Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elk_nick

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre gyakrabban találkozunk a jelenséggel a hétköznapjainkban. De a napi híradásokban biztosan. Megverte, leütötte, megszúrta, cserben hagyta. Ami még szomorúbb – bár erre nem igazán vannak fokozatok – a nyílt utcán. Tele az internet, na meg a valamire való „magánbeszélgetések” is azzal, hogy…..
Mit takart ez a kifejezés, miért volt akkora piac, mint a kábítószer és milyen út vezetett a legnagyobb maffiaüzletig?..
Elk_nick 2022.01.18 10:57:02
@Motorogre:
"Érdekes poszt, ékes példája hogy egyazon terméket különböző áron értékesíteni és adminisztratív korlátozásokkal terelni a vevőket nem lehet."

Gázolaj, benzin kispadra, elektromos áram bemelegít...
Elk_nick 2022.01.20 11:34:22
@Motorogre:

Elvileg már most is van lehetőség a némi trükközésre, mert a vezérelt áram (régen "éjszakai áram") tarifája csak 23.54 Ft/kW. Ezt elvileg csak fixen hálózatra kötött fogyasztók (pl. bojler) használhatja, nem lehet konnektor a végén. Ha mégis lenne, akkor abból máris olcsóbban tankol az e-autó.
Radioaktív pillangó-effektus: a Csendes-óceánon bomba robban, és a Balatonban megnő a sugárzás. De a kifőzés segít!..
Elk_nick 2021.08.04 15:28:27
@igazi hős: Pedig a szeder nem fa, hanem bokor. Olyan mint a málna, csak szúrósabb :)
35 évvel ezelőtt, 1986. február 20-án állították pályára a Mir űrállomás első modulját. Az első emberes legénység a Szojuz T-15 űrhajóval Leonid Kizim és Vlagyimir Szolovjev űrhajósok 1986. március 13. és július 16. között dolgoztak az állomáson. Ez volt az első hosszú távú expedíció a Mir…..
Víz és villany nélküli lakótelep, fűtés nélküli áruház és semmiben végződő elektromos kábelek. Építőipar a Kádár-korban...
Elk_nick 2021.05.06 16:57:35
@5valve: Riadó a Pitypang Szállóban (1973)
Nem értem, de arra tudok legalább a formállogika szabályainak megfelelő magyarázatot adni, hogy miért lehet az emberek többségének torkán lenyomni egy új atomerőmű építését, a nap, a szél, a földhő-energia korában. Azt is belátom, hogy miként vezetik meg közpénzmilliárdokból - különösen…..
Elk_nick 2021.04.27 12:37:05
@Igazamvanvagyigazamvan?: Istennek a bibliából levezethetően tetszik a - poszter szerint bunkó módon - más orra alá füstölés. Több ponton említi az elégetett (áldozatként bemutatott) anyagok füstjét, valamint a katolikus liturgiának is része a füstölő használata.
A Kádár-rendszer társadalmában kiemelt szerepet töltöttek be az anyagi javak, különösen a személygépkocsik. Ekkoriban vált alapvető céllá, hogy minden családban legyen legalább egy autó, lehetőleg minél korábban- ahogy a szólás mondja: "előbb a kocsi aztán a kicsi". Azonban nem volt egyszerű…..
Elk_nick 2021.04.20 15:19:25
@kewcheg: Hol volt még akkor bruttó.... A munkabér adóztatása a kizsákmányoló kapitalizmus sajátossága. A szocializmus építői bért kaptak, nem volt abból semmi levonás, csak a szakszervezeti tagdíj.
Elk_nick 2021.04.21 08:06:14
@Quattroman: Azért a Zaporozsec karosszériája mutat némi Prinz-hatást. :) De abban sosem volt "zaporozsecmotor", fogalmam sincs az a V4 honnan került az elvtársak kezébe.
Már egy hete él az új magyar dróntörvény és még mindig nem lehet azt betartva, szabályosan repülni Magyarországon. Sőt azt sem tudni, mikortól várható bármi előrelépés ezügyben...
Aki gyakran nézeget második világháborús archív fényképeket, az Adolf Hitler környezetében könnyen felfigyelhet egy magas, jó kiállású, erőteljes alkatú fiatal SS tisztre, aki szinte mindig a Führer mellett tartózkodik. Ő Otto Günsche SS-Sturmbannführer (őrnagy) Hitler személyi testőre és adjutánsa.…..
Április 24-én debütált az Apple TV+-on az utóbbi hónapok legjobban várt zenei témájú dokumentumfilmje, a Beastie Boys Story. Mike D és Ad-Rock közel két órában mesélik el az Oscar-díjas Spike Jonze kamerája előtt a zenekar, de elsősorban Adam “MCA” Yauch-kal kötött barátságuk történetét. ..
A Magyar Népköztársaság a hidegháború idején egy lehetséges atomcsapás egyik célpontja volt. Amennyiben ez az atomtámadás bekövetkezett volna, a kitelepítést egy előzőleg elkészített terv alapján kellett volna végrehajtani a hatóságoknak. Ebben a cikkben az atomcsapást követő 24 óra forgatókönyvét…..
A múltkori szavazáson több, mint 55%-kal végzett az első helyen a "Mi lett volna, ha az 1917-es bolsevik forradalom megbukik?" téma (a voks végső eredményét ide kattintva nézhetitek meg). Ígéretemhez híven elolvastam néhány cikket, interjút és eszmefuttatást, s ezek summázatát tárom most -…..
Már három éve hogy befejeztem a Régi magyar diafilmek-sorozatot, addig negyven részt láthattatok belőlük, de most örömmel jelenthetem annak aki szerette, hogy itt a folytatás! Mindjárt egy olyan téma ami a szocialista Szovjetunió felsőbbrendűségét fennen hirdette a magyar dolgozónak, aki készséggel…..
Elk_nick 2019.09.25 10:47:40
@midnight coder: A gond az "atomhajtású" repülőkkel az volt, hogy megfelelő tömeggel csak nyitott rendszerű hajtóművet lehetett volna megalkotni. Szó sem volt holmi zárt rendszerről. Levegő elől be, atomreaktoron át, forró - radioaktív - hátul ki. Azt hiszem inkább a CO2...
Jegyzem meg, ezt az elvet emlegetik mostanában Putyinék a korlátlan hatótávolságú robotrepülőjük kapcsán is.
  Az Intrepid múzeumhajót pár évvel ezelőtt látogattam meg. Manhattan 86. számú mólójához közeledve már távolabbról feltűnt egy jellegzetes, ismerős repülőgépforma, a sárkány mintha lelógott volna a fedélzetről. Először azt hittem, hogy az SR-71-esből szereztek be egy példányt. A felső…..
Elk_nick 2019.08.31 10:29:20
Elk_nick 2019.08.31 10:56:30
@Elk_nick:

Ja, bocs, ez az SR-71 késői indítási procedúrája, itt már levegővel hajtott turbina (videó szerint) volt használatban. Korábban tényleg mechanikus volt az áthajtás:

www.enginehistory.org/Convention/2015/J58Starting/J58Starting.shtml