Regisztráció Blogot indítok
Adatok
reginaszentgroti

36 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tradicionálisan egy fiú térdre ereszkedik, egy csinos gyűrűvel a kezében és felteszi szíve választottjának a kérdést: Leszel a feleségem? Régen nem volt akkora körítés ekörül mint manapság, a gesztus elegendő volt ahhoz, hogy a férfi bizonyítsa a lány iránt érzett megingathatatlan szerelmét.…..
Megmondom őszintén, valahogy mindig is hadilábon álltam a munkakereséssel, de amikor diák voltam, hatványozottabban könnyedebb volt ez a folyamat, mint manapság.   Forrás: google.com..
Maga a FOMO, vagyis a kimaradás, lemaradás miatt érzett félelem, szorongás nem új keletű dolog, ám abban majdnem mindenki megegyezik, hogy a felgyorsult világban, ezek az érzések felerősödtek. Az élj a mának és társai motivációs idézetek folytonos emlékeztetőként szolgálnak ahhoz, hogy szembesüljünk…..
Bár a témafelvetés kissé negatívnak érződhet, igazából csak a múltkori cikkem után, amit itt olvashattok, úgy gondoltam úgy fair, ha az érem mási oldaláról is összegyűjtöm a gondolataimat. Mert természetesen, mint mindennek így a mai világnak is van pozitív, illetve negatív oldala, az egész a…..
Még nem írtam a karanténról cikket, mivel nem voltam benne biztos, mikor lesz vége, így fogalmam sem volt arról, hogyan fogok én változni ez idő alatt. Most már nagyjából a távolból ködösen feldereng a célvonal, az én életemben viszont szeptemberig biztosan nem lesz munka, ami rettentően szürreális.…..
A mediterrán tengerpartok a legtöbbünket megigéznek és varázserejükkel örökre fogva tartanak. Mielőtt ellátogattam volna az angol térségen található tengerparti részekre, viszonylag negatív véleménnyel voltam róluk, mondván: úgysem tudja ugyanazt nyújtani, mint a pálmafás, meleg éghajlatú társai!..
Rengetegszer halljuk, hogy de rossz nekünk, érzelmi intelligenciánkat tekintve gyenge, a fogyasztói társadalom rabjaivá vált, a boldogságukat hiába kergető fiataloknak. Lesz egy ilyen cikk is, de most először a mai világban lévő, számomra pozitív aspektusokra koncentrálnék inkább!  ..
Kissé csalódtam ebben a könyvben, mert bár nagyon-nagyon tetszett maga az ötlet, a végét szerintem elrontották.A sztori beránt, a történet szálak rejtélyesen, izgalmasak. Minden karakternek van valami titka, éppen ez a kíváncsiság az, ami miatt két nap alatt kiolvastam!Aztán a végén, kicsit…..
Nagyon élveztem ezt a könyvet, izgalmas, fordulatos, végig tűkön ülve vártam mit hoz a vége. Vártam, hogy a végén jöjjön az a nagy bumm! meglepetés, és így is történt!Az egyetlen egy , aprócska dolog amit hiányoltam belőle, hogy nem volt egy szereplő sem akihez úgy igazán, valóban érzelmileg kötődni…..
 Nagyon fontos kérdéseket vet fel ez a könyv...Egészen hétköznapi problémáktól kezde, mint a házasságtarsak kommunikációja, szerelem, barátság, bajtársiasság, egészen olyan komplikált kerdesekig, hogy akkor mi is az igazság? Erre a magunk keretei között fogunk rájönni, hiszen maga a könyv nem mondd…..
Az utóbbi pár évben arra lettem figyelmes, hogy én folyton csak búcsúzkodom: elköszönök az otthoniaktól, mikor ide repülök, búcsút intek az ittenieknek, mikor hazarepülök, ez a barát hazaköltözik, a másik pedig munkát kap egy másik városban. Valahogy itt kint, mindig minden mozgásban van, nagyon…..
Egy ideje, főleg mióta kint élek Angliában, sokszor gondolkozom a következő dolgon: vajon a mostani fiatalok túlérzékenyek-e? A munkahelyemen, ahol rengeteg diákkal dolgozom együtt, sokszor lábbujjhegyen kell sétálgatnom, rettentően óvatosan kell megközelítenem a problémákat. ..
New York az egyik kedvenc városom a világon! Akár több oldalt is tudnék róla írni, ám mivel már annyira sok információ, kép, élménybeszámoló van róla a neten, úgy döntöttem más oldalról kellene meg fognom a dolgot.  ..
reginaszentgroti 2020.06.07 18:42:14
@zsocek: Szia! Nem látom, hogy a must see bekezdés és a dátum, hogyan korreál egymással. De csak, hogy minden kíváncsiságot kielégítsek, tavaly októberben jártam ott, most pedig nosztalgiáztam. :)
A sok ezer ember ember technikailag pedig nem pontatlan, hiszen a sok tízezer magában foglalja a sok ezret!
Nagyon szerencsés vagy, hogy éltél ott, irigyellek érte!
reginaszentgroti 2020.06.07 18:44:24
@ekat: Szia!
A Grand Canyon felett helikopterezni rettenetesen különleges lehetett. Utólag már bánom, hogy mi ott nem tettük, de hosszú még az élet és remélem egynap megint elszek ilyen szerencsés! :)
És valóban Coney Island nekem is nagyon tetszett, okozott pár szívmegállós pillanatot! Imádtam!
  A pénznek önmagában nincs értéke, ha nincs mire költeni, akkor valójában haszontalan. Ez egy – a nem sok- tanulság közül, amit az egyetemi közgazdaságtan óráimról magammal hoztam. A pénzhez való viszonyulásom mindig is kissé egyedi volt, sosem tartottam igazán nagy értéknek, mégis azt…..
" Azt mondtad a távolság segít, hogy idővel majd elmúlik ez az érzés. "    ..
A határátkelés kérdését még mindig rengeteg mítosz övezi. Sokszor túlfűtött érzelmekkel találkozhatunk egy-egy fórumon és könnyen kaphatunk mi magunk is kedvet, vagy éppen az ellenkezője, adjuk fel idő előt tevünket. Rengetegen nagyon végletesen látják a kivándorlást, a skála egészen a hazaárulótól,…..
Egészen fiatal korunktól belénk nevelik a versengés érzését, de igazán élessé a verseny, csak a gimnáziumi évek után válik. Itt kezdjük megérezni a felnőtt lét szagát, mikor az érettségi után könnyen összehasonlítható eredményeket kapunk,aztán maga az egyetemi felvételi is egy konkrét csata. Kinek,…..
Az emberek szerte a világban rettentően különbözőek, azonban egy dolog sokakban egyezik: nem tudják szeretni a testüket...
Őszintén nem tudom, hogy az embernek a meglévő tulajdonságai csak úgy kialakulnak-e, vagy már eleve ilyen beállítottságú személyként jövünk a világra. Azt viszont biztosan tudom, hogy én már egészen fiatal korom óta elég tudatosan álltam az életemhez. Nem csináltam semmit, csak úgy… Mindennek volt…..
Egyszer minden ember életében eljön az idő, mikor teljesen egyedül, vagy párjával együtt lakik. Sokszor alig várjuk ezeket az időket, hogy végre egy kis nyugalmunk legyen, senki se zavarjon, szóval egy kicsit meghittebb legyen a környezet. Aztán ott állunk egy üres lakásban, amit nekünk kell…..
Valószínűleg az első három dolog, ami az embernek eszébe jut Las Vegasról: kaszinók, rapid esküvők és bulik. Ezek mind tényleg mind jelentős részét képezik a vegasi varázsnak, de még annak is ajánlom célpontul ezt a várost, akit az ilyen dolgokról kiráz a hideg. Mert Vegasban és környékén annyival…..
Mert ha a kémia megvan, akkor már csak egy dolognak kell stimmelnie: az időzítésnek. - Így jártam anyátokkal Érdekes, mert van egy elképzelésem a szerelemről, egy elmélet, amiben hiszek. Az én életemre mégsem igaz ez, mert minden nehézségével együtt, én úgy érzem, nekem roppant könnyű volt eddig…..
Az elmúlt hetek egyik leggyakrabban elhangzó kérdése: Tudsz mondani valami jó filmet vagy sorozatot? Úgy gondoltam összeszedek párat a kedvenc sci-fi, thriller, nyomasztó hangulatú produkcióim közül. Mert ez most úgyis passzol a legtöbb ember lelkiállapotához…..
Mikor 2018-ban véglegesen lefoglaltuk őszi nyaralásukat, nem hittem el, hogy ez a valóság. Még jó ideig "hergeltük" egymást, hogy te jó ég már csak fél év, három hónap, egy hónap, egy hét van hátra az utazásig... Hihetetlen volt, mert Amerika már oly régen rajta volt a bakancslistán, de nem…..
reginaszentgroti 2020.04.14 19:45:17
@Egy kis video: Ezek tök jó tippek! Köszi szépen! :)

Ha eljutunk a floridai parkba akkor mindenképpen így fogjuk csinálni, mert ez tényleg költséghatékonyabb is! :)
reginaszentgroti 2020.04.14 23:19:33
@Behajtó70: sajnálom, nem akartam elrontani az estédet. :(
reginaszentgroti 2020.04.15 11:02:54
@xyyyxyxyyxyxyyx: persze, ne érts félre a kommentje magáért beszél. De csak azért mert máshogy gondolkozunk, nem célom elrontani senki estéjét! :D
(főleg nem egy úti beszámolóval :)
Amikor elkezdtem összeszedni a gondolataimat ehhez a cikkhez, teljesen ellentétes érzelmekbe ütköztem.  Mert szerintem nőnek lenni jó, viszont rettenetesen sok láthatatlan kérdéssel, és nehézséggel jár.        ..