Regisztráció Blogot indítok
Adatok
osztonszerintianya

55 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ösztön Szerinti Anya Jogom van... 2024.04.06 09:23:30
Jelen cikk nem hivatott vitatni a gyermek óvodai bent alvásának az egyéni állapotra, fejlettségre, fejlődésre gyakorolt hatását, vagy annak szükségességét illetve indokoltságát. Feltételezzük, hogy az érintett szülők a legjobb tudásuk és a rendelkezésükre álló információk birtokában döntenek a…..
Hosszú évekbe telt, mire kikísérleteztem azt az igazán finom zöldborsófőzeléket, amire még a menzás időkből emlékszem. Normál, búzalisztes verzióban sem sikerült tökéletesen az ízlésemre főzni, gluténmentesen megvalósítani és elérni a fincsi krémes állagot, no azt meg végképp nem tudtam. Mostanáig.…..
Bele bizony, belevágtam életem első tökfaragásába. No ne ijedjetek meg, nem szippantott be a Halloweeni őrület, de tény, ami tény, megfogott a hangulata. A tökfaragásnak. És a faragott tökbe helyezett mécsesnek. Az ősznek. Megszerettem az őszt. Mióta a nyár elviselhetetlenül forró, felértékelődött…..
Az Instán megkérdezte tőlem az egyik követőm, hogy bírom… Mi a titkom, hogy ilyen jól be tudom osztani az időmet. Gondolva itt az anyaságra, a feleségeskedésre, a vállalkozásom menedzselésére, és persze a sütés-főzésre, amit imádok. Nos, az őszinte válaszom az, hogy sehogy. Nem tudom beosztani az…..
Amikor találok egy jó receptet, igyekszem elmenteni, kinyomtatni, hogy később biztosan visszakereshető legyen. Ezt a túrósbatyu receptet próba nélkül is azonnal kinyomtattam, mert éreztem, hogy tuti befutó lesz. Apró módosítással, és némi bakival elkészítettem, és minden várakozást felülmúlóan…..
Hetek óta nem aludtunk ilyen jól. Az történt, hogy a lassan két éves gyermek egyik napról a másikra elkezdett felébredni éjjelente, és úgy is maradt két-három órákra. Na most képzeld el azt, milyen érzés, amikor heteken keresztül minden egyes éjszaka kiesik az alvásodból két-három óra. Tényleg…..
Sok nehéz döntést hoztam az életem során, de visszagondolva, utólag visszanézve látom, hogy ezek a döntések mindig jó irányba vittek. Szükség volt rájuk. Kellettek ahhoz, hogy ott tartsak, ahol ma tartok. Kinek sok, kinek kevés az, amit fel tudok mutatni. Nekem jelenleg épp elég. Épp annyi,…..
Az elmúlt időszak legcsodálatosabb elismerését kaptam a napokban a férjemtől, amikor megkérdezte, hogy mi a helyzet a blogommal. Elmondta, hogy szerette, amiket írtam, és sajnálja, hogy mostanában nem olvashatott tőlem semmit. Mit ne mondjak, nekem is hiányzik… nem is az írás, mert a…..
Jó ideje nem hallatom a hangom, mert az anyaság napi kihívásai mellett most egy másik nagyon fontos dolog vonja el a figyelmem: az otthonteremtés. Ez alatt nem a lakberendezési magazinok lapozgatását kell érteni, hanem legalább napi négy órában végzendő, komoly kutatómunkát és tanulási folyamatot…..
Mit is mondhatnék…? Egy éves lett a srác. Amikor még nem volt gyermekem, nem igazán hozott lázba mások kicsinyeinek születésnapja. Az első sem. Nem értettem a jelentőségét. Hogy is érthettem volna? Ezt csak azok értik, és érzik, akik maguk is szülők már. Ádi egy évvel ezelőtt, tegnap ilyenkor még a…..
Számtalanszor hallottam már a „dackorszak” fogalmát más anyukáktól, de valahogy úgy éreztem, velünk ez nem történhet meg. Ádi olyan nyugodt, kiegyensúlyozott baba, a legtöbb helyzetben nem úgy reagál, mint az „átlagos” kisgyermekek. Sokszor mondták idősebbek is: „Én ilyen nyugodt és mosolygós babát…..
Vannak könnyebb napok, és vannak nehezebbek. A mai épp a nehezebbek közé tartozik. Pontosabban nem csak a mai nap – bár határozottan ez volt a mélypont -, sokkal inkább az elmúlt hónap volt igazi megpróbáltatás. Mit volt? Hiszen még nem ért véget, de nálam már eljött az a pont, amikor panaszkodnom…..
Na, nem „úgy”, csak a koronavírussal kapcsolatos aggodalom olyan laposkúszással érkezett meg a mindennapjainkba, hogy azt vettem észre, lassan minden döntésünket, tettünket ez befolyásol. Sőt, a gondolatainkat is megfertőzte! Talán ez a legrosszabb, legalábbis nekem. Olyan ember vagyok, akinek…..
A párommal - aki most már a férjem, de ezt még szokom használni - tévézés helyett (nincs tévénk) előnyben részesítjük az online is elérhető filmeket, sorozatokat és főzős műsorokat! Esténként tehát míg sokan a tévécsatornáknak kiszolgáltatva reklámokkal teletömött szemetet néznek, mi inkább…..
37 évvel ezelőtt születtem, épp a mai napon. A korábbi években rendszerint már a születésnapom előtti napokban azon járt az eszem, vajon hogyan ünneplem majd, kinek fogok eszébe jutni… Nem úgy ma. Ma nem én vagyok az első magamnak. Ma felkelek ugyanúgy, mint máskor, átmegyek az ébren játszadozó…..
A gyermeknevelés kapcsán számtalan olyan téma merül fel, ami legalább annyira megosztja a szakembereket, mint a kezdő anyukákat. Ilyen a hozzátáplálás kérdése is. A facebook-csoportokban sok olyan mamival találkozom, akik szinte minden új élelmiszer bevezetése előtt a többi anyukát kérdezik, mikor…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer két ember, aki az eljegyzést követően addig-addig húzta az esküvőt, hogy végül már tényleg muszáj volt beadni a derekukat. Így történt, hogy alig több mint egy hónapjuk maradt megszervezni a nagy napot, amihez se pénzük, se ötletük nem volt. Lett viszont…..
A védőnő javaslatára Ádinál elkezdtük a glutén bevezetését is. Ezt idáig levesben főtt grízgaluskaként kapta, vagy kekszként gyümölcsbe keverve. Mutatom a legegyszerűbb tízórai receptet, ami az almapüré keksszel! Hozzávalók 2 nagyobb adaghoz: 2 közepes alma 2 db babakeksz (lidl-set…..
Önző a Magyar Értelmező Kéziszótár szerint az „Olyan <személy>, aki csak a maga javát, hasznát, érdekét tekinti, azt hajhássza s másokra nincs tekintettel; egoista.” Tehát önzőség az, amikor a saját érdekünket másoké elé helyezzük. A nagykönyv szerint. Szerintem aki önző, az boldog. Az ünnepek…..
Van egy hely, ahol az anyák vannak a fókuszban. Ahol segítik, támogatják, kiszolgálják őket. Hogy pihenni, töltődni tudjanak úgy, hogy közben a csemetéjüket is biztonságban tudhatják. Olyan támogató női közösség, ahol kávéval, teával kínálják a kialvatlan, csak egy kis nyugira vágyó mamikat, ahol…..
Tejjel táplálni az utódunkat a világ legegyszerűbb, és mintegy legtermészetesebb dolgának tűnik, amíg nincs gyermekünk. Már a várandósságom alatt készültem rá, mit és hogyan kellene csinálnom, aztán rájöttem, hogy nem mindenről írnak a „nagykönyvek”. Íme tehát 5 dolog, amit saját tapasztalatból…..
Az elmúlt hetekben nem voltam túl termékeny, már ami az írást illeti. Pedig számtalanszor leültem, és írtam, de egyszerűen nem tudtam olyan bejegyzést létrehozni, amit a nagyvilág elé tártam volna. Inkább csak dühös vagy túlérzékeny anyagok lettek, amolyan „most ezt ki kell írni magamból” dolgok.…..
A gyermekvállalás kapcsán az egyik legnagyobb kihívásunk, hogyan oldjuk meg a házimunkát úgy, hogy az mindkettőnknek jó legyen. A válasz: nehezen. Én szeretem a rendet magam körül, a magam rendjét, a magam tisztaságát, ahogy csak én tudom megcsinálni. A kedvesem ezzel szemben a tőle 10 centire lévő…..
A gyermeknevelés kapcsán számtalan mérföldkő adódik. Az egyik ilyen az első alkalom, amikor egy anyuka másra bízza a kisbabáját. Ez a pillanat nekem a héten jött el, és amilyen jól sikerült, annyira aggódtam, hogy is fog elsülni. Ráadásul olyan érzékeny időszakban teszteltük a bébiszittelést, amikor…..