Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzaGe

66 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hazugság lenne az életünk? Kiben bízhatunk? Önmagunkban, mialatt egekig szökött az önámítás fullasztó porfelhője? Istenben, akiről azt gondoljuk, elfordította arcát a világtól? Sötét kérdések repkednek gondolataim mélyebb régióiban. Mégis, ott mocorog valami fény az alján. Valami, amit…..
   Sose gondoltam volna, hogy Korea egyszer majd zombifilmeket fog gyártani. De azt főképp nem, hogy ezek a filmek zseniálisan egyszerűek, hatásosak és "szerethetőek" lesznek. Örülök, hogy ez a távoli földrész megértette a zombulás lényegét, és olyan mozit, vagy sorozatot tesznek az asztalra, amire…..
   A Parajelenségek 2007-es megjelenése alaposan felrázta a found footage zsánerét. Orel Peli, önjelölt rendező saját házában, elenyésző költségvetéssel leforgatott horrorfilmje hatalmas sikert járt be világszerte. Ez annak is volt köszönhető, hogy olyan megfoghatatlan gonoszt kreáltak egy egyszerű,…..
   Miért éri meg újra, meg újra feldolgozni a régi gyilkosokat? Hova fognak eljutni az új generációs rendezők szárnyai alatt ezek az ikonikus figurák?        Michael Myers-t is régóta életben tartják, de hogy minek, jó kérdés. Sőt, odáig jutottak vele a legújabb Halloween-i horrorfilmben, hogy…..
        Tegnap hatalmas szél kerekedett. Írták az előrejelzések is. De szerintem erősebben fújt, mint ahogy azt megjósolták. Sok embernek fáj a feje ilyenkor, valaki émelyeg, valaki meg terveket szövöget, mint például én, aki elhatározta, hogy kalandozik egyet. Régóta terveztem már, hogy…..
    Vajon mivé leszünk, ha beüt a nagy ménkű? Vajon meddig maradunk emberek, ha az életünk forog kockán? Vajon túléljük? Vagy egymást fogjuk felfalni? Jó kérdések. Az apokalipszis, viszont kényszerű alkalom, hogy megmérettessünk saját magunkkal. A Finch eljátszik ezekkel a gondolatokkal, miközben…..
     Az biztos, hogy Tobe Hooper rendező kis költségvetésű darabolós horrorja nagyon hamar a csúcsra tört a hetvenes években. A folytatások már kevésbé hozták a számokat, és mára eljutottunk odáig, ahová talán nem lett volna szabad. Az újragondolások évtizedeiben nem hagyták nyugodni a legnagyobb…..
1986.08.15. péntek - HURRÁ, HURRÁ! Végre van saját naplóm! A szüleimtől kaptam ajándékba, mert éppen ma vagyok tizennyolc éves! Azt mondták, ebbe a fekete, bőrkötésű kedvességbe beleírhatom minden gondolatomat! Tényleg tele vagyok kimondatlan mondatokkal. De előtte lássuk, kedves naplóm, ki…..
   „Kedves naplóm! Légy ma is a tanúm! Utoljára! Amire készülök, az úgyis túlmegy az élet határán. Végignézted utazásomat a sötét ürességbe, és elkövetkezett az, ami kísértett már egy ideje. Vagyis végig itt volt az ajtóm előtt, párszor kopogtatott, míg végül beengedtem. Lehet, nem kellett volna, de…..
                      Zsóka néni ritkán mozdult ki otthonról. Volt, hogy napokig nem látták még a szomszédjai se, de ezt betudták a rokkantnyugdíjas eseménytelen élet részének. Ilyenkor csak a bejárati ajtón át kiszűrődő televízió hangjából tudták, hogy lakik ott valaki. Bettina, Zsóka…..
       Evelin és a biztonsági őr meggyalázása után úgy döntöttem, pihenek egy kicsit. Bár a magamfajtának nincs szüksége efféle elfoglaltságra, sem alvásra. Egyszóval a pokoli szolgaságom non-stop ütemben zajlik, de néha nekem is jár egy kis kimenő. Ilyenkor felülök egy tetszőleges épület tetejére,…..
       Senki se tudta rajtam kívül, hogy mi is történt valójában. Evelin egyszerűen egy száguldó kamion elé vetette magát, mert az élet mostohán bánt vele. Szerencsétlen szerelmek, kizsákmányoló munkahely és a farkasfogakkal teli magány. Nem mindenki bírja ezek súlyát. Evelinnek bele is tört a…..
   Imádtam a kertemet. Elkápráztatott a zöld megannyi árnyalatával, főleg amikor a fű megéledt téli álmából; egyszerűen mesés látványt nyújtott a tavaszi zsongás idején. A virágok pedig úgy díszítették a kert széleit, akár a torta szélein kacsintgató színes cukorkák, amik türelmetlenül várják a…..
                        Néha egyszerűbb, ha úgy mesélünk el egy történetet, ahogyan mi láttuk, és nem úgy, ahogyan az valójában történt. Talán így jobban megérthetjük és elfogadhatjuk a világot behálózó dolgok működését. Egyszer édesanyám azt mondta: „Fiam, hidd el, az élet tele van csodákkal!”. És…..
   A cseresznyefa virágzása csodaszép látvány. Ahogyan a rózsaszín pompában habzó virágszirmok ellepik az ágakat, átszínezve ezzel az egész lombkoronát. Kétségtelenül a tavasz egyik legszebb látványossága. Lacika is szerette nézegetni a tóparti háza verandájáról, mert négy cseresznyefa állt az…..
                                                                    Juli régóta volt szerelmes belém. Én is kedveltem őt, mi több, nagyon vonzónak találtam. Arca olyan volt, akár egy földre szállt angyalé. Tekintete melegséget és békét sugárzott, meghintve egy kis huncutsággal. De sokáig félénk…..
    Elmesélek néktek egy igaz történetet,Nem olyat, ami esetleg untat benneteket.Ott voltam, és a saját szememmel láttam,Ahogyan felrobbant hőn szeretett házam.Cudar meleg volt aznap, s csicseregtek a madarak,Az ereszem alá lám: befészkeltek a darazsak.A terasz sarkában álltam, s művüket…..
   Éppen az utolsó ház kéményébe készült lemászni a Télapó. Már nagyon elege volt az éjszakából. Piros hacukája szakadozott és kormos volt a decemberi szolgálattól. Úgy gondolta, hogy a világ már nem kér a misztikus, fehér szakállú, zoknitöltögető, teli puttonyos emberből, aki rénszarvas-szánon…..
    Gyerekkorom tele volt csínytevéssel. Mondhatni mindig tettem valami furcsaságot, aminek aztán vagy jó, vagy rossz vége lett. Persze a szüleim szerint ez csak nézőpont kérdése, mert ha levontam a megfelelő konzekvenciát, akkor építő jellegű lehetett akár egy hatalmas tasli is. Apám pedig sűrűn…..
                   Baljós félhomály uralkodott azon a folyosón, ahol az utolsó kommandós rejtőzködött. Csak a piros vészvilágítás adott némi halovány fényt. Zéró félt, de nem adta fel, miközben egy robusztus fémláda mögött kuporgott. Csendben újratárazott, reflex célzóján beállította az éjszakai…..
                                                                                                                                                             A nem túl távoli jövőben…  Edward Clark sietősen lépkedett a Nemzetközi Űrszövetség épületének félhomályos folyosóin. Hóna alatt egy vastag…..
 Lillát felbosszantották a munkahelyén, mert a főnökének szüksége volt még pár aktára az irattárból. Ez a kívánsága nem lett volna gond, ha korábban kéri, mert a munkaidő éppen lejárt. Ráadásul aznap péntek volt, ami sokaknak a hétvége trombitás hírnökét jelentette. Lilla kényszeresen mosolyogva (de…..
„Van úgy, hogy gyáva az ember bizonyos dolgokhoz. Olyan is van, hogy ezt később iszonyatosan megbánja. Az életben kihagyott lehetőségek nagy része, viszont sose tér vissza.”   Martin végre elkészült a fehér Suzukival. Az autó gazdája biztosan örül majd, hiszen csak a gyújtáselosztó fedelet kellett…..
                              --- A terraformálás első szakaszát sikeresen teljesítettük a NewHope-11 (NH-11) jelölésű exobolygón ---    „Az atmoszféra generátorok kifogástalanul pályára álltak, és megfelelően felerősítették az eredeti légkört. A mesterséges üvegház hatására a sarki jégsapkák…..
                                                            Heveny Miska, Kócsagostorony polgármestere összehívta a község lakosságát egy igen fontos megbeszélésre. A polgármesteri hivatal előtt – annak rendje és módja szerint – összegyűltek a lakók, akik türelmetlenül várták a falu vezetőjének…..