Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Charlie OBrien

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Sony Music Honlapok:www.judaspriestinvincibleshield.comfacebook.com/OfficialJudasPriest Az élet három nagy, megválaszolhatatlan kérdése. Hogyan keletkezett az univerzum, lett a semmiből valami? Van-e lélek, testtől független szubsztancia? Valamint, az Iron Maiden vagy a Judas Priest az…..
Charlie OBrien 2024.03.14 13:47:56
@garael: Na végre valaki, akinek szintén tetszik a Nostradamus. Mindig furán néztek rám, amikor megjegyeztem, hogy milyen remek alkotás ez.
2001. szeptember 11-én történt a terrortámadás New York ellen. Bárhogyan is nézzük, előre eltervezett esemény volt. Vizsgáljuk meg először a numerológia szempontjából a 11-es számot.  Ennyi betűből áll angol nyelven New York City (város ), Afganisztán (Afghanistan), Ramsin Yuseb terrorista neve,…..
Kiadó: Steamhammer Record Honlap: www.virgin-steele.com Pár héttel ezelőtt merült fel blogunk hozzászólásaiban, mennyi értelme van a streaming-korszakban a kritikáknak, egyáltalán, olvasnak a mai fiatalok ilyet, és mégis, miért írogatunk itt majdnem tucatnyi-soros ismertetőket akkor, amikor a…..
Vélhetően a legtöbb zenefanatikusnak vannak olyan kedvencei, akik nem tartoznak stílusuk meghatározó hangszeresei, előadói közé, mégis úgy érzi, sokkal szegényebb lenne a műfaj, ha ők művészetükkel nem járulnának hozzá az adott stílus népszerűsítéséhez. Ha tőlem néhány nappal ezelőtt megkérdezik,…..
A Sex Action a kilencvenes évek meghatározó rockzenekara volt, aki pedig koncerten is láthatta őket, valószínűleg sosem felejti az élményt. Most pedig egy újabb darab hazai rocktörténelmet kaparinthat meg az a gyűjtő, akinek jut a limitált példányszámú, sorszámozott nagylemezből...
Hárman adtunk le komolyan vehető listát, és ezek mindegyikén rajta van a Threshold és a Saffire, őket mindenképpen nevezhetjük közös favoritnak. Michael Romeo ugyan csak kettőnknél szerepel, de ott első és második helyen…, nem tudom, lehet, igazságosabb lenne őt kihozni „győztesnek”. Bizonyos…..
Aki a nyolcvanas években volt tizenéves, minden bizonnyal konkrét emlékek révén is fel tudja idézni, hogy akkoriban a fiatal zenehallgatók kasztjai között tiltott volt az átjárás. Voltunk mi, metalosok - akkori szóhasználattal élve, rockerek - illetve voltak a semmivel sem jobban csengő, „diszkós”…..
Kiadó:Nuclear Blast Honlap:www.sabaton.net A Sabatont Tommy Johansson csatasorba állításáért előléptette a Heavy Metal Marsallja: az eddig a rideg vas hajlékonyságával menetelő harci brigád felhagyott az acélkoca gurigatásával, és a masírozó ütemek közé jó néhány neoklasszikus futamot tárazott be,…..
Az ám nem úgy volt ám, hogy jött a Frontiers és kitalálta a szupercsapat fogalmát, hogy azután évente (inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel) megtöltse azt újabb és újabb muzsikusokkal, ötletekkel és tartalmakkal! Lószart, mama! Ez egy nagyon régi intézmény, pl. a Warner Bros. a '90-es évek legelején…..
Charlie OBrien 2021.07.06 16:19:28
Charlie OBrien 2021.07.10 18:50:57
@HelgAV: Bizony.
Ahhoz, hogy valami elfelejtett mesterremek legyen, ugyebár kell(enek) mester(ek), meg valami balszerencsés körülmény, ami miatt elfelejtődik a mesterremek. Nem nagyon akarom megfejteni, hogy itt mi történt, valójában nem is tudom, de az biztos, hogy mind a névadó projektgazda, mind az énekes Nils…..
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.megatherion.com A Therion egyedülálló zenekar a heavy metal nagy családjában, hiszen meg tudsz-e nevezni egyetlen olyan bandát is, ami francia sanzonok átiratával borzolja a nagyérdemű idegeit – a meglepetés hatására még mindig Edith Piaf jelenik meg előttem, ahogy…..
Charlie OBrien 2021.02.14 16:03:09
Az amerikai Pennsylvania államban alakult, eredetileg Sorcerer néven futó, majd Shadow Galleryre keresztelt progresszív metál formáció (ma ismert nevük az Alan Moore íróhoz és David Lloyd rajzolóhoz köthető és ma már klasszikusnak számító V mint Vérbosszú című képregénysorozatból származik)…..
Charlie OBrien 2021.01.24 18:53:40
@Dionysos: Ha minden feledésbe merült remekműről írtok, akkor ez a rovat sok részből fog állni.
A minap került újra a lejátszómba a Dreamtide első két albuma. Na ezt sem hallgatják tömegek, pedig micsoda zene. És a gitárszólók...
Vagy itt van a Talisman szintén első két albuma.
Nincs értelme elkendőzni a nyilvánvalót. Lehet ugyan a szokott menekülőutakon kimagyarázni, hogy belül milyen fiatalnak érzem magam, de már ez sem igazán egyértelmű számomra. Amikor az éves toplista helyezettjei szinte csak a nagy öregek közül kerülnek ki, akkor valljunk színt bátran; magam is velük…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.stardustaor.comfacebook.com/stardustaor Szimptomatikus (jellemző kórkép a hazai rock életről), hogy a Stardust nevű magyar AOR csapatról külföldi fórumokon keresztül kellett tudomást szereznem. A 2015-ben alakult banda létezéséről mindössze néhány hónapja értesültem,…..
Egy rajongó ajánlotta a Frontiers Music figyelmébe a magyar Stardust zenekart, amely négy lemezre szóló nyolcéves szerződést kapott világ legnagyobb dallamos rockzenével foglalkozó lemezkiadójától. A Stardust első albuma nem rég jelent meg és világszerte kapható. A zenekar dalszerző-énekesével,…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.haremscarem.netfacebook.com/harem.scarem.band Hatalmas a kontraszt az ocsmány, baljóslatúan beborult, hideg és esős mai reggel, valamint a Harem Scarem napsütötte, szívmelengető, életigenlő muzsikája között. Most aligha tudnék olyan muzsikát elképzelni, ami a…..
Sikeres évet zártunk: nem mintha olvasóink száma az egekbe szökkent volna – megmaradtunk az underground hivatástudattal teli mélyén, amihez mindenféle magyarázatot kreálunk saját magunk vigasztalására –, de ha ez jelent valamit, talán még sosem hirdette ízlésünk kifinomultságát a magyar heavy metal…..
Kiadó:Nuclear BlastHonlap:www.sabaton.netNem volt elég szenvedés az emberiségnek az I. világháború, most a Sabaton is megénekelte a történteket – még szerencse, hogy olyan kiadásban is, ahol egy narrátor felolvassa, miről fog szólni a következő szám, így ez a fajta "special edition" azoknak is jó,…..