Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

127 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány hét híján betöltötte volna a 101. életévét, de a Covid-fertőzéssel súlyosbított tüdőgyulladás tavaly június 21-én végzett Bálint Györggyel, a nemzet kertészével, kerületünk díszpolgárával. A képviselő-testület fideszes tagjai helyett is szégyellem magam, mert ezt a hosszas huzavona után neki…..
A fideszes 133 bátor ember évek óta úgy ad felhatalmazást a kormánynak – és most is erre készülnek –, hogy sok száz milliárd forintot úgy használhatnak fel, hogy azt sem tudják, mire fogják elkölteni – hangsúlyozta Dobrev Klára, a DK EP-képviselője és miniszterelnök-jelöltje a parlamentben a jövő…..
Közérdek Csak betegek ne legyünk 2021.06.13 16:33:17
Az egészségügy súlyos hiányosságaira figyelmeztet a területi ellátási kötelezettség szabályozása: amennyiben valaki azonnali kórházi ellátásra szorul, könnyen lehet, hogy azt a sürgős beavatkozás szükségességének ellenére elküldik a lakóhelye szerint illetékes intézménybe. Ám ha ott nincs szabad…..
Az átlagos bruttó órabért tekintve Magyarország mindössze Litvániát, Romániát és Bulgáriát tudta megelőzni az Európai Unió 27 tagországán belül. Egyébként becslések szerint legalább kétmillió magyar a létminimum alatt él...
A hároméves időszakra megállapítható munkaidőkeret – vagyis az, hogy a munkáltató kollektív szerződésben kikötheti, hogy a dolgozóval 36 hónap után kell elszámolni a túlmunkáról – az Alkotmánybíróság szerint alaptörvény-ellenes. Az ellenzék által benyújtott törvénymódosítást azonban az Országgyűlés…..
Mert nagyot álmodni Kertváros fideszes parlamenti képviselője, miután azt vizionálja, hogy Gödöllőről a HÉV és az M2-es metró összekötése révén az utasok eljuthatnak 25 perc alatt a Deák térig. Ez azonban képtelenség. Szatmáry Kristóf úr, fizikából egyes, leülhet!..
A Budapesti Gazdasági Egyetem – amelynek külkereskedelmi kara a XVI. kerületben működik – is alapítványi fenntartásba kerül a parlament keddi döntése értelmében. Ez azt jelenti, hogy sok másik mellett ezt az intézményt is vélhetően fideszes politikusokból, illetve a kormányhoz közelálló gazdasági…..
Egy XVI. kerületi lakos fordult hozzám, és írta le a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos történetét. A lehetőségem azonban csak annyi, hogy közzé tehetem, mi történt vele és a férjével. Az alábbiakban némileg szerkesztett formában, az érintett hozzájárulásával – de név nélkül – közöljük az idős…..
Mindenki kapott a Kertvárosban tavaly a postaládájába névre szóló konzultációs kérdőívet, és többek között olyan „fontos” ügyekről várták a lakosság véleményét, mint hogy lehet-e szilveszterkor házi tűzijátékot durrogtatni? Miközben nyakig ülünk a koronavírus-járványban, és ehhez képest a kerületben…..
Én is egyike voltam annak a 74 ezer embernek, akit azzal bolondítottak, hogy a hétvégén megkapják a koronavírus ellenei védőoltást. Ám gyorsan kiderült, hogy valamilyen hiba csúszott a rendszerbe. De akkor Orbán Viktor milyen alapon nyilatkozta korábban, hogy amennyiben lesz elegendő vakcina, két…..
Közérdek Beismerő vallomás 2021.02.27 12:13:01
Ma tényleg a hatalom féltése a legfontosabb kérdés? Egy barátom igaz gondolatait olvastam a Facebookon. Nagyon megragadta a lényeget és az olvasók számára is világossá tette, hogy mi is zajlik egy jelenleg még fideszes fellegvárban, a XVI. kerületben. Végvári József írása telitalálat...
Hónapok óta folyik a vita arról, hogy a kormány sorra hoz intézkedéseket az önkormányzati rendszer ellehetetlenítése érdekében. Elvették a gépjárműadó helyben maradó részét, csökkentik az iparűzési adó mértékét, nő viszont a „gazdagabb” településeket terhelő szolidaritási hozzájárulás. Mindezek…..
Hiába ígéri a kertvárosiaknak a térség fideszes parlamenti képviselője, Szatmáry Kristóf, hogy megvalósítják a gödőllői HÉV és a metró összekapcsolását, ebből a következő jónéhány évben bizonyosan nem lesz semmi. Ez a fejlesztési elképzelés – miközben más HÉV-vonalak felújítása gőzerővel folyik –…..
Az újesztendő alkalmából Szatmáry Kristóf a Facebookon üzent saját választóinak, sorolva, mi mindennel segíti a kormány a családokat és a vállalkozásokat. Ha alaposabban megnézzük, miről is van szó, kiderül, hogy a sikerpropaganda egy nagy átverés...
Közérdek Ez ma a XVI. kerület! 2020.12.09 17:09:23
Már nem először fordul elő, hogy a Kertvárosban egyes intézmények – kormányoldali nyomásra – nem mernek elfogadni segítséget az ellenzéki képviselőktől. A Fidesz ámokfutásának azonban szerencsére közeleg a vége...
Magyarországon ma a minimálbér 486 euró, míg például Lengyelországban 611 euró, s ezzel Európában sereghajtók, a visegrádi négyek között pedig az utolsók vagyunk. Ezért indokoltnak tartom a munkavállalói oldalnak a minimálbér tíz százalékos emelésére vonatkozó követelését, miközben a munkaadói oldal…..
A járványügyi helyzetben, amikor leginkább az emberek védelmére, biztonságára kellene fektetnie a hangsúlyt, Kertváros országgyűlési képviselője és polgármestere olcsó politikai hisztériakeltéssel terheli a kerületieket. A cinkotai strand ügyében se Karácsony Gergely főpolgármestert kellene…..
Mit tesz az önkormányzat a koronavírus terjedésének megakadályozása, az önkormányzati intézményeknél dolgozók és a lakosság védelme érdekében, s mit azokért, akik karanténba kényszerültek? Akikről nem is tudunk, mert a népegészségügyi hatóság megtagadta az erre vonatkozó adatok kiadását, miközben…..
Segítse a helyi ellenzék is a lakosság tájékoztatását a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban – ezt kérte a polgármester. A semmiről azonban nehéz informálni a polgárokat, mert még a Kertváros vezetői sem rendelkeznek a kerületre vonatkozó fertőzöttségi adatokkal, miután azok kiadását a fővárosi…..
Kovács Péter ahelyett, hogy a járvány megfékezése érdekében a feladatait végezné, azt tartja legfontosabbnak, hogy kertvárosi konzultációt indítson. Úgy látszik követnie kell a főnökét, hogy megfeleljen az elvárásainak. Kovács olcsó politikai trükkökkel akarja félretájékoztatni a közvéleményt, a…..
A sashalmi temető területét – ahol utoljára 1956-ban helyeztek el végtisztességbe elhunytakat – már többször megpróbálták értékesíteni, de nem sok sikerrel. Vélhetően ennek ez az oka, hogy a feltételek eleve többször módosultak. Persze eleve kockázat egy olyan területet vásárolni, sőt oda beruházni,…..
Kovács Péter november 3-i, „haragos” jelzővel megjelent Facebook posztjában számos olyan állítás van, ami nem helytálló. Nagyon szomorú, hogy már negyedik ciklusát töltő polgármesterként vagy nincs tisztában a tényekkel, vagy szándékosan igyekszik politikai ügyet kreálni egyes kérdésekből, például a…..
Az utóbbi napokban újabb negatív rekordok születtek a koronavírussal fertőzöttek és az elhalálozottak számát illetően. A hatékony védekezéshez szükség lenne a járványügyi adatok települési/kerületi szintű ismeretére, de az ilyen információk kiadását az illetékesek megtagadják. Most, hogy rendkívüli…..
A Kertváros fideszes országgyűlési képviselője is asszisztált az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló új törvény elfogadásához, amit azonban az érintettek 77 százaléka elfogadhatatlannak tart. Orbán Viktor akarata fontosabb a számára, vagy az egészségügyben dolgozók érdeke?..
Mára ott tartunk, hogy a XVI. kerület érdeke az, amit a fideszesek annak gondolnak. Meg sem fordul a fejükben, hogy egy-egy ellenzéki javaslat valóban a Kertváros polgárainak életviszonyain javítana, hanem az előterjesztéseinket egyszerűen hülyeségnek minősítik. Hogyan is van ez, tisztelt…..