Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Smitt Róbert Író

6418 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vesekárosodás fájdalommentes és csendes, és ez a legújabb betegség, amely a Covid-19 túlélőinek nagy részét érinti, írja a Bloomberg. A Journal of the American Society of Nephrology című folyóiratban közölt eredmények rávilágítanak a világszerte több mint 200 millió embert megbetegítő járvány…..
Tatabányától nem messze, Alcsútdoboz határában Hatvanpusztán építik a kormányfő arisztokratikusra csiszolt rezidenciáját, ami azért elég sokatmondó. Szóval lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere. Az üvegház és az orangerie már épül, a kápolnát és a szolgálati lakást még csak tervezik. Rendkívüli…..
Petanque verseny időseknek Tatabányán. Nyugdíjas klubok, időseket tömörítő civil szervezetek számára szerveznek petanque kupát Tatabányán szeptember 24-én 14 órától. A francia eredetű golyójáték már a középkortól rendkívül népszerű volt a hadseregben. A Magyar Pétanque Szövetség 1989-ben alakult…..
Eljött végre a hétvége -már akinek - és kezdődik a várva várt szenzáció Tatabányán: a Bányásznap. Amivel csak egy baj van, hogy szerintünk már rég nem arról szól, amiről kellene, vagy amiért annak idején megálmodták. Az utóbbi években ugyanis leginkább egy nosztalgikus giccsbe mártott falunapra…..
Az Alföldi Tej Kft. a felelős gyártói magatartás szabályait szem előtt tartva, elővigyázatosságból az általa gyártott egyes tejföl termékek visszahívását, kereskedelmi forgalomból történő kivonását és a fogyasztók tájékoztatását rendelte el. A visszahívás oka egy szórványos mikrobiológiai…..
2021 szeptember 4. 22 órától várhatóan szeptember 5. estig – rendszereink ütemezett műszaki karbantartása miatt – telefonos ügyfélszolgálataink, a Telekom alkalmazás, a telekom.hu weboldalon a webshop, a lakossági és üzleti online önkiszolgáló felületeink és az online chat nem lesz elérhető,…..
Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlése a város művészeti életének támogatása érdekében Krajcsirovits Henrik –Városi Művészeti Ösztöndíj néven ösztöndíjat alapított, melyet a képzőművészet, az iparművészet, a zeneművészet, színművészet és színházművészet, táncművészet, a filmművészet, fotóművészet és…..
Az orvosi ügyeleti díjrendszer átalakításáról beszélt Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese a XV. IME Országos Egészség-gazdaságtani Továbbképzés és Konferencián. A szakember hangsúlyozta, az ügyeletben az elvégzett munka mennyiségéhez kell idomítani a díjtételt.…..
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke adott magának 10 hónapot arra, hogy megvizsgálja a fix szélessávú internet sebességét, továbbá hogy meghatározza azt a maximális árat, amelyen az alacsony jövedelműek is hozzájuthatnak az ilyen internet szolgáltatáshoz. A Magyar Közlönyben megjelent…..
2020-ban hívták életre Tatabányán a “Bringával a munkába” – a legzöldebben közlekedő munkahelyek vándordíját, amit elsőként az Alpla Műanyag Kft. érdemelt ki. Idén ismét keresik  azt a tatabányai céget/hivatalt, ahol – arányaiban – a legtöbb „zölden közlekedő” munkatárs dolgozik. Regisztráljanak, s…..
  Az idén durván elszálló építőanyagárak miatt beavatkozott az állam az építőiparba, ennek részeként a Gazdasági Versenyhivatal is nagy erőkkel vetette bele magát a vizsgálatokba. Kiderült, hogy a téglapiacon nem a gyártók emeltek árat, az átmeneti hiányok pedig már eltűnőben vannak. Valójában itt…..
Még csak két napja kezdődött el a társadalmi egyeztetése a 3-11,5 millió forint közötti támogatást kínáló lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési EU-pályázatnak, de már 45 érdekes és fontos hozzászólás, szakmai felvetés érkezett rá. Nyugodtan mondhatjuk tehát, hogy ömlenek a javaslatok és valódi…..
A tanároknak kötelező 2024-ig megszerezni az előmeneteli rendszer pedagógus II-es fokozatát, amit a jelenlegi közoktatásban dolgozó oktatók nagy része nem teljesíthet. Már most is 12 ezer fő hiányzik a rendszerből - állítja a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), amely az életpályamodell újragondolását…..
Ismét megnéztük olvasóinknak, hogy az E.ON tájékoztatása szerint Tatabánya mely részein várható áramszünet a közeljövőben. Vagyis, hogy hol vannak betervezve karbantartási munkák. Jövő hét szerdán ezeken a részeken lesz áramszünet Tatabányán. Cseri…..
A helyi adóknak (építményadó, telekadó) valamint a helyi iparűzési adó (előleg) 2021 II. félévi befizetési határideje 2021. szeptember 15. napja.  Az önkormányzati adóhatóság az érintett magánszemélyeknek postai úton küldi el az adószámla kivonatot, egyéni vállalkozók és társas vállalkozók részére…..
A nyugdíjtörvény szerint az öregségi nyugdíj alapját képező számított havi nettó átlagkereset összegét az 1988. január 1-jétől szerzett keresetek alapján kell meghatározni.  Szükség lehet azonban korábbi keresetek figyelembe vételére is. A nyugdíjtörvény szerint az öregségi nyugdíj alapját képező…..
A Holnapi városi közgyűlésen is igencsak paprikás lesz a hangulat. Legalábbis ezt alapozza meg az a belyegzés, aminek az SZMSZ módosításba bújtatott kicsinyes politikai bosszú címet adta a polgármesteri hivatal kommunikációs stábja vagy maga a polgármester asszony, ki tudja. “Tatabánya Megyei Jogú…..
Már mindenki nagyon várja az idei Bányásznapot Tatabányán, sajnos a programról még nem sokat tudni, de mostanában véglegesítik, és akkor már hirdetik is ki, gondolom, mert már nincsen sok idő.  Ez a lassúság azért is furcsa, mert az augusztus 20-ai Szent István napot a városvezetés  már 2 héttel…..
Nyárbúcsúztató Családi Napot tartanak Tatabányán, a Csónakázó-tónál ezen a héten vasárnap.  A részletes program: Kishalfogó verseny Sárberek, Csónakázó-tó 9.30 - 12.30 ig.  NHSZ Környezetvédelmi bemutatója Sárberek, Csónakázó-tó 14.00 -17.00 ig.  Kenuzás Sárberek, Csónakázó-tó 14.00 - 18.00…..
A legkattintottabb anyagok között szerepelt a Hírkeresőn az Index által kedden reggel publikált „Kiosztotta Szijjártót a WHO főigazgatója” című hír, ezt kiválasztva azonban törlésre utaló, úgynevezett 404-es hibaüzenettel találkozhatnak az olvasók. A Media1 erről is kérdezte Starcz Ákost, az Index…..
Visszaemlékezés az elmúlt 50 évre – ezzel a címmel invitálták az érdeklődőket a Puskin Művelődési Ház jubileumi rendezvényére. Bánhida és a szlovák nemzetiség közös fél évszázada nem csak zenében, dalban jelent meg a hétfő délutáni programon. Bukowszki Zoltán riportfilmjében visszaemlékezéseket…..
Augusztus 23-ával a Semmelweis Egyetem is csatlakozott ahhoz a nemzetközi szintű klinikai vizsgálathoz, amelynek célja egy új, koronavírusos betegeknek adható, szájon át szedhető, vizsgálati fázisban lévő készítmény hatékonyságának igazolása. A vizsgálat az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati…..
Tatabányán és környékén ismét nem találtak új beteget. 134 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 811 337 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 055 fő.  A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 773 569 (+1-328)fő, az…..
Óvatosan a posztokkal és a felsővezetői engedély nélkül a közösségi médiában megosztott szakmai tartalmakkal. Ok lehet a felmondásra, ahogyan ez egy HR -essel megtörtént - figyelmeztet Baksa Gréta ügyvéd, az OPL Ügyvédi Iroda munkajogásza. Milyen Facebook- vagy Linkedin-komment lehet felmondási ok…..
A tisztifőorvos szerint valószínűleg nem kell tartania a negyedik hullámtól azoknak, akik a vakcina minden dózisát megkapták. A koronavírus elleni oltás felvételére buzdított az országos tisztifőorvos kedden a közmédiában, kiemelve, hogy a negyedik hullám küszöbén vagyunk, és akik még nem kapták…..