Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KovacsMate57

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak ellenére, hogy a Nagyszombat nem találta el a kaput az első félidőben, ennek ellenére vezetést szereztek a hazaik. Összeségében a Nagyszombat nem játszott jobban az első félidőben. Pontosan mi volt a DAC terve, miért kezdett Jürgens középen? Miért nem játszott többet Barišić? Kharatin-Herc…..
2022/23-as szezon féltávjánál a DAC mindössze 3 ponttal marad le a listavezető Slovan mögött. A klub ezért a lehető legjobban szeretné megerősíteni a csapatot, Adrián Gula vezetőedzőnek. 3 érkezőt már be is jelentett a csallóközi klub. Nagymihályból Alex Mendez (21), Aranyosmarótról Giannis Niarchos…..
A Fortuna liga hetedik fordulójában az idei kiírás egyik leglátványosabb mérkőzését rendezték a Mol Arénában. A mérkőzés után a DAC szurkolók többsége keserű szájízzel gondolhatott vissza a rangadóra. A legszomorúbb az, hogy a játékvezető és a VAR okozta ezt. A különböző ítéleteket nem szeretném…..
Schäfer András szó szerint berúgta az ajtót a Magyar válogatott kezdőcsapatába. A labdarúgó-Európa-bajnokság előtt szinte senki sem hitt a 22 éves játékosban. Marco Rossi viszont nem kételkedett a fiatal játékos képességeiben. Kalmár Zsolt és Szoboszlai Dominik hiányában az EB kezdete előtt ez volt…..
Július 22. a DAC csapata is megkezdi szereplését az új Konferencia Ligában. Az ellenfél pedig az FK Partizan lesz. A párosítás első mérkőzését Belgrádban a Partizan Stadionban rendezik több mint 12 000 hazai szurkolóval. A mérkőzés minden szempontból nehéz feladat lesz, de térjünk is át a taktikai…..
Július harmadikán már a harmadik felkészülési mérkőzését játszotta a DAC. Igaz az első két mérkőzés vereséggel ért véget, de a felkészülés során az eredmény számít a legkevésbé. A vezetőedző mindenkinek megadta a lehetőséget illetve egy új felállást is kipróbált. A tavalyi szezonban a DAC rekordok…..
Az Európa liga selejtezőjének harmadik fordulójában a dunaszerdahelyi DAC sima 7-0-ás vereséget szenvedett a LASK Linz cspatától. Az eredmény egy kicsit csalóka, mert szinte az egész második félidőt a DAC emberhátrányban játszotta. A mérkőzést az első perctől az utolsóig uralta a linzi csapat, de…..
A Fortuna liga hetedik fordulójában a szerdahelyi DAC magabiztos 4-2-es győzelmet aratott a az FK Senica ellen. A csapaton látni sem lehetett, hogy 3 nappal a szenyicei találkozó előtt egy nagy iramú 120 perces találkozót játszottak a Jablonec csapata ellen. A DAC első komolyab lehetősége Divkovič…..
Szeptember 17-én az Európa liga selejtezőjének második fordulójában a dunaszerdahelyi DAC látta vendégül a cseh FK Jablonec csapatát. A mérkőzés igazi csemege volt a focikedvelők számára. Magas tempó, sok góllal megfűszerezve, már csak  teltház hiányzott… (amit sajnos  járványhelyzet nem enged) A…..
Hatból hat! A Fortuna liga hatodik fordulójában az eddig 100%-os DAC látta vendégül az eddig még nyeretlen Ružomberok csapatát. A mérkőzés több szempontból is érdekesen alakult. A mérkőzést nagyban befolyásolta Müller jogtalan kiállítása, amire viszont Bernd Storck okosan reagált mind taktikai, mint…..
A Fortuna liga ötödik fordulójában a dunaszerdahelyi DAC 2-1-es győzelmet aratott az aranyosmarótiak otthonában. Taktikai szempontból egy nagyon érdekes összecsapást láthattunk. A játék eleinte egy kicsit döcögősen ment a sárga-kék csapatnak, de mérkőzés haladtával egyre jobban kezdett jól kinézni a…..
A dunaszerdahelyi DAC augusztus 27-én kezdte meg európai szereplését az izlandi Hafnafjördur ellen. A mérkőzést megelőzően a szakértők egyértelmű DAC fölényt jósoltak, amely igaznak is bizonyult. Taktikai szempontból egy teljesen más szintet hozott a dunaszerdahelyi klub. A mérkőzés első komolyabb…..
A Fortuna liga harmadik fordulójában a dunaszerdahelyi Dac a tavalyi évad utolsó helyezettét fogadta a Mol Arénában. A sárga-kékek pedig igazi erődemonstrációt tartottak a rendkívül gyengén játszó Nyitra ellen. A statisztikák alapján a Dac 32 lövéséből 19 ment kapura, míg a Nyitrának egy lövése…..
A  Fortuna Liga második fordulójában a Dac az FK Pohronie csapatához látogatott. A sárga-kékeknek nem volt könnyű dolguk, hiszen a hazai csapat célja egyértelmű volt... 11 játékossal a lehető legmélyebben védekezni és várni, hogy mikor hibázik a Dac.  Bernd Storck, a Dac vezetőedzője az ŠKF Sereď…..
A dunaszerdahelyi Dac augusztus 9-én kezdte meg a szlovák Fortuna liga 2020/21-es szezonját. A sárga-kékek elsöprő győzelmet arattak az ŠFK Sereď gárdája felett. Mai írásomban a mérkőzés taktikai elemeit fogom boncolgatni, legfőképpen a DAC szemszögéből. Szeredi védelem megbontása a mérkőzés…..
2020. július 21., kedd Az FC DAC 1904 július 19-én kezdte meg a felkészülést a 2020/2021-es szezonra. Egy nappal később pedig már be is mutatták az első nyári igazolást, aki a mai elemzés témája is egyben. A 26 esztendős német hátvéd Jannik Müller a Bundesliga 2 frissen kieső Dynamo Dresden…..
Nagyon sokszor mondtam magamnak, hogy ne kritizáljak amíg nem csináltam jobban... Pont emiatt csak véleményt szeretnék írni a Dac jelenlegi helyzetéről.   Kezdjük az elején. A Dac január harmadikán mindenki megdöbbenésére a Dac vezetősége menesztette Peter Hyballát. Hmm... Szépen kifejezve magam,…..
21 MIN Guardiola az utóbbi időben előszeretettel használja Kyle Walkert a védelem és a középpálya között, gyakran tűnik fel  a jobb oldali Cb előtt. Ebben a szituációban Walker az ellenfél térfelénél szerel, de a labda messzire pattan így a Leicester  ki tudja passzolni a bal oldalt és Barnes egy…..
  Szombaton a Seria A 10. fordulójában csapott össze az Antonio Conte által vezetett Inter a középmezőnyben elhelyezkedő Hellas Verona csapatával. A felállások kihirdetése után kiderült, hogy egyik csapat sem a klasszikus négy védős felállással fog játszani. Mindkét vezetőedző szereti a szélső…..
Szeptember elsején rendezték a Premier liga egyik legrangosabb találkazóját, az Arsenal fogadta a tavalyi Bl finalistát,  a Tottenham csapatát. A két csapat mérkőzését világszerte ismerik. Az észak-londoni derbi most sem okozott csalódást. A mérkőzés 2-2-es döntenlennel végződött úgy, hogy a…..
A mai fociban egyre több figyelmet fordítanak a védekezésre, mint 50 évvel ezelőtt. Akkoriban jellemzőbb volt a 2 vagy a 3 védős rendszer. Manapság ezek a játékrendszerek szinte csak tökéletes játékkal lehetnek eredményesek. Jelenleg inkább a biztos játékra öszpontosítanak, pont emiatt használják a…..
A karácsonyfa-felállás története 2002-ben egy olasz vezetőedző létrehozott egy új játékrendszert, amellyel nagyon sok szakértő figyelmét felkeltette. Ez a felállás a 4-3-2-1, az úgynevezett karácsonyfa-felállás. Aki pedig megteremtette ezt a fantasztikus felállást, az nem más, mint Carlo Ancelotti.…..
Az előző blogomban már megírtam, hogy a hétvégén kezdetét vette az angol Premier League, amelyet én is figyelemmel követtem. Egy elemzést is készítettem az első forduló rangadójáról. A mai blogom témája továbbra is a Premier League csapatai. Pontosabban a Newcastle United vs Arsenal mérkőzés. Az…..
Augusztus második hétvégéjén kezdetét vette az angol Premier League. A top 5 liga közül az angolok kezdenek a legkorábban, a focirajongók  nagy örömére. Személy szerint én nagyon vártam az angol liga kezdetét. A nyár folyamán nagyon sok érdekes transzfert hajtottak végre a klubok. Ilyen volt a nagy…..
Két nap telt el az  előző írásom megjelenése óta, amelyben az angol szuperkupa egyik jelenetét elemeztem. Ez a 2 angliai gigász olyan szinten játssza a focit, akiktől csak tanulni lehet. A mai blogom fő témája a kitűnő pressing (nyomásgyakorlás) megteremtése, segítségemre a Manchester City csapata…..