Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szürkemókus

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég olvastam egy horrorba illő szituációt egy könyvelői fórumon. Röviden: a vállalkozó odaadta a könyvelési anyagot a könyvelőjének. Majd szembesült azzal, hogy hozzávágtak egy tetemes, több százezres bírságot, mivel nem mentek be a bevallások, többek közt a mérleg sem.…..
Általánosságban elég nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy a legjáratosabb Excel-felhasználók sem használják a programban rendelkezésre álló függvények jelentős részét (egy felmérés szerint az átlagfelhasználó az Excel 5%-át ismeri és használja), sőt, én rendszeresen…..
A választási eljárási törvény fő hadszínterei, a regisztráció, a Nemzeti Választási Bizottság kilenc éve és az aktivisták központi regisztrációja mellett a kevésbé jelentős, mégis szórakoztató mellékhadszíntereken is folyik a küzdelem. Az egyik ilyen a választás során…..
Tisztelt Olvasó! Történetem kacifántos régóta szeretnék elhelyezkedni,de sajnos a magyar munkaerőpiacon óriási a diszkrimináció.Nem vagyok válogatós szórólap csomagolás bármi megalázó,ha talpon akarok maradni.Kisebbségnek néznek a nevem miatt, hol a korom a gond,hogy…..
szürkemókus 2012.06.03 10:02:33
  A Konzervatórium, a Jobbklikk, a Mos Maiorum és a Mandiner szerkesztőinek közös nyilatkozata.   Szűkszavúak leszünk, mert ez ügyben szinte már mindent leírtak: a köztársasági elnöknek le kell mondania. Schmitt Pált kiváló sportemberként, olimpiai bajnokként…..
szürkemókus 2012.04.01 00:29:29
@kunzoo: Betűméret? Betűtípus? 1992-ben? Nanemáá!!! Hol élsz te, ember?
Munkahelyi Terror… Elgondolkodtam a szó jelentésén.Nem merünk betegállományba menni, mert, ahogy visszatérünk a munkába, néhány nap, vagy egy-két hét múlva, az utcán találjuk magunkat. Elfogadunk bármilyen keveset fizető munkát, mert az is több mint a semmi. Feladjuk…..
szürkemókus 2012.02.21 19:40:37
5 hónap alatt kb. 100 helyre jelentkeztem, kb. 20 helyen voltam interjún, amíg állást találtam. CSAK olyan helyre írtam, ami megfelelt a végzettségemnek. Leginkább azok jöttek be, amiket RSS-en kaptam - én sem tudtam azelőtt, hogy kell használni, de valaki javasolta, így megtanultam (hu.wikipedia.org/wiki/RSS). Sok csatornára iratkoztam fel, többszörösen jöttek a hirdetések, egész nap rendszeresen néztem őket bizonyos időközönként. Így nagyon sok helyre az elsők között tudtam jelentkezni, szerintem ezért hívtak be. Fényképet mellékeltem, születési adatokat, pontos lakcímet nem. 40-en felüli pályamódosító vagyok - átképeztem magam, az új szakterületemen csak néhány hónap gyakorlatom volt. Az előző álláskeresésemről nem csináltam statisztikát, az nehezebben ment, de akkor még nem volt az adott területen gyakorlatom, viszont volt munkahelyem, amit nem nagyon szerettem... Remélem, segíteni tudtam azzal, hogy ezt leírtam.
Mandiner blog Változás 2012 2011.12.29 15:51:00
  Az ünnepek közötti, hétvégeszerű munkanapokat kihasználva új arculatot és elrendezést kapott a Mandiner. Az átállást ma kezdtük, néhány napig mindenképpen eltart majd, az ezzel járó kuplerájjal együtt. A törvényszerűen előforduló bénázásokért elnézést kérünk,…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
szürkemókus 2011.11.20 11:21:49
E-mailben felmondani nem lehet.

A rendes felmondás:

89. § (1) A határozatlan idejű munkaviszonyt mind a munkavállaló, mind a munkáltató felmondással megszüntetheti, ettől érvényesen eltérni nem lehet.
(2) A munkáltató - a (6) bekezdésben foglalt kivétellel - köteles felmondását megindokolni. Az indokolásból a felmondás okának világosan ki kell tűnnie. Vita esetén a felmondás indokának valóságát és okszerűségét a munkáltatónak kell bizonyítania.
(3) A felmondás indoka csak a munkavállaló képességeivel, a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, illetve a munkáltató működésével összefüggő ok lehet.
(4) A munkáltató személyében bekövetkező jogutódlás önmagában nem szolgálhat a határozatlan idejű munkaviszony rendes felmondással történő megszüntetésének indokául.
(5) A munkavállaló munkavégzésére vagy magatartására hivatkozással történő munkáltatói felmondás előtt lehetőséget kell adni a vele szemben felhozott kifogások elleni védekezésre, kivéve, ha az eset összes körülményeiből következően ez a munkáltatótól nem várható el.
(6) A munkáltató a rendes felmondását nem köteles indokolni, ha a munkavállaló a 87/A. § (1) bekezdésének a)-g) pontjai értelmében nyugdíjasnak minősül.

Rendkívüli felmondás:

96. § (1) A munkáltató, illetve a munkavállaló a munkaviszonyt rendkívüli felmondással megszüntetheti, ha a másik fél
a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ettől érvényesen eltérni nem lehet.
(2) A rendkívüli felmondás indoka tekintetében a 89. § (2) bekezdését kell megfelelően alkalmazni. A munkáltatói rendkívüli felmondás közlése előtt lehetőséget kell adni a munkavállalónak a tervezett intézkedés indokainak megismerésére és a vele szemben felhozott kifogások elleni védekezésre, kivéve, ha az eset összes körülményeiből következően ez a munkáltatótól nem várható el.

A munkaviszony jogellenes megszüntetése és jogkövetkezménye:

100. § (1) Ha a bíróság megállapítja, hogy a munkáltató a munkavállaló munkaviszonyát jogellenesen szüntette meg, a munkavállalót - kérelmére - eredeti munkakörében kell továbbfoglalkoztatni.
(2) A munkáltató kérelmére a bíróság mellőzi a munkavállaló eredeti munkakörbe történő visszahelyezését, feltéve, ha a munkavállaló továbbfoglalkoztatása a munkáltatótól nem várható el.
(4) Ha a munkavállaló nem kéri vagy a munkáltató kérelmére a bíróság mellőzi a munkavállaló eredeti munkakörbe történő visszahelyezését, a bíróság a munkáltatót - az eset összes körülményeinek, így különösen a jogsértés és annak következményei súlyának mérlegelésével - a munkavállaló legalább két, legfeljebb tizenkét havi átlagkeresetének megfelelő összeg megfizetésére kötelezi.
(5) Ha a munkavállaló nem kéri vagy a munkáltató kérelmére a bíróság mellőzi a munkavállaló eredeti munkakörbe történő visszahelyezését, a munkaviszony a jogellenességet megállapító határozat jogerőre emelkedése napján szűnik meg.
(6) A munkaviszony jogellenes megszüntetése esetén meg kell téríteni a munkavállaló elmaradt munkabérét (egyéb járandóságait) és felmerült kárát. Nem kell megtéríteni a munkabérnek (egyéb járandóságnak), illetve a kárnak azt a részét, ami máshonnan megtérült.
(7) A munkavállalót, ha munkaviszonya nem rendes felmondással szűnt meg - a (6) bekezdésben foglaltakon kívül - megilleti a felmentési időre (93. §) járó átlagkeresete és a rendes felmondás esetén járó végkielégítés is.
szürkemókus 2011.11.20 14:28:31
@_Molly: Kedves Molly, a Ptk. lehet irányadó, aminek a végrehajtási rendelete említi az e-mailt, ha elektronikus aláírással van ellátva. Szerintem ez akkor egyértelmű, ha a főnöknek és a beosztottnak is ilyen van. Mert nem hiszem, hogy kötelességem nézegetni az ingyenes magán e-mailemet, vagy hogy ne adhatnám meg másnak a jelszót.
szürkemókus 2011.11.20 14:46:39
@CatMother: Én nem haboztam keresetet beadni a bírósághoz, mikor jogellenesen szüntették meg a munkaviszonyom. Az ő ügyvédjük is azzal fenyegetett, hogy elhúzzák és csődbe mennek. Mondtam, minél jobban húzzák, annál többet fizetnek majd, ha csődbe mennek, akkor fizet a Bérgarancia alap. Az első tárgyaláson megegyeztünk, amit kértem, elfogadták, egy héten belül utalták a pénzt. Többszörösét fizethették volna, ha tovább tart a dolog, de nekem sürgős volt. Azt már leírtam a fórumban, hogy lehet ingyenes jogi segítséget is igénybe venni.
@_Molly: Ebben valószínűleg igazad van, de attól is függ, mit írt pontosan a posztoló.
  Már félve ülök be magyar filmre, mert már sokszor volt hányingerem egy-egy film után. Szerencsére végre egy pozitív csalódásról tudok beszámolni: A vizsga című film szerintem zseniális.  Az alapötlet is figyelemreméltó: úgy mutatja be az '56 utáni megtorlás…..
szürkemókus 2011.11.13 17:33:11
@Counter: Nem változtat a véleményemen a hozzászólásod, miután nagyobbrészt nem is arra reagálsz, amit írtam. Az utolsó mondatod pedig semmi érdemi mondanivalót nem tartalmaz. Ne válaszolj kérlek, mert befejeztem a hozzászólások olvasgatását. Rém unalmas.
szürkemókus 2011.11.13 18:08:33
@Google: Baloldali helyeken már rég kimoderálták volna őket a sajtószabadság nevében. De itt megmaradnak az örökérvényű gondolataik, még az unokáik is olvashatják majd :)
  Egy hét sem telt el azóta, hogy a Kerényi-féle történelmi festményekkel foglalkoztunk, s már meg is érkezett az öröm és boldogság újabb hulláma. Az alkotások többsége elkészült, és az FN24-nek köszönhetően a Széchényi Könyvtár fegyveresekkel őrzött, csak Kerényi…..
szürkemókus 2011.11.07 23:58:14
@tewton: Chagall nem törekedett a realizmusra, azért.
szürkemókus 2011.11.07 23:59:57
@ökörpöröly: Csak nehogy a policemannal álmodjak! Brrr!!!
szürkemókus 2011.11.08 00:50:54
@Alfőmérnök: Szürreális-naturalisták? Groteszkek? Kvázi-naivak? Vagy mik?
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
szürkemókus 2011.11.06 23:58:35
@_Molly: Tekintettel a körülményekre szerintem diplomatikusan kellene megpróbálni megoldani a dolgot.
@manyuska: ok. lehet, hogy mindenképpen kirúgják, de lehet, hogy nem most lenne a legjobb. a temetés nem két fillér, lelki baja is van most elég a posztolónak :(
@max val, a bircaman: sajnos az ilyen főnök akkor is kirúgja, ha van orvosi igazolása :(

@FuBu: igen, az mindenképpen jó ötlet, hogy igazolható módon juttassa el a főnökhöz a halotti bizonyítvány, gyászjelentés másolatát, és kérje írásban, hogy elmehessen a temetésre. jó lehet később egy munkaügyi perben.
Tisztelt Blog Olvasók ! A következö esetet nem a saját nevemben írom, hanem a fiammal történt meg.Történt ez az egyik számos angolul beszélő országban használatos fizetőeszközről elnevezett üzletlánc egyik üzletében. A fiam pályát tévesztett nem boltosnak…..
szürkemókus 2011.10.25 22:21:43
www.fovarosi.birosag.hu/mielott_birosaghoz_fordulna.htm#4

A munkaügyi perekben az ügyvédi képviselet nem kötelező.
A pert keresetlevéllel kell megindítani, amit az ügyvéd által nem képviselt fél bármely bíróságnál vagy a perre illetékes megyei bíróságnál jegyzőkönyvbe mondhat.

A munkavállaló a munkaügyi perben kérelmezheti a költségkedvezmény megállapítását. Személyes költségmentesség

Azt a felet, aki jövedelmi és vagyoni viszonyai folytán a perköltséget fedezni nem tudja, jogai érvényesítésének megkönnyítése végett – kérelmére – részleges vagy teljes költségmentesség illeti meg. A személyes költségmentességet a bíróság engedélyezi.

A személyes költségmentesség engedélyezésének két kötelező és egy mérlegelhető esetköre van.

Költségmentességben kell részesíteni:
- ha a fél jövedelme nem haladja meg a munkaviszony alapján megállapított öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét (ez 2010-ben 28.500,- forint), és vagyona – a szokásos életszükségleti és berendezési tárgyakon felül – nincs,
- ha a fél aki aktív korúak ellátására jogosult, vagy aktív korúak ellátására jogosult, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény szerinti közeli hozzátartozójával él közös háztartásban (ez esetben a fél jövedelmi és vagyoni viszonyait a bíróságnak nem kell vizsgálnia),

A teljes személyes költségmentesség ezen felül is csak kivételesen, és csak akkor engedélyezhető, ha a várható perköltség összege a rendelkezésre álló adatok alapján előreláthatóan lehetetlenné teszi a bírósághoz fordulást. A bíróság mérlegelési jogkörben engedélyezheti a költségmentességet: ha az előző feltételek ugyan nem állnak fenn, de a bíróság a fél egyéb körülményeinek figyelembevételével megállapítja, hogy a fél létfenntartása veszélyeztetett.

Be kell menni a bíróságra, un. panasznapon, ott segítenek megírni a keresetlevelet.

Úgy tudom, ha megítélik a költségmentességet, akkor jogi segítőt is lehet kérni, aki ellátja a képviseletet, de ezt biztos elmondják majd.

Nekem ma volt a tárgyalásom, de megegyeztünk peren kívül :) A bírónő nagyon kedves volt, megkérdezte az alperest, hogy meg akar-e egyezni, az tett egy ajánlatot, én nem fogadtam el, mondtuk, hogy mit szeretnék, azt mondták rendben :)
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
szürkemókus 2011.10.04 14:45:55
@Balázs730628: Számvitel... egy fél autó árát ráköltöttem a sulira, + az idő, amit tanulásra fordítottam (2 db, egymásra épülő OKJ = 2 év, munka mellett), + a gyakorlat, amit eltöltöttem a szakmában :)))))
szürkemókus 2011.10.04 18:06:19
@Balázs730628: egy szóval se mondták, hogy szeretni fognak ;)
szürkemókus 2011.10.06 13:26:55
@Circus: Nem tudom, miről beszélsz, mert ha megnyitom a linket, angol nyelvű hirdetést látok.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
szürkemókus 2011.10.01 10:19:13
@nyíregyházi betti: te magaddal beszélgetsz?
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
szürkemókus 2011.09.30 12:51:32
@hagyma: eleve nem lehet folyamatos stressz alatt, ha a főnöke hetente csak egyszer megy be... sokan örülnének ennek!
szürkemókus 2011.09.30 15:21:58
@hagyma: mobbing = pszichoterror. A munkahelyi terrornak komoly irodalma van.

A coach feladata többek között: a döntéstámogatás, konfliktuskezelés és mediáció, humánmenedzsment és szervezetfejlesztés a vállalatnál, karriertanácsadás. Na ezért hiteltelen nekem az egész poszt, mert ha értene hozzá a posztoló, akkor biztos nem így akarna békét teremteni a munkahelyén.
szürkemókus 2011.09.30 16:03:22
@hagyma: "11 fős amerikai multicég" :))))))))
  Kedves MT,  2 éve dolgozom egy cégnél mint rendszergazda, és mint weboldal szerkesztő. Egészen az utóbbi időkig nem volt problémám a céggel, helyesebben talán a kisebb elodázott problémák most törtek a felszínre. A cég ahol dolgozom egy házaspáré.…..
Egy nagyon hálás (vagy hálátlan?) témával szeretnék ma foglalkozni, méghozzá a különböző főiskolai és egyetemi szakok szükségességéről, illetve szükségtelenségéről. Már előre félek attól, hogy milyen háború lesz a kommentek között ahol a virtuális bitófán én…..
szürkemókus 2011.09.12 13:19:22
@Dark Archon: heti 10-15 óra mellett milyen vizsgakövetelmények vannak szerinted? Milyen tudást szerez meg így nappali tagozaton? Másrészt meg akkor senki ne mondja, hogy iskola mellett nincs ideje dolgozni. Azért átmenni levelezőre, mert sok az a napi 2-3 óra? Szerinted az ilyen ember a szabadidejében otthon tanul?
szürkemókus 2011.09.12 19:36:47
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): szerintem meg maradj csöndben te. MA-m van, nem Magyarországon, hanem egy kicsit jobban működő országban szereztem. Ja, felvételi volt, ahol az ottaniakkal egy elbírálás alá estem. Egyébként meg vegyél vissza a stílusodból, nem őriztünk együtt libát.
szürkemókus 2011.09.12 20:52:44
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): szerinted arra való az egyetemi oktató, hogy a nehéz anyagot elmagyarázza? ez általános iskolás színvonal legfeljebb...
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
szürkemókus 2011.09.09 14:51:05
@golaz01: Az első szakma megszerzése mindenkinek ingyenes, tehát nem kell a Munkaügyi Központon keresztül végezni, sőt nem is ajánlatos, mert ők szabják meg, hogy mit és hol támogatnak. Ellenben iskolarendszerű képzésben kell tanulni, ez lehet nappali (életkortól függően), esti, vagy levelező tagozat. Az egyetlen probléma, hogy már szeptember van és gondolom nem olyan egyszerű olyan iskolát találni, ahol nem teltek be a helyek. De meg kell próbálni.
A többit inkább nem kommentálom.
szürkemókus 2011.09.09 15:28:49
Igen, a jó életrajz nagyon fontos.
Amit szerintem a posztoló is beleírhat:
Keresett foglalkozási terület: ezt az adott álláshoz kell igazítani, ez tulajdonképpen a munkaköri leírásnak felel meg. Pl. postabontás, iktatás, telefon kezelése (idegen nyelven is), stb. Ez tulajdonképpen az álláshirdetésből kiderül. Ez azért fontos, hogy lássák, hogy célirányos vagy, nem össze-vissza küldözgeted a cv-t.
Készségek: ez a fő személyiségjegyek felsorolása, a munkakör betöltéséhez szükséges fő kompetenciák címén megtalálható az adott OKJ szakma leírásánál, pl. megbízhatóság, precizitás, felelősségtudat, logikus gondolkodás. De ide lehet beírni a korábbi munkatapasztalatot is, ha van. Pl. multinacionális cégnél szerzett tapasztalat.
Valami szakmai tapasztalatot össze kéne kaparni, ha végképp nincs, valahogy az egyetemen megszerzett tudást beleírni, vagy a készségek közé. Nem azt, hogy egy év egyetem, hanem azt, amivel ott foglalkoztál. (Fogalmam sincs, mit tanulnak a jogi egyetemen, nem kellett valamilyen témáról dolgozatot írni?)
Informatikai ismeretek: felsorolni a programokat, amiket ismersz, outlook, internet, word, excell, stb. ECDL-ed nincs?
Nyelvtudás: nem csak a vizsga, hanem részletezve pl. hallás utáni értés, olvasás utáni értés, beszéd folyamatos, gördülékeny, írás egyszerű, folyamatos szövegeket tudok alkotni, stb.
Hobbi: itt megint az adott szakmához passzoló, csapatsport, sakk, számítógép, vagy olyan tudás, amiről nincs papírod, de témába vág...
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
szürkemókus 2011.08.27 11:28:08
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): A próbanap szerintem jó dolog, csak szabályozni kellene. Többet ér a kérdezgetésnél, ha adnak pár feladatot. De a munkavállalónak se rossz. A legutóbbi munkahelyemen olyan rossz volt a hangulat az első napon, hogy ha próbanap lett volna, menekültem volna. Így azért nem, mert emiatt a munkahely miatt felmondtam az előző helyemen. Persze nem kell szerintem a 8 órát ledolgoztatni. Az ember rájön, hogy kb. mi az elvárás, hogy csinálják a dolgokat, stb. A munkaadó is látja a hozzáállást. Ilyenkor persze illik indokolni, ha nem téged vesznek fel. Legutóbb azt mondták "megérzés". Hát ez kevés, még akkor is, ha őszinték voltak. Fizetni meg lehet legálisan is, megbízási szerződéssel.
"Én a munkaügy helyében csinálnék próba munkakeresést." Pl. azoknál a munkaadóknál, akik nettó fizetési igényt kérnek.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
szürkemókus 2011.08.21 21:34:38
Ha kölcsönzött munkaerő vagy, akkor a cég a munkaerő kölcsönzővel áll szerződésben. Valamint te is a munkaerő kölcsönzővel állsz szerződésben, aki abból a pénzből fizet, amit a cégtől kap, miután levette a hasznát. A cégeddel tárgyalhatsz, hogy ha tovább maradsz bent, akkor többet kérsz a borítékba, de te nem állsz vele jogviszonyban, akár azt is megteheti, hogy nem kapsz borítékot. Azt még valahol értem, hogy ha több pénzt akarsz, akkor a pénzügyeshez irányítanak, de túlóráról, túlórapénzről beszélni, hivataloskodó formában értelmetlen. A próbaidő ebben a szituban értelmezhetetlen, hiszen nem állsz munkaviszonyban a céggel. Az aláírt jelenléti ív megy a kölcsönző céghez, aki fizeti a béredet. Azt a kölcsönző céggel kell megbeszélned, hogy mi legyen túlóra esetén, de nem csodálkoznék, ha nem örülne neki, ha a céggel fix összegre szerződött. Ebben a sztoriban a kiszervezés a kitolás, mert a kölcsönzővel a cég bármikor szerződést bonthat, munkajogi következmények nélkül. A bérfeszültség pl. úgy is értelmezhető, hogy létszámstop van, az anyavállalat, vagy a vezetőség nem enged senkit felvenni, de a közvetítő cég számláját benyelik, mint közvetített szolgáltatást, észre sem veszi a főnökség.
1. szabály: munkaerő kölcsönzőn keresztül lehetőleg nem dolgozunk!
Továbbá javaslom, hogy inkább csocsóval lazíts, így is ki fog készülni a szemed. Csak rövid ideig voltam DTP operátor, nem egy álommeló! 125 layer, az meg minek??????
szürkemókus 2011.08.22 12:09:56
@szürkemókus: Szóval nekem ebben a történetben valami nem kerek.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
szürkemókus 2011.08.07 12:19:57
@szürkemókus: Rá szoktak kérdezni az _életkorra_
szürkemókus 2011.08.07 13:30:36
@dalmata76: igen, lehet. + a minimálbér gyanús...
@silkent: tanács?
"Az állam mindenkinek biztosít ingyenesen egy szakmát. Tehát az első OKJ-s szakképesítés megszerzése mindeninek ingyenes, életkortól függetlenül. Ezt az államilag támogatott szakképesítést alapvetően iskolarendszerű képzéseknél lehet igénybe venni. Fontos, hogy a diploma nem minősül szakképesítésnek, tehát főiskola/egyetem után/alatt elvégezhetünk egy ingyenes OKJ képzést. Az iskolarendszerű képzésben tanulói jogviszony jön létre az iskola és a tanuló között, az iskola e tanulók után az államtól támogatást kap, így ez a képzési forma a tanulóra lényegesen kevesebb (jelképes) anyagi terhet ró. Ráadásul az iskolarendszerű OKJ képzésben részt vevők diákigazolványt, továbbá nappali tagozaton családi pótlékot, árvaellátást és egészségbiztosítást is kapnak." (szamalkponthu)
Igaz, én nem iskolarendszerűben végeztem, bele is került egy használt autó árába... ja, és bepereltem az előző munkáltatóm, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle...
szürkemókus 2011.08.10 01:20:26
@Ann1294: Neked mi a gyakorlati tanácsod?
Szerintem meg kell próbálni munkát keresni, akármilyen nehéz is.
Az OKJ-t általánosságban írtam,nem kifejezetten a posztolónak. Dolgozni lehet mellette, én is dolgoztam, a kolléganőm is, sőt, a tanfolyamon majdnem mindenki.
Te mit tennél a posztoló helyében?