Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Agatha_Keyguard

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkori cikkben már sorra vettük az első hat hibát, úgyhogy folytassuk is a sort, továbbra is Jed Herne videói alapján, és nézzük meg mind cselekményben, mind a világépítésben milyen hibákat tud még elkövetni egy fantasy író. :)  7. A "3P" rossz lefutása..
Miközben próbálom összerakni a saját regényemet, óhatatlanul is belefutok olyan oldalakba, ahol az Írói hibákkal  (is) foglalkoznak. Ezek a hibalisták elsőre ijesztőek, hiszen próbálnak mindent lefedni, de épp ezért olykor magukkal is ellentétbe kerülne. Például hibaként írják, ha az író túl…..
Ismét eltelt egy év, amikor az ember nagy álmokkal és bősz elhatározással indul, aztán valahogy semmi sem úgy akar összejönni, ahogy szeretné. Mégsem hiszem azt, hogy ez rossz dolog lett volna, sőt! Év végére látszódott meg igazán, hogy semmi sem alakult véletlenül...
Az írós körökben általában nagy népszerűségnek örvend a NaNoWriMo (National Novel Writing Month), míg a képi művészek körében inkább az Inktober az, ami hasonló kihívást jelent. A NaNoWriMo esetében 50ezer szó/hónap a cél, míg az Inktobernél 1kép/nap.Amikor belevágtam épp a kihívások éltettek, ezért…..
Minden író álma, hogy olyan történetet írjon, ami megmarad az emberek fejében, de nehéz megmondani mitől is lesz valami emlékezetes, mi az a titok, amitől egy történet kiemelkedik a többi közül. Amikor először kutattam a témában, még évekkel ezelőtt, javarészt olyan javaslatokkal találkoztam, mint…..
Rejtett Jelek Milyen a jó nyitás? 2023.08.01 10:00:00
Hú, jó hosszú ideje nem aktívkodtam ezen a felületen, de talán itt az ideje kicsit leporolni ezt az asztalt és a helyzethez illően feltenni a kérdést: Milyen a jó nyitás? Bevallom ez a kérdés már pár hónapja motoszkál bennem, hiszen a jó nyitás annyit tesz, hogy az írók felkeltik az olvasó/néző…..
Címzett:  Wendy, RékaMásolatot kap: Emília, Daremo, Eliza, Morhen, Sethemba. Tárgy:  Mi okoz neked írós blokkot?, Hogyan lendülsz túl a felmerülő mélypontokon, amikor írsz? Kedves Wendy és Réka! Eléggé elcsúsztam a témákkal, de a napokban volt időm gondolkodni azon mit is írhatnék erre a két…..
Belegondoltál valaha is, hogy miféle őrület zajlhatott a háttérben a Trimágus kupa megszervezésénél? Gondoltál arra, hogy a szervezők mit össze rohangáltak, csakhogy a játékosoknak már csak a játékra kelljen koncentrálniuk?  Gondoltad volna, hogy egyszer a Harry Potter és a Stalker egy cikkben lesz…..
Ugyan a kirobbanása óta tovább gyűrűzött a Schobert Norbi-ügy, de hősiesen bevallom már egy ideje nem követem. Nagyon hamar elegem lett, belefáradtam a mérhetetlen butaságba és “negatív celebségbe” ami egyre csak hömpölygött az interneten. Szóval egy idő után megálltam és nem érdekelt tovább mennyi…..
Agatha_Keyguard 2020.03.12 19:28:16
@Ba BalKat: Egy szóval sem mondtam, hogy nincs szükség a testiségre, sőt! Mindössze azt próbáltam kiemelni, hogy ez nem a kilóktól függ, ahogy azt még Schobert Norbi hangsúlyozta.
A te esetedben inkább az a rejtély, hogy mikor és mitől változott meg a helyzet, hogy a párod kerülni kezdett. De ezt tényleg csak úgy lehetne kideríteni, ha leültök és megbeszélitek, mert senki sem gondolatolvasó. Ha a párod menekül a kérdés elől, akkor az valóban nehezebb helyzet, de talán valahogy mégis sikerül megoldanotok a problémát.
Remélem hamarosan választ találsz a kérdéseidre! :)
Címzett: Eliza Másolatot kap: Daremo, Wendy, Morhen, Emília,Sethembaés Réka Tárgy: Írók, avagy álarcos történetszereplők? Kedves Eliza! Töredelmesen bevallom, hogy sikerült egy olyan témát feldobnod, amivel nagyon hosszú ideig nem igazán tudtam mit kezdeni, ezért is csúszott át a februári téma,…..
Valentin nap. Gyönyörű, lufikkal és szívecskékkel, ölelkezéssel és csókokkal töltött idő, amikor egy napra semmi más nem számít, csak a kedvesed. Ha neked ez a nap maga a tökély, akkor bizony ez a cikk nem neked szól! A jeles nap alkalmából elhoztam a Crime and investigation listáját azokról az…..
Úgy döntöttünk, hogy családi programként meglátogatjuk a Tutanhamon kiállítást, ami idén 2020 március 31-ig tart és ha már ott vagyunk, gondoltam megnézem mit adhat az íróknak egy ilyen esemény.Elég sokat, főleg ha a világépítésről van szó...
Kezdjük azzal, hogy sosem követtem Schobert Norbi videóit. Eleve nem volt szimpatikus az a hajtás és üzletiség amit megkövetel csak azért, hogy vékonyabb legyek, erre jött ez a videó-pár és a semleges álláspontom, kínos röhögésbe fulladt. Mindaz, amit közel 30 percben elmondott olyan szintű…..
Címzett: Daremo, Wendy, Morhen, Emília, Eliza és Réka Tárgy: Egy megkésett levél Kedves mindenki! Nincs is jobb dolog, mint az Új Évet a tavalyi év elmaradásaival nyitni... na jó, ez nem teljesen igaz, de jobb ezt most lerendezni, mint magunk előtt görgetni. Novemberben ezt a témát húztuk ki a…..
Számos filmben és könyvben foglalkoztak már azzal, hogy vajon miféle gyilkosságok történhetnek Okt. 31-én és miféle emberek mérgezhetnek cukorkát, vagy rakhatnak borotvapengét az almába. Ám a városi legendákkal ellentétben a Halloweeni bűncselekmények sokkal súlyosabbak és valóságosabbak. Számos…..
Címzett: Daremo Másolatot kap: Wendy, Morhen, Emília, Eliza és Réka Tárgy: Milyen előkészületeket végzel az írás előtt?   Kedves Daremo! A „Ceruzanyomok” csapatának első feldobott témája igen érdekes és legfőképp időszerű, mert hamarosan kezdődik a NaNoWriMo és ilyenkor az előkészületek a…..
Bár a Blog még csak most indult, már megkaptam az első kihívásomat a Tintaszerkezetek alkotónőjétől. Ezúton is köszönöm Emilíának a felkeresést, majd kiderül miféle titkokat tudsz meg rólam. ;)  A Kihívásról röviden A tag kitalálója Reinman Franciska, akinek ezúton is köszönjük a kérdéseket! :)..
Elmondható, hogy nincs olyan író, akinél ne lépett volna fel legalább egyszer a “belső üresség”, a “megbénult ujjak” vagy az “üres lap” tünetegyüttesei. A gondolatok cikáznak, de sehogy sem akarnak mondatokba rendeződni, nincs meg a megfelelő nyitás, valamiért képtelenség folytatni a megkezdett…..
„- Mi azaz Azazel? – rezzent össze Fandorin. – Mi köze van ennek a sátánnak az ön árváihoz?” Borisz Akunyin (valódi nevén Grigorij Salvovics Cshartisvili) minden bizonnyal korunk legelismertebb történelmi-krimi írója, aki Azazel c. könyvével alapozta meg magyarországi sikerét és egyúttal ezzel a…..
Írókörökben sajnos kevesen ismerik a LARP-ot (Live Action Role-Playing = Élő szerepjáték), mint a szórakozás egyik formáját, amely a számtalan élmény mellett nagyon is segít abban, hogy élethűbbé tegye az írásainkat. Elvégre mi sem okoz nagyobb örömet, mint egy hétre kiszakadni a valóságból és…..
Ez itt a munkaasztalom, amin mindenféle ügyek, ötletek és cikkek sorakoznak. Némelyik azért, hogy elgondolkoztasson, némelyik azért, hogy új ismeretekkel lásson el. Nemcsak Téged, hanem engem is. Mondhatjuk, hogy ez itt a noteszem, csak kicsit nagyobb. Mivel alapvető hobbim az írás, ezért az…..