Regisztráció Blogot indítok
Adatok
z.kitti

24 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban már írtam arról, hogy milyen érzés először elköltözni otthonról. Most viszont eszembe jutott még pár tipp, ami talán számotokra is hasznos lehet, ha épp költözés előtt álltok. Most elsősorban az albérletbe költözésről lesz szó, ugyanis kolis tapasztalatom nincs és sajnos saját lakásom se,…..
24,5 3 finom forró csoki recept 2019.11.08 09:00:00
Ebben a hideg őszi időben nincs is jobb annál, mint bekuckózni és inni egy finom forró csokit. Ha már unod a klasszikust, akkor érdemes kipróbálnod ezeket az ínycsiklandó változatokat. ..
Egy nő az élete során 400-500 alkalommal menstruál, mégis szinte még mindig tabunak számít erről beszélni. Menstruáció idején a vérzés mellett számos egyéb tünettel kell megküzdenünk, de ezeket szerencsére lehetőségünk van csökkenteni, hogy könnyebben átvészeljük ezt az időszakot. Nézzük mik azok a…..
24,5 Az évtized legjobb filmjei 2019.10.24 13:08:25
Hamarosan véget ér 2019 és átlépünk a következő évtizedbe. Előtte azonban érdemes megemlékezni a 2010-es évekbeli filmekre. Egy egész évtized összes filmjét nehéz lenne összegyűjteni és rangsorolni, de a legjobbakat megpróbáltam összeszedni. Nézzük mik voltak a kedvenceim az elmúlt 10 évben!..
24,5 A pihentető alvás titka 2019.10.18 09:32:42
Egy felnőtt embernek átlagosan legalább 7 óra alvásra lenne szüksége. A legtöbben mégsem alszunk eleget, ami számos egészségügyi problémához járulhat hozzá. A koncentrációképességünk csökken, a munkahelyünkön nem tudunk megfelelően teljesíteni, stresszesek leszünk. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük…..
Nem vagyok tech-guru, de nekem is van egy-két alkalmazás a telefonomon, ami megkönnyíti az életemet. Most nem feladattervezőkről lesz szó. A Todoist vagy a Habit-Bull nekem nem váltak be, ugyanis inkább papíron szeretem vezetni a teendőim. Ezeken kívül vannak más appok is, amik hasznosak a…..
Nem könnyű új szokásokat bevezetni és megtartani. Ám, ha képesek vagyunk rá, egy-egy dolog rendszeres gyakorlásával garantáltan pozitív hatással lehetünk az életünkre. ..
Végre itt van a sütőtök szezon! Nekem az egyik kedvenc őszi ételem, legjobban a sült sütőtököt szeretem, egyszerűen elkészíthető és nagyon finom. De finom krémlevesek, köretek, sőt akár sütemények is készülhetnek belőle. Mutatok nektek két sütőtökös receptet, amit én mindenképp ki fogok próbálni,…..
24,5 Turi haul 2019.10.04 09:00:00
Véget ért a Second Hand September, aminek a lényege az volt, hogy egy hónapig kerüljük el a fast fashion üzleteket. Az ügyesebbek egy egész hónapig nem költöttek új ruhadarabra, mások turikban próbáltak kincsekre vadászni. Én az utóbbiak közé tartozom, ugyanis felfedeztem egy turkálót tőlünk 10…..
24,5 9 tipp stresszkezeléshez 2019.10.01 09:00:00
Manapság mindenki életében jelen van, kisebb-nagyobb mértékben, kisebb időközönként vagy akár hosszútávon is. Megnehezíti a mindennapjainkat és még az egészségünkre is káros hatással lehet fizikailag és lelkileg is. Ráadásul a legtöbben nehezen birkózunk meg vele, vagy fel sem ismerjük. Ez bizony a…..
A 90-es években nemcsak a sorozatokat imádtam, hanem a filmeket is, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Kicsit szűkítettem a kört és csak a romantikus filmekből szemezgettem, de még így is nagyon nehéz volt egy 10-es listát írnom, hiszen sokkal több említésre méltó film jutott eszembe. Lássuk a…..
24,5 3 finom őszi krémleves 2019.09.25 11:43:41
Nem vagyok egy leveses típus, így ritkán eszek levest. Most ősszel viszont nekem is jól esik egy kis finom, meleg, laktató krémleves. Hoztam is nektek 3 receptet, amit egyszerűen el lehet készíteni...
Szerencsére egyre többet beszélünk a menstruációról, és mégis nagyon keveset tudunk róla. Nap, mint nap tapasztalom az ismerőseim körében, hogy amikor valami komoly panaszuk van a menzesz idején, ők azt is próbálják hétköznapinak beállítani. Gyakori példa, hogy valakinek iszonyú fájdalmakkal jár a…..
24,5 Vegán reggeli receptek 2019.09.20 09:00:00
Most, hogy itt van az ősz, a konyhában is  előkerülnek az ínycsiklandó, őszies ízek. Hoztam nektek pár könnyen elkészíthető receptet, ami gyorsan megvan, és nagyon egészséges. Akkor is érdemes kipróbálnod, ha nem vagy vegán, mert nagyon finom...
24,5 Őszi bakancslista 2019.09.18 09:00:00
Én nem rajongok az őszért, sosem volt a kedvenc évszakom. Mindig próbálok úgy hozzáállni, hogy milyen szép is lesz majd a hulló falevelek között sétálni. Aztán általában mindig szakad az eső és fúj a szél, és alig várom, hogy vége legyen. Ezért most eldöntöttem, hogy összeírok pár dolgot, amit…..
Volt szerencsém eltölteni pár évet egy gyorsétteremben, ahol rengeteg tapasztalatot sikerült szereznem. Legfőképp azt, hogy az emberek egyszerűen nem tudnak rendesen kommunikálni, és még egy gyorsétteremben is nehezükre esik normálisan rendelni. Számtalan vicces, kínos, vagy bosszantó helyzetre…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én rajongok a '90-es évekért. Valószínűleg az is közrejátszik, hogy pont az 1990-es évek közepén születtem, így még nyugodtan kijelenthetem, hogy '90-es gyerek vagyok, nem számít, hogy még milyen kicsi voltam. Akármilyen retro dologról legyen szó, egyből eszembe…..
z.kitti 2019.09.13 20:49:17
@studkell: Javítottam, köszi! ;)
z.kitti 2019.09.13 20:52:03
@Bambano: A Charmed kivételével ezeket már csak azért nem raktam bele, mert a legtöbb inkább 80-as évek voltak :)
z.kitti 2019.09.13 17:57:49
@arncht: Majdnem mindegyikre emlékszem, amit felsoroltál! :D Pont a Miért éppen Alaszkával vagyok úgy, hogy az megvan, hogy ez ment a tévében, de maga a sztori már nem rémlik. Biztosan bele fogok nézni. :)
A globális felmelegedés felelősei az üvegházhatású gázok, közülük is főleg a szén-dioxid. Mégis még mindig nagy arányban használunk fel fosszilis nyersanyagokat (szén, kőolaj, földgáz) az energia előállításához. Ezek a nyersanyagkészletek kifogyóban vannak, egyre nehezebben hozzáférhetőek, emiatt…..
24,5 A halogatás művészete 2019.09.09 08:00:00
Kinek ne lenne ismerős az a helyzet, amikor a vizsgaidőszakban inkább ledarál pár évadot az aktuális kedvenc sorozatából, ahelyett, hogy nekiállna tanulni. Tudjuk, hogy mi lenne a feladatunk, mégsem tudunk nekiállni, ha mégis elkezdjük, hamar feladjuk a dolgot. Hiába mondják sokan, hogy őket…..
24,5 #Second Hand September 2019.09.06 12:30:50
A műanyagmentes július után itt van egy újabb remek kezdeményezés, amihez csatlakozva környezettudatosabbak lehetünk. A brit Oxfam jótékonysági szervezet által létrehozott kampány célja a divat környezeti hatásainak tudatosítása. A Second Hand September arra ösztönzi az embereket, hogy kerüljék el…..
24,5 Smoothie ötletek 2019.09.04 15:48:02
Vége a nyárnak, de ez még nem jelenti azt, hogy kevesebb gyümölcsöt tudunk enni. Sőt, ősszel még fontosabb a megfelelő vitaminbevitel. Ha idénygyümölcsökből nem is, de a fagyasztott gyümölcsmixekből nagyon gyorsan össze lehet dobni egy finom és egészséges turmixot. Jó alternatíva lehet reggelire…..
24,5 Így induljon jól a napod! 2019.09.03 07:00:00
Minden reggeled folyamatos rohanásból áll, ami aztán az egész napodra kihat? Gyakran vagy ideges, fáradt és nem tudsz rendesen koncentrálni? Ezeknek a szokásoknak köszönhetően egy olyan reggeli rutint alakíthatsz ki, amivel megkönnyítheted a mindennapjaid és sokkal kiegyensúlyozottabb lehetsz...
Te is édesszájú vagy? Imádod a csokis sütiket? Akkor ezt a brownie receptet mindenképp ki kell próbálnod! Nagyon egyszerű, nagyon gyors, nagyon csokis!..
Egyszer mindenki életében eljön az a pillanat, amikor ki kell repülnie a családi fészekből és egyedül kell helytállnia a nagyvilágban. Másik városba megyünk egyetemre, esetleg összeköltözünk a párunkkal, vagy csak egyszerűen szeretnénk a saját lábunkra állni. Ilyenkor szembesülünk olyan váratlan…..