Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Filmespracli

43 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kritizátor Támad a természet! 2020.08.05 13:00:00
M. Night Shyamalan karrierje kezdetén, nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy szinte mindig jó filmet rakott le az asztalra. A Hatodik érzék a mai napig egy nagyon jól működő thriller-dráma, A sebezhetetlen az egyik legjobb, nem képregényből készült szuperhősfilm. Ott volt még a Jelek 2002-ből,…..
1971-ben napvilágot látott egy olyan mozi, amelyre a nagyközönség egyaránt nem volt felkészülve. Nem sokkal a bemutatója után maga a rendező tiltotta le filmjének vetítéseit a családját érő fenyegetések miatt. 1999 óta pedig rendszeresen bemutatják és mára egy igazi popkulturális ikonná nőtte ki…..
Filmespracli 2020.07.30 10:16:36
@Kelly és a szexi dög: Valamivel alá is tudod támasztani az állításod? Elfogadom, ha nem tetszik, de mi szar a film szerinted?
Filmespracli 2020.07.30 10:17:22
@giedi prime: igazad van, az eljárásnak van külön neve, Alex számára horrorsó
Filmespracli 2020.07.30 20:22:22
@Filmespracli: *miért
A nézők jó pár éve egyáltalán nem panaszkodhatnak amiatt, hogy a sorozatok sablonosak lennének. Mindenki meg tudja találni a maga kedvére való szériát és ennek tetejébe - nagy valószínűséggel - valami egyedit fog kapni. Ez pedig nagyrészt az adott showrunner-nek köszönhető. Az ő látásmódját,…..
Filmespracli 2020.07.22 13:44:06
@Serrin: Ezt nem is tudtam, köszi az infót. Az meg teljesen igaz, hogy a Firefly az egyik legegyedibb sorozat valaha.
Napsütés, hőség, tengerpart, emberek tömegei. Ezek a jelzők nagyrészt mind elmondhatók a nyári hónapokról, amiket mostanában viszont nem tudunk felhőtlenül élvezni. Egy mára már sablonossá vált megfogalmazás szerint a film részben azért is jó médium, mert általa olyan helyekre is eljuthat a néző,…..
Filmespracli 2020.07.16 00:49:16
@Ernő Koska: Az egyik legjobb magyar szinkron, ami valaha készült.
Klasszikus filmről mindig nagyon nehéz írni, mert jobbára semmi újat nem lehet hozzátenni a már leírtakhoz. Most mégis megpróbálom ezt az állítást cáfolni. Hetven kameraállásból álló zuhanyjelenet, skizofréniával küzdő főhős, komplexusok, kitömött madarak, vagyis Alfred Hitchcock klasszikusa, a…..
Folytatódjon a kultfilmekről szóló cikksorozat, melynek az előző részét itt a felvezetőjét pedig itt lehet megtalálni. Az írás spoilereket tartalmaz! A hetvenes években nagyon sok filmes műfaj tette le a névjegyét egy-egy kiemelkedő, korszakalkotó filmmel, ami a korábbiakhoz képest mérföldkőnek…..
Filmespracli 2020.06.29 09:18:14
@Stavros.: Köszi a pontosítást ;)
Az írás címéből egyértelmű, hogy a harmadik részéhez érkeztünk annak a cikksorozatnak, amely a sorozatkészítőket helyezi középpontba. A korábbi ígérettel ellentétben most csak egy emberről lesz szó, aki viszont maximálisan megérdemli, hogy egyedül álljon a reflektorfényben. Ő nem más, mint komor…..
Folytassuk cikksorozatunkat, amelyben a kreatív, tehetséges, sokoldalú szerzőket vesszük alapul, valamint a munkáikat, amelyek a popkultúra kiemelkedő képviselői. A cikksorozat első részét itt találjátok, amelyben a showrunner fogalma is tisztázásra került. A legutóbbi cikkel ellentétben most csak…..
Filmespracli 2020.06.03 11:16:29
@doggfather: A The Shield-nek a vége valóban egy abszolút gyomros. Talán a legjobb sorozatfinálé valaha. Az a sorozat, aminek a végére minden és mindenki a helyére kerül ;)
A kultfilm rovatot mi mással kezdenénk, mint egy igazi mindfuck filmmel, ami méltán lett több fiatal generációnak is a kedvence. Nyúljelmezbe öltözött ember, világvége, mellkasokból kijövő járatok, szerelem, de leginkább kamaszkor. Ez a Donnie Darko...
A Coen tesók filmjeinek láttán mindenkiben más valami marad meg. Sokan szeretik az idióta karaktereket, mások inkább a véres jeleneteket preferálják, míg egy harmadik csoport a vicces részeket részesíti előnyben. Ez az összeállítás vegyíti mindezt és jelenetek sorol fel, szubjektív köntösben és…..
Napra pontosan egy éve ért véget minden idők egyik legsikeresebb, leghypeoltabb sorozata. Viszont, amikor elhagytuk Westeros földjét, úgy tűnt, hogy sokan finoman szólva elégedetlenek a befejezéssel. Mai napig, ha  megkérdezünk valakit, aki látta a finálét, dühösen, csalódottan nyilatkozik róla. Mi…..
Filmespracli 2020.05.20 12:50:55
@mate10: Igen, pontosan csak az első három könyvet olvastam el. :) Ahogy a cikkben is mondtam, igazából senkit nem lehet hibáztatni a történet vége miatt. Martin is mondta, még pár éve, hogy alkotói válságban szenved. Ennek ellenére, hogy az első három könyvön nagyon érződik, hogy egy olyan ember írta őket, aki, ahogy mondtad, imádja a figuráit és az általa kitalált történeteket. (mondjuk akkor még nem lehetett panaszunk a túlhúzás miatt) Szóval, ahogy mondtam, én nem fogok ujjal mutogatni senkire. ;)
Joel és Ethan Coen az elmúlt több mint három évtizedben egy hatalmas rajongói tábort építettek ki maguk köré filmjeikkel. Szatirikus hangvételükkel, véres jeleneteikkel, csavaros történeteikkel, emlékezetes figuráikkal szinte bizonyos, hogy filmtörténelmet írtak. Utóbbi jellemzőt most egy lista…..
Száz éve mutatták be azt a filmet, aminek a megtekintésére legtöbbször kizárólag a filmszakos hallgatókat kötelezik. Ennek persze többek között az az indoklása, hogy egy megkerülhetetlen klasszikus, amely nagy hatással volt későbbi alkotókra és természetesen magára a filmművészetre. Valóban sok…..
A showrunnerek fontossága elengedhetetlen egy széria esetén. Ők tartják egyben az egész stábot, tőlük jönnek a koncepciók, vázolják fel az évadok történéseit és leginkább az ő stílusuk köszön vissza a látottakból. Röviden minden az ő kezük alatt fut össze. Most három olyan ember lett kiemelve, akik…..
Kritizátor Mi is az a kultfilm? 2020.04.30 13:00:00
Új cikksorozatunkban a nagy kultusznak örvendő filmeket vesszük górcső alá. Havonta egy-egy bejegyzés fog megjelenni egy vagy sokak által kedvelt filmről, vagy pedig egy ismeretlen gyöngyszemről, amit abban az esetben örömmel ajánlunk az olvasók figyelmébe. Vélemény-ellenvélemény egyaránt olvasható,…..
Hamarosan ismét visszatérünk a Coen testvérek által eredetileg kreált, Noah Hawley kezei alatt pedig mesteri szintre emelt univerzumba. Ennek apropóján pedig össze lettek szedve a sorozat legjobb, legemlékezetesebb figurái. A felsorolás természetesen szubjektív, és spoileres...
Filmespracli 2020.04.17 01:01:38
@Burgermeister: Köszönjük az ajánlót! ;)
Kritizátor Te szent...! 2020.04.11 13:00:00
1973-ban napvilágot látott egy olyan mozi, amire jobbára csak az tudott felkészülni, aki korábban marihuánára ébredt, LSD ebédelt, ezt egy kis heroinnal öblítette le, az estét pedig meszkalinnal fejezte be. Ez nem más, mint Alejandro Jodorowsky halhatatlan klasszikusa, A szent hegy...
Filmespracli 2020.04.16 11:31:20
@exterminador: Köszi az ajánlót! Mindenképpen utánuk nézek, mert a kedvem egyáltalán nem ment el a munkásságától. A Jodorowsky's Dune-t, amit bár nem ő rendezett, de elég sok köze van hozzá, nagyon ajánlom. Fantasztikus dokumentumfilm, a legújabb Dűne előtt érdemes bepótolni.
A Netflix mostanra már minden mozgóképes médiumba belekóstolt sikeresen. Ez alól a dokumentum sorozatok világa sem kivétel, elég, ha csak a Making a Murderer-re gondolunk. Nemrég egy olyan történetet kaptunk, ami tovább erősíti az ezt nem hiszem el, hogy a valóságban megtörtént dolgok táborát. Ez a…..
Kritizátor Ennek mi az értelme? 2020.04.01 13:00:00
A Legjobb Jelenetek, a Gyalog Galopp és a Brian élete után a hat Python ismét összeült utolsó filmjük kedvéért. A várt osztatlan siker azonban elmaradt, és a mai napig nagyon megosztja a nézőket és a kritikusokat egyaránt, hogy mi is Az élet értelme...
Hazájában és nálunk van csak töretlen népszerűsége ennek a több mint harminc éves brit komédia sorozatnak. Mi fogta meg benne a rendszerváltoztatás után nálunk az embereket, hogy ennyire rákaptak?..
Filmespracli 2020.03.31 17:27:15
@So No: Valóban, jogos :)
Filmespracli 2020.03.31 17:30:09
@Gösser söralátét: Tény, hogy kevés sorozat jutott el az országba akkor. Viszont a sikert nem feltétlen nézőszámra értettem. Mostanáig ha szóba kerül ez a széria, akkor az emberek általában jókat mondanak róla. Az se véletlen, hogy pár évvel ezelőtt a szereplők közül jó párat meghívtak hozzánk.
Stephen King az elmúlt években ismét a mozgókép reflektorfényébe került, pontosabban a könyvei. Csak 2019-ben négy adaptáció készült el, a korábbi éveket nem is említem. Könyvei és a belőlük készült filmek, sorozatok ugyan változatos minőségűek, de semmiképp sem vehetők semmibe. Ezt a hype-ot…..
Kritizátor Basil, a patkány 2020.03.05 12:00:00
John Cleese a Monty Python Repülő Cirkusza harmadik évadjának vége után nem tért vissza a társulathoz. Helyette saját projektbe fogott, és feleségével Connie Booth-tal elkészítette a Waczak szálló című sorozatot...
Varázslat igenis létezik. Sokan alapból nem hisznek benne, míg másoknak a hite gyerekkora nyúlik vissza, idővel azonban az is elhal. A Pixar stúdió (Coco; Fel) fogott minden bűbájt és elkészítette az Előre című alkotását, melyben ezen kívül még egy nagyon fontos témát fel is dolgoz. (Csak a…..
Friedrich Willhelm Murnau 1922-es klasszikusa (Nosferatu) a horrorfilmek, meg úgy általában véve a mozgóképek öreg apja. Hatása mai napig jelen van. Annyira, hogy az ezredfordulókor egyfajta homage kereti közt készült egy alkotás, (A vámpír árnyéka) ami az eredeti mű kulisszái mögé ad betekintést…..
Kritizátor A torkos vámpír 2020.02.14 18:00:00
Rengeteg adaptációt ért meg Bram Stoker klasszikus regénye. A nem hivatalos német verziótól kezdve, a Lugosi-féle klasszikuson át a Francis Ford Coppola változatig van mindenféle. A történet mindig ugyanaz volt, kisebb változtatásokkal, de mivel az évtizedek alatt, több mint kétszáz filmben…..