Regisztráció Blogot indítok
Adatok
previnca

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Úr az űrből 2006.12.17 07:01:00
Nem tudom felmérni, mennyit tud a magyar újságolvasó a szcientológiáról, így lehet, hogy közismert, triviális információk következnek. Nem baj, ártani nem árt, ha még egyszer megvan itt, magyarul. Angolul tudók a South Park 912-es epizódjából is tájékozódhatnak, felhőtlen…..
previnca 2008.07.13 04:06:19
Sziasztok!
Bevallom őszintén, most akadtam erre a blogra és képtelen vagyok végigolvasni az összes hozzászólást. Ezért, ha esetleg valakit-valamit ismételnék, előre bocsi.Ritkán szoktam fórumokra írogatni,csak akkor, ha nem bírom megállni. ez is olyan.
Az ellenzők táborába tartozom és támogatnék néhány olyan lépést, ami némileg akadályozná e csuda-szervezet hatékonyságát.DE: nem elég és nem hatékony a köpködés. azzal senkinek nem segítünk, csak arra jó, hogy kieresszük a gőzt. konkrét sztorik kellenek, minél több.(egyetlen hatékony fegyver itt is a tájékoztatás, szerintem)Talán külön blog, web miegymás kellene, ahova azok írnának minél többen, akik belülről látták és megúszták, és felvállalják,vagy közvetve de mégis közelről érintettek.Konkrét adatok, képek, riportok, bármi, ami használható. Szívesen vennék olyan "listát" (nem szeretem ezt a szót)ami arról szól, konkrétan kik (személyek), illetve mely cégek, vállalkozások vesznek részt ebben a "szövetkezetben" de nem csak a nagy, országos cégekre, alapítványokra, politikára gondolok. Gondolok arra pl. hogy településekre egyebekre lebontva... itt a kis közvetlen környezetemben, ha elmegyek valahová munkavállalóként, vagy épp beíratkozom egy nyelviskolába... jó lenne tudnom, kik érdekeltek az adott cégben.Spec úgy tudom, hogy lakóhelyemen a LightHouse nyelviskola is scien-es... pedig a tanmódszer ott is rendkívül jó, abban semmi kivetnivaló nincs.Tudom, amíg egyházként vannak bejegyezve, addig személyiségi jogot meg miegyebet sértek azzal, ha valakit a vallásáról nyilatkoztatok, tudják ezek, mitől nem döglik meg a légy ill. a szervezet. Jó lenne azt is kitalálni, ha még eddig ki nem találták valahol, hogyan lehetne segíteni azoknak,akik benn vannak még de már kifelé tendálnak, hogyan lehetne megvédeni őket az attrocitásoktól. Ebben talán azok tudnának segíteni, akik ezt megtapasztalták...na erre kéne létrehozni alapítványt: eltűnt rokon megkeresése, hazahozása, megvédése a többitől főleg,ha konkrétan tudjuk, h. szcien van a dologban, bár azt is tudjuk, vannak más hasonló szervezetek is, ez a része mindegy. Messzire mentem? Lehet.Tudom, sok akadálya van ezeknek a kezdeményezéseknek. Ezzel együtt azt gondolom, akkor lehet valamire jutni velük szemben, ha nem direkt támadják őket, hanem indirekte, ahogyan ők is teszik a terjeszkedéssel, miegyébbel. Minden rendszernek és szervezetnek vannak gyenge pontjai és sokszor bejön a saját módszerrel való operálás.rájuk is igaz kell legyen, hogy a terjeszkedés közepette bomlik a belső stabilitás... tudjátok...:))
previnca 2008.07.13 04:49:58
...Aztán mégvalami: tudjuk,hogy emberek milyen okból és milyen módon csatlakoznak és lépnek a totális kiszolgáltatottság áhítatába.Ezeket nem akarnám fejtegetni.Ezen nem tudunk sokat változtatni,mert az emberek életét nem tudjuk "megváltani" -arra ők, a szciennek esküdtek fel :((( -tudjuk azt is, hogy pl. a munkanélküliség meg az alacsony bér meg meg a "pavem et circenses" mind közgazdaságilag bebizonyított szükségszerűség és valakinek mindig érdekében áll fenntartani, mert a birkanépet (elnézést, ha valakit sértettem)a kényszerűség, tudatlanság tereli a karámokba. Az ilyen karámokba is. Vagy lelki, vagy anyagi, vagy a kettő együtt és a lelki alatt nem csak a "traumákat" értem.Az is lehet kényszer, ha valaki meg akarja váltani a világot, vagy betegesen vágyik a tapsra./Tom Cru-nak nem hiszem, hogy anyagi gondjai lettek volna...Nem vagyok a pszichiátere,de vannak sejtéseim a jól kihasználható emberi indíttatásairól mellessleg szerintem Ő egyszerűen jól jött a szervezetnek és valszi nagy segítséget+ "megfelelő ráhatást" kapott a szervezetben, hogy olyan pozíciót érjen el, ahol most van...Mert így nagyon hasznos tud ám lenni./
Én nagyon féltem a mai fiatal generációt.Értékválságban tévelyegnek,a baj az, hogy mi felnőttek is,jó példát csak hellyel-közzel tudunk nekik mutatni, utat meg végképp nem, ha mutatnánk, úgyse fogadnák el,mert annyira azért öntudatosak :) Azt hiszem, gondolkodni kellene őket tanítani, hogy különbséget tudjanak tenni a dolgok között, kommunikálni, beszélgetni kellene velük sokat, hogy értsék is a világot valamennyire, ne csak éljék,és nagyon szeretni őket.Megmutatni nekik, hogy egy éremnek nem két oldala van, hanem annyi, ahány szereplője van a történetnek,azért, hogy jobban figyeljenek. Tudjanak olvasni a sorok között is, felfogják a reklámok valódi üzenetét és ne nyalják be azonnal a csúsztatásokat...Elszálltam nagyon? Igen. Gyerekekkel, fiatalokkal foglalkoztam évekig, ráadásul a családomban is volt már ilyen jellegú játszma (igaz egy másik egyházzal kapcsolatosan)ilyen módon érintett vagyok és ráadásnak idealista. Egyet tudok: ha valamit ellenzel, ha valakit direkte próbálsz megvédeni valamitől addig, amíg ő nem látja a veszélyt, addig a veszélyforrás olyan, mint a mágnes. Ezért szeretnék látni-olvasni minél több személyes történetet és konkrétumot a témában. Ha van már valahol ilyen fórum, vagy itt lemaradtam valamiről, szóljatok! a rémálomos cikket és itt a seaorgos történetet olvastam. Idealista üdvözletem mindenkinek, akinek türelme volt végigolvasni a szövegelésemet! :)
previnca 2008.07.13 06:36:55
Ahogy itt kivettem a sorokból, erős viták zajlanak.Sokat lehet problémázni a vallási, egyházi, történelmi párhuzamokon...Én inkább megkérdezném azoktól, akik még idevetődnek (úgy látom, elég régi előttem az utsó hsz), hogy számít-e az MOST, hogy régen mi volt az egyház szerepe, milyen eszközei meg dogmái voltak, ebből mi van ma és mi köze a szcintológiához...? Csak akkor, ha azért elemezgetjük a kérdést, hogy megoldásokat, válaszokat kapjunk a szcien-körüli problémákra. Ha a vitából leszűrünk valmit és felhasználjuk, mint információt, eszközt, stb. én nem akarok senkit kioktatni, én ötleteket várnék arra vonatkozóan, hogy lehet beavatkozni... olyankor, amikor úgy tűnik, nem lehet, nem érdemes... satöbbi. Ezt a drogos ellnkampányt jó ötletnek tartom.én vidéken vagyok, helyben nem hallottam ilyen kezdeményezésekről....
Ráadásnak nem a szcien az egyetlen ilyen mostmár kimondom: mocsadék szervezet.
Másik: Tudjátok, én azon is elgondolkodtam hogy ha más oldalról nézzük, némelyek a szervezetben biztos, hogy tiszteletet érdemelnek -hogy jó vagy rossz előjellel, az más tészta- de képzeljétek csak el, mi mindent kell végigcsinálnia valakinek, aki valamirevaló pozícióig eljut! Szerintem én ki se bírnám.
A birkaságban való kitartás is energia, még ha miszerintünk nem jó irányban hat is...Szerintük az a jó irány.Ők minket akarnak "megmenteni" vagy "felemelni" hogy a világon mindenki CLEAR legyen csak az a baj, hogy erős anyagi-hatalmi indíttatásból. Clear lehetsz, ha kifizetted az árát anygilag-lelkileg-erkölcsileg, na és ha elég erős vagy hozzá, merugye bizonyos szint fölött a birkaság nem elegendő... ott jönnek a komoly áldozatok, amiket be kell vállalni. Amúgy meg hulljon a férgese,Darwin bácsi nem volt azért hülyegyerek, mert dolgozó hangyákra is szükség van, ugyan hogy lehetne nélkülük fenntartani az egész kócerájt. Megjegyzem, akik eljutnak egy jó kis pozícióba, azokat nem illik birkának nevezni, mert jóadag élelmesség kell hozzá, hogy a körön belül talpon maradj és előre juss.Sőt, jobb, ha a civil társadalomban, a munkahelyeden is hasznos és befolyásos helyre törekszel. minden relatív.