Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_SpaceMan_

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1903. Szentpétervári szaniteráruház..
_SpaceMan_ 2021.03.09 12:37:15
@bioLarzen: Nagyon érdekes amit írsz, ezért komplett szakma ez, hiába :) Régi, ff felvételeknél már hallottam (Kabos, stb), hogy brutál sminkeket alkalmaztak, hogy egyáltalán valahogy kinézzenek a szereplők, élőben olyanok voltak mint valami rém :) Én az Arnoldon inkább a "löttyedtséget" figyeltem meg, nem olyan kigyúrt, kisimult, mint a végső felvételen, hanem inkább mint aki félig leeresztett. Jó, oké, hogy itt már 40 fölött volt, kevésbé edzett, stb - erre írtam, hogy szeretnék én most így kinézni :)
A rólad készült felvételt megnézném, ha van hozzá linked! Milyen inget vettél végül? :D
Hihetetlen, egyszerűen döbbenetes történet bontakozik ki egy alig néhány napja a YouTube-ra feltöltött dokumentumfilmből, ami - ha igaz a sztori - egészen új magyarázatot ad arra, miért is volt hazánk a szocialista blokkon belüli "legvidámabb barakk"...
_SpaceMan_ 2020.11.12 10:44:29
@Örömhernyó: Nekem is itt bukott meg az egész. Az öregúr egyszerűen nem tud játszani. Illetve pont hogy túljátssza a szerepét, és ez hiteltelenné teszi. A néni még az elején hihető volt, de a végére ő is átesett a ló túloldalára :) Ettől függetlenül jópofa kis film volt, tetszett. Persze az más kérdés, hogy egy ilyen a valóságban nehezen kivitelezhető, hisz mint írtátok is, hogyan adagolod? Mi van ha valaki 5x annyi vizet iszik, mint tervezték? Vagy sokat fürdik?(hidegvizben, hisz melegben elillan, mint mondták).
Két érdekes és érdeklődésre számot tartó téma kerül ma terítékre, ugyanis mindkét témakörben nemrégiben született új szabályozás, melyek fontos változásokat ígérnek. Az egyik az engedély nélkül fúrt kutak legalizálása, a másik pedig az avarégetéssel kapcsolatos új rendelkezés. Terjengős bevezetés…..
_SpaceMan_ 2020.06.09 11:27:46
@qwertzu: Ott a pont. Mi a célja ennek a nagy kútbejelentési hercehurcának? Mindenki az avarégetéssel van most elfoglalva, pedig ez sokkal inkább "égető" kérdés. Itt nálunk a falun az átlagéletkor 50-60 év. Szerintetek Maris néni, meg Józsibácsi hogy fogja kifizetni a 100ezer ftos "szakértői felmérés" díját? És ez még csak a kezdőköltség, mert állítom, hogy 1-2 éven belül a sikeres felmérés után majd frankón küldik az adócsekket is, esetleg bele lesz foglalva az ingatlanadóba (már ahol van). Van egy ásott kutam, abból hetente kb 50 litert kilocsolok a 8 paradicsomra meg 10 paprikára. Ezután fizessek majd X ezer ft adót? Hát nóóórmális? Tényleg már csak a levegővétel adó kell, meg a napfényadó. (aki napernyővel mászkál, az mentesül)...
_SpaceMan_ 2020.06.09 12:18:54
@drover(fanyul társa): Az a baj, hogy ezt már jó előre kitalálták: minden kutat be kell jelenteni, függetlenül attól, hogy használod-e rendeltetés-szerűen vagy sem. Ha nemhasználod, meg kell szüntetni, és betemetési, (elbontási?) engedélyt / tanúsitványt kell készíttetni. Olvastam az eredeti kiirásban, átküldte egy önkorm.-nál dolgozó ismerősöm. Tehát még csak ez sem kibúvó, hogy óó, az virágtartó, hát a víz csak dísznek van benne. Betemetni sem lehet "csak úgy"... Döbbenet.
Kapacitása valszleg nem lesz erre nekik, főleg az elején. De tudod, a szomszédok mindig résen vannak. Egyszer rászóltál, hogy nagyon ugat a kutyája, vagy füstölt a kertben szombat este - már megy is a bejelentés, hogy Drover szomszédúrnak van ám a kerben egy kútja, tudják-é a nagytiszeletű urak?...
Az esővíz kútba gyűjtése meg külön kategória. Tudtommal itthon még nem szankcionálják (csak ha a csatornába engeded), de úgy halottam, hogy németeknél, vagy usákoknál? brutál súlyos büntiket rónak ki emiatt. Nem vagyok szagértő a témában, de valami ilyesmi van, hogy a felszinről nem szivároghat be olyan mélységig a "kétes kémiai tartalmú" esővíz, mint ahogy pl egy 20-30 méterre lefúrt/ásott kúttal lejuthat.
Egy bitangul vicces, ugyanakkor nagyon-nagyon nyomasztó házibarkács Doom-videó bukkant fel a napokban a retró videójátékokkal foglalkozó IDDQD blog Facebook-csoportjában. Lovasi Dániel, alias Thorir the ReD mutatta meg benne a nagyérdeműnek a saját készítésű Doom-pályáját, ahol a marcona főhős,…..
Ezúttal a Xiaomi termékei között kotorásztunk, és kiválasztottuk a legérdekesebbeket...
Hihetetlen tények és szenzációs fotók a világ legsúlyosabb pénzügyi, gazdasági krachjáról és az azt követő évtizedből...
_SpaceMan_ 2019.10.24 14:06:57
@seadxdx: Nekem is "vótmá" érzésem volt végig. Ettől függetlenül remek gyűjtés, jó volt újra(?) nézni. (egy kép hiányzott nekem, az mintha a korábbi képsorban benne lett volna: a gyermekét "áruló" nő a verandán)