Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Fekete Ágnes

201 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 ..
Az egyház peremén 1989_ben irtam 2024.04.02 21:02:42
csendember Gyerekeink felnövése 2024.03.15 07:24:22
Valamilyen különös lelki folyamatban vagyunk, amikor gyerekeink kiröpülnek a fészekből, mint a madarak. A gyerek, mintha tudatlanul is, de lökne el magától. Mintha végiggondoltság nélkül, de elmagyarázná magának, miért nem jó az, amit a szülő mond, miért kell másként csinálni, miért nem kell…..
csendember Jó lenne 2024.03.08 20:15:23
Jó lenne erősnek lenni, és segíteni másoknak. Jó lenne tudni, hogy merre kell menni, erősen és bátran. Mutatni az utat, nem sajnálva magamat, vígasztalni. De az az igazság, hogy én szorulok vígaszra. Gyenge vagyok, és fogalmam sincs, mit kellene tenni. Az az igazság, hogy megrekedtem, és…..
csendember Ragacsos magány 2024.01.30 09:50:00
Van az emberben egy olyan magányosság, valami mélységes elhagyatottság, ami időnként indokolatlanul rátör. Ez nem azért van, mert ne lenne mellettem valaki, aki szeret. Ez a létezés velejárója. Észre sem vesszük, de ilyenkor mint a pókok, valamiféle ragacsot termelünk, amiből aztán pókhálót szövünk…..
csendember Sértettség 2023.12.09 07:21:59
Mintha lenne bennem, bennünk emberekben valamiféle ős-sértettség. Amikor valami fáj hozzákapcsolódik ehhez az ős-érzéshez, és teljesen megvakulunk. Házastársak között a leggyakoribb ez a jelenség. Aztán idővel el is kopik, ha egybemaradnak. Emlékszem, fiatalabb koromban hányszor voltam sértett, no…..
csendember Szere a tetet 2023.10.12 18:05:02
Vannak teljesen használhatatlan szavak, ilyen a szeretet is. Amikor a szeretetet inkább ízlelni akartam, a szőlő jutott az eszembe. Mi más? Piros, mint a vér, édes, mint az anya. Benne van minden odaadása, de főleg az átalakulás. A must nem mindig finom. Ha minden nap megkóstolnánk, miközben érik,…..
csendember Nincs bűn 2023.10.06 11:18:27
Van az evangáliumnak egy olyan olvasata, ami a bűn kérdést eltörli. Jézus céljai között szerepelt az, hogy a bűn ne legyen téma. Ne a bűn oldaláról, ne a sebzettség oldaláról szemléljük azn életet. Persze a társadalmat igy nem lehet felépíteni, de ő nem földi közösséget szervezett.  Nincs bűn.…..
csendember Napfelkelte 2023.09.27 12:12:13
Ma reggel végre láttam a napfelkeltét. Zajos volt. Bennem volt a zaj, meg az autópálya hangja ereszkedett fölfele. Először a lila szín jelent meg. Szinte szürke volt. Ahogy a sötét egyszerre szeretne szinesedni. Csak a szürke valamilyen árnyalata számára szabad még az út.  Ahogy egyre erősebben…..
                                            KITELEPÍTÉSI NAPLÓ   1951                                               / Dr. Buza Kiss Imre írása./ I.  Amikor a Székely utcába befordultunk,teljesen eltűnt már a ház amely fél évszázadonát az otthonom volt,s amely míg élek,az igazi otthont mindig…..
  KITELEPÍTÉSÜNK TÖRTÉNETE (1951-1953) s ezt követö húszéves földönfutásunk „Ne félj, én megsegítlek“                                                       „Az elűzöttet visszahozom”                           /Ézsaiás 41. 14./                                                           /Ezék. 34.…..
„Kutasd át a régi időket”                                   .                                                         /5.Móz.4:32/                                                                                                                                                                         …..
 Búza Kiss Imre önéletrajzírása                         Nyolcvanöt éves múltam, és ebben a korban illik már olyan visszaemlékezésfélét, élettörténetet vagy valami hasonlót írni. Itt a corona járvány, leállt minden, az ez évi jól megszervezett programunk meghiúsult, semmit sem tervezhetünk előre,…..
csendember Szükség 2023.06.26 08:38:29
Szűk folyosón jövünk a világba. Szükségünk van erre az átlépésre.  SZŰK AZ, AMI ELVÁLASZT, AMI KIEMEL, AMI TOVÁBBLÖK, ami képes megváltoztatni bármit is. Ha nincs szűkösség, bizonyos döntéseket soha nem hozunk meg. Eszembe jut Jákob, aki nem engedi el Benjámint, ha nincs inség. A gyereket magához…..
csendember Jóság 2023.05.06 16:12:54
Az a jó, ha rálátunk a rosszra. Az a jó, ha kívülről nézzük azt, ami rossz. Az a jó, amikor másként látunk a dolgokra, és a rossz nem ködösít mindent, hanem tiszta tekintettel látunk át rajta.  Jónak lenni, azaz kezelni a rosszat. Jónak lenni, és jó mélyre gyökerezni, nem felülni a rossz…..
csendember Isten bujdosik bennünk 2023.04.12 12:11:58
A tapasztalat, a személyesség az, ami a sejtjeinkbe történik, az tud igazán megváltoztatni A felettünk történt csodás pillanatok alatt elfelejtjük, de a sejtjeink emlékeznek.  Minden pénzét az orvosokra költi, hogy meggyógyuljon. Lehet azt mondani, hogy ez egy önző dolog. De miért ne akarná az…..
csendember A halál humora 2023.04.10 09:09:38
Mostanában elé jött egy gondolat: Az Isten legnagyobb humora valahogyan épp a legnagyobb tragédiát öleli át. A halálban van valami vicces. Ezt apukám halálakor erősen átéltem. A tragédia és a komédia egybefolyt. Nehéz még leirni is: amikor elvitték a testét, két részeg szállító érkezett meg.…..
csendember Belső fény 2022.10.22 10:40:20
Imádkozom. Három megvilágításban térdelek az Úr előtt. Az első egy kis gyertya. A belső tűz, valami, ami bennem ég, valami, ami nem alszik ki, de nem én gyújtottam meg, nem is én tartom életben. Belső titok ez. Lelkem fénye, amely mégsem az enyém. Ahogy szemlélem a tájat, mindent áthatnak a nap…..
csendember Napba öltözött 2022.10.19 08:42:27
Ma láttam a Napba öltözött asszonyt. Napfelkelte volt. Szemben a Csíki hegyek vonulata. Először a felhők vöröslése gyönyörködtetett el. Igen. Mindig a felhők érzékelik a fényt először. Még a lelkemben is. Aztán észrevettem, micsoda vöröslő sárkány ez a felhő, és épp száll le a földre! (Jelenések…..