Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maegoss

0 bejegyzést írt és 293 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az irodai környezet nemcsak a vállalat imidzsét hivatott fémjelezni, hanem a kreativitásra is kellene, hogy serkentse a dolgozókat. Mi lehetne látványosabb, mint egy digitálisan változtatható környezet?..
Maegoss 2017.07.27 10:54:53
Abban megegyezhetünk, hogy amikor bármilyen kínai gyártmányú terméket vásárolunk az első dolog, ami felmerül bennünk: vajon meddig bírja? Sokan azt is kétségbe vonják, hogy a kínai gyártmányú termékek esetében lehet-e érvényesíteni maradéktalanul a garanciát. Ezeket a kérdéseket nincs miért…..
Maegoss 2017.02.13 13:36:29
@ogli dzsí: én nem azt mondtam, hogy van értelme a QHD felbontásnak. Én csak arra reflektáltam, hogy Skywatcher szerint a Vernee Apollo Lite "kb. annyit tud", mint az S7, ami egész egyszerűen nem igaz.
Maegoss 2017.02.13 15:41:36
@Skywatcher: "Nekem amit tud, tökéletesen megfelel, sőt"

Azzal teljesen egyetértek, hogy az emberek döntő többségének elég a Vernee Apollo Lite tudása. Ezért írtam, hogy az S7 egy túlárazott telefon :)

A QHD felbontás (ami 2560x1440 ahogy István Iván írta) pedig szerintem is felesleges 5-5,5 colos kijelző esetén, bár állítólag van aki látja a különbséget :)
Hegyesi Beátával közös írásunk a Pest megyei és budapesti légszennyezésről, és hogy mit is kellene tenni..
Maegoss 2016.12.30 14:49:47
@dhl2: a cikk egyébként "szállóport" emleget, ezen akkor pontosan mit kell érteni?

A Wikipedia szerint: "A szálló por a levegőben eloszlatott finomszemcsés (10 μm alatti részecskeátmérőjű) szilárd vagy folyékony halmazállapotú anyagok gyűjtőneve."

Ha jól értem akkor ez PM2,5 (2,5µm-nél kisebb átmérőjű részecskék) plusz PM10 (10µm-nél kisebb átmérőjű részecskék)? Viszont a definíció alapján (ezt mondtad korábban) a PM10 tartalmazza a PM2.5-öt is, ugye?
Maegoss 2016.12.30 15:44:23
@dhl2: a cikkben a következő szerepelt:

"A szállópor koncentrációja kb. 2 ezerig normálisnak mondható, Csobánkán 50 ezer feletti volt ez az érték, szemben a pekingi 30 ezer körülivel."

Akkor a cikkíró vajon mit értett "szállópor" alatt? Mert ha jól értem a magyarázatodat akkor a szállóporban nincsenek benne a finom részecskék (pl. PM10, PM2,5)
A Microsoft mai San Francisco-i sajtótájékoztatóján bemutatta új operációs rendszerét, a Windows 10-et. Forrás: CNET Az eredetileg Windows Threshold kódnéven futó program lényegében szakít a csempés Metro kezelőfelülettel, amit a Microsoft korábban megpróbált minden…..
Maegoss 2014.10.01 08:57:34
@Egeli Gy.: te is egész mulatságos vagy. Köszi!
Peking legmenőbb mélygarázsa a Beijing Yintai Centre alatt található, ahol jó pár Rolls-Royce, Bentley, Ferrari és Mercedes parkol, de van itt pár Pagani Zonda is, melynek értéke külön-külön eléri a több százmillió forintot. Ugye, hogy a BMW-ket és a Porsche-kat már észre sem…..
Maegoss 2014.09.29 15:56:16
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt: nagyjából egyetértek veled, de kicsit átestél a ló túloldalára. Kínában is kell fizetni egeszségbiztosítást és nyugdíj járulékot, valamint mostanában a környezetvédelemmel is próbálkoznak mivel rájöttek, hogy ez így nem tartható fenn hosszútávon (például Pekingben többször van már szmog manapság mint tiszta idő). Ez amúgy elsőkézből szerzett információ.
Kína - régen és ma Közbeszéd 2014.07.25 21:19:53
Ma, amennyiben külön jelzőt nem teszünk hozzá, a kínai nyelv alatt annak pallérozott, központilag bevezetett változatát, az ún. putonghuat értjük. Ennek alapja a mandarin - vagyis a hivatalnokok által használt nyelv - pekingi formája, azonban kellő megmunkáláson esett át, mire…..
A chongqingi vasút 2-es vonala áthalad néhány épületen keresztül, és ez a téma most nagyon népszerű lett a kínai internetezők körében. Kommentelők el is nevezték "mágikus vasútnak" a képeken látható vonalat. Ezen a vasútvonalon 2004 óta szállítják az utasokat…..
Kínában az alig néhány éves Xiaomi átvette a vezető szerepet az okostelefonok piacán a világelső Samsungtól - közölte pénteken a Canalys piackutató vállalat. A Xiaomi a második negyedévben 15 millió készüléket értékesített Kínában, ezzel 14 százalékos piaci…..
Folytatom nyári sorozatomat, mely Japán iskolai életével foglalkozik. Az első két rész elolvasható itt és itt. Kawaii, kogal, harajuku, decora, gothloli - szavak, amelyek jelentését csak a kultusz követői ismerik, egy olyan szubkultúra bennfentesei, amelyet az ezredforduló új…..
Maegoss 2014.07.27 16:15:57
@nosomano: halljuk az indoklást/érveket hogy a cikk fele miért "nettó faszság és hatásvadász". Vagy csak egyszerűen trollkodsz?
28-án éjjeli fél egy körül érkeztem meg Szingapúrba. Az interneten sok infó kering a városról, különösen a berendezkedés szigorúságáról. Szingapúr ugyanis kicsit kakukktojás ország, demokrácia, de jelentős helyi sajátosságokkal. A drogcsempészetet határozottan érdemes…..
Maegoss 2014.07.20 06:31:51
@Almandin:

"Még Japán a legdemokratikusabb a távol-keleti országok között szerintem".

Na persze, az a Japán, amelyik előszeretettel tagadja le a múltjában levő sötét foltokat (pl.: nanjing-i mészárlás). A történelem megváltoztatása (hogy magát jobb szinben tüntesse fel) nem inkább a diktatúrák sajátja?

Fél éve én is voltam Szingapúrban és a reptér fele menet érdekes dolgokat mesélt a taxisofőr (angolul, mert ott szinte mindenki beszéli):
1. Ha valaki Szingapúrban elveszti az állását, akkor az állam megvizsgálja, hogy mi az oka és talál neki egy másik állást. Szükség esetén az állam fizeti neki a továbbképzést, valamint természetesen munkanélküli segélyt is kap, amíg nem talál munkát.
2. Mivel Szingapúr relatíve kicsi, ezért az átlagembernek megfizethetetlen luxusnak számít az autó. Szingapúrban az autók ára többszöröse a környező országokbeli árakhoz képest, ráadásul már azért is kell fizetni, ha a város belsőbb részében autózol (a számlázás addig megy amíg ki nem jössz onnan). Ezzel próbálják megakadályozni a szmogot és a forgalmi dugókat.
3. Szingapúrban az állam támogatja a lakásvásárlást, de támogatott lakást csak kétszer lehet venni és egyszerre csak egy ilyen lakásod lehet (tehát amikor veszed a másodikat, el kell adni az elsőt)
Zhang Wei és felesége Shi Yunting Qingdaoban, Kína Shandong tartományában 12 éve gyűjti a Transformers figurákat. Eddig több mint 200 000 jüant (7 300 000 forintot) költöttek a 380 darabnál is nagyobb kabala hadseregre. A fiatal párnak nem sikerült kiemelkedő példányokat…..
A Hongkong Kínához való visszacsatolásának 17. évfordulóján szervezett tömegfelvonulást az utóbbi idők egyik legnagyobbjának tartják. A South China Morning Post című lap megbízásából készült utólagos elemzések eredménye szerint a demonstrációnak körülbelül 140 ezer…..
Maotaiban, Délnyugat-Kína Guizhou tartományában június 6-án robbantással egyszerre bontották le a város közismert hídját és a mellette álló többemeletes épületet. A város neve a világhírű baijiu italáról lehet ismerős mindenkinek, a Moutairól. VIDEÓ A Maotai hídat…..
A japán császári hadsereg titkos biológiai és vegyi hadviselési alakulatáról, a 731-es egységről szóló dokumentumfilm forgatásába kezdtek az északkelet-kínai Harpinban, amelynek külső kerületében még állnak az egykori komplexum épületmaradványai. (18+ KÉPEK) A 731…..
Maegoss 2014.05.30 14:36:30
@Yarner: "mindeközben rengeteg segélyt és kedvezményes kölcsönt kap az ország Japántól"

Már ne haragudj, de ez nettó baromság. Úgyanarról a Kínáról beszélsz, ami sokmilliós kölcsönt adott az USA-nak? A kínaiak maximum megveszik a japán technológiát (mint például a Peking-Shanghai gyorsvasút esetében), mint gondolom más országok is.

A japánokat pedig nem azért gyűlölik sokan Kínában (főleg az érintett területeken, mint pl. Nanjing) mert elvárt attitűd, hanem mert a japánok még el sem képesek ismerni a sok szörnyűséget, amit tettek (ami persze a japán mentalitásból fakad). A németek legalább elismerték, mit tettek.
A lenti sajtóanyagot kora reggel kaptuk a Telenortól, ami igazán szívmelengető lenne, ha nem pont Ők küldték volna. A lényege a korrupcióellenesség, ami a Telenor szerint is rendkívüli módon jelen van kicsiny hazánkban, ezért összefogott a Transparency Internationallal, hogy…..
Maegoss 2013.12.19 06:04:08
@ZF2: a VOIP az jelenti, hogy Voice Over IP, tehát IP hálózaton (ADSL, Kábelnet, valamint GPRS/EDGE (2G), WCDMA (3G) vagy LTE (4G) csomagkapcsolt (packet switched) mobil hálózaton) történő beszédhívás. Ebből következik, hogy a mobilszolgáltatók érthető okokból tiltják, mivel azt szeretnék, hogy a beszédhívásokat az erre a célra kíépített vonalkapcsolt hálózatukon (circuit switched network) folytasd, ne a csomagkapcsolt hálózatukon (packet switched network).
Az alábbi fotókat egy kínai katonai weboldalon találtuk. A képeken - egy filmforgatáson - a csinos női katonákat direkt megalázzák és gázálarcban, nagyon rövid shortban fociztatják férfi társaik ellen. Amint többet megtudunk a dologról, megírjuk. A szegedi Picsaember alias Mr.…..
Egy kínai férfi lefűrészelte a saját lábát, mert a kórházi műtét költségeit nem tudta kifizetni. 16+ Zheng Yanliang Baodingból, Hefei tartományból egy fémfűrésszel és egy kis késsel amputálta le saját lábát miközben egy fadarabot szorított a fogai közé, hogy…..
Holtan találtak egy 14 éves gyermeket egy kínai elektronikai üzemben mely az Asusnak készít alkatrészeket, ezzel ismét felszínre került a gyermekmunka problémája az országban. Liu Fuzong május 21-én halt meg a Dongguani gyár alkalmazottjaként, jelentette a város Emberi…..
Maegoss 2013.08.22 10:33:41
@szorokin: Kínában van nyugdíj, és állam által támogatott egészségügyi ellátás (csak Kínában az adott összeg felett fizet az állam)
Egy kisfiút két méter magasra repített egy nagynyomású zenélő szökökút Enshiben egy téren, Hubei tartományban.  A Southern Metro Daily szerint a fiú a többi gyerekkel játszadozott, amikor egy erős vízsugár felemelte a levegőbe, majd arccal visszazuhant a földre. Az…..
Shenzhenben, Guangdong tartományban tartották július 14-én a kínai milliárdosok feleség választó találkozóját. A belépő 200.000 jüan (7.2 millió forint) volt, míg a feleség jelölteknek természetesen ingyenes. A minimum követelmény a hölgyeknél a legalább 160 cm-es magasság,…..
Maegoss 2013.08.15 10:36:28
@Intruder71: szerencsére Kínában a nők elhanyagolható hányada cigizik. A dohányzás/ivás itt tradícionálisan férfi kikapcsolódás/hagyomány, például vacsoránál már-már kötelező legalább inni egy férfinak.
Pekingi Kacsa Madzsong a víz alatt 2013.08.14 06:45:00
Kínában az állandó magas nyári hőmérséklet miatt az emberek egyre kreatívabb módszerekkel próbálkoznak, hogy valahogy átvészeljék a nagy hőséget. Vannak diákok, akik mosdóban ülve hűsölnek, mások strandra mennek, legyen az bármennyire is tömött és vannak olyanok akik…..
Rohamtempóban fejlődik a Budapest Airport technikai felszereltsége, egy hete üzembe állítottak 300 új poggyászkocsit. Ennek azonban ára van, menetenként 300 ft/1 euro. Az utasok értetlenkedve rángatják a kocsikat, mert ezek szerint mind olyan fejletlen környékről származnak, ahol…..
Maegoss 2013.05.22 16:05:42
@Transylvanianmixedgrill: látszik, hogy Te sem láttál még csecsemőt/tipegőt közelről, az se tudod, hogy eszik-e vagy isszák...

Igenis lehet úgy utazni a gyerekkel, hogy nem bömböli végig az utat és nem piszkít össze semmit. Ehhez egyszerűen csak le kell foglalni valamivel, pl. viszel neki játékot, mesélsz neki stb. Egy hosszabb úton különben is elalszik majd egy kisebb gyerek egy idő után.

Egyébként olyan szavakat ismersz, hogy tolerancia és kompromisszum? Esetleg keresd ki egy értelmező szótárban, hasznos szavak.

Egyébként szerintem kezeltesd magad, mert eléggé súlyos esetnek tűnsz.
Maegoss 2013.05.22 16:27:14
@Transylvanianmixedgrill: az a baj, hogy túl szélsőségesen gondolkodsz.

Abban én is egyetértek, hogy pár hónapos csecsemővel ostobaság és felelőtlenség utazni, pláne egy 17 órás úton.

Azokat viszont meg tudom érteni, akik külföldön dolgoznak és a 2-3 éves gyerekükkel haza szeretnének látogatni mondjuk az ünnepek alatt, hogy a család otthon maradt része (pl. nagyszülők) élőben is láthassák a gyereket, ne csak a Skype-on keresztül.
Maegoss 2013.05.22 16:49:20
@Transylvanianmixedgrill: Neked az a fixa ideád, hogy a kicsi gyerek üvöltve és mindent összerondítva tud csak repülőgépen utazni csak azért, mert voltak ilyen tapasztalataid (17 órás New York-i út)? Nem mindenki utazik New York-ba! Egy 4-5 órás utat (sőt még többet is) simán ki tud bírni egy 2-3 éves gyerek üvöltés nélkül, csak le kell foglalni (mint már írtam).

Tényleg kezeltetni kellene Téged, ha egy bank kirablását egy kis gyerekkel való utazáshoz hasonlítasz...
Egy márciusi bejegyzés megismételve, a WC világnapja alkalmából. Linfen városának levegője a legrosszabb Kínában, ezért a helyi önkormányzat 1.9 milliárd forintnak megfelelő jüant költött 160 luxus WC-re, hogy legalább ezzel valahogy javítsa a város imázsát. 2008 óta…..