Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Fekete Ágnes

162 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Ez a kaposvári Pázmány Péter utca 66. szám, apóék háza utcai kapuja.  Ezt a kaput Fekete Antal tervezte a kaposvári jezsuita kolostor kapuja alapján. A kőoszlopok biztosan onnan erednek. Ennek alapján készült a budaőrsi első kapu is. Pontosan így nézett ki, amin ma a liliom van.  ..
Balról jobbra: Fekete Júlia (Juliska néni), Fekete László ( Laci bácsi), Fekete Lászlóné (Bábi néni), Bábi néni nővére, Sára?,  Utána Fekete Katalin és Jolán?, Fekete Antal, és 3 ismeretlan ..
Családunk fényképei Dolly néni 2021.05.02 18:27:34
A képen Fekete Katalin áll, Doilly néni testvére. Női szabó volt. Két lánytestvér volt, Katalin és Dolly. Fekete Dolly (Jolán) néni apukája volt Fekete Dezső(?), nagyapánk testvére. Katalin férjének volt egy könyvesboltja Kaposváron, Rázsó György. (Rázsó testvérek néven a neten sok képeslap van…..
Kaposvár környékén kisbirtokosoknak, vagy a nagybirtokosok alkalmazottainak tartottak tanfolyamokat. Járták a falukat és tanították a metszést, a gyümölcsfa telepítést, kezelést. Ezek az emberek aztán potenciális vásárlók lettek.  Nagypapa úgy emlegette ezeket a tanfolyamokat, mint farágó…..
  Fekete Tamás és a két Scheier lány    ..
Családunk fényképei Gizi mama 2021.04.20 21:37:33
Családunk fényképei Topolino 2021.04.20 21:36:58
 Nagypapa vett egy Topolino márkájú gépkocsit. Előtte egy oldalkocsis motorkerékpárja volt. Azért ezt vette, mert ez volt a legolcsóbb autó akkor.   Nagy csoda volt a 30-as években, Kaposváron talán 20 autó volt akkoriban.   ..
   ..
Családunk fényképei Fekete Imre 2021.04.20 21:35:26
Családunk fényképei Kút 2021.04.20 21:35:05
   Jobbra Tamás bácsi. Tamnás bácsi a teknőben. 2-3 évesen egy bunda kabátban egyszer ide kijött, és a bunda kabát tartotta fent, azért nem esett bele a kútba.  Nagy szó volt, hogy szivattyút helyeztek a kútra, mechanikus rendszerűt, láns szalaggal emelték ki a vizet. Később lett elektromos…..
Tükör előtt fent balra: Fekete Antal, balra mellette Huszti Judit, aki Huszti József és Révhegyi Róza gyermeke – később szepszisben meghalt egy bogárcsípés miatt. Tőle balra Révhegyi Pál – (Ellenbach volt a család eredeti neve) Győr mellett egy faluban élt, gazdálkodott. Tőle balra Fekete Antalné…..
Középen: König Antónia, Révhegyi Ferencné. Révhegyi Ferenc kb. 1913-ban elvált tőle. Beleszeretettt egy fiatal hölgybe, Magyar volt a vezetékneve. Testvére az, aki a szakácskönyvet írta.  Balra Böke (Erzsébet), fölötte: Róza, Husztiné, jobbra Iván, lent guggol Mária, Mari.  Antónia egy nagyon…..
Családunk fényképei Vitya 1940 2021.04.14 09:55:36
 Vityán élt Fekete Antal testvére, Laci bácsi három gyerekével, Imre, János és Mátyás. János kisgyerekként meghalt sarkomában 1948-ban.     Apó balra kantáros nadrágban azokkal a gyerekekkel, akiknek a szülei béresként, alkalmazottkáént dolgoztak.  ..
Egy kiállításon jelent meg nagypapa kertészete: Az Ólaki dűlői kertészet 1927-ben indult a faiskola. A cukorgyárnak egy terültét bérelte. Arra épített egy faházat, ott voltak a szerszámok. 1940 körül a cukorgyár visszamondta a bérletet, akkor Vityán Laci bácsiék adtak helyet a gyümölcsfáknak és a…..
Fekete Antal, nagypapáék négyen voltak testvérek. Legidősebb volt Sára, ő volt az első kertész a családban. Budapesten tanult. Egy freiburgi zsidó emberhez ment férjhez. Scheierné lett. Szülés után halt meg, a gyerek megmaradt, Scheier Éva. Férjhez ment, és kiköltözött Izraelbe. Két gyereke van. A…..
csendember A gonosz ereje 2021.04.13 19:35:12
A gonosznak nincs valós ereje. Nem is létezik a létezés mély értelmében, mert csak valamiféle árnyék, rossz tükörkép. Mégis van valamifajta bevonzó, ráerősítő jellege. Amikor például valami olyat eszel, amiről tudod, hogy nem tesz jót, egy kicsit fájni fog tőle a hasad, elkezded próbálgatni. Háta…..
Családunk fényképei Szamaras 2021.04.13 17:17:04
Egy Weidinger lány. Egy bajai család volt, Laci bácsi és nagyapa jóban voltak vele, becsülték a családot. Lehet, hogy rokonok is voltak, de több volt ez, mint rokonság. A Weidinger papa zsidó volt, de valahogy megúszta a holokausztot. Az egyik testvérük, egy lány szerzetes akart lenni. Mindszenty…..
A Huszti család  Huszti József, papnak készült, kilépése után felvették az Eötvös Kolégiumba. Kalsszika folologus lett, tanszékvezető később. Először Szegeden, azután Budapesten. Az akadémia tagja lett, bujtatta Purjesz Bélát, aki szegedi belgyógyász professzor volt, zsidó volt. Szintén szegedi…..
Családunk fényképei Kosár 2021.04.11 22:34:39
Fekete Márton, apa és anyukája, Révhegyi Erzsébet, Böke nagymama. 1941 nyara. A ház alja, a patak partja.  Györke néni apával, Fekete Mártonnal, ő időnként reggel feljött, felhozta a tejet, és begyújtott a konyhába. Amolyan bejáró segítő asszony volt. Disznóvágásnál is jelen volt, mindentudó néni…..
   Valószínűleg Kaposvár:..
Dolly nénihez közel a Vöröstelek utcában laktak. Egy erdész, aki osztálytársa volt Fekete Antalnak gimnáziumban Kaposváron, később professzor lett az erdészerti akadémián Sopronban. Ekkor költöztek el, ez egy búcsú volt.   Talán Zubkó család.      ..
Családunk fényképei Mari 2021.04.11 22:20:14
Révhegyi Mari kötöget jobbra, talán Tamás ül szemben. Balra Lőke családból Lili néni talán, összejŰrós szomszéd volt.  1938 október Czeiner nevű tanűr spokat jÁrt apóékhoz, az ő felesége is lehet.    ..
Családunk fényképei Solti 2021.04.11 22:18:35
Solti László és felesége, Manci néni. Ő nagypapa évfolyamtársa volt,. Pasaréten volt faiskolája. 1948-ban kiment Kanadába...