Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dadaista

9 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A derék Dexter nem csak azért egyedülálló figura a kortárs hőspanteonban, mert valószínűleg az első pozitív főszereplővé emelt sorozatgyilkos (aki körül még egy Clarice Starling sem sündörög, alternatív azonosulási pontot biztosítva), hanem mert máris két párhuzamos,…..
Már régóta akarok írni egy könyvről, a szerzője Dr. Lányi Péter, a címe "Vigyázat, frontbetörés!". Sok évvel ezelőtt olvastam, rengeteg érdekes dolgot megtudtam belőle az időjárási frontokról és ezen belül is Magyarország időjárásának, éghajlatának…..
lakberblogger Felmérési dolgozat 2008.08.07 21:30:00
Az ember szereti a szimmetriát. És szereti azt gondolni, hogy amit szimmetrikusnak, egyformának, egyforma nagynak gondol, az az is.Hát nem feltétlenül.Például könyvespolcot tervezünk a tetőtérbe, lemérjük, hogy a bal oldali szobában 106 centi magas az egyenes falrész, még mielőtt a…..
A mozaikok minden formájáért rajongok: legyen szó akár csodálatos pompeji mozaikokról, egy modern fürdőszoba mozaikcsempéjéről vagy saját magunk/gyerekeink készítette csempecsodákról.Érdemes a mozaikcsempét a mozaik fogalmától elkülöníteni, az utóbbi a nagyobb kategória,…..
Az internetet böngészve sokszor visszaköszön a kérdés: hol tanulhatok lakberendezést? Másképpen feltéve: hogyan lehetek lakberendező?Számos helyen (stúdióban, iskolában) létezik ma már lakberendező-képzés, ugyanakkor érdemes elgondolkodni a következő szempontokon:Mi a célunk…..
Aki saját maga szeretné a lakását berendezni, az legjobb, ha ugyanúgy kezdi, mint bármelyik hivatásos lakberendező, vagyis megpróbálja kívülről szemlélni magát és a vágyait. Akárcsak a lakásvásárlásnál, itt is érdemes minden fontos szempontot, adatot egy füzetbe, egy fájlba…..
A tükörtémát érintő egyik hozzászólás igencsak elgondolkodtatott: hogyan lehetséges, hogy a feng shui tükröt javasol a dolgozószobába, hogy lássuk, ki jön be az ajtón (ha valamilyen okból kifolyólag nem tudunk az ajtóra néző pozíciót elfoglalni), én pedig olyasmiket írok,…..
A szélsőségesen kényelmetlen fekhelyek azok, amikre ráfeküdve már azonnal érezzük, hogy valami nem stimmel: túl kemény, túl besüppedős, túl hullámos... Nekem általában ilyen élmény a polifoam fekvőhely, Borsószem Királykisasszonyoknak valóságos kínzás.Saját tapasztalat…..
Az egyik legjellemzőbb kérdés, amibe gyakorlatilag minden lakberendező belefut, a következő: Te most lakberendező vagy belsőépítész vagy? Erőteljesebb verzióban: Ez ugyanaz, mint a belsőépítész, csak te nem is vagy építész, ugye? Ezért aztán nincs mit csodálkozni azon, ha…..
Kedves Olvasó!Lakberendező alatt a közhiedelemmel ellentétben kétféle ember is érthető: az első fajtából nagyon sok van, hiszen lényegében mindenki lakberendező, aki lakik valahol, és ott vágyai és lehetőségei szerint berendezi a teret, ahol él, ne adj Isten, akár falat is…..