Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sipos Kinga

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A XXI. században felgyorsult világban élünk, mindent a maximumra próbálunk pörgetni, hogy minél többet és minél hamarabb profitáljunk. Ezt a felgyorsult tempót lehet a társadalmi változásokra is fogni, de a társadalmat mi emberek alkotjuk. Ennek a türelmetlen attitűdnek nyilvánvalóan vannak előnyei,…..
A koronavírus mindenkit elért , más-más aspektusból ugyan, de mindenki érintett volt a témában. Sok változást hozott az életünkbe, szélsőséges módon védekeztünk, kreatív megoldásokat találtunk, és magányosan is éreztük magunkat. Erről a témáról számos cikk született, én megpróbálom azt…..
Egy gyermek születése mindig örömhír, viszont a szülőknek is fel kell készülniük miegymásra, többek között arra, hogy egyáltalán nem lesz fenékig tejfel az élet – sőt. Megpróbáltatások sorozata áll egy pár előtt, amikor családdá alakulnak. A páros leosztás megszűnik, új rendszer alakul, amelynek…..
Alapvetően minden ember függ valamitől-valakitől, ennek nem csak biológiai okai lehetnek. Függő viszonyaink rávilágíthatnak mélyebb mentális struktúráinkra is, melyben tükröződhetnek korábbi kapcsolati tapasztalataink. És ha már függőségekről beszélünk fontos tisztázni, hogy nem csak a szerhasználat…..
Sokszor hallhatjuk azt a mondatot, hogy „engedd el”, de joggal fordul meg a fejünkben, hogy ugyan hogyan, könnyen mondják ezt mások. Olykor tényleg nehéz elengedni felgyülemlett indulatainkat, vagy nem felidegesíteni magunkat helyzeteken. Sok tréningprogram és könyv célozza meg az indulatkezelést…..
A konfliktushelyzetek a mindennapi életünk részét képezik, sokszor úgy eszkalálódnak ezek a szituációk, hogy észre sem vesszük. Számos esetben a konfliktus tartalmi elemeire koncentrálunk, és annak mentén definiáljuk a problémát, ám ha a tartalom mögé tekintünk, érdekes lehet azt megvizsgálni…..
A versengés alapvető része életünknek, az állatvilágban is megfigyelhető ez a fajta viselkedésforma. A versengésnek számos megjelenési formája létezik az egészen nyilvánvalótól kezdve a rejtettig. Valahogy mindenki szeretne felülkerekedni, hogy saját maga és utódai számára előnyöket biztosítson, de…..