Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fehér Anikó

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 „Nekem is van egy aranyszelencém, mint Árgyélusnak…, s abban mindenféle dolgot gyűjtögetek, például emlékeket, dalokat, meséket és még sorolhatnám. Sok-sok ideje már, hogy Tündér Ilona és Árgyélus is beköltöztek az aranyszelencémbe és évről-évre egyre jobban megismertük egymást” – kezdi a mesét…..
  Nemcsak Kodály mondta, hogy a legkisebbeknek csak a legjobb elég. Mert ők romlatlanok, hamar észreveszik a silányat, a rosszat, a hamisat és főleg azt, ami nem őszinte. És akkor nem figyelnek rá, nem mennek oda, nem érdekli őket. Mert ők a legőszintébbek, ezt tartják a legtermészetesebbnek és el…..
Ritmus és hang Harmatcsepp 2023.07.21 15:46:50
Miért is hallgatunk zenét? Gondolkodott-e már ezen valaki? Fontos ez egyáltalán? Persze, tudjuk nagyon jól, lehet enélkül is élni, de minek. Mit tesz velünk a zene? Bizonyára valami fontosat, mert ha nem ezt tenné, nem lennének tele azok helyek vele, amelyeken sok ember van egyszerre. Nem…..
Régóta itt van az asztalomon a könyv, szerzője – régi harcostárs – maga küldte. Azonnal elolvastam, mert nem lehetett letenni, aztán mégis. Mit is írhat az ember arról, amivel egyetért, amiben nem lát semmi hazugságot, semmi ferdítést? Ahogy telt-múlt az idő, gyakran gondoltam rá. Kedves régi dal…..
Hosszú ideig rendszeres volt az augusztusi erdélyi utunk, az idén is csak a járvány állított meg minket. A kirándulás mindig a kalotaszentkirályi vagy a válaszúti néptánctábor végére esik. Pedig a két kultúra, amit a két – jó másfélórányi járásra lévő – település képvisel, ég és föld, mondanák a…..
Aki a multiinstrumentalista muzsikussal Szokolay Dongó Balázzsal találkozik, az hamarosan szembesül egy jelentős helységnévvel: Tótkomlós. A békési kisváros a szülőhelye, édesapja a település megbecsült polgára, néprajzi gyűjtője volt, akinek faragásai, népi bútorai egy emlékszobában találhatóak, de…..
  Tura. Ez a település (város 7700 lakossal) alig 50 km-re van a fővárostól. Mégis, átlépve határait, mintha más világba csöppennénk. Még látni jellegzetes, apró ráncú szoknyás (aminek piros szegélyű az alja), kendős asszonyokat, a templom zeng az énektől a misén, és a házakhoz apróbb-nagyobb…..
A Budapesti Vonósok kamarazenekar már-már hagyományosan muzsikával kezdi az újévet (is). Ennek helyszíne valamely patinás szálloda a belvárosban. Újévkor szívesen megyünk el egy jó muzsikára, de hogy ez tényleg ennyire jó is lehet, azt nem is reméltem… A kétrészes hangverseny (szünetében tej-, és…..
Bizonyosan nem vagyok egyedül ezzel: kötelező program évről évre a Muzsikás karácsonyi koncertje a MÜPA Bartók Béla Nagytermében. Semmiért nem hagynám ki. Jó benne az állandóság és jó benne az állandó változás. Az idén különösen sikeres lett a változó rész: táncosok töltötték be a színpadot, a…..
Ritmus és hang Karácsonyi muzsika 2019.12.24 07:53:45
Sokan leírták már a CD-t: vége virágzásának, nem kell senkinek, mindenki online hallgat zenét. Ennek ellenére nem hiszem, hogy jelentősen csökkent volna a kiadott hanghordozók száma, csak egy kissé módosult formában jelennek meg. Kevesebb anyagot tartalmaz egy-egy korong, még kevesebb kísérő…..
Első lemezt kiadni nem könnyű. Kell hozzá némi fejtörés. Az első lemez ugyanis meghatározhatja az összes továbbít, sőt véleményt is formálhat az alkotóról. Balogh Melinda belevágott. Napkerék című CD-jét ajánlom mindenkinek...