Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drótostót

0 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Szép pályát futott be a kuruc.info Lázár-remixe. A szélsőjobbos portálon tegnap 13:16-kor jelent meg a felvétel, amiből aztán a Hírszerzőn 15:01-re lett cikk. Míg a kurucos anyagban nem szerepel semmiféle információ arra vonatkozóan, mikori a Lázár Jánostól idézett…..
Subba Magyarok nyila 2011.02.19 10:38:48
 ..
Az egyszerű, kaki-pisi-fütyi-humort kedvelő olvasóink kedvéért következzen rez találata, a női nemi szervről elnevezett lakberendezési kiegészítőről, amelyikhez ugyan 30 centi hosszú, de ceruzavékony rúd jár. Mindez kétezerhétért, a szerda legjobb üzlete...
Tegnap írtunk arról a felvételről, amelyen hallható, hogy az LMP jelöltje ajánlószelvényt vásárol. Az LMP-s elismerte, hogy az ő beszélt az ő saját pártflottás telefonján, de azt mondta, hogy nem jelölt és csak tesztelni akarta, hogy van-e erre jelentkező. Egy szóval sem…..
Az az érzésem, hogy LMP egyre inkább a késő MDF-re hasonlít. Legalábbis ott láttunk hasonló jelöltállítási és kopogtatógyűjtési nehézségeket.  Persze, ha az LMP-nek fél éve még 10 aktivistája volt a második legnagyobb fővárosi kerületben, akkor nehéz ott 16 jó helyi…..
drótostót 2010.08.30 13:47:06
drótostót 2010.08.30 13:53:02
@drótostót: új értelmét találtam az elsőzésnek. Ezen a blogon mostantól azt jelenti, hogy hanyadik LMP-fikázó cikk az adott napon. Ez az első.

Nekem már elment a kedvem az LMP-től tavasz óta, de most, hogy látom mekkora szoci és jobbikos össztűz zúdul rájuk újra kezdenek szimpatikusak lenni.

Na, mindjárt megjelenik a "Fidesz stafírozza ki kopogtatócédulával a zsidópártot" cikk is a kurucinfóról, mert onnan dolgoznak a szánalmas ifjúszocik, ha eddig nem tűnt volna fel. Hiteles forrás és hiteles antifasizmus az MSZP zuschlagista tagozat részéről...
drótostót 2010.08.30 14:26:29
@Severus: Jól beszélsz, minnél jobban erőlködik a piroslap blog, annál inkább az LMP-re szavazok. Például már eldöntöttem, hogy ha holnapig kikerül még egy erőltetett LMP-fikázás, akkor tuti Jávor Benedeké a kopogtatóm és nem Victora Zsolté! :)
    A Mandiner Meleg Hétvége jegyében íme egy fotósorozat is a tegnapi Meleg Méltóság Menetéről. Ha a kedves olvasók sokat buziznak és zsidóznak, akkor büntetésként felteszünk még egy sorozatot, méghozzá az eseményen megjelent szocialista politikusokról.…..
drótostót 2010.07.11 16:08:47
@gst47: Pedig rohadt egyszerű a megoldás. Ugyanazt kereste a felvonuláson az izraeli zászló, amit a többi képgalériában fellelhető brit és az észt lobogó is. Ahogy értesültem idén több volt a külföldi, mint a magyar (zömmel külföldi meleg szervezetektől jött támogatók), ahogy több volt a heteroszexuális, mint a meleg (zömmel különböző jogvédő civil szervezetek munkatársai). A legtöbb fotóst mégis a magukat másfél fővel képviselő transzvesztiták meg az izraeli zászló és az ellentüntetők érdekelték. Ilyen az újságírás :)
Figyelem! Politikai témájú bejegyzés következik.A félreértések elkerülése végett:- nem az LMP-t kívánom támadni vagy lejáratni- nem nevezem szcientológuspártnak, mert nem az- a bejegyzés célja, hogy a LMP és a szcientológia kapcsolatát tisztázza, mivel többen kérdezték…..
drótostót 2010.04.14 15:22:16
@Reformer: Csak el ne felejtsük a nagy igyekezetben, hogy ügyvédet védence (pláne ügyvédi irodájának/munkatársának védence) viselt dolgaiért felelősségre vonni a jogállam alapelveinek semmibe vevő dolog.

Elhiszen, hogy utálod a szciket. Én is. Ettől még tisztában vagyok vele, hogy jogi védelem mindenkinek jár, sőt az ügyvédnek akkor is kötelessége ügyfele érdekei szerint eljárni, ha az ügyfele egy utolsó gazember.

A pedofilokat is utálom, mégsem teszek úgy, mintha egy pedofilt védő ügyvéd pedofil/pedofilpárti lenne és "el kéne számolnia a lelkiismeretével".

Ezzel a félreértéssel - ha nem is áll szándékodban - csak a régi politikai garnítúrát zsebre vágó ingatlanmaffia szekerét tolod.

Legközelebb ellenőrizd a forrásaidat, mert így a szci-elleneséget is hitelteleníted!
drótostót 2010.04.14 15:26:47
@baka: Nagyon hülye. A statívot az újságírók kiabálták. Pontosabban az operatőrök, mert a statív az az állvány, amire a kamerát teszik :)
Alig négy napja írtam itt az LMP népszerűségéről, azzal a kérdéssel: miért szavaznak százezrek olyan pártra, ami lehet szimpatikus, de nem tudunk róla semmit? Azóta fordult pár nagyot a világ. Az LMP 2010. április 11-e óta parlamenti párt. Miért?Az LMP önmagát elsősorban zöld…..
drótostót 2010.04.12 20:13:00
bodoky No Man Left Behind 2010.04.08 14:16:00
Megint hypothetical, megint kiemelem. Hypo for president :) Családján keresztül támadják Tollner JózsefetA napokban "ismeretlenek" alaptalan és hazug, rágalmazó szórólapotkezdtek el terjeszteni Tollner József pátyi képviselőről.A szórólapban Tollner képviselőt…..
drótostót 2010.04.08 15:36:15
@drótostót: Közben Somogyi az MDF és a Fidesz közeledésének áldásosságáról írt régebben a Magyar Narancsnak. A Grupo Milton ügyeinek van fideszes szála is a Videoton FC-n keresztül.

Hiába no, egy komoly ingatlanmaffia mindkét oldalra ken, és amíg az összes parlamenti párt illegálisan finanszírozza önmagát nem túlzás azt mondani, hogy pártok és kormányok jönnek-mennek, de a "főnök" az marad.
drótostót 2010.04.08 15:45:38
@EMU: messzebbre vezetnek a szálak. A néhány zsebre tett helyi politikus között fideszesek is vannak, nem csak a volt szoci polgármester. A Grupo Milton MSZP- és Fidesz-közeli sportcsapatokat is támogat. A szoci Suchmann azt nyilatkozta magabiztosan, hogy a következő kormány megépíti a sávolyi beruházást és nyilván nem arra gondolt, hogy a szocik maradnak.

Ezek már nem kis, helyi stiklik, amiben csak az éppen aktuális önkormányzat érintett, itt több pénzről van szó. Ez már egy hálózat, ami elér a nagypolitkáig és mindkét oldalt zsebre vágta. A spanyoloknál ugyanez volt, ott nem egyszerűen kormányváltás lett a vége, hanem egész politikus-generáció eltűnése, miután bedőlt a nagy üzlet (és megjelentek Magyarországon, Romániában).
drótostót 2010.04.08 17:07:36
@EMU: nem az a lényeg, hogy kétoldali. Illetve, dehogy, lényeg az is, csak adott hozzászólásomban nem erre fókuszáltam, hanem arra, hogy ez nem egy helyi ügy, ez nem 10 szarházi helyi képviselő piti mutyija, hanem egy kibaszott nagy polip :)
 Azt már többen fejtegették, hogy a kampányban elérhető sértegetési szélsőérték valószínűleg az lehet, hogy valakit azzal vádolnak meg, hogy kóka jánoshoz bármilyen pozitív kontextusba helyezhető módon van köze. Hát mit is mondjak, nem elegáns. A szodómia, a…..
 Természetesen nem, de írhattam volna egy kamu cikket arról, hogy panamában együtt járt iskolába a Pinochet diktatúra vezérezredesének fiával akivel azóta is jó barátságot őriz, és ugye tudjuk, Chile és neoliberális gazdaságpolitika és innen csak egy  lépés lenne…..
  Nyolc év hat hónap börtönre ítélte első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szerda reggeli ítélethirdetésén Zuschlag János szocialista politikust. (Zuschlag János pályafutásának összefoglalója itt).   Első pillantásra megelégedve nyalja meg ujjait, bontja fel…..
Ma délután 4 órakor lejárt az ajánlószelvények leadási határideje. A hivatalos honlap szerint az MDF és az LMP az előzményekhez, a jelölési folyamat nehézségeihez képest komoly bravúrt hajtott végre: mindkét párt esélyes arra, hogy az ország minden pontján ott legyen a…..
drótostót 2010.03.20 12:47:14
Én az LMP-re fogok szavazni (most már biztos, hogy egyéniben is), pedig a Political Capital vezényelte Bokros Lajosos, SZDSZ-es fordulat előtti MDF közelebb állna hozzám. És éppen ez az, amiért gyanús nekem az MDF megtáltosodása. Figyeltem az LMP kopogtatócédula-gyűjtp blogját és elképesztő, mit csináltak! Nagyon elkötelezett, lelkes aktivistáik vannak, akik nagyon összekapták magukat a végén. Benfenntes forrásból tudom, hogy riadóláncon értesítették egymást, 40-50 fős csoportokban özönlöttek azokba a választőkörzetekbe, ahol csak kevés hiányzott. Komolyan mondom, azon kaptam magam, hogy elkezdtem drukkolni, és még egy telefont is eleresztettem, hogy ha ismerősömnek megvan még, akkor adja oda nekik. Pedig az LMP-re is csak azért fogok szavazni, mert az egyetlen párt, amelyiket nem utasítom el.

Az MDF-SZDSZ-nek viszont nincsenek aktivistái. Nem csak azért mondom, mert jetit többet láttam már, mint MDF aktivistát, hanem mert eleve kevesebb és a pártbeli kizárások miatt motiválatlanabb talpassal fordultak rá a gyűjtésre. Olvasni lehetett (épp MDF-esek nyilatkozták), hogy az SZDSZ semmit nem tett bele a gyűjtésbe, szintén olvashattuk, hogy gyűjtés közben zártak ki tagokat, egész helyi szervezeteket oszlattak fel. Egyszerűen nem látom az infrastruktórát, ami végig tudta volna vinni azt a hajrát, amit az LMP.

A másik meg - bár az LMP-t hozták ezzel hírbe - az MDF-ben a szálakat mozgató Somogyi Zoltán (Poltical Captial) írta a Magyar Narancsba, hogy a Fidesznek szűksége lesz az MDF-re.

Fiatal demokrata partnert keres - A Fidesz és az MDF közeledésének felettébb kívánatos voltáról:

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=19793

Teszem hozzá, hogy ha én egy a Jobbik által szorongatott Fidesz lennék, nyitnék az MDF irányába. És kormányon is jól jöhet egy olyan koalíciós partner, mint az SZDSZ volt az MSZP-nek, akivel meg lehet csináltatni a piszkos munkát, a megszorításokat és Bokros Lajos erre kiválóan alkalmas. Az LMP pedig alkalmatlan lenne. Szerintem a Somogyi Zoltán eleve ezt készíti elő, így mozgatja a szálakat a háttérben.
drótostót 2010.03.20 16:06:54
@Bartoki: egyetértek azzal, amit az MDF-ről írsz. Ugyanakkor abban is van valami, amit surko mond. Nekem legjobban a Bokrosi és az LMP-s gazdaságpolitika közötti megoldás tetszene, egy amolyan jóléti piacgazdaság, ami a világháború utáni német és olasz kereszténydemokrata pártokak jellemzet. Ebbe, a XXI. század végén nekem belefér egy kis zöldítés, úgy, ahogy Katona Kálmán is képzelte az MDF ráncfelvarrását és a megkülönböztetését a Fidesztől. Az én ízlésemnek az LMP ennél balosabb, sőt úgy látom, hogy az LMP részben egy olyan jobbközép párt, amilyet én támogatnék (ez a Sólyom Lászlót köztársasági elnöknek jelölő Védegyletes, Elek Istvános, Katona Kálmános vonal) részben pedig egy olyan az MSZP-SZDSZ hagyományait és megoldásait, kulcsfiguráit elutasító balközép zöld-szociálliberális párt, amilyet szeretnék baloldalnak, de úgy, hogy nem szavazok rá :) Szerintem ezt a két tábort csak a jelenlegi politikai helyzet tartja össze és az LMP-nek választania kell majd. Teszem hozzá, azért annyira nem nagy a különbség mert mindkét tábor középen van ezért összeérnek és van, ami a többi párt elutasításán kívül is összekapcsolja a két tábort, mint a környezetvédelem vagy a vidékpolitikai elképzelések, de a jobb-bal határvonal akkor is erősebb ennél imho.
Furcsa dolgok derültek ki a Jobbik szóvivőjéről. Röhögtünk egy jót rajt' de ezzel nincs vége. El kéne gondolkodnunk rajta, mélyebben annál, hogy mekkora szakadék tátong már a Jobbik rendpárti szólamai és szóvivőjének rekreációs foglalatossága között. Megdöbbentő pár…..
drótostót 2010.03.19 11:48:56
Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott…..
drótostót 2010.03.17 10:27:04
@antilabanc: én inkább arra gondolnék, hogy előkerültek Mesterházy Ernő elveszettnek hitt Nokia-dobozai és felvettek egy rakás egyetemistát feketén.
drótostót 2010.03.18 11:38:23
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2010%2Fvalasztas%2Fkopogtatobiznisz%2F

Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje egy március eleji sajtótájékoztatóján azt mondta az Indexnek, hogy a várost "sáskakommandók" tarolják le [10]. Ezek "egyik pártnak sem gyűjtenek, csak lerabolják a terepet". Szerinte "vannak kifejezetten erre szakosodott vállalkozók, akik ezeket a cédulákat begyüjtik, és az utolsó pillanatban, ha valakinek kell, mert nem tudta összegyűjteni a 750-et, dupla áron eladják".

Lévai, akit azután zártak ki az MDF-ből, hogy az MDF szorult helyzetéről és az SZDSZ-szel kötött megállapodás felmondásáról beszélt [11] az Indexnek, kizárása után adott nyilatkozatában azt mondta, "törvényes keretek között már lehetetlen a listaállítás [12]".

mi az, hogy dupla áron? az MDF eddig is vette a kopogtatócédulákat?
  Annak, hogy a Lehet Más a Politika pontosan mit is akar, még nem volt időnk részletesebben utánanézni. Mindenesetre az általuk választott zöld-fehér szín nyugtatólag hat a Nyakó–Szijjártó  csörtékben megfáradt lelkünkre – nem véletlenül festik ilyenre a…..
drótostót 2010.02.24 12:25:14
@peetmaster: ceterum censeo: minden olyan szabályt és szabállyal való visszaélést, ami korlátozza a politikai kínálatot azt le kell rombolni.

Amúgy is az az egészséges ha van miből választani. A kis pártokon való élcelődés nem csak azért és úgy fordítja fel a gyomrom, mert pont olyan, mint a mikor a pártállami Lúdas Matyi élcelődött a többpártrendszeren.

A jelenlegi választási rendszert kopogtatócédulástúl, bejutási küszöböstűl úgy alkották meg, hogy ne tudjon érvényesülni se egy old school vérkomcsi párt (munkahelyi gyűjtés tilalma, ami persze nem azt jelenti, hogy nem talákozhat az aktivista a támogatóval egy kávézóban, mert az valakinek a munkahelye, hanem azt, hogy a főnök nem kérheti el a beosztottai ajánlószelvényét), se a társadalmi beágyazottság nélküli törpe- és álpártok (mondjuk 6 kisgazda nevű alakulatból csak az, amelyik össze tudja szedni a cetliket és így nem töredezik szét a kisgazda szavazótábor). Ennek a körülménynek a mellékhatása, hogy az egész rendszer a nagyoknak kedvez, mivel a kicsik felmorzsolódnak és a morzsáik rátapadnak a nagyokra.

Ez imho kurvára káros, például ebből fakad az MSZP ereje. Sehol máshol nem bírta eddig utódpárt, mint nálunk. Az újjáalakuló, a kommunisták által üldözött veteránokra épülő antikommunista szocdemeket belülről szétbombázták a komcsi trójai falovak (Kapolyi, Kapolyi barátai és üzletfelei). A Munkáspárt nem tud érvényesülni, így a csehekkel szemben nincs olyan old school komcsi nosztalgiapártunk, ami elvinné a komcsi nyugdíjasok szavazatait de nincs a pártállami elittől független szocdem alternatíva se. MSZP van helyette bazmeg (még nem merem leírni, hogy volt, de már nagyon várom a percet).

Aki ezt a rendszert védi, az az MSZP-t védi. És ha emellé csak élcelődni tud azon, hogy nem tud elindulni egy olyan balközép párt, ami nem az MSZMP-s kapcsolati hálóra támaszkodik és a rasszizmusért nem a jobboldalt, hanem az MSZP-SZDSZ (meg Bokros Lajos) szegényellenes gazdaság- és társadalompolitkáját teszi felelőssé, akkor még hülyébb, mint gondoltam.
drótostót 2010.02.24 13:16:25
@heima: én jó alaposan utánuk néztem, Schiffer meg a Védegylet LMP előtti dolgait meg már azelőtt ismertem.

Nem mondom, hogy ez 100 %-ban az én pályám, de túl fogom élni. Fideszre sem azért szavaztam legutóbb, mert pont azt képviselnék, amit szerintem tenni kéne az országban. Lófaszt, az MSZP-SZDSZ kormány ELLEN szavaztam.

Most is csak azért (jó, ez túlzás, vannak jó dolgaik is) fogok az LMP-re szavazni, hogy ne legyen igazam abban, hogy lehetetlen változtatni és azt kell együk, ami a menzán van. Ha az LMP-nek most nem sikerül, akkor jó ideig csak a Fideszt eheted, ha az MSZP vagy a Jobbik még jobban undorít. Ebben a tudatban a Fidesz szemtelenül korruptabb lesz, mint egy Hagyóba oltott Hunvald, ami nyomokban Zuschlagot is tartalmaz.

Ha az LMP bejut akkor viszont tévedtem, változhat a politikai elit és kínálat, csak nehezen. És ez a szememnek nagyon kedves folyamatokat indíthat be...
drótostót 2010.02.24 15:20:28
@Zoltanius: Kóka, békák, lecsapolás. :)
Hétfő óta röhög az ország az MDF-es jelöltek bemutatkozó kisfilmjeikből összerakott 10 perces videón. 2 nap alatt 100 ezren nézték meg idáig a Youtube-on ... Somogyi Zoltán, a párt kampányfőnöke érezhetően nem örült a kisfilmnek: "Nem számítottam ilyenre, nem…..
Szép napot kívánunk, épp ott tartunk, hogy az LMP, a magyar zöld párt privatizálni akarja a BKV-t. Vagyis leépítené párezer fővel, hogy egy húsz fős iroda maradjon, ami majd versenyezteti az alvállalkozókat.   Az LMP a születése óta küzd az identitásnélküliséggel, és ez…..
drótostót 2010.02.04 13:23:25
@szobatars: ha meg akarom tudni, hogy mi köze van az LMP-nek az SZDSZ-hez, akkor erről nem a jobboldalt fogom megkérdezni, hanem az SZDSZ-eseket, akik lassan jobban utálják az LMP-t a Jobbiknál és orrbaszájba komcsizzák, meg populistázzák azt, miközben vagy sorra felesküsznek Bokros Lajosra és már cuccolnak át az MDF székházba, vagy nem megy le a torkukon Dávid Ibolya, meg az MDF tagsága és most a sarokban zokognak, hogy milyen szörnyű náci ország ez, ahol ők nem kellenek, miközben eszükbe sem jut, hogy nem ők szarták a demokráciát.
drótostót 2010.02.04 14:06:29
@szobatars: na de mikori szavazóbázisét? Azokat akik, kiálltak Gyurcsány Ferenc mellett az MDF viszi Bokros Lajossal és az SZDSZ-től átigazolt politikusokkal együtt. Vigyék is bazmeg, remélem nem jutnak be. A többiről az SZDSZ csak szerette volna, hogy rá szavazzanak, de már egy ideje nem így volt. Ha nem lenne igazam, még mindig lenne SZDSZ :)

Azt, hogy mindenki, aki egy picit is érzékeny az emberi jogok tiszteletben tartására, az SZDSZ-szavazó csak kétféle ember veheti komolyan. Az elvakult SZDSZ-es, aki szerint mindenki náci, aki nem rájuk szavaz, meg az elvakult szélsőjobboldali, aki szerint mindenki SZDSZ-es (de legalábbis zsidó), aki csúnya dolognak tartja a rasszizmust :)
drótostót 2010.02.04 14:43:25
@szobatars: szerintem ne használjuk a liberális szót önkényesen, pláne ne magyarázat nélkül, hogy mit is értünk liberális alatt. Nagyon tágan kell értelmezni a liberlaizmust ahhoz, hogy az LMP is beleférjen. Nagyjából az iciripicirit sem náci értelemben használva valóban, az LMP is liberális. Ez a a definició valószínűleg a Jobbikosoknak is megfelelne, hiszen az ő gondolkodásuk is hasonló. Mivel az LMP egy iciripicirit sem náci, így hát liberális, így hát SZDSZ, de ez azért eléggé egybites gondolkodásmód :)
Érvénytelen szavazat 2010 - Vote blank 2010 Áprilisban ismét országgyűlési választásokat tartanak magyarországon.    Szerintünk, ha elmész és akármelyik pártra szavazol, azzal áldásod adod a jelenlegi politikai elitre és az elmúlt 20 évre. nem mész el…..
w Mágneslady 2010.01.27 06:50:00
A kampány nem a lovagiasság ideje. Konzervatív, liberális, sőt szocialista férfiak is örömmel tréfálkoznak Dávid Ibolya rovására, mintha sose nevelték volna őket illemre. Gúnykacajjal és durva beszólásokkal kísérik egy hölgy élethalálharcát, ahelyett, hogy azon…..
A demagógiamérő erősen kilengett, valami történhetett ... gyorsan jött a hír: "A fővárosi MSZP-frakció 50 százalékkal csökkentené a BKV jegyárait; a javaslat a nyugdíjasokra, az öregségi korhatárt elérőkre és az otthonápolási díjban részesülőkre vonatkozik -…..
A hozzászólásokban többen megfedtek már amiatt, hogy - próbálom idézni - túl sokat foglalkozom egy „nem létező” párttal. A Lehet Más A Politika (LMP) nevű formációról azért írtam többször, mert meggyőződésem, hogy ez a politikai alakulat sokkal esélyesebb annál,…..
drótostót 2010.01.21 13:46:27
Akkor coming outolok. engem most vett meg az LMP.

Sose voltam SZDSZ-szavazó. A rendszerváltáskor (még fiatalon) így alakult. MDF-es voltam, mint keresztény úri középosztálybeli, nyugatbarát, rendszer- és szovjetellenes, a komcsikat mint establishmentet és mint ideológiai ellenséget is szívből utáló demokrata.

Sokan mondtak nemzeti-liberálisnak, mivel nem szeretem se a szoclib pártokat se széljobb őrületet, de nem szeretem ezt a jelzőt. Büszke vagyok ugyan a gyökereimre, a felvidéki (nem egyszer szlovák eredetű) magyar kisnemesi familiákra, a felvidéki szász városok magyarosított nevű és magyar öntudatú de származásukat tekintve német polgáriaira, a királyi Magyaroroszágra költöző huszitákra és protestáns cseh/morva prédikátorokra. Magyarként nem szeretem Trianont és az olyan szlovákiai politkát, ami eltüntetné a nagyszüleim szülőföldjén a magyar és német múltnak, kultúrának még a nyomait is. De ettől nem érzem "nemzetinek" magamat. Olyan értelemben tartom magam hazafinak, aki félti a közösségét, félti a hagyományokat és szeretné, ha Lőcsén háromnyelvű (német, szlovák és magyar) utcatáblák lennének.

Liberális meg csak úgy vagyok, mint a demokrácia, a jogállam és a piacgazdaság híve. Ezen belül - és főleg SZDSZ-es értelemben - nem vagyok liberális, sőt ezt kikérem magamnak. Nem vagyok híve sem a bolsevik-szerű kultúrharcnak, sem a szélsőséges kapitalizmusnak. Idegesít ha baszogatják a történelmi egyházakat, mert egyből papokat kínzó ávós pribékeket látok és nem privatizálnám az egészségügyet, azaz nem vagyok SZDSZ-es értelemben vett liberális.

Mégis az LMP-re fogok szavazni. A parlamenti baloldalt mindig is utáltam, jobban, mint a krumpligancát. A Fideszben csalódtam, átvették a posztkomcsik módszereit, nem azzal van bajuk, hogy itt lopnak, hanem azzal, hogy nem ők lopnak.

Az MDF meg szánalmas, mi több felháborító. Pénzért leigazolják a szoclib oldal közpénzhez közeli helyüket féltő maffiózóit, mert se Ibolyka se a Herényi nem tudja mi a faszt fog csinálni a civil életben. Ez hiteltelen, undorító.

Nem vagyok zöld, nem vagyok újbalos. Nem vett meg az LMP "grüne" ideológiája. De más tisztességes pártot a kínálatban jelenleg nem látok.