Regisztráció Blogot indítok
Adatok
XTaki

0 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A filmet és fényképezést kedvelő emberként én is megkapom a személyre szabott internetes hirdetéséseket, amelyeken keresztül gyakran hirdetnek fotós tanfolyamokat, vagy filmes képzéseket. Az egyik ilyen képzés azt ígéri, hogy filmfotósok lehetünk, azonban ennek a szakmának egy másik neve terjedt el…..
„Hűvös köd szitált azon az őszi hajnalon, mikor a doraniak eltemették Alyr Arkhont.” Nagyon sokáig ez volt a kedvenc ponyvaregényes kezdőmondatom – és azonnal ez jutott eszembe ezen a ködszitálós délutánon is, amikor megláttam a Spekulatív Zónán Gáspár András halálhírét. András bitang jó első…..
XTaki 2020.01.19 08:18:53
XTaki 2020.01.19 09:38:52
@midnight coder: nyilvan nem volt annyira jo, mint az sorozat elso darabjai, de mivel Tier a gyermekkorom es ifjusagom resze volt, szerettem volna a tortenetet befejezni. De erre mar nem lesz lehetoseg sajnos, kiveve, ha valaki felkarolja es megirja, bar az nem lesz ugyanaz.
hiszen Budapest minden valószínűség szerint visszavonja olimpiai pályázatát. A korrupt önkényuralom rájött, hogy mindent nem tehet meg. Most menti maradék tekintélyét. Híres sportolók adták arcukat és nevüket a kormányzati reklámkampányhoz. Kiderült, hogy a hatalom csúnyán rászedte őket. Pedig…..
forintot költött az Orbán-kormány a fölösleges népszavazásra, amit szépen elvesztett. Ez meghaladja azt az összeget, amit a Brexit-népszavazásra Angliában mindkét oldal költött. Ezerszeresen (!) meghaladja azt az összeget, amit a hazai demokratikus ellenzék összesen el tudott költeni a népszavazás…..
A Juno névre keresztelt vihar az előrejelzések szerint hatalmas hómennyiséget ígért New York lakosságának. Bill de Blasio, New York polgármestere vasárnap még egy extrém erős viharról beszélt, ami akár 90 centiméter havat is hozhat a városnak. A megelőző intézkedések…..
...mesterségem címere: trónörökös. Eddig Murphy fénykora a 80-as évek volt. Ebben a korszakban készült szinte az összes jó filmje, ebben a korszakban véste be magát a filmtörténelembe. Az egyik első "nagydumás nigga" típusú színész volt, aki sok másik tehetséges és persze…..
XTaki 2014.08.04 15:20:01
@Starlark: minek kell ujraszinkronizalni ezeket? az osszes jo szinkront elrontjak. mondjuk legalabb raszokhatnank a rossz szinkron helyett a feliratra...
Kereken egy év múlva érkezik céljához, a Plutohoz, a 2006-ban felbocsájtott New Horizons szonda. Ennek "alkalmából" a szondát kezelő tudósok beindították a hajtóműveit, hogy korrekciós műveleteket hajtsanak végre. Szóval indul a visszaszámlálás, egy év múlva pedig talán már…..
A magyar stand-up egyenetlen fejlődését remekül mutatja, hogy a műfaj egyik legnépszerűbb és legrutinosabb alakja még csak a harmincas évei közepét tapossa. A szentesi származású Kőhalmi Zoltán első éves építészmérnök-hallgató volt, mikor írásaival elnyerte a…..
XTaki 2014.06.09 13:57:14
@EGYIKRESEM:

ez sajat dontesuk volt, vaggy 'lazar janos volt szomoru' megint?
XTaki 2014.06.09 14:55:12
@EGYIKRESEM:
remenykedtem, hogy csak atmeneti az az 'ujitas', de azt hiszem ez tekintheto az allandonak, szoval a nezettseg reszemrol csokken.
Azt hiszem, kijelenthetjük: a manyupoknak végük van. Lehet itt még baszakodni, beolvadással meg egyéb látszatintézkedésekkel, de a lényeg nem fog változni, ennek annyi, reszeltek, harangoztak undzovájter. A legnagyobb magánnyugdíjpénztár, az ING megvárta a választásokat, és mivel…..
XTaki 2014.04.14 17:33:56
@s: semmikepp nem koltok ra, amig nem tiszta a helyzet. Lelekben mar lemondtam a penzrol, de onkent nem fogom adni!
XTaki 2014.04.15 17:14:26
@s: konkretan, ha 2011-ben vesszukf el a realkamatot, az olyan minimalis volt a penzpiaci bedoles miatt, hogy nem volt jo alap egy masik befekteteshez. Szerintem nagyobb, bar meg igy is keves, az eselye annak, hogy minden penztar szep lassan osszevonodik egy utolsoba, ahol 200 milliard forintocskat kell eltartani minimalis penzbol. Ha ugyesek megcsinaljak, ha nem, akkor sem kapunk kevesebbet, mint ha 2011-ben 'onkent' odaadtuk volna. Jo volna latni a maradok listajanak summazatat, nem, vegzettseg, stb alapjan. Pusztan csak kivancsisagbol
XTaki 2014.04.15 17:40:00
@s: abban egyetertunk, hogy valszeg nem lesz jo vege, de egy centet sem tettem bele azota. Egyreszrol vettem a kabatom, mar nem otthon adozom, masreszrol, ha otthon adoznek, akkor sem lehetne automatan odautalni. Sajat zsebbol meg csak akkor tennek bele, ha bizton tudnam, hogy mi fog tortenni legalabb a kozeljovoben. Van meg hitelem, azt torlesztem, hisz a hitelkamat joval tobb, mint amit a legtobb esetben egy befektetesi alaptol kaphatnek.
Hogy mi a kastély, azt épp olyan nehéz meghatározni, mint hogy mi a régi.  Kicsit önkényesen fektettem le a szabályokat: háború előtti, különálló épületeket kerestem saját parkkal, melyek egyetlen családnak épültek. Kirostáltam a városi palotákat és villákat, a…..
Tegnap nem tudtam bejelentkezni Badacsonyból, hiszen nemhogy internet, de térerő sem volt. Meg kicsit gyengécske is voltam (erről majd később), hiszen Fonyódtól Szigligetig 52,9 km-t kellet lefutni. Nem tudom, az ország többi pontján mennyire érződik, de itt iszonyatos hőség van,…..
Így futok én Visszaszámlálás 2014.03.09 20:03:18
Már csak 10-et kell aludni, és felvirrad a nagy nap, nekivágok a Balaton Szupermaratonnak! Mivel tavaly augusztusban neveztem, volt időm testben és lélekben is készülni, így ki merem jelenteni, hogy készen állok. Ez nem azt jelenti, hogy simán menni fog, még csak ezt sem mondanám,…..
XTaki 2014.03.10 17:03:19
Az új választási szabályozás jelentősen megnehezíti, sőt ellehetetleníti azon külföldön élő magyar állampolgárok szavazását, akik itthon nem számolták fel magyarországi állandó, vagy ideiglenes lakhelyüket. Ez esetben két lehetőség közül választhatnak az érintettek:…..
XTaki 2014.02.13 18:10:10
@liebend:
nem igaz.
eletkronikus alairast minden igazolvanyba.A digitalis alirasokat a kozponti hivatal tartana jova, es mivel szep hosszu a privat kulcsod, akar 1024-es, hat gratulalok annak, aki megprobalja feltorni. A valasztas.hu-n pedig lehet szavaszni, akar hetente, mindenfele extra koltseg nelkul!
A KARD Baj van Baján 2013.09.28 21:14:27
Meglepő hírt tudhattunk meg szombaton: a Kecskeméti Törvényszék felülbírálta a helyi és a területi választási bizottságok döntését - amelyek szerint nem történt törvénysértés a bajai időközi önkormányzati választáson - és egyetlen szavazókörben, az inkriminált…..
Sokadszorra olvasom, és nem tudok betelni vele: a soron kívüli és kiemelt egészségügyi ellátásra jogosult állami vezetők száma megkétszereződött az elmúlt négy és fél évben. Nagyon jó hír, javul a statisztika. A rossz hír az, hogy ezzel szemben egyáltalán nem duplázódott…..
XTaki 2013.08.09 16:16:16
XTaki 2013.08.09 18:55:24
@apanna:
igen, az rossz. de akkor a szetlopkodasra kell megoldast talalni. A megoldas nem az, hogy nem ujitjuk fel! A recepcios is azt mondta, hogy kiteszik a a wcpapirt, de rogton ellopjak. Akkor mar ki se rakjuk, mert minek?
A tegnapi (jórészt) Magyarországról szóló poszt után ma elég jelentőset ugrunk, hiszen az Egyesült Államokba látogatunk, méghozzá egyenesen a Szilícium-völgybe. A poszt szerzője, drk egyszer már jelentkezett, igaz, akkor még Írországból, de a nagy álom már akkor is Amerika…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
XTaki 2013.08.05 15:59:14
Talán még emlékeztek rá, a nyár elején arra kértem az országfelelősöket, írják meg, miként nyaralnak az őslakosok. A pár napos szünet után tehát most jöjjön Cooper thaiföldi írása, amely azonban nem Thaiföldről szól (mindjárt ki is derül, miért), hanem arról, hogyan is…..
XTaki 2013.08.05 15:52:36
@pappito:

Volt egy szokasom az arak monitorozasara, a bazi nagy tablak egesz mogyoros milka csoki ara...
2010-ben600 HUF-tol kezdtem,
2012 oktobereben elertuk a 1150HUF-t.

2 hettel ezelott 890HUF volt.
pedig volt kozben chipsado, inflacio, miegymas.
XTaki 2013.08.05 15:52:52
@nezzazegfele:
Azt jelenteti, hogy ugy beszel, mintha befogta volna az orrat, de kozben az orra atjarhato, szelel.
a Dokino szerint allergia, majd menjunk vissza 1 het mulva...de mi akkor mar nem leszunk otthon...akkor jojjenek vissza, amikor erre jarnak! Viccnek is sokk volt...
Barmilyen kerdestol csak egyre idegesebb lett, szoval feladtuk...
Visszajottunk es ha itt nem javul par napon belul, akkor megyunk itt orvoshoz. Talan meg klotyopapir is lesz... :)
Az orvosnak egyebkent csak azert nem olvastam be, mert mar belefaradtam, illetve a csaladot sem akartam stresszelni.
Meglepődtem, hogy a téri Arany Alkony mellett két autót is bilincsbe verve láttam este 8 körül. Aztán megnéztem, hogy azért, mert egy friss tábla került ki, ami szerint 3 parkolóhely mozgássérült igazolvánnyal vehető igénybe (így a téren összesen 4 (tévedtem, mert 5)…..
Kerületem, Zugló vezetője Papcsák Ferenc nem egy szürke polgármester. Ha kell, Turul-szobrot épít, ha kell, a Parlamentben csap oda, közvélemény-kutatást cenzúráz, ha a Párt úgy kívánja, elmegy Kubába bizniszelni, kommentelőket jelent fel. Persze nem feledkezett meg arról sem,…..
Magyarország sok szempontból az egyik legjobb hely – írja mai szerzőnk, Pitytor, ám gyorsan hozzá is teszi: csak megélni nem lehet, különösen, ha az eddigi átlagosnál jobb életminőséget a munkanélküliség fenyegeti. Ráadásul egy kisgyermekes anyának gondolnia kell a gyermeke…..
Külföldre költözni még akkor is macerás lehet, ha a létező legtöbb segítséget kapjuk meg régi-új munkahelyünktől. Az ügyintézés, lakáskeresés ebben az esetben is sokáig eltarthat – derül ki egyebek mellett ez is Gergely Egyesült Államokból érkezett írásából. (A kép…..
XTaki 2013.02.22 20:31:02
@kalandortexasi:

ma elkaptam a HR-s csajt, kivallattam. Kiderult, hogy kb 10k$ a process, es az elso eltoltott ev utan indithatjak, ami csak a manageremtol fugg. Szoval ha szerencsem van, akkor 2 ev mulva lesz GC :)
XTaki 2013.02.23 18:36:29
@kalandortexasi: 4 honappal a megerkezes utan kezdetek el...es meddig tartott a teljes ugyintezes?
Matolcsy György azt mondta, hogy a kabinet célja, hogy visszatérésre ösztönözze a jelenleg külföldön dolgozó „félmillió kitűnő magyar munkavállalót”. A kivándorlás kérdését mi is fontosnak gondoljuk, ezért többször foglalkoztunk a migrációs hajlandóság…..
XTaki 2013.02.21 22:47:11
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

en novemberben leptem meg ez! es hidd el, nem fogod megbanni! :)