Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Renitens Konzulens

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Projektmenedzserekként sokszor megtörténik, hogy egyszerre több projektet vezetünk párhuzamosan és ilyenkor nagyon gyorsan felgyűlnek a tennivalók, néha az az érzésünk, hogy a fejünk fölé tornyosul minden és annyi mindent kell csináljunk azonnal, hogy a tehetetlenségtől eluralkodik rajtunk egy olyan…..
Az eszközök szükségesek és létfontosságúak a projektvezetésben. De ne feledjük, hogy Te vagy a legjobb projektvezetési eszköz. Hogyha bizonyos alapvető dolgokat helyesen végzel, akkor azok az eszközök csak segítenek a csúcsra jutásban és az igazi sikert önmagadnak köszönheted. Ergo, hogyha nem…..
Ki a projektmenedzser? Milyen projektmenedzser Gordon Ramsay? Melyek a jó projektmenedzser tulajdonságai?..
Mi az a projekt?  Tudtad, hogy te is projektmenedzser vagy?  Mit tanulhatunk Dzsingisz Kántól projektmenedzsmentből?..
A sok munka mellett, sikerült még egy keveset dolgozni is, úgyhogy a rengeteg munka és munka mellett, egy jó kis munka mindig elfér, de a blogolás sajnos kimaradt. Meg amúgyis, olvasnak még az emberek blogokat? Jó, rajtunk, blogokon szocializálódott 80-asokon kívül. Mindegy is, akinek nem blogja, ne…..
Az előző bejegyzésben beszéltünk olyan projektmenedzsment technikákról, amit kisvállalkozóként használni tudsz, hogy hatékonyabban tudd kezelni a vállalkozásod. Ha unod olvasni, akkor vissza tudod nézni Youtube-on is. Ezt a témát fogom folytatni ebben a bejegyzésben...
Amikor kis és középvállalkozások tulajdonosaival beszélgetek és szóba kerül, hogy projektmenedzsment, akkor általában kétféle reakciót kapok :  1. Az meg micsoda? 2. Ó, hagyd a francba, az működik a multinacionális cégekben, nekünk kicsiknek az csak plusz munka! Vállalkozóként az idő a…..
Projektmenedzserekként sokszor megtörténik, hogy egyszerre több projektet vezetünk párhuzamosan és ilyenkor nagyon gyorsan felgyűlnek a tennivalók, néha az az érzésünk, hogy a fejünk fölé tornyosul minden és annyi mindent kell csináljunk azonnal, hogy a tehetetlenségtől eluralkodik rajtunk egy olyan…..
Lassan több mint tíz éve a szakmában vagyok és megjártam a projektmenedzsment és csapatvezetés majdnem minden poklát (ja, kicsipével) és az év elején a barátaim a minic studiotól megkerestek, hogy segítsek nekik egy kis projektmenedzsment tudást elsajátítani, mert egy fiatalos, dinamikusan fejlődő…..
A feedback (vagy visszajelzés) szerintem az alap dolgok közé tartozik, amikor egy projektmenedzser eszköztáráról van szó. Nagyon fontos visszajelzést adni, de kapni is. Ezt már az iteratív fejlesztési folyamatok népszerűsödése előtt tudtuk, hogy a munkáról folyamatosan visszajelzést kell adni, mert…..
Természetemből adódólag, alapból kissé szkeptikus vagyok azzal szemben, amit mások rögzített dolgoknak / tényeknek / vitathatatlan igazságnak mondanak, mivel ez általában az érme egyik oldala, és azok a dolgok / ötletek, amelyek határozottak és megkérdőjelezhetetlenek egy bizonyos személy / csoport…..
2011-ben hallottam először a menedzserbetegségnek titulált BURNOUT szindrómáról, amikor valamelyik német focicsapat edzője azonnali hatállyal lemondott, mert kiégett. Akkor hirtelen megtelt ezzel a média és olvasgattam róla néhány cikket, de akkor még elég gyerekcipőben volt a kutatás, én is a…..
Minden nap újabb és újabb információt tudunk meg arról, hogyan tudunk valamit azért tenni, hogy a környezetünk védelmére siessünk, hogyan tudjuk az ökológiai lábnyomunkat csökkenteni, azaz hogyan legyünk tudatosan zöldebbek. Lehet szimpatizálni a Greta Thunberg féle mozgalommal avagy sem, a lényeg…..
Sziasztok! Ahhoz, hogy egy kicsit közelebb hozzam az olvasóimhoz a projektmenedzsment és vezetőképző témákat, szeretném felajánlani egy ingyenes internetes webinar lehetőségét. Az előadás max 1 órás, internetes webinar formában történne, természetesen ingyenes és a végén lesz idő kérdésekre is...
Ma reggeli facebookos scrollozgatás közben, megakadt a szemem egy barátom posztján, amiben Piers Morgan brit műsorvezető beszél a Snowflake generációról, arról hogy egy olyan generációt nevelünk ki, akik egy burokban élnek, soha nem tapasztalhatják meg a vesztesek pozicióját, mindenki mindig…..
A jó menedzser - innentől illetjük még Főnök, Főni, Góré, Király és egyéb pejoratív jelzőkkel - nem ott kezdődik, hogy jól tud emaileket küldözgetni. A jó Főnök nem az, aki nagyszájjal tud feladatokat kiosztogatni. A jó Főnök nem az, aki mindenért lehúzza a beosztottat, aki a hibákért leordítja a…..
Sharing is caring Karrierem során volt olyan projekt, ahol már a kezdeti fázisban szinte napi rendszerességgel frissítettem a projekttervet és Sharepointra feltöltve, az összes projektben résztvevő csapattal megosztottam azt, folyamatosan küldve az értesítéseket minden ápdétről. A főnököm…..
UPDATE! 2019. szeptember 9-től az Index címlapján régi-új nevén Blogketrec, tőle jobbra Blog.hu Címlap néven működik, ami korábban i2 volt. A névváltáson kívül minden maradt a régiben! Veled is biztosan előfordul néha, hogy az Index-címlapi vitrinünkben vagy az i2-n Blog.hu Címlapon találkozol…..
Őszinteség mindenek felett Az eszközök szükségesek és létfontosságúak a projektvezetésben. De ne feledjük, hogy Te vagy a legjobb projektvezetési eszköz. Hogyha bizonyos alapvető dolgokat helyesen végzel, akkor azok az eszközök csak segítenek a csúcsra jutásban és az igazi sikert önmagadnak…..
Rengeteg megközelítés van, a hivatalos meghatározása az alábbi fotón, de a gyakorlatban nehezebb ezt összerakni. Mert amíg a Projektmenedzser (ezután PM) megbízást kap egy projekt szállítására, azt úgy kell elképzelni, hogy kapsz egy autót, kormány nincs benne, a motor is hiányzik, ellenben van…..
Mindenki hallott már a projektmenedzsment és projektmenedzser szavakról, de hogy eszik-e vagy isszák, arról nem sok embernek van konkrét fogalma. Mi is az a projektmenedzsment és mit csinál a projektmenedzser? Ezekre kapunk válaszokat a következő napokban, leírással és a mellékelt "Highfield…..