Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alávág

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Múltkorában beleszagoltunk a nosztalgikus '90-es évekbe, s bár ezt a rész is vádolhatnánk a "Régen minden jobb volt" címmel, ugyanakkor mégis van némi igazsága. Azon túl, hogy az itthoni autós társadalom a szerelemkorszakokat élte, éli (lásd. BMW 320d, VW konszern TDi -k ésatöbbi), azt nehezen…..
Alávág 2019.09.07 08:45:15
@Ződ2000: Aki Skoda 120-ból vagy Daciából ült át egy használt Golfba vagy új Swiftbe, annak minőségi ugrást jelentett ez. Mindig lehet jobbat találni, csak pénz kérdése. Magyarországon nem volt pénz és ma se nagyon van. Az emberek kisautókat hajtanak családi autóként.
Kevés elektronika = kevesebb hibalehetőség. Igénytelen? Amit a 90-es évek elején nem is ismert az ember, az nem is hiányzott neki.
Hiába szeretnénk tornászt nevelni egy gyerekből, ha a szülők kosaras magasságúak. Ismerje meg a különböző testalkatokat, izomzat típusokat és a sikeres sportágválasztás egyéb szempontjait!..
Alávág 2019.09.06 23:28:39
@driopios: Pontosan. Az meg egy vicc, hogy ennyivel letudták a sportválasztást, hogy atlétikai dobószámok meg labdajátékok.
Dobóatlétáknál féloldalasabb sportolók aligha vannak. Eleve egy divatjamúlt sport. Egészséges állóképességet, szívizmot, tüdőt aligha fejleszt.

Hol marad az úszás? Az senkinek se ajánlott?
Versenysportágak helyett a mozgás öröméért kellene mozogni. Aki versenysportol, abból lesz egy elhízott ex-focista 40 évesen. Aki a mozgás örömét keresi, az meg 70 évesen is marathont fut, a kondiparkban végez felhúzásokat, jógázik stb.

"Ezzel szemben csapatsportágaknál, kialakul a társas kohézió, csapategység, az egymásért való felelősségvállalás érzése." - Nem, tapasztalatim szerint csapatsportoknál a felelősség elkenése, a másik hibáztatása, a sunnyogás, a mindent jobban tudás, pofázás, okoskodás fejlődik. Ráadásul minden csapatsportban egy labdát kergetnek. Értelme semmi. Persze aki egy bőrbogyót szeret kergetni, annál értelmet se keressünk.
Tizennyolc évvel ezelőtt, 2001 szeptember 11. reggelén a világ TV csatornái, hírújságjai és rádióadói szörnyű, szinte sokkoló üzenetekkel illetve képekkel árasztották el a médiát, amikor arról számoltak be, hogy New Yorkot súlyos terrortámadás érte. Ezen napon ugyanis 19 géprabló 4 utasszállító…..
Alávág 2019.09.06 15:16:13
@Alávág: Hány ember is él az USA-ban a haderőből, mint egyenruhás vagy háttérintézmény tagja vagy a hadiipar vagy katonai támaszpontoknak otthont adó városokban lakó, kiszolgáló ember? Több millió.
Nekik a hidegháború vége katasztrófa volt. Az USA történetében volt kb. 20 év, amikor nem háborúzott senkivel, amúgy folyamatosan hadban állt. Elemi érdeke az ipar nagy részének a háborús költekezésből való nyerészkedés.
Alávág 2019.09.06 16:15:03
@Frady Endre: Ilyenek ezek a controlled opposition hírcsatornák, blogok, véleményformálók. Látszólag belemennek a kényes témákba, hogy aztán a végén elmismásolják a lényeget, hátradőlve megállapítsák, hogy az ő verziójuk az igaz és mindenki más konteós bolond. Ezért dobnak be olyan laposföldes, gyíkemberes verziókat, szalmabábokat is, hogy a saját véleményük mellette mérsékeltnek, átgondoltnak, megalapozottnak tűnjön és az ellenvéleményeket összemoshassák a legbetegebb konteókkal.

Szerintem ugyanaz volt, mint Pearl Harbornál: az amerikaiak tudtak róla, hogy lesz valami, de kellett a casus belli nekik.
A vietnami háború is egy false flag művelettel kezdődött, Kubát is ilyen false flag művelettel (Operation Northwoods) akarták háborús agresszornak beállítani. Inkább ez a főszabály az amerikai külpolitikában, mint a kivétel.
Alávág 2019.09.06 16:20:08
@..,: A Tower 7-t nem találta el egy repülő se. És nem a két ikertoronyról mondják elsősorban, hogy controlled demolition-nek nézett ki az összedőlése, hanem a Tower 7-ről.
1967 szeptember 3-án tértek át Svédországban a bal oldali közlekedésről a jobb oldalira. Egy ilyen átállás nem olyan egyszerű, mint ahogyan gondolnánk. Jelzőtáblák, felfestések, tömegközlekedés átszervezése egyetlen éjszaka alatt?..
Alávág 2019.08.15 11:07:17
@kewcheg: Attól még vehetsz, sőt forgalomba is helyezhetsz és vezethetsz brit autót Magyarországon, hogy a kormány rossz oldalon van. Legfeljebb nem előzgetsz majd olyan lelkesen. Belegondolva, nem os lenne rossz átrakni a kormányt a jobb oldalra jobboldali közlekedésnél. Nem lenne annyi előzés, ami az egyik legnagyobb balesetforrás a gyorshajtás mellett. És az ember jobboldali közlekedésnél így könnyebben is tudna beszállni a vezetőülésbe az utcáról.

De meddő érvelés ez, hisz az önvezető autókban majd nem is lesz kormány.