Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vegapedia

60 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legutóbb halászlé hullámai utána evezzünk egy kicsit a desszertek világába és kóstoljunk meg sütés nélkül elkészíthető áfonyás sajttortát. Kis spoiler: ez is vegán recept, természetesen...
Ünnepi asztal, vegán asztal, halászlé egyikről sem hiányzik. Mit is lehetne ilyen időben csinálni? Enni és pihenni. Mutatjuk, hogy készülünk...
Elérkeztünk egy olyan problémához, amely sok-sok finom ételt érint, ez pedig a sűrítések megoldása vegánként, illetve olajmentesen. Ebben a bejegyzésben 5 módszert is mutatunk egyszerre egy főzelék recepten keresztül...
Ködös, szürke idő, kevés napfény vagy kirándulások, friss levegő, barna falevelek, piros arcbőr. Sok arca van az ősznek, sokan kedveljük egyiket, sokan a másikat, egy viszont biztos: megfázni nem szeretünk, így védeni kell magunkat...
A töltött káposzta egy hagyományos étel hazánkban, már-már kódolva vannak ezek az ízek a génjeinkben. Persze vegánként a húst valamivel helyettesítenünk kell, mutatjuk hogyan és miként...
Na már megint a vegánok.. semmi hús, semmi szaft, csak a száraz nyúltáp? Tévedés! Persze hús az most sem jön, de ízek, szaftok, finomságok igen! Íme a vegán burger, ami tuti ízleni fog!..
Miután igazából minden ételnek van egy nagyszerű vegán változata, most újra Ázsia felé kormányozzuk a hajónkat, és megnézzük milyen is a vegán pad thai. Spoiler: finom...
Ha már tele vannak a polcok és a kertek narancssárga és édes sütőtökökkel, akkor itt az ideje varázsolni belőle valami extra finomat. Nézzük, hogyan készül  a sütőtökös brownie!..
Ebben a blogban már megszokhattátok, hogy mindig igyekszünk izgalmas vegán ételeket hozni Nektek, azonban most a szokásoktól eltérően ez az étel nem lesz gluténmentes, cserébe viszont nagyon finom!..
Evezzünk melegebb vizekre és folytassuk a vegán ízek világát egy szuperszónikus vegán almás pitével! Jöhet 1-2 szelet?..
Chili sin Carne - a vegán chilis bab recept. Brutál finom mexikói ételt hoztunk erre a hétre Nektek, ígérem nem fogtok csalódni!..
Ezen a héten a pesto műfajába evezünk, amelynek a gyökerei egészen az ókori Rómáig vezethetőek vissza. Most 3 egyszerű, gyors pesto recept következik, ami mártogatóként vagy tésztához is kiváló...
Ha már múlt héten egy olyan receptet hoztunk bundáskenyér formájában, amit nagyon szeretettek, most következhet egy édes reggeli/uzsonna ötlet, a vegán túrókrém!..
Korábbi receptjeinkben hoztunk már főételeket, leveseket, így most következzen egy ultimate recept, a vegán bundáskenyér. Szuper ötlet reggelire, tízóraira, uzsira egyaránt, szóval receptre fel!..
Szuper süti receptet hoztunk Nektek erre a hétvégére: sütés nélküli browniet. Az ok prózai: miért fűtsük a konyhát 150-180 fokos sütővel, ha nem muszáj? Vigyázat! Egy adag kevés! ..
Igen, a húsleves után mac'n'cheeseből is hoztunk nektek egy vegán változatot. Nagyon egyszerű, pénztárcabarát recept, hisz a vegán életmód egyáltalán nem drága - ez egy tévhit. Nézzük is a receptet!..
Íme egy újabb fantasztikus recept, amit borítékolható, hogy imádni fogtok! A húsleves régi varázsa könnyedén elérhető ezzel a recepttel, természetesen hús és állati eredetű hozzávalók nélkül. Hogyan? Megmutatjuk! ..
Sokan allergiások a szójára vagy egész egyszerűen nem szeretik a szójás dolgokat. Ebben a bejegyezésben nekik kedvezünk és egy szuper egyszerű szójamentes tofu receptet mutatunk be.   Kellemes állagú, fűszeres ízű tofu recept. Felhasználható kockára vagy szeletekre vágva bármilyen fogáshoz, vagy…..
Fülledt nyári melegben nem mindig esik jól a nehéz étel, épp ezért egy fantasztikus ötletet hoztunk el ma Nektek! Tarts velünk! ..
Itt a nyár és hogyan is használhatnánk ki a tűző nap erejét, minthogy kovászos uborkát készítsünk a segítségével? Ez recept azonban egy kicsit más, mint a klasszikus koviubi receptek...
Most, hogy egyik percben esik az eső, a másikban pedig hétágra süt és éget a nap, nincs más hátra, mint hogy egy szuper reggelivel indítsuk a napot. Legalább ez legyen rendben. ..
Mégis milyen finomság következhet a veganizálás rögös útján, miután már egy tucat népszerű, eredetileg nem vegán receptből készült el a vegán változat? Naná, hogy a fasírt! Jöjjön is a recept, azonnal, melegében!..
Korábban nagy kedvencünk volt a népszerű mogyoró-karamellás csoki, a Snickers. Épp itt volt az ideje, hogy elkészüljön a vegán változata is...
Újra itt egy szuper veganizált klasszikus a lasagne. Nyílván eredeti verziója több okból sem fért bele a vegán étkezésbe - eddig -, de végre-végre ez is bekerülhet a receptgyűjteménybe. Nézzük is...
Na hát, mi a pite? - Gondolhatnánk hangosan - Már megint mivel jönnek a vegánok? Kérem szépen a vegánok most egy extra finom (nem) tejes pitével jönnek, amire málnát szórtunk, hisz épp itt a szezon. Sokak nagy kedvence a tejes pite, ami érthető okokból vegánok számára nem volt eddig elérhető.…..