepmunkát, mondogattam magam elé a repülőn. Gondoltam ha már úgyis átültetnek a családos…..
MsIreneAdler 2022.06.26 10:13:28
@Puerto Prince: ja, látom rajta, hogy azt gondolja, hogy én mennyivel hitványabb vagyok nála, és nem áll össze neki a matek, hogy miért én vagyok kiegyensúlyozott, boldog, miért nem ő. Mivel szakmailag nem tud dominálni, úgy érezné fairnek, ha legalább magánéletileg le tudna körözni. Mintha ez ilyen verseny lenne. Szerintem ő ezért van ám egyedül, mert úgy tekint erre a párkeresősdire, meg magára az életre, mint valami videojátékra, ahol pontokat kell szereznie és mindenképpen le kellene győznie a másikat.
                       Levélírónk visszasírja szingli életét, amikor még nem járt a nyakára egy sértődékeny, követelőző és olykor érzelmi zsarolásra hajlamos férfi. Jelenlegi barátja úgy érzi, hogy teljesen normális a nyugdíjas életforma egy harminchoz közeledő párnál.                        …..
MsIreneAdler 2022.06.17 17:24:09
@Puerto Prince: hol vannak ezek az oldalak? Nem mintha mostanában annyira ráérnék :((...
                       … ehhez még hozzájön az is, hogy irritáló pasihaverokat tart, szórakozóhelyen simán beszól a kidobóembereknek, ugyanakkor elvárná, ha más pasi miatt szakítana, hogy simán fogadják vissza őt, ha a dolog nem működik. Kinek ne kéne egy ilyen nő?                            …..
                       A barátnő régi álma, hogy anya lehessen, de tettek helyett inkább csak panaszkodik és kifogásokat keres. Ha a párja bármi vigasztalót mond neki, az nem megfelelő, de még a hallgatás sem az.                                  Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
MsIreneAdler 2022.06.02 10:25:00
Csak pár gondolatom lenne...

@bordon: én értem, hogy ideális minél hamarabb szülni, csak egy apróság kimaradt a fejtegetésedből: a férfi. Megint azt veszem észre, hogy a késői gyerekvállalást kizárólag a nők nyakába akarják varrni. Mintha a húszas évek elején járó férfiak tömege élne, halna azért, hogy családot alapítson, de a bitang karrierista, önző tyúkok elveszik tőlük ezt a lehetőséget... Vagy ha jól veszem ki a szavaidból, ezeknek a korán szülni vágyó lányoknak negyvenes pasikat javasolnál? Hát... Anno húszévesen rohadt öregnek láttam ezeket a férfiakat :)
Sokan itt a blogokon felróják a nőnek, hogy minden anyagi forrást a férfitől várnak. Kérdem én, egy 17-21 éves lány miként készüljön anyagilag a babavárásra? Mikor dolgozzon, hogy normális gyedet kapjon és ne nevezzék lebabázott ingyenélő ribancnak?
Ha visszapörgeted a posztokat, kivétel nélkül mindenhol, ahol szóba jön egy férfinál a családalapítás, az a "jótanács", hogy menekülj... Közben a nő meg szüljön...
Szóval nem értem én ezt...

@Almandin: egy pici babának az első évben az édesanyjára van a legnagyobb szüksége. Sajnos viszont elhitetik az emberekkel, hogy ez nem igaz és már a nulladik pillanattól el kell őt zárni valami csillivilli gyerekszoba mélyére... még könyvet is írnak róla, hogyan tartsd magad távol a saját babádtól...eszméletlen... Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az egy légtér ideális, csak azt, hogy kb minimum egy évig édesmindegy hány szoba van a lakásban, a gyerek a szüleivel lesz (illetve arra fog vágyni, hogy velük legyen). Valamint addig azért általában nincs ám ungabunga, amíg a gyerek nem alszik. Ha külön szobája van, akkor is érdemes kivárni, amíg kidől, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések:)))
Persze mindenkinek szíve joga eldönteni, milyen körülmények között vállal gyereket, de egy jó kis albi vagy egy szoba-konyha kezdésnek nem kéne hogy akadály legyen.
MsIreneAdler 2022.06.03 13:37:37
@Lorrh: meg van egy olyan sejtésem, hogy itt csak a száj nagy, a kedves kommentelők, akik a "szüljél korán" mantrát nyomják, tuti nem csináltak gyereket egy fiatal lánynak sem, nem vállaltak felelősséget családért... Dumálni könnyű.

@Almandin: mindig lehetnek buktatók, sőt, aki gyereket vállal, az jobb, ha felkészül pár kellemetlenségre. Viszont arra várni, hogy minden tökéletes legyen na az roppant nagy balgaság. A válási statisztikákról meg az a véleményem, hogy ennyi erővel élni sem érdemes, mert hát annak meg a 100%-a halállal végződik ;)
Nos, amíg próbálom megkeresni az alvókámat ebben az elképesztő hőségben, egy inast megkértem, hogy félóránként hozzon felváltva egy kancsó hideg vizet, majd egy kancsó frissen turmixolt mangólevet. Remélem, nem köp bele, mert eléggé az éjszaka közepén vertem fel ezzel a nem túl elegáns kéréssel,…..
MsIreneAdler 2022.05.29 11:58:38
MsIreneAdler 2022.05.30 21:34:01
@Puerto Prince: nekünk bloglakóknak kéne egy különkiadás. Szoci lóbálná, amit csak szeretne, Szőke és Penni dumcsiznának... Engem meg két hányás között a Greenpeace folyamatosan a vízbe akarna lökni, mert bálnának néznének :)))
Egyébként én őszintén drukkolok, hogy ne legyen brazil szappanopera.
Az a nő azért érdekelne, akinek olyan fontos a nagy dákó, hogy akkor miért marad egy apróság mellett? Valamint a pasi feje is érdekelt volna, mikor közlik vele, hogy picike, ezért mással is ki kell kikormoltatni a kéményt :)
                       Fél év után a pasi az érdektelenség tüneteit mutatja, pedig a barátnő bevállalós az ágyban és bár nincs saját kocsija, minden áldozatra kész, valamint meg tudja különböztetni a hangosabb beszédet az agresszív kiabálástól is.                                  Ha esetleg…..
Posztolónk nem kívánja még valóra váltani párja esküvőre vonatkozó álmait, és attól fél, hogyha a csaj mindezt úgy tálalja a családjának, hogy őt előnytelen fényben tünteti fel, az addig megszokott mosolyoknak vége szakad.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű…..
MsIreneAdler 2022.05.07 19:26:55
@Real_Time: te vagy rosszlányok oázisa :D

Egyébként mikor lett ilyen megbotránkoztató dolog, hogy felnőtt emberekben felmerül egy évnyi együttjárás után, hogy komolyabbra fordítják a kapcsolatot? Mi olyan ördögtől való abban, ha egy nő egy évnyi ráutaló magatartás után feldobja a házasság témát? Persze ha pl időközben le lett fixálva, hogy ez nem egy olyan mélységű dolog kettejük között, akkor valóban értelmetlen ezt erőltetni. Viszont a posztból nekem az derül ki, hogy itt bizony a srác sunnyog, és nem tisztázta hogy esze ágában sincs nősülni... jó, ehhez nyilván tök is kéne....
MsIreneAdler 2022.05.08 21:09:17
@Puerto Prince: igazad van, az igazán fontos dolgokról mindig megfeledkezem :)
Csak nem értem az egészet. Itt egy lány, aki nem akar már több kukit, családot akar alapítani, erre az a jótanács, hogy fuss... Azután köpködik a nöket, hogy miért faszkörhintáznak meg már 30+ mit akar... Csak én érzek némi ellentmondást? Csak nekem nem világos, hogy mi is az elvárás?
„Élvezi a férfiak figyelmét, szereti, ha valaki rajtam kívül még rajong iránta, dicséri, vagy józsik olcsó bókokkal halmozzák el” – Mindig nyugtalanító, ha a barátnőnek pasihaverja van. Hiába mondja, hogy semleges neki, mert legyen akármilyen jófej, ha az úr tapadós és rendszeres barát, a helyzeten…..
MsIreneAdler 2022.05.04 12:00:40
@Lorrh: hát neked ennyit ér a barátságunk????
Na szép :)))))
MsIreneAdler 2022.05.04 15:12:27
@Lorrh: tesztelés netovábbja, figyelj! Felülök én is a konyhapultra. Ha elveszed a tízest, de nem dugsz meg, akkor még lehetünk barátok :))))! Na ki az agyafúrt? :))

@Puerto Prince: ébren már nem is látod őket :)?
MsIreneAdler 2022.05.05 08:46:51
@Peni a Valdes: akkor mik voltak?

@Puerto Prince: ezt a szálat a múltadban, mármint, hogy gonosz is voltál mindig hajlamos vagyok elfelejteni veled kapcsolatban.

@Infomaniac: az amcsiknak mindenki friend:). Nálam ez a jó ismerős, haver, volt osztálytárs, kolléga kategória. Persze abszolút megértem, ha ezt valaki lazábban kezeli egy bizonyos határig. De pl 2 perc után még valaki nem a barátom, ha meg dugtunk, akkor meg már nem a barátom :)
A tolerancia talán soha nem volt ennyire hangsúlyos téma a közbeszédben, a médiában, mint ma. Mindent és mindenkit tolerálni kell, ezt halljuk éjjel-nappal. A szexuális másságot, a világnézeti és politikai különbségeket, az idegen kultúrákat, mentalitásokat, identitásokat. Mégis azt látom, hogy még…..
MsIreneAdler 2022.05.03 21:14:56
@tarsadalom: szerintem úgy van vele, hogy az ellentétek vonzzák egymást, ezért is keres művelt, sokoldalú férfit :)). Ledöbbentem, de tényleg. Anno 20 évvel ezelőtt volt annyi eszem, hogy ilyen rumlis képet ne tegyek ki magamról... Hát soha nem volt könnyű párt találni, de nem irigylem, aki mostanság keres. Gondolom a férfi felhozatal sem sokkal jobb.
Mindegy, én drukkolok neked!

(no meg magamnak is, hogy többé ne kelljen keresnem :))
MsIreneAdler 2022.05.03 22:07:30
@tarsadalom: oké, csak borítok egy szennyeskosarat, hozom a vasalódeszkát meg a felmosóvödröt, felkapom a báliruhám és már pózolhatok is :) Láttam ez a módi! Egyből belém szeretne a fél internet :)))
MsIreneAdler 2022.05.04 10:02:00
@tarsadalom: na ezt jó tudni :)
Egyébként nem keresek és nem is tervezem, hogy fogok. De ha esetleg mégis, feljegyzem, hogy téged nem zavar a kupi :D
  Mindig is kerültem ezt a témát, de úgy gondolom, hogy most itt van az ideje, hogy kifejtsem erről a véleményemet, még akkor is, ha ez után kevésbé leszek népszerű az olvasóim körében. Folyt...
MsIreneAdler 2022.04.29 19:11:02
Sok igazság van abban, amit mondasz, és ez is egyfajta megközelítés.

@calibra2006: én azért nem mosnám össze a hazát és annak szeretetét a politikával, a Fidesszel meg pláne nem. Bár láthatóan jól működik az a narratíva, hogy amennyiben bármi kifogásod van az éppen regnáló kormánnyal szemben, az automatikusan ki is zárja, hogy te jó magyar hazafi legyél. Egyébként szép és jó, hogy szereti valaki a szülőföldjét, de ezért bizony nem osztogat még akciós farhátat sem a hentes. Meg hát azért azt sem gondolom, hogy valamiféle jótéteménynek kellene felfogni, ha a befizetett adómért, járulékaimért cserébe esetleg kapok valamit, pl kimenekítést egy szorult helyzetből (bár abban nem vagyok biztos, hogy ez sima földi halandóknak jár-e).
Aki elment, okkal ment el. Engem az jobban zavar, aki oda megy valahova finnyogni, vagy itt játsza az örök elégedetlent, de változtatni nem hajlandó.
>< 你好! Az egy dolog, hogy ami most történik Kínában, azon belül is Shanghaiban és Shenzhenben, de valamennyire Jilinben, Hong Kongban és másutt is, az bizonyos mértékig, persze, nem tartozik rám. Az sem különösebben zavar, hogy a kollégám azzal a képpel fogadott wechaten, hogy szögesdrótot…..
>< Szó sincs róla, hogy nem tetszenek a fehér nők. Arról van szó, hogy mindig pórul járok velük. És nem azért járok pórul velük, mert nem kapom meg a testüket, hanem az, hogy nem kapom meg a testüket, az a folyománya a pórul járásnak. A pórul járás alapja ugyanis az, hogy túlságosan…..
MsIreneAdler 2022.04.19 17:44:41
@Puerto Prince: jó jó, egy percig nem gondoltam, hogy agresszív lettél volna:).
Mi a felkavaró? Hogy végig azt gondoltad, téged bántottak meg ebben a helyzetben mikor lehet valójában inkább te törtél össze egy (fehér :)) női szívet?
MsIreneAdler 2022.04.20 09:07:34
@Puerto Prince: ja nem akartam túldramatizálni, valóban inkább elbénáztátok mindketten, nem volt itt szándékos bántás.
A barátságból szerelemben én sem hiszek. Ugyanis nálam akkor barát a barát, ha nincs szexuális vonzalom közöttünk. Egyikünk részéről sem, ezt fontos kiemelnem. Vonzalom nélkül meg hogyan "fordulunk át" szeretőkbe? Viszont az ismerkedős, évődős beszélgetős, "bármi lehet" időszakot nem nevezném barátságnak.
Igen, van, aki kalandra, izgalomra vágyik. Mindenkinek van ilyen korszaka, csak nem mindenki "növi" ezt ki. Azért sokan belátják, hogy hiába ömlik ránk a "megérdemled/ragadd meg/élj a mának..." a hosszútávú boldogságnak nem ez a titka.

@Peni a Valdes: egyre biztosabb vagyok benne, hogy én sem vagyok fehér :)
„A saját elveimről senkiért nem tudnék lemondani. Nem akarok belerázódni valaki életébe, és fokozatosan megtanulni, minek milyen következménye lesz” - Posztolónk nem hisz benne, hogy a barátnő megtartásának egyetlen útja a papucs életmód, mert attól, ha valaki csak bólogat, a határozott férfi kép…..
4. - Itt balra kell menni, nem? -kérdezte Mary Grace, aki ekkorra már bizonytalanabb volt, mint a földgáz ára. - Nem tudom - ismertem be. Valójában nagyon is tudtam, mert felismertem a jeleket. Nem ott voltunk, ahol lennünk kellett volna, sőt, az utolsó beazonosítható tereppontot két órája…..
MsIreneAdler 2022.04.12 15:00:22
@Puerto Prince: no igen. Meg van a bejáratott társaság :D

@Szőkenőő: legyen karrierista, nem ezzel van a gond, hanem, hogy ezt nem esik nehezére összeegyeztetni a régi konzervatív értékekkel. Mutasson példát, milyen az, ha egy nő nem áldozata a modern hívságoknak, hanem a régi módon érvényesül...a konyhában:). De basszus még a férje nevét sem vette fel...
Hmmm, nem láttalak a partin, vagy csak nem figyeltem :D

@szociál: szerintem cuki ez az Előd. Olyan alamuszi nyuszi nagyot ugrik forma :). Oké, elárulom, a szemüvegre is bukok :))))

@mgdé: dehogy leszek csalódott. És kiabálni sem fogok :)
MsIreneAdler 2022.04.12 17:43:31
@Peni a Valdes: ha fel is vette, nem használja, szóval...

@Puerto Prince: mondom én, olyan nyolcadik pályán elsőnek felúszó fazonnak tűnik. Valahogy csak elrabolta Csodadóra szívét :).

@szociál: oh hellószia :D
MsIreneAdler 2022.04.13 09:04:05
@mgdé: majd jön szoci és megírja, hogy biztos ezekre is buknak még a pasik...

@Puerto Prince: az okosság nem egyenlő az okoskodással. El sem hinnéd mennyire kevés az okos nő. Szerintem az is buta, aki elhiszi, hogy egy egyetemi diploma után okos lesz. Azért mert valakinek jó popója van, amire leül és bemagolja, amit kell... Hát.... Pont most van erről tapasztalatom milyen csalódottak a friss diplomások, hogy azt igérték nekik, mindent tudnak majd, aztán a való élet összefüggéseit meg nem látják sajnos.
Egyébként itt a blog szférában nem új gondolat, hogy a férfiak továbbtanulási esélyeit mi nők rontjuk. Csak ugye ez olyan, mintha egy futóversenyen én a többi versenyzőt okolnám, amiért megelőznek. Olyan szinten nem lejt (ha lejt) a pálya a nőknek amilyen arányban a férfiak kimaradnak a felsőoktatásból. Meg különben is ma már kár is ebben mérni a sikeresességet.
„Nem vagyok kapcsolatfüggő, se kontrollmániás, de ha már együtt vagyunk, az nem csak egy testi dolog” – Posztolónk a korábbi kapcsolatai során tapasztaltak alapján állított össze egy kívánságlistát. Úgy érzi, nem támaszt nagy elvárásokat az új jelölt irányába, de kérdés, hogy vajon a kiszemelt nő is…..
MsIreneAdler 2022.04.02 11:37:04
@Almandin: én úgy gondolom, hogy alap dolgokat írt a poszter. Sajnos manapság bármilyen elvárást megfogalmazni egy kapcsolatban a másikkal szemben az már egyenlő a korlátozással, megalázással, kontrollal. Pedig szerintem tök alap, hogy ha van egy párom, nem megyek privát bulikra férfiakkal, ha van időm, és ír, válaszolok, meg nem vagyok bunkó a barátaival. Nyilván, az is alap, hogy ez kölcsönös, és olyat várunk a másiktól, amit magunk is megteszünk. Ha nem alkalmazkodunk a másikhoz, mindenki csinál, amit csak akar, az nem kapcsolat.

@_krampampuli_: ebben a formában egyet tudok veled érteni az öltözködésben, hogy neked ez a stílus egyáltalán nem jön be. Csak sokszor az úgy szokott ám lenni, hogy a pasinak tetszik a kihívó öltözet ismerkedéskor, majd a kapcsolatban meg már nem, és csak ekkor kezd el rugózni a miniszoknyán meg a tűsarkún. Ez szánalmas.
MsIreneAdler 2022.04.02 14:57:14
@Real_Time: na igen. Azok a férfiak, akik mellől csak azért nem lécel le az asszony, mert zsákba dugták, roppant büszkék lehetnek magukra :)

@Almandin: nincs szabály erre, kinek, mennyi beszélgetés elég/megfelelő a párjával naponta. Pl ha én ne adj isten kétszer is szeretek beszélgetni meg háromszor írni, ettől még nem vagyok kontrollmániás. Óriási a különbség a kedves érdeklődés és az ellenőrzés között. Nyilván utóbbi az gáz.
A posztban ez van: nem parancs, hogy kedvelje a barátait, csak viselkedjen velük normálisan. Ebben sincs semmi extra.
Egyébként a poszter sem arról ír, hogy ha majd lesz egy nője, ilyenné szeretné formálni, hanem, hogy ilyen paraméterekkel keres. Ez meg szíve joga.
Igen sajnos ilyen nyüstölős nőt én is ismerek. Aki nem talált magának olyan pasit, amilyenre vágyott, hát gondolta "csinál " egyet magának. Ha kell szinte baltával faragja a pasikat akiket megkaparint. Mikor pedig megunják és otthagyják, a nőci panaszkodik, hogy nélküle ők semmik lennének, milyen hálátlanok ezek. Így én felvenném a listára a nem "baszogatjuk a másikat" pontot is :)
A pasi végre elcuccol anyutól, de még így is hazaviszi a szennyest, és a tisztálkodást is ott végzi, ha éppen nem a barátnőjénél. Posztolónk nem tudja, meddig bírja még ezt, de legalább takarítani engedi a párja.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű…..
Amikor Posztolónk felhozza a gyerektémát párjának, az egy majddal intézi el a kérdést, pedig minden adott volna hozzá most is. Mitől fél egy férfi általában ilyenkor?   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó…..
MsIreneAdler 2022.03.21 20:52:50
@Puerto Prince: ez a "négerkolbászra vágyó fehér nők tömkelege" is amolyan városi legenda, mint a "dőzsölő egyedülálló anya". Őszintén szólva egy közeli, de még távoli nőismerőstől sem hallottam soha, hogy kifejezetten fekete pasit szeretnének. Akiknek meg fekete a párja, náluk mind mellékes volt ez, a személyiség és egyéb jó tulajdonságok vittek mindent. De hát ezzel a csokigyerekeket korlátlan mennyiségben és szégyentelenül potyogtató magyar nők mítoszával nem lehet mit kezdeni.

@Cirigli Jenő: na igen. Ahelyett hogy ezek a 100 kilós lánykák szemlesütve tűrnék a keménytökű, böcsületes magyar legények megvető megjegyzéseit, nem általlanak olyan férfiakhoz fordulni, akiknek tetszenek. Fertő :)
MsIreneAdler 2022.03.22 20:10:37
@Cirigli Jenő: egyébként ezt a témát már én is feszegettem, hogy többnyire nem egy ligából választanak a csoki srácok meg az őket irigylő, a nőiket féltő fehér pasik... de mindegy :)
@Puerto Prince: attól, hogy anyuka újra férjhez ment a saját gyerek, akkor is saját marad, arról gondoskodni kell. Ezért nem értem az összefüggést.

@Lorrh: az a baj hogy ehhez olyan normális emberek kellenek, hogy az ritka. Akik ilyen összhangban vannak, minek válnak el :)?
„Amíg magát veri, az csak egy ideig lesz elég (szerintem) de majd rájön, hogy itt vagy te is, ha bosszút akarna állni a világon” – Levélírónk aggódik a barátnőjéért, aki egy hangulatingadozásos pasival van együtt, ám szakítás helyett jelenleg barátja anyagi támogatását fontolgatja.   Ha…..
MsIreneAdler 2022.03.19 12:42:28
@Real_Time: nem az a baj hogy leírod a véleményed, hanem hogy egy durva (kizárólag a nőkkel szembeni) általánosítgatásból jutsz a következtetéseidre. De tudod mit? Még ez sem gond ha az általad leírtakat nem akarnád valamiféle ultimate igazságnak feltüntetni.
De most konkrétan bele is kötnék valamibe :). Ez a "dőzsölő, felmagasztalt egyedülálló anyuka" mítosza hogy a büdös bánatba alakult ki itt a blogokon? Gyereket nevelni fárasztó és költséges két embernek is. Ezt te is elismerted. Akkor mitől van olyan kurva jó dolga egy anyukának egyedül akár csak egy gyerekkel is? Ja mert hozzávágnak havonta pár tízezret ( amit ugye apuka tud csökkenteni rendesen, ha pl vállalkozó minimálbéren....). De kérlek, komolyan, a handabandázáson kívül, mondj már egy pozitívumát ennek az életnek?
Gyermekelhelyezés. A válások 80-90%-a közös megegyezéssel zajlik. A maradék esetben lehet szükség bírói döntésre. Tehát a legtöbb esetben a szülők (igen az apa is) közösen egyeznek meg abban, hogy a gyerek az esetek többségében az anyánál maradjon. Így ez nem egyedül a nők elhatározása. Ha pedig a bírósági ügyeket nézzük, a bírok zöme férfi...szóval megint csak igen merész kijelenteni, hogy pusztán nők gondolják azt, hogy válás után náluk van a gyerek helye.
Tudom, hogy a tények sosem zavarnak meg téged, és feleslegesen írok itt bármit, de most időm is volt, meg unatkoztam is. :)
MsIreneAdler 2022.03.19 14:12:18
@_Amatőr_: bocsánat, köszönöm szépen a helyesbítést, lehet egy régebbi statisztikába botlottam. Akkor azokban az esetekben, ahol a gyermek elhelyezése kérdéses, ott többségében női bírók döntenek erről, akik lehetnek elfogultak. Tehát a 10-20%-nyi eset ki tudja hány százalékában lehet részrehajlásról szó.
A lényegi mondandómat viszont tartom: egyedül sokkal nehezebb gyereket nevelni, az összes igényt vele kapcsolatban kielégíteni, mint ketten, ezért jó lenne elfelejteni azt, hogy irigyeljük az egyedülálló szülőket ( illetve azokat nem is, hanem csak az anyákat...)
„Az a legszemetebb, amikor azzal hitegetnek, hogy már mindjárt szakítanak, csak kis idő kell még” – A kapcsolatban lévő nők vagy egótuningból flörtölnek, vagy azért, mert a legfigyelmesebb lelki szemetesládák mindig az ellenkező nem soraiból kerülnek ki.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
MsIreneAdler 2022.03.14 18:19:17
@Cirigli Jenő: kérdezd már meg, kíváncsi vagyok! De mekkorát röhögnék, ha válasz az lenne: a horoszkópod miatt :D

@Puerto Prince: mondasz valamit. Szerintem egy olyan nő, akinek van egy kis agya, az tudja, hogy sokkal többet ér, ha egy férfi leleményes, életrevaló, mintha beleszületik valami gazdag családba és herdál.
MsIreneAdler 2022.03.15 10:40:07
@Puerto Prince: örülök, hogy leírtad, amire végül én is gondoltam @Cirigli Jenő:- vel kapcsolatban, csak ugye finom női imidzsem megőrzése végett, nem biggyeszthettem ide :D
Azért fura, hogy nem tartod magad leleményesnek. A világ különböző pontjain éltél, mikor a korodbeli európai férfiak többsége a kanapéról nem akar felkelni. Még akkor sem, ha nyilvánvaló, hogy pl nők szempontjából Ázsia maga lenne nekik a Paradicsom. Nálam azért az belefér a leleményesség fogalmába, ha nem besavanyodottan kesereg, hanem tesz is azért, amit el szeretne érni.
MsIreneAdler 2022.03.17 20:44:15
@Puerto Prince: ööö azért nem avatlak szentté, ne aggódj :)! Inkább csak arra utaltam, hogy a leleményesség nem csak ilyen macgyver-i tulajdonságokat rejt magában.
Amit @Cirigli Jenő: ír, az is "megkapó" tud lenni. Mikor érzed, hogy te igenis egy vagy a sok közül és neked különleges helyed van.
Kedves olvasók!   Egy kedves kommentelőtársunk biztatására úgy döntöttem, hogy itt az ideje megvalósítani egy régi álmomat! Üdvözöl Benneteket a Exclusive TROPICAL SEX TOUR!   Ez nem holmi katamaránon az Adrián Fekete Pákóra matyizós, ócska kokós ribancokat kefélés lenne, hanem minőségi túra,…..
MsIreneAdler 2022.03.14 15:01:52
@Puerto Prince: meg még olyanra is gondolok, hogy mi van, ha valaki ittasan bekattan.... De ne is halgass rám, nekem folyamatosan futnak ilyen B, C és ZS tervek szinte mindennel kapcsolatban a fejemben :)
Egyébként a kameramentességet abszolút díjazom. Nekem is van olyan rokonom, aki minden összejövetelen, ahogy picit valaki jól érezné magát, már videóz is. Aztán mutogatja, hogy nézd a Béla hogy táncol, meg nézd a Mari meg egy pohárral megivott.... Rühellem ezt a viselkedést. Én baromi kevés fényképet csinálok, ez sem jó ám, mert néha bánom, hogy nem örökítettem meg a pillanatot. Viszont egyszerre nem tudok fotózni, videózni, meg száz százalékig ott lenni és átélni azt, ami éppen zajlik.
Egyébként sejem miért vetted le a verset ;), nekem egyébként tetszett.

@mgdé: és ha jól következtetek, a belsővel való ismerkedés és a felfedezés élményét parádésan le is tudod jegyezni ;)
MsIreneAdler 2022.03.15 15:51:40
@Puerto Prince: például az ilyen prózai részletek is foglalkoztatnak, hogy mit esznek, isznak ott a népek, annak a költségeivel hogyan kell számolni. Mondjuk ami engem illet, én tuti a hajókorláton át rókáznék két hétig, igen szexin, de hátha más nem lenne ilyen "könnyű eset" kaja szempontjából.
Wow. Őszintén szólva én abszolút kolbász fesztiválra számítottam. De örömmel hallom, hogy nőtársaim ilyen belevalóak. Nagyon remélem, hogy sikerül melléjük hasonlóan nyitott, intelligens pasikat verbuválnod.
Gondolkodtam ám ezen az úton, mármint nem azon hogy mennék, csak úgy általában. Hogy ha a körülmények engednék, akkor mi lenne a problémám. Rajtam szerintem túl nagy lenne a nyomás, hogy "itten muszáj lesz szexelni". Feszült lennék ettől. Attól is szoronganék hogy rosszul érezném magam, ha kimaradok, de attól is, hogy úgy akarnak bevonni, hogy nem is akarom ezt igazán, de hogy ne rontsam el a hangulatot, mégis "kötélnek állok". Nem tudom ezt jobban megfogalmazni. Béna vagyok, mi :)?
MsIreneAdler 2022.03.17 20:39:37
@Puerto Prince: nagyon nem szerettem volna, ha az aggályaim, és az én kis saját véleményem erről a ( szerintem amúgy meg tökre jó) túráról hurrogásnak vagy károgásnak tünnének. Nem akarom elvenni a kedved. Azért mert valami nem feltétlenül nekem való, még lehet jó, élvezheti más.

@szociál: még fel sem szálltál a hajóra, már kezdődik a méregetés :D?
Általában a női fél az, amelyik sürgeti az összeköltözést, ám esetünkben Levélírónk az, aki már évek óta várja, hogy a barátnőjénél csökkenjen a függetlenség iránti vágy, és felbukkanjon a közös élet igénye.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
MsIreneAdler 2022.03.14 15:05:56
@Lorrh: úgy, úgy legénymarcsa lesz az, akárki meglássa :)
MsIreneAdler 2022.03.15 20:18:27
@Almandin: @kenyércsücsök: én most vettem olyat, hogy kívül csinos, elegáns, belül meg jó puha, kényelmes. 5 centis a sarka, akár futni is tudok benne! Sokáig kerestem, ez tény.
Egyébként én sem vagyok az a tipikus nőiesen öltözködő nő. Ritkán hordok szoknyát, tűsarkúm meg sosem volt. Ettől függetlenül még sosem néztek pasinak, se futás, se túrázás se kertészkedés közben, egyik évszakban sem :).
Nekem erről a posztról egyébként a Járai Máté- Nemtommilyen Kíra házasság jutott eszembe. Ott is szerintem mindkét fél a saját kapujára játszik, talán ezért vonzódnak egymáshoz. Nemrég ugrott a szemem elé, hogy a pasi már el is ismerte, hogy bi.
„Valójában neki mindegy, kivel, csak legyen már valami, ami eddig kimaradt nála, és a korkülönbség fölött is elsiklik” – A pasinak eddig mindig nála idősebb barátnői voltak, de még sosem találkozott azzal, hogy fél év után a párja azonnal és mindent akarna. Nőnapi posztunkban a negyven felé…..
MsIreneAdler 2022.03.09 16:52:29
@Josagos: ez mind szép és jó, de vajon arra van több esély úgy nagy általánosságban, hogy a 40 feletti pasikat a huszonéves szülni tudó és akaró nők várják tömött sorban, vagy arra, amit én írtam :)?

@Cirigli Jenő: abszolút egyetértek. Túl sok mindenről hitetik el velünk, hogy kell, elengedhetetlen a gyerekvállaláshoz. Ezek általában anyagi dolgok. Ami meg igazán de igazán fontos pl a biztos érzelmi háttér ,arról kevés szó esik. Mindezzel együtt: anyagilag soha nem éri meg az utódnemzés... Aki ezt gondolja, csalódni fog.

@Peni a Valdes: ez már ilyen népmesei elem :))
MsIreneAdler 2022.03.10 17:16:27
@Josagos: ja végül is elég, ha valaki a vakok között a félszemű császár :)