Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bacsikinga

68 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Super Bowl nem csak az amerikai foci rajongóinak, hanem a filmek szerelmesei számára is piros betűs nap, hiszen rengeteg film és sorozat előzetesét időzítik ilyenkorra. Most például pár képkocka erejéig beleshetünk a Marvel közelgő sorozatainak cselekményeibe. Láthatjuk a 60-as évek sitcom-jait…..
2020 őszén érkezik a Disney+-ra a Sólyom és a Tél Katonája című Marvel sorozat, amiről egyre több információ derül ki szépen lassan. Egyrészt feltűnik ismét Sharon Carter (Emily VanCamp) és Zémó báró (Daniel Brühl), ráadásul utóbbi immáron a képregényekhez közelebb álló lila maszkban. Másrészt…..
Január 15-én Középfölde elvesztette a legfontosabb útitársát. A napokban híre ment Christopher Tolkien halálának, ám a The Tolkien Society csak ma erősítette meg, hogy a 95 éves tudós elhunyt. Azoknak, akik esetleg nem tudnák, ki is Christopher: ő J.R.R. Tolkien harmadik fia, annak az embernek a…..
Az IndieWire elkészítette a 2020-as Oscar-díjátadóra vonatkozó jóslatát és Tóth Barnabás Akik maradtak című történelmi drámájának jó esélyeket adtak. Fokozatosan jönnek a hírek az idei Oscarról. Csütörtök óta tudjuk, hogy az idei gálának, a tavalyi évhez hasonlóan nem lesz házigazdája. A végső…..
Christian Bale tárgyalásokat folytat a Marvellel, hogy csatlakozzon a közelgő Thor: Love and Thunder stábjához, amit a harmadik rész után ismét Taika Waititi fog rendezni. Bale nem ismeretlen a képregényfilmek világában hiszen ő alakította a címszerepet Christopher Nolan (méltán) egekig magasztalt…..
Greta Gerwig legújabb filmje, a Louisa May Alcott klasszikusából készített Kisasszonyok, igazi sztárparádéval érkezett 2019 karácsonyán az amerikai mozikban. A főbb szerepekben látható Saoirse Ronan (Jo March), Timothée Chalamet (Laurie), Emma Watson (Meg March), Eliza Scanlen (Beth March), Florence…..
CineArt Blog Bukott a Macskák 2020.01.02 11:36:13
Elképesztően rossz eredménynél jár a Macskák hollywood-i produkcióhoz képest. A világszerte ismert Andrew Lloyd Webber musical feldolgozása rémesen teljesít a kasszáknál. Bár musical-rajongók körében is vitatottak a Macskák érdemei (sokan nem ezt tartják a legjobb Webber musicalnek, aki olyanokat…..
bacsikinga 2020.01.03 23:15:34
@paráznabillegető: Nem olyan biztos. 95 millióból készült + nagyjából ugyanennyi a reklámköltség. Szóval szűk 200 milliót kellene visszahoznia, és eddig nagyjából 50-et szedett össze világszinten. A rossz kritikák miatt nem fogják valószínűleg még háromszor ennyien megnézni moziban, vagy megvenni a dvd-t. Talán 100-at összeszed pár év alatt, de még az is a fele a bekerülési költségnek.
A nyáron röppent fel a hír Scott Derrickson rendező kijelentése folytán, hogy Doctor Strange második "önálló" kalandja esetleg horrorfilm lesz. Ám Kevin Feige most cáfolta a hírt. A Marvel Studios vezetője, Kevin Feige tisztázta a Doctor Strange: Az őrület multiverzuma (Doctor Strange in the…..
A Warner Bros felkérte David Ayer-t (Suicide Squad, Harag), hogy íróként és rendezőként készítse el a Piszkos tizenkettő kortárs remake-jét. Az 1967-es eredeti háborús filmet Robert Aldrich rendezte E. M. Nathanson regényéből inspirálódva. A Piszkos tizenkettő egy háborús elítéltekből álló csapatot…..
Mi történik, ha az ember a Star Wars és az Indiana Jones filmeken nőtt fel? Ráadásul még filmkészítőnek is áll? Így járt Phil Hawkins, aki a Lucasfilm két nagy filmszériájának összegyúrásával valósította meg a Star Wars: Origins című szerelemprojektet. A rövidfilmben van minden, ami kell: fegyverek,…..
Cary Fukunaga rendezi a 25. James Bond kalandot, ami azért is lesz érdekes, mert most már tényleg utoljára ölti magára Daniel Craig a titkosügynök öltönyét. Addig is, hogy kicsit hangolódhassunk, itt van az első kedvcsináló. Holnap érkezik a teljes előzetes! A film jövőre érkezik...
Szabó Magda rengeteg remek regény szerzője: Régimódi történet, Für Elise, Abigél, Az ajtó... Nemrégiben készült film a Pilátus című regényéből, amelyet most a Milánói Filmdíjon (MIFF) négy díjjal is elismertek. Az 1963-as könyv egy elvált doktornő, Szőcs Iza és édesanyja kapcsolatát mutatja be.…..
Enyedi Ildikó és Mészáros Márta a BBC legjobb női rendező által készített filmek listáján kapott megtisztelő helyet, Tarr Béla A torinói ló című drámája pedig a Torontói Filmfesztivál az elmúlt évtized legmeghatározóbb filmjeit összesítő lista top tízébe került be. A BBC minden évben készít…..
A Universal és Blumhouse stúdió új filmjét, az Invisible Womant (magyar címet nem tudunk egyelőre, szabad fordításban Láthatatlan nő), Elizabeth Banks fogja rendezni. A filmet az IMDB hírében úgy jellemzik, mint az Amerikai pszichó és a Thelma és Louise keverékét. Az Invisible Woman nem…..
A Tűnj el!-vel berobbanó Jordan Peele a Mi után egy sorozattal érkezik az Amazon Prime-ra. Igaz nem ő rendezi, ám producerként ügyelt a forgatás folyamataira. A sztori nem is akármi. Az igaz történeten alapuló sorozat 1977-ben játszódik New Yorkban, ahol a Hunters nevű csoport a városban lakó…..
A napokban érkezett a hír, hogy a történelem során először magyar alkotást és alkotót jelöltek nemzetközi Emmy-díjra. És hogy mi lett a díjátadó eredménye? Győzelem. Jelölést kapott egyrészt Gera Marina az Örök télben nyújtott kiváló és megrázó produkciójáért, mint legjobb színésznő, másrészt…..
A Doctor Who melletti legöregebb sci-fi sorozat a Star Trek. Óriási rajongótábora van mind a szorosan összefüggő sorozatoknak(, amik összesen több, mint 700 részt értek meg); mind a hozzájuk kapcsolódó filmeknek. Ezt a rajongói bázist használta ki és bővítette ki a 2009-es reboot. Chris Pine,…..
Az eredeti könyv (Jack London: A vadon szava) egy igazi klasszikus, nagyon tömény társadalomkritikával áthatva. Ha valamennyit átmentettek belőle a forgatókönyvbe az megfoghatta a jó öreg Han Solo szívét. Harrison Ford mellett ott lesz még Dan Stevens, Karen Gillan, Omar Sy, Bradley Whitford és…..
Nem ez volt a legerősebb amerikai mozis hétvége a számokat tekintve. Az előző héten nyitott Az aszfalt királyai (Ford vs Ferrari) és a Charlie angyalai reboot-ja. Előbbi meg is nyerte a box office szerinti első helyét az Államokban 31 millió dollárral és világszinten is 52,5 millió dollárt hozott…..
A roppant furcsa nevű Vaják, eredeti nevén The Witcher című fantasy sorozat még el sem indult, máris bekérték a folytatását. Úgy tűnik a Netflix nagyon bízik a szőke Henry Cavillban. Az Andrzej Sapkowski könyvén alapuló sorozat varázserővel rendelkező lények, tündék, törpök, szörnyek és emberek…..
A legjobb idegennyelvű film (Best Foreign Language Film) kategóriájában, ami a következő gálától kezdve a legjobb nemzetközi film címén fog futni (Best International Feature Film), már két filmet is kizártak a versenyből. Ezzel a díjjal kapcsolatban az utóbbi években egészen sikeresek voltunk, mi…..
J. K. Rowling írótársat kap Steve Kloves személyében, aki a Harry Potter-filmek forgatókönyveinél már bizonyított. Az első Legendás állatok és megfigyelésük film kellemesen, bájosan szórakoztató volt. Az azt követő folytatás viszont roppant gyengére sikeredett, köszönhetően valószínűleg a…..
Ahogy már mi is írtunk róla, a kaszkadőr szövetség szeretné elérni, hogy az ő munkájukat is jutalmazzák az Oscar-gálán. Több szakmabeli is melléjük állt, köztük Helen Mirren, valamint Christopher McQuarrie, két Mission Impossible-film rendezője. Most pedig a Daredevil és a The Punisher sorozattal…..
Amióta az első űrhajók felbukkantak az Új remény nyitójelenetében, a Star Wars fogalom a mozi világában. A látványos képek kombinálva John Williams mesteri zenéjével remekbe szabottak és az azóta eltelt évek folyamán igazán erős rajongói közösség alakult ki körülötte. A folytatás-trilógia…..
Múlt hónapban a Star Wars rajongók meglepetésére eltörölték a Trónok harca alkotópárosának, David Benioffnak és D.B. Weiss-nek a tervezett Csillagok háborúja trilógiáját. A hír lesújtotta a rajongókat, akik elkezdtek aggódni a franchise jövőjét illetőleg. De a java csak most jön. Habár a Star…..