Regisztráció Blogot indítok
Adatok
r7zw48

11 bejegyzést írt és 185 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ leghülyébb kötelező biztosítási rendszerétől búcsúzunk. Lesz helyette új, ami csakis jobb lehet. De lehetne még jobb. Vélemények az azonos című írásunkról...
    Különböző indokokkal és színvonallal kritizálják tőlünk balra azokat a felvetéseket, hogy kerüljön-e a kereszténység, netán Isten az alkotmányba. A legutóbbi vicces kezdeményezés az volt, hogy csoportot alapítottak a Facebookon „Dinoszauruszokat az…..
r7zw48 2010.10.26 14:49:29
@az igazi Sipi: (a karma lényege) „hogy a tetteid visszaszallnak rad. ez nem misztikum. ez egy ok-okozati osszefugges.”
Nem is értem mit kell ezen magyarázni. Pl. a „falba verem a fejem” tettem púp formájában visszaszáll rám, pontosabban egyenesen a fejemre. Talán inkább csak azt nehéz elfogadtatni, hogy mindezt karmának hívják. Ez is talán inkább csak azért nehéz, mert ez egy olyan alapvető trivialitás, hogy sokan egyszerűen nem értik, minek ennek egyáltalán nevet adni. De hát az ember már csak ilyen: mindennek nevet ad. És pontosan ezzel veszi kezdetét a misztikum, azaz a vallás.
Az országgyűlési választás előtt azt írtam:http://orulunkvincent.blog.hu/2010/04/08/nincs_kire_szavazzak_a_fidesz_stbNektek, hogy az Orbán Viktor vezette Fidesz stb. Magyarország egyetlen kommunista pártja, és ezt első érvként gazdasági programjának zanzájával támasztottam alá,…..
Belsőség Kaszálunk és védünk? 2010.10.08 06:49:15
Egymilliárd forint. Az objektív felelősség elvének bevezetése óta közigazgatási bírságokból ekkora bevételhez jut a rendőrség – havonta. Vélemények az azonos című írásunkról...
r7zw48 2010.10.12 00:51:30
@szili76: ##### „...akik indokolatlanul lassan haladnak, ezáltal akadályozzák a forgalom többi résztvevőjét?? Ez csak felhúzza a szabályosan közlekedni akarókat”

Bár lehetne azon meditálni, hogy mi a szabálytalan, és mi az indokolt, de az egészet egyetlen tollvonással el lehetne intézni: be kéne tiltani az előzést! (is)
Na jó, azért nem kellene ilyen drasztikusan.
A gyalogos, az előzhessen.
r7zw48 2010.10.12 00:53:20
@andzsin: „...hányszor de hányszor megtörténik ez, hogy az embert letolják az útról és még te érzed magad szarul a sok barom miatt.”

Erre nekem van egy „mondásom”.
Azt az autót ő vezeti.
Ezt meg én.
Egyébként aki siet, igyekszem elengedni. Elvégre azt én is el tudom képzelni, milyen nehéz lehet azt az ülést kitisztítani, meg szagmentesíteni. Hadd érjen oda még idejében. Ha már olyan sürgős dolga van. Meg aztán ha már előttem veszekedik az a megveszekedett, már kevesebbet árthat nekem. Inkább a kezemben van a sorsom tőle, mint ha mögöttem veszekedne meg.
r7zw48 2010.10.12 00:55:19
@Bajusz.: „Ha gyorsan hajtunk, van pénz, de vannak balesetek is. Ha szabályosan közlekedünk, kevés a baleset, de a rendőrség működésképtelen. Most akkor hajtsunk gyorsan, vagy ne?”

Ezt most gyorsan feldolgozom, és lefordítom.
Nagyon sok a munkanélküli, ami rossz.
Az lenne a jó, ha egy sem lenne.
Ha mindenkit agyonlövünk akkor nem lesz egy munkanélküli sem.
Akkor most lőjünk agyon mindenkit?
De ne má! Most tényleg! Komolyan!
Légyszi, légysz valaki válaszoljon gyorsan, mert már betáraztam, csőre töltöttem és már nem bírom sokáig ezt a bizonytalanságot.
Háttérben a KolontáriakA Fidesz államosít! Taps! A Fidesz letartóztat! Taps!Most már csak azt mondja meg valaki, hogy ez hogyan előzi meg a jövendő problémákat. Nem csak a mocskos kommunisták, hanem senki nem figyelt ezekre a bombákra az elmúlt 20 évben. Ezek a tározók minden…..
r7zw48 2010.10.11 23:38:03
@blokkos: "Éljen Rákosi! (Bocs:Orbán!)"
Ne gyere má ezzel a Rákosival.
Az egy rendes, igazi komenista vót.
Na de ez...
r7zw48 2010.10.11 23:52:43
@juliosastre: "Attól jogállam a jogállam, hogy nem jogászkodunk meg nézzük a köldökünket, amíg lemegy a nap, hanem a tényeknek vannak következnényei, amiket adott esetben éppen a kormány vasal be, mint végrehajtó szerv."

Majd ha szidják a zOrbánt (nem én, Isten ments, én imádom, szerintem ő a megváltó), gondolom akkor se sokat nézegetik majd a köldeküket amíg felkel a nép, akarom mondani a nap, hanem majd ezeknek a tényeknek is lesznek következményei, és bevasalják majd őket a végrehajtó szervek. Ámen.

De akkor ez nem jogállam, hanem tényállam. A tények természetéről pedig már sokmindent megtudtunk az ötvenes években.
A vörösiszap-tároló északi fala valószínűleg le fog dőlni, de nem kell pánikba esni, mondta Orbán Viktor miniszterelnök (Aztán kiderült, máma már nem reped tovább) Nagyon jól jött ez a gátszakadás Orbánéknak. A sok hazafias lózunggal körített dumálást, lázas…..
A jogos felháborodást okozó vörös iszap katasztrófa számtalan jogi kérdést vet fel, amit a szakemberek is jó részt megválaszolatlanul hagytak. A vezérigazgató rapid letartóztatásának kommunikációja is inkább hirtelen bűnbakkeresési kényszerre utal, mint az ügy valós…..
w A gömböc vége 2010.10.08 06:30:00
Magyarország most újra egységes, mondja a fékezhetetlen agyvelejű Semjén Zsolt, mellesleg az aradi vértanúk ürügyén; de a kottát nem ő írja, hanem a főnöke. Vele még messzebb ügetett a hintaló, Orbán egyenesen odáig jutott, hogy Budapest most lett a nemzet fővárosa. Eddig nem…..
r7zw48 2010.10.08 22:54:56
A hétfői Kolontár melletti gátszakadás Magyarország eddigi legnagyobb környezeti katasztrófájának ígérkezik. Mi magyarok azonban nem hazudtoljuk meg magunkat, katasztrófa ide vagy oda elkövetünk jó néhány pofátlan dolgot. Most íme egy csokorban a TOP 5 leghülyébb/pofátlanabb…..
r7zw48 2010.10.07 19:09:25
@kennimekkormikk: „Én azt nem értem, hogyan jut eszébe valakinek veszélyes folyékony anyagot földfelszínnél MAGASABBAN tárolni. Ások egy medencét bazmeg, oszt abba öntöm, nem?”
@zum trucc: „Gratulálok a hozzászólásodhoz. Siess, van még felvétel az UOK-ba. (Utólag okosak klubja). Amúgy talajvízről hallottál már?”

Én aztán tényleg nem értek hozzá, de miután kiszedték a kibányászott anyagból azt a nagyon kis térfogatrészt jelentő anyagot, amire szükségünk van, és a maradék nem veszélyes, nagy mennyiségű meddő anyag elhelyezése a kérdés, akkor nem az lenne a legtermészetesebb, hogy oda tegyék vissza, ahonnan kibányászták? Hogy az többe kerülne, mint a mostani „megoldás”? Na de hát ezen az alapon egészen biztosan lehetne még ennél is olcsóbb „megoldást” is találni. Meg aztán ez most így gátszakadásostúl végül is mennyibe kerül? Igaz, nem mindegy, hogy kinek! De ha egyszer itt van egy össznépi érdek, akkor mért nem lehet erre egy állami szabályozás? Tegyék vissza oda, ahonnan kivették. Nyilván kitermelni is sokba került, hát vegyék úgy, hogy ez a visszatermelés még az egész folyamat része.
Ma már épeszű ember nem vitatja, hogy az USA belépése a második világháborúba sorsdöntő jelentőségű volt az eddigi legtöbb áldozatot követelő, nemzetek közötti fegyveres konfliktus későbbi eseményei szempontjából. Adolf két év alatt maga alá gyűrte Európát, a…..
r7zw48 2010.10.05 20:37:49
@Nűnű: "Én csak az újságíróknak adott tájékoztatást nem hiszem el..."
"...azt kérte a sajtótól, hogy ezt az információt még legalább három hétig tartsák titokban..."
Hát igen; ha valaki tud bármilyen értelmes okot mondani arra, hogy miért közölnének a sajtóval idő előtt valamit titoktartási kötelezettség mellett, miközben tényleg nem akarják, hogy a dolog idő előtt kiszivárogjon, akkor az nagyon okos.
r7zw48 2010.10.05 20:42:48
@Zig Zag : „"Tegyük fel, hogy Roosevelték tudták előre..." Ne tegyük fel, mert tudták. Szépen aprólékosan kisakkozták, hogy hogyan fordíthatják az a csapdahelyzetet a maguk hasznára...”
@tucano :„Ha tudták volna, akkor olyat odabaxnak...” „ráadásul győzelemmel indítani...”

Tudni tudták, abban nem volt hiba. Ami hiányzott, az az akarat. Ami az akarat útjában állt az a hit.
Hogy mért nem lehetett az embereket biztonságba helyezni, a gépeket a levegőbe emelni, aztán miután a japcsi röpcsik jól elpusztították a maradék technikát, szépen követni őket a gépekkel vissza az anyahajókig és az egészet mindenestül a tenger fenekére küldeni?
Hát az biztos, hogy akkor máris eldőlt volna az egész, nem kellett volna Midwayig várni, nem lett volna olyan tragikusan nagy emberáldozat, mint ami így kellet a háború végső megnyeréséhez. Na de hol lett volna abban az üzlet? (Pontosabban: mekkora üzlet lett volna abban?) Mert lehet, hogy a japcsiknak a császár volt az Istenük, az amcsiknak viszont az üzlet. És ugyi az Isten az első (ez a lényege), minden más csak utána jöhet – ami viszont már nagyon régi találmány, és örök törvény. És nem volt olyan nagy szükség, hogy törvényt bontson. Sőt... Nagyon is nagy szükségük volt egy jó kis („nagy”) üzletre. Mint mindig. Ez a lényege. Mármint amerikának, az amerikai értékrendnek. Fel kellett pörgetni a hadiipart. Első az üzleti szempont, minden más csak utána jöhet. Hogy mért? A japcsiknak mért kell a császár? Pedig nem ő működteti a high-tech gyárakat. Sőt a II. Világháborúban jól kib@szott velük. Mégis ragaszkodnak hozzá. Vili, mert Isten. És ilyenkor elporlad, kipukkan, semmivé foszlik minden érv.
Hát így valahogy.
Ez a hit történelemformáló ereje.
Ezért kell meghalni, mikor élni is lehetne.
DE!
MŰKÖDIK!! (Így, ahogy)
A hadiipar felpörgött, hullott az ember, mint a falevél, de végül csak meglett minden. Főleg az üzlet. És ezzel a sikeres "üzlettel" az ország valóban az első helyre katapultálta magát. És ezzel az „üzletmenettel” egyenlőre mindmáig ott is van. Újra és újra megpörgetve a háborús üzleti motollát.

A balkáni partraszálláshoz egyébként pedig csak annyit: azzal akár még el is lehetett volna veszíteni az egész háborút: egy hosszú, rossz hatékonyságú, nagy veszteségű „szállítószalaggal” egy nagy „darálóba” továbbítva, és ott megsemmisítve az erőforrásokat - a semmiért.
Nincs vidámabb dolog, amikor az ember elindul munkába, és ezt látja. Pláne, ha ez a munkába indulás majdnem délben van, mert hajnal négyig írt. Először a Skodát láttam meg, mivel ez egy nálam lévő tesztautó volt. Már csak meg kellett volna csinálni róla a külső fotókat, és…..
r7zw48 2010.10.04 21:01:10
@Solid: „Azért várom már azt az esetet, amikor a rongálót/tolvajt egy elmebeteggel hozza össze a sors, az pedig löncshúst csinál a fejéből.”
A löncshúsossal csak az a baj, hogy ugyanaz mint a festékfújós, neki sem kell semmi különös ok (mármint külső – mellesleg ezt hívjuk elmebetegnek), úgyhogy ezt várhatod, nagyon kicsi az esélye, hogy összefussanak, és a festékes pont egy löncsöst fújjon le, illetve hogy a löncsös pont egy festékesből csináljon ..., hát izé, szóval ilyen löncshúst.
r7zw48 2010.10.04 21:02:41
@Gyárfás: „regisztrációhoz kötném az ilyen festékek vásárlását”
Ja! Meg a löncshúsozást is. Akkor talán már meg is merném kóstolni.
r7zw48 2010.10.04 21:05:02
@Mobutu Sese Seko Nkuku Ngbendu Wa Za Banga: „Térdeket szilánkosra törni, az ujjait és a faszát levágni. Esetleg még a szemét is ki lehet nyomni a féregnek.”

Hát ez van, ha már nem igen tanulmányozzák az emberek a Bibliát.
„Szemet szemért, fogat fogért” – ugyibár.
Ami nem csak azért van igazándiból, hogy a bűnöst legalább annyira büntessék, mint amennyire ő bűnözött, hanem hogy ne büntessék jobban. Tehát például egy kis festékfújásért ne nyomják már ki a szemét szegény bűnösnek (különösen, ha már egyszer a térdét szilánkosra törték, és az ujjait meg a faszát is levágták).
No de sebaj, Pokorni megmondta, lesz etikaoktatás a suliban.
Ja, meg akkor már ennek mintájára biztosan lesz majd beszédoktatás a kisgyerekeknek, és akkor majd nem úgy fognak megtanulni beszélni, ahogy azt a környezetükben hallják, hanem ahogy az etika, akarom mondani a beszédórán tanítják majd nekik.
(Szerintem nem arról van szó, hogy hülyének néznek minket választóembereket, hanem egyszerűen csak arról, hogy ők maguk komplett hülyék – de ezt tényleg csak uff.)
A magyar "világváros" egy újabb csodája amatőrfotón: esővédő intézkedés a 3-as metró végállomásán Kőbánya-Kispesten.Alighanem ez volt a cég történetének legsikeresebb közbeszerzése:- olcsó- hatékony- környezetbarátAz utasok nem nagyon csípik, de hát semmi sem…..
r7zw48 2010.10.04 20:58:55
@ColT: „Sok helyen van ilyen, mondjuk egy Tescoban...”
Úgy érted: magyar Tescoban. Mert mindenütt a világban vannak ugyan szar dolgok (persze van, ahol keresni kell), de hogy minden, de minden úgy legyen szar, ahogy van, az csak Hajrá Magyarországon van. És baxsza meg, hát nem pont ide születtünk? Pontosabban: nem pont az lett ilyen hely, ahova születtünk?
Egyébként nálunk is volt ilyen probléma az ereszcsatornával, mert megnőttek a fák és ősszel eldugították a levelek. Persze akkor egyszer kipucoltuk, de rögtön tettünk is rá a további dugulásokat megelőző műanyag rácsot, ami ráadásul tökéletesen is működik. Azóta már nem érzem magam feljogosítva a választásokon való részvételre, mert hát ugye már nem is vagyok igazi magyarnak tekinthető. Ha bírnék menni, már el is mentem volna innen, ne „rontsam” itt a tökéletesen szar összképet.
Azért a Wikin már le kéne rövidíteni a „magyar” meghatározását: egyszerűen sz@r, és pont. Na jó, meg persze a sok elüldözött Nóbel-díjas, meg miegymás.
autózz! Messze van még Európa! 2010.09.13 19:22:00
Így estére már nem akarom kitenni nagyon stressznek a drága olvasóimat, úgyhogy István levelét láttam a legalkalmasabbnak, hogy megfeleljek ennek az önnön magam által felállított kritériumnak. És bár ő azt írja, Európa még nagyon messze van tőlünk, kérdés, hogy melyik…..
r7zw48 2010.09.14 12:30:33
@egyittlakó: „...a zebra előtt megállunk, szétnézünk, és ha nem jön semmi, átmegyünk.”

Ha ezt egy autóvezető mondja, akkor stimmel.
r7zw48 2010.09.14 12:34:40
@balfék: „...88-ban ... az NSZK-ban ... akár csukott szemmel is át mehetnék a zebrán.”

Itt is! Bármikor! Nem kell minden borzalmat látni.
Valami elmebeteg kerékpárosba futott bele dzsaszper, kishíján szó szerint, akinek az volt a legjobb szórakozása, hogy minden előzmény nélkül virtuális kátyúkat kerülgetett. A vigyorgásából meg arra következtetek, hogy nem is igazán fogta fel, hogy az ilyen akciókkal leginkább…..
Kedves olvasó! Biztosan emlékszel a múlt hét péntekjén megjelent, és A mormon-összeesküvés címet viselő posztra itt, a konteóblogon; nos, annak a legvégén ezt írtam: "Nagyon tudnám értékelni, ha a bennfentesek (vagyis mormon vallású felebarátaink) közül is nyilatkozna…..
r7zw48 2010.09.06 14:27:37
Egy gyarló gondolat a 2Nefi 9:28 idézethez.
Csak emlékeztetőül:
"Ó, milyen ravasz a gonosznak terve! Ó, milyen hiúk, gyarlók és balgák az emberek! Mert amikor tanultak, azt gondolják, hogy bölcsek, és nem hallgatnak Isten tanácsára, mert elvetik azt, feltételezvén, hogy tudják ők maguk; bölcsességük tehát balgaság, és nem válik hasznukra. És el fognak veszni." (2Nefi 9:28)

Én „menthetetlen” (azaz ateista) vagyok. Ha elém kerül egy értelmezendő „dolog” (szöveg, állítás, egyenlet, stb.), akkor megvizsgálom, van-e benne (számomra) ismeretlen elem. Azt (azokat) próbálom valahogy kifejezni (elnevezni, értelmezni), majd az így kapott immár „ismert”, vagy legalábbis valamiképpen a számomra már értelmezhető dolgo(ka)t behelyettesítem az eredetibe. Ezután próbálom meg értelmezni, megfejteni az egész eredeti állítást.
Tehát ebben az idézetben Isten nevű ismeretlen helyébe beírtam azt, ami – nevezetesen egy emberi gondolat – és értelmeztem az emberi gondolat tanácsát: emberi tanácsként. Nem részletezném az ezt követő elgondolkodásom részleteit. A lényeg az, hogy a magam gyarló módján (tehát saját magam gondolkodása útján) arra a végső következtetésre jutottam, hogy aki ezt az idézetet hangoztatva, lobogtatva érvel mások vélelmezett bölcsességének valóságos balgaságáról, az magát valóban mindenkinél bölcsebbnek hiszi, következésképpen (legalábbis éppen ezen idézet logikája alapján) balga.
És (szintén ugyanezen – saját – logikája szerint) el fog veszeni!
(Mint egyébként kivétel nélkül mindenki.)
Egy egyismeretlenes egyenlet megoldása nem nagy kunszt, vagyis nem nagy élvezet. De ezúttal igen jól esett.
Köszönöm az érdekes feladatot.
Más megoldás(ok)?
r7zw48 2010.09.08 16:01:11
Egy gyarló gondolat a 2Nefi 9:28 idézethez.
Csak emlékeztetőül:
"Ó, milyen ravasz a gonosznak terve! Ó, milyen hiúk, gyarlók és balgák az emberek! Mert amikor tanultak, azt gondolják, hogy bölcsek, és nem hallgatnak Isten tanácsára, mert elvetik azt, feltételezvén, hogy tudják ők maguk; bölcsességük tehát balgaság, és nem válik hasznukra. És el fognak veszni." (2Nefi 9:28)
Én „menthetetlen” (azaz ateista) vagyok. Ha elém kerül egy értelmezendő „dolog” (szöveg, állítás, egyenlet, stb.), akkor megvizsgálom, van-e benne (számomra) ismeretlen elem. Azt (azokat) próbálom valahogy kifejezni (elnevezni, értelmezni), majd az így kapott immár „ismert”, vagy legalábbis valamiképpen a számomra már értelmezhető dolgo(ka)t behelyettesítem az eredetibe. Ezután próbálom meg értelmezni, megfejteni az egész eredeti állítást.
Tehát ebben az idézetben Isten nevű ismeretlen helyébe beírtam azt, ami – nevezetesen egy emberi gondolat – és értelmeztem az emberi gondolat tanácsát: emberi tanácsként. Nem részletezném az ezt követő elgondolkodásom részleteit. A lényeg az, hogy a magam gyarló módján (tehát saját magam gondolkodása útján) arra a végső következtetésre jutottam, hogy aki ezt az idézetet hangoztatva, lobogtatva érvel mások vélelmezett bölcsességének valóságos balgaságáról, az magát valóban mindenkinél bölcsebbnek hiszi, következésképpen (legalábbis éppen ezen idézet logikája alapján) balga.
És (szintén ugyanezen – saját – logikája szerint) el fog veszeni!
(Mint egyébként kivétel nélkül mindenki.)
Egy egyismeretlenes egyenlet megoldása nem nagy kunszt, vagyis nem nagy élvezet. De ezúttal igen jól esett.
Köszönöm az érdekes feladatot.
Más megoldás(ok)?
Tudom, hogy szopóág van mostanság, túl sokszor kell szégyenlősen annyit mondani, hogy "na jó, de egyébként azért...", meg "de a Gyurcsány meg...". Tudom, és ezért nem írok most itt a Nyilatkozatról, meg egyéb baromságról.De, mint azt a régi olvasók már…..
   Ez elég üres A Fidesz hétvégén csúnyán elbaszta, egy olyan kormány határozatott hozott, ami nem hiába verte ki a biztosítékot a magyar értelmiség köreiben. Az elmúlt 2 nap parlamenti ülése, a két nap sajtója, a facebook mind az Orbán bulláról szólt. De mi…..
Zseniális rendezvénybe ráncigált bele Saly Balázs barátom. Évek óta piszkál azzal, hogy ide el kell jönnöm, de pár dolgot nem vett soha számításba: 1) kisgyerekes családos ember hétvégének minden perce arany; 2) újságírónak ritkán van magánideje, ha pedig szórakozni megy…..
A II. Vatikáni Zsinat Dignitatis Humanae kezdetű, a vallásszabadságról szóló deklarációja szerint Jézus „a világi hatalmat és annak jogait elismerte, megparancsolta az adó fizetését a császárnak, de félreérthetetlenül figyelmeztetett Isten magasabbrendű jogainak…..
r7zw48 2010.05.21 09:30:37
Semmi bajom nem lenne a vallásnak nevezett nagy hagyományú, népszerű babonarendszerekkel, azon kívül, hogy az abban résztvevők, pusztán annak észlelésétől, hogy más csoportok ugyanolyan elkötelezettséggel teljesen más babonarendszerekben hisznek mint ők, elbizonytalanodnak (joggal), elkezdenek félni, amiből következik a térítés, küldetéstudat, más – egyébként babonássága mértékében tökugyanolyan – vallások lenézése, kioktató felsőbbrendű tudatúság („nézzétek, a mi babonánk az igazi” – egyébként készséggel elhiszem), és a végén ott állunk a jogok, előjogok vindikálásánál (szentség, amit mindenkinek tisztelnie kell, méghozzá nem akárhogy, hanem az ő szájuk íze szerint, satöbbi).
A történelem, a művészettörténet és az eszmetörténet is szép dolog, de ettől én még nem hiszek a babonájukban, pontosabban nem veszek részt benne, még csak cinkos semmittevő tudomásulvétel szintjén sem. Tehát nem veszek róla tudomást. Nem fogadom el, hogy az ember nem pusztán az embernek születéssel, hanem csak babonarendszereken keresztül juthat az emberi erkölcsi érzék lehetőségéhez. Nem fogadom el, hogy csak babonarendszereken keresztül lehet ép erkölcsi érzékű embert nevelni. Akárhányszor is szíjjártópéterezik el nekem, akkor sem fogadom el soha, hogy nem csak az istenHIT az, ami valóságosan létező.
A vallások, amik évszázadokkal, évezredekkel ezelőtt szinte evolúciós módon kiválasztódva, mint az akkori körülmények közepette a legjobb túlélési esélyeket biztosító „tulajdonságok” megerősödtek és fennmaradtak, nem biztos, hogy most is nélkülözhetetlenek. Biztos, hogy nem mindenki számára nélkülözhetetlenek. Arról nem is beszélve, hogy a nem-vallásosság evolúciós kísérlete, mint a szinte végtelen evolúciós kísérletek mindegyike, abszolút létjogosult, és senki nem tudja előre megmondani, hogy hosszabb-rövidebb ideig képes lesz-e majd éltető, túléltető „tulajdonsággá” válni.
Az egyházaktól, azaz a babonarendszerek adminisztratív szervezeteitől csak annyit várok el, hogy maradjanak meg annak amik: babonarendszereik adminisztratív szervezeteinek. Örüljenek és élvezzék sok véráldozattal, évszázadok alatt felépített és fenntartott babonarendszerük „védelmét”, de ne türemkedjenek minduntalan ezen túlra. Mint ahogy a sportlövők sem lövöldöznek a lőtéren kívül, csak akkor, ha megőrültek (bár ha jól meggondoljuk, lőfegyverezni – bármennyire is bevett szokás – igazából bármilyen körülmények között tegyék is, mindig csak őrültség). Be kell lássam azonban, hogy botorság pont azoktól józanságot várni, akik őrült módon, őrült dolgokba kapaszkodnak fanatikus, őrült kitartással.
Amikor mégis ezt a józanságot várom el minden vallásos embertől és szervezettől, akkor ezzel gyakorlatilag azt a lehetetlent kívánom tőlük, hogy ne higgyenek úgy, ahogy hisznek, ahogyan persze egyedül hinni lehet.
Tehát becslésem szerint ennek soha nem lesz vége.

Hacsak Isten nem elégeli meg egyszer ezt az egészet.
Egészen természetes dolog, hogy az olcsó termékeket kínáló kiskereskedelmi láncok ronda dobozokba költöznek. Mivel a legfontosabb - gyakorlatilag egyetlen - szempont az alacsony ár, ezt csak úgy tudják elérni, ha minél kevesebbet költenek az épületre, a telekre, a termékekre…..