Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoltán az Interneten

27 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a téma Magyarországon most aktuálisabb mint a világ bármely fejlettebb részén. Mi még csak beszélünk a digitalizációról az oktatásban, de valahogy a magyar oktatási rendszer egy 100 éves modellt próbál számítógépre ültetni, miközben süket fülekkel hallgatja a diákok és tanárok valós igényeit. A…..
Mi történt? A Szilícium-völgyi Bank, az amerikai innovációs gazdaság tiszteletre méltó és megbízható partnere most szenvedett el egy klasszikus banki pánikrohamot, hasonlóan a 2008-as pénzügyi válság idején tapasztaltakhoz. Kevés hagyományos bank rendelkezik elegendő likviditással ahhoz, hogy…..
Elkezdődött az új év, és... Bár sokan várták nem volt nagy durranás a Mikulás rally. Az ünnepek alatt szinte alig mozdultak az árak, szinte semmi volumene nem volt a kereskedésnek. Új év, új remények... ellenére elemzők szerint még mindig erősek, és egyre erősebbek a recessziós félelmek. Az év vége…..
Hölgyeim és uraim, kérnénk a figyelmüket: az igazi kripto rajongók és befektetők kérem, álljanak fel! Mert van valami, ami csak nekik szól: a TradingView kripto közösség mostantól nem egy, hanem két új forrásból - az IntoTheBlock és a DefiLlama - származó fundamentális adatokhoz fér hozzá.…..
A bankközi üzenetküldő rendszer SWIFT együttműködött a Chainlink (LINK) árazási oracle szolgáltatóval egy olyan proof-of-concept (POC) projektben, amely lehetővé tenné a hagyományos pénzügyi vállalkozások számára a blokklánc hálózatokon keresztüli interakciót. A Chainlink társalapítója, Szergej…..
A Securities and Exchange Commission új bírósági dokumentumai azt mutatják, hogy a szabályozó hatóság azt állítja, hogy mivel több Ethereum csomópont található az Egyesült Államokban, mint bármely más országban, az Ethereum tranzakciókat úgy kell tekinteni, hogy azok az Egyesült Államokban…..
Mi az a "Merge" összeolvadás? Nézzünk egy analógiát. Képzeljük el, hogy az Ethereum egy űrhajó, amely még nem áll készen a csillagközi utazásra. A Beacon Chain segítségével a közösség egy új hajtóművet és egy edzett hajótestet épített. Jelentős tesztelés után majdnem itt az ideje, hogy a repülés…..
A kriptovaluta befektetők nagy bosszúságára az egész ökoszisztémában a medvepiac hivatalosan is beindult, és pusztító árösszeomlásokat hozott magával, amelyek viszonylag keveset hagytak sértetlenül. Mivel a beszélgetés népszerű témája most a bearish előrejelzésekre összpontosít, hogy milyen…..
Én még nem láttam kriptózni, de már mindenhol találkoztam vele és a mémjeivel az interneten. Akár Sbestyén Balázs nemzetközi megfelelője is lehetne, ha saját műsort is vezetne, mert kb. ennyi köze van a blokklánc technológiához... De a kriptopiacon a legfontosabb a marketing, és itt nincsenek…..
A kereskedésben - legyen szó akár évszázados részvényekről, akár születőben lévő kriptovalutákról - nincs pontos tudomány. Vagy ha van is, a Wall Street legjobb játékosai gondoskodnak arról, hogy a képlet jól őrzött titok maradjon. Ehelyett a kereskedők és befektetők által alkalmazott eszközök és…..
Íme, annak a rendeletnek a szövege, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök írt alá, és amelyben a kelet-ukrajnai szeparatista régiókat önálló államként ismeri el. Az egyik rendelet így szól: "Figyelembe véve a Donyecki Népköztársaság népének akaratát és Ukrajna elutasítását a konfliktus békés…..
A kriptovalutákkal való kereskedés napjainkban az egyik legjövedelmezőbb és legkeresettebb szakmává vált. Minimális befektetéssel számos ember szerte a bolygón csak a kriptovaluta-piacon való kereskedéssel szerez állandó jövedelmet. A kriptopiacon való kereskedésnek számos módja van, például a…..
By CryptoJelleNL  A cikk eredeti változata a Coinmarcetcap Alexandria oldalán érhető el erre a szövegre kattintva. A virágoktól, a kagylóktól ésaz emberi testtől kezdve a pénzügyi piacokig és a kereskedési technikákig minden a Fibonacci-sorozattól és az aranymetszéstől függ. Hogyan lehetséges ez?…..
A Ubisoft volt az első nagy videojáték-kiadó, amely érdeklődött a blokklánc tér iránt, és az elmúlt években kriptojáték-prototípusokkal kísérletezett, valamint startupokat támogatott. Most azonban a játékóriás ténylegesen NFT-ket fog bevezetni az egyik fő franchise-ában egy új kezdeményezés…..
Kriptortúra Végjáték 2021.12.13 07:15:49
Vitalik Buterin honlapán közzétett Endgame című poszt nem hivatalos magyar fordítása. A poszt eredeti nyelven az alábbi linken érhető el: https://vitalik.ca/general/2021/12/06/endgame.html   Külön köszönet az Optimizmus és a Flashbots munkatársainak a vitáért és a gondolatokért, amelyek ebbe a…..
Mi a Polkastarter (POLS)? A Polkastarter egy blokkláncplatform, amelyet úgy terveztek, hogy könnyen használható indítóállást biztosítson a láncok közötti token poolok és aukciók számára. Leggyakrabban olyan korai fázisú blokkláncprojektek használják, amelyek egyszerre szeretnének tőkét gyűjteni és…..
Musk a $DOGE Hodlerekért szállt harcba a Twitteren (HODL a Hold szóból eredő kriptoszleng, azokra az emberekre utal, akik hosszú távon tartanak egy kriptopénzt abban bízva, hogy a jövőben megtöbbszöröződik az ára) Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója és a világ leggazdagabb embere november 23-án a…..
Ha egyáltalán foglalkoztál már a DeFi-vel, akkor szinte biztosan hallottad már ezt a kifejezést. Az impermanens veszteség akkor következik be, amikor a tokenjeid ára megváltozik ahhoz képest, amikor letétbe helyezted őket a poolban. Minél nagyobb a változás, annál nagyobb a veszteség. Tehát pénzt…..
  Biden aláírta azt az 1 billió dolláros infrastrukturális törvényjavaslatot, amiben a kriptoadókról és átláthatóságról szóló rendelkezés is volt, ami gyakorlatilag ellehetetlenítené a kriptopénzekkel való szabad kereskedést. Az infrastrukturális törvényjavaslat a Biden-kormányzat első nagy…..
A bankok létfontosságú részei annak a mozgó gépezetnek, amely a pénzügyi iparágat jelenti. Ezek teszik lehetővé a pénz mozgását a világban azáltal, hogy értéktranszfer-szolgáltatásokat nyújtanak (befizetés, pénzfelvétel, átutalás), hitelkereteket (kölcsönöket) nyújtanak, és így tovább. A bankokat…..
A Jarvis Network decentralizált pénzügyi projekt és a svájci Mt Pelerin kriptovállalat megerősítette partnerségét azzal, hogy a Polygon skálázási megoldáson elindította az első közvetlen FIAT-váltót szintetikus Euró, angol Font és svájci Frank stabilcoinok számára. A jEUR, jGBP és jCHF nevű új…..
A legnagyobb veszélyt a hamis biztonságérzet rejti.  A koronavírus kapcsán sokan több időt kényszerülünk az otthonukban tölteni a járványoktól biztonságban. Hajlamosak vagyunk magukat abban tévhitben tartani, hogy otthon biztonságosabb, pedig a baleseti statisztikák szerint a legtöbb súlyos baleset…..
 Ma belefutottam egy CIG Pannónia hirdetésbe. "Legyen ön is nagynyugdíjas..." "A CIG elhozza a gondtalan nyugdíjas éveket..."  A hirdetés alatt elég sok negatív komment született. A biztosítónak írták, de a kommentekből úgy tűnt, az emberek azon vannak felháborodva, hogy nekik kellene gondoskodni a…..