Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Violetcat

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alimento Hogy ne halj meg? 2019.08.26 06:14:40
Dr. Michael Greger a nutritionfacts.org alapítója és működtetője, egyben a nagy sikerű Hogy ne halj meg (How Not to Die) című könyv írója. Közkívánatra elolvastam a könyvet és megpróbálom összefoglalni a gondolataimat róla...
Violetcat 2019.08.27 14:21:22
@midnightcoder2: Akkor már az életem nagy részét leéltem :-), igyekeznem kell, hogy a fennmaradó időben mindent ki tudjak próbálni.
Violetcat 2019.08.27 13:11:05
Kedves Sándor! A Kína-tanulmány és a Hogy ne halj meg is a polcomon vannak. Mindezek mellett paleo receptes, sőt egyéb más irányzatú könyveket is beszereztem. Az új ismeretek szélesítik a látókörünket, esetleg néhányan felismerik, hogy van élet a vasárnapi húslevesen, a rántott húson és a sült krumplin túl. A másik köretet, a fehér rizst ki is felejtettem (nem vagyok vegetáriánus és nem vagyok paleos sem). Döbbenetes a lobbi, hogy vegyünk mindig kész ételeket, igyuk a sok cukrozott üdítőt, vagy épp mindenből a diétásat, ami semmivel sem különb. Sokan naponta 3x-5x húst esznek, nem ismerik a főzelékeket, reggelire a bolti pékáru a leggyakoribb. Az 50-60 éves korosztályból nincs olyan, akinek ne lenne valamilyen allergiája, később jönnek a savlekötők, a vérnyomáscsökkentő szerek, mert mindent jól meg kell sózni és borsozni. Néha befigyel egy vesekő vagy egy epekő is. A gyerekeknek szánt krémtúróban és gyümölcsös joghurtokban más sincs, csak zsír meg cukor. Tessék már szétnézni a strandon, hogy mennyi elhízott ember van, ráadásul sok a gyerek közöttük. Eljutottunk arra a szintre, hogy inkább bekapjuk a pirulákat, mint egy kicsi kényelmetlenséggel teszünk bármit az egészségünkért. Aki nem megy a tömeggel és más véleményen van, azt pedig bántjuk. Szerintem ezek a könyvek azért jók, hogy felnyissák a szemünket, lehet másként is étkezni, mindenki annyit tesz magáévá belőle, amennyit szeretne. Az is egy döntés, hogy levesszük a polcról és hazavisszük az ilyen jellegű könyvet, vagy épp mást olvasunk helyette, mondjuk egy jó krimit. Természetesen mindenkinek egy élete van, rajta múlik milyen minőségben szeretné eltölteni.
Violetcat 2019.08.27 14:04:38
@Meleg Sándor: Köszönöm a linket, megnézem. Megszorításokra általában akkor kerül sor, amikor valaki beteg lesz és nem tudják eldönteni, hogy mondjuk a gluténre vagy a tejre érzékeny. Persze biztosan van olyan is, aki szívesen kipróbál újabb irányzatokat. Mindenesetre az étrend megreformálása együtt jár az életmód változással,közérzet javulással, esetleg több mozgással. Hiába várjuk a változást, ha mi nem teszünk érte, annak a hosszú távú következménye ugyanaz. Én azt látom, az újabb trendek képesek elgondoltatni az embereket - ha persze eljut hozzájuk az információ. Úgy gondolom, akihez eljut, van annyira intelligens, hogy nem kísérletezik magán a végletekig és megtanul figyelni a szervezete szükségleteire.