Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TokárTamásZalán

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A keleti sün sokak által kedvelt állat, ráadásul védett, ezért, ha találkozunk egy példánnyal, jó ha tudunk néhány dolgot vele kapcsolatban. A most következő tanácsok segítenek eligazodni, mi a teendő, ha egy sün segítségre szorul, mit tehetünk mi és mikor kell szakemberhez fordulnunk! 1. Mikor…..
Az UNESCO veszélyeztetettségi listájára azok a világörökségi helyszínek kerülnek fel, melyek hirtelen természeti katasztrófa, háborús vagy etnikai konfliktus, környezetszennyezés, vagy egyéb emberi tevékenység miatt védelemre szorulnak. Íme, 5 olyan terület, melynek megóvására különös figyelmet kell…..
Hazánk famatuzsálemei történelmünk néma tanúi, túlélői. Közülük a legidősebb már akkor is élt, amikor még Árpád-házi királyok uralkodtak. Átvészeltek háborúkat, nehéz időket, legendák, történetek szólnak róluk. Mivel tisztes kort életek meg és egyre kevesebb van belőlük, óvnunk és védenünk kell…..
Ha szeretnénk megóvni bolygónkat, érdemes átgondolni, hogyan tudjuk csökkenteni ökológiai lábnyomunkat! Szerencsére vannak olyan kreatív emberek, akik környezetbarát találmányaikkal képesek elérni, hogy kevesebb szén-dioxid kerüljön a levegőbe, vagy hozzá tudnak járulni a fák, az óceánok…..
  Az emberi civilizáció térnyerésével sajnos komoly károkat szenvedtek a természetes élőhelyek és ezzel együtt a Kárpát-medencében évmilliók óta jelen lévő élőlények is megfogyatkoztak. Íme néhány olyan állat, mely hazánkban fokozottan védett és eszmei értéke akár 1 millió Ft is lehet! 1.…..
A siker, a pénz és az ismertség, szerencsére nem mindenkit részegít meg. Vannak olyan hírességek, akik szeretnének egy jobb világot teremteni. Törődnek a környezet és az élővilág sorsával, példát mutatnak életvitelükkel, zöld tüntetéseken vesznek részt, adományoznak, környezetvédelmi szervezeteket…..
A fák csendes segítőtársaink. Hűsítő árnyékot adnak a meleg nyári napokon, oxigénnel látnak el minket és kiszűrik a káros anyagokat. Mi mégsem becsüljük őket eléggé. Nem vigyázunk rájuk, pedig az életet jelentik számunkra. A fák szerepe a természetben A fák jótékony hatással vannak a Föld…..