Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ny

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pedig, talán, nem nekem kéne! Tegnap, sétáltam az Andrássy úton. Sütött a januári nap. Mentem, kávét venni a Nespressohoz. Már az Oktogonnál láttam, rendőrök kettesével sétálnak, a Nagymező utcánál is posztolt egy főtörzs és egy őrmester. Visszafelé tűnt fel, hogy a…..
ny 2012.01.24 23:23:14
@hajdul: Írjál! repesve várjuk.
Kedves Barátaim!Megint az van, hogy értek én mindent. Én már csak ilyen megértő vagyok. Sokaknak nem tetszik, hogy az állampolgárság mellé szavazati jog jár a külországba szakított magyaroknak. Az sem tetszik sokaknak, hogy miközben az anyagi következményeket nem, vagy csak nagyon…..
ny 2012.01.23 19:20:04
@pasinaplo: „ha a személyimbe, útlevelembe bekerülne, h ukrán állampolgár, akkor ukrán lennék” Ennél nagyobb ökörséget már régen olvastam. Gondolom, hogy aki magyar állampolgár az meg magyar. Például nem magyarországi sváb, szlovák, szerb, horvát, szlovén, görög, ukrán, stb?

Könnyen lehet, hogy sok résztvevőnek fizettek. De, használjuk már a józan eszünket: „ Kiderült,hogy fejenként 3500,-forintot és egy ebédet kaptak azért, hogy legyenek. A busz, amivel jöttek,azzal a lendülettel,hogy kiszálltak hazament. Gyakorlatilag itt hagyta őket. ” Tehát elhozták őket. Letették, oszt elpucoltak? Akkor ezek szerint a fényképen látható buszok a magyarországi tüntetőket szállították csak. Valamiért a fideszes versenyzők csak arra ügyeltek, hogy az erdélyi híveiket ideszállítsák? Micsoda ostobaság!
ny 2012.01.23 19:25:05
@emerik: „A határon túli magukat magyarnak tartók sem ide fizetik az adójukat akkor milyen jogon szólnak bele a haza ügyeibe, milyen jogon élvezik a szolgáltatásokat?” Ez a logika Cohn-Benditre is igaz?
ny 2012.01.23 19:44:29
@binoche: Ez nagyon szánalmas volt! Az Unió nem azon az alapon kritizál, hogy mi adjuk a pénzt. Pontosabban van ilyen kritikájuk is, de az konkrétan a pénz felhasználásra vonatkozik. A kritika alapja, pontosan az, hogy egy közösség vagyunk. Ha viszont ez igaz, akkor a romániai magyarok is nyugodtan véleményt nyilváníthatnak magyarországi ügyekben. Különösen, hogy egy nemzethez tartozunk. Az egy más kérdés, hogy azok, akik most a Fidesz mellett állnak ki rossz ügy mellet állnak ki.
Ha egyébként a székely szélsőségesek történetesen Székelyföld önállóságáért kezdenének küzdeni, akkor gondolom, a Te logikád szerint, nekünk magyarországi magyaroknak ebbe semmi beleszólásunk nem lehetne, hiszen nem ott adózunk!
Prostituálódni fog-e az LMP? A Szolidaritás vezetői Gyurcsány ügynökei-e? Talán a 2011-es év legviccesebb politikai beszélgetése zajlott le év végén a Gödörben a formálódó ellenzék néhány tagja között. Közöljük a Védegylet erről készült videóját.…..
ny 2012.01.18 15:30:29
@pástétom:
Tekintve, hogy a DK kettő százalékon áll, higgadt posztod, valójában egy aljas támadás Gyurcsány ellen:)
ny 2012.01.18 15:40:10
@pástétom: Háááááááááááát, a kapanyél is elsülhet. Különösen, ha a lakosság amnéziás lesz. Te viszont az esetleges jövőt tényként kezeled.
Nemzeti Agyhalál NEM MENŐ. 2012.01.12 17:23:00
Csak hogy el ne felejtsem, összeírom magamnak azokat a dolgokat, amik miatt már rég el kellett volna zavarni a bánatba a jelenlegi kormányt, és amiért garantált, hogy soha többet nem szavazok rájuk. (Nem mintha az előző garnitúrát jobban szerettük volna.) A kétharmados…..
Az összefogás tök jó dolog. Én is össze szoktam fogni a zoknikat, úgy rakom el őket, összefogom az újságot is, hogy ne essen szét. De azért napi 24 órában ezt csinálni szükségtelen és felettébb mulatságos dolog lenne. Az összefogás pontosan akkor érték ha van mögötte…..
A Sztálinburgnak csúfolt 210 négyzetkilométeres gigaberuházás nem falvakat, telepeket vagy kisvárosokat épített össze Leningráddal, hanem egy teljesen új alapítású, háromszor nagyobb méretű település volt a Nagy Péter alapította Néva-parti egykori főváros mellett. A zóna ma…..
Mondta valamelyik beszélőgép, hogy azért, mert állami megrendelésre tűzoltóautókat akarnak a Rábával gyártatni. Ez hihető, de azzal a megkötéssel, hogy nem piros, hanem kék színű tűzoltóautókat. Persze kicsit félve írom le mindezeket, abba is hagyom itt, az elején az írást,…..
ny 2011.11.12 00:10:12
@mavo: Akkor van egy másik Győri program is, amit csak Te ismersz:)
  Bogár László bedőlt, mint a devizahitelesek: a Mandiner korszakokon átívelő kedvence ő, aki egy folytatásokban szállított, véget nem érő esszével szórakoztatja az arra fogékonyakat a magyar jobboldal különböző lapjaiban. Ma viszont rá kellett döbbennünk, hogy olykor a…..
[Kiegészítve szombat délben, lásd lent] Persze nem zárják be vasárnap éjjel, de az igazi nyári hangulatnak egészen biztos vége lesz a Balatonon a mostani hétvége után. (Aztán majd jön az őszi Balaton, ami szintén tud zseniális lenni...)  De vigyázzunk, megjelentek a jól…..
Mint ismert, megint kiszivárgott valami tervezetféle az oktatási államtitkárság háza tájáról, amelynek az a leglényege, hogy ne angolt tanuljon a gyerek elsőként az iskolában, mert az úgyis ragad rá, mint a kosz. Helyette valami jó kis újlatin, szláv, sőt, akár a latin nyelvvel…..
A Welt am Sonntag, konzervatív német vasárnapi lap nemcsak a közmédiában végbement tiszogatásokról írt elítélő cikket, hanem az Európai Parlament zöld frakciójának vezetőjével Daniel Cohn-Bendittel is közölt interjút az Orbán-kérdésről. Cohn-Bendit nincs jó véleménnyel a…..
ny 2011.07.19 21:42:59
no emisszió Tahók a tavon 2011.07.15 08:23:36
Szép és ritka példája a természet - és saját nyugalmunk - konszenzusos védelmének az, ahogy a Balatonon tiltják a motorcsónakok közlekedését. Szép és ritka eset az, hogy két fontos és befolyásos döntéshozó, Siófok és Balatonfüred polgármesterei (Balázs Árpád és Bóka…..
ny 2011.07.15 15:34:31
@egy derék katona:
menj le este futni a Margitszigetre. Percenként repeszt el egy zajos motorcsónak. Zaj van, az evezősök pedig küszködnek azzal, hogy ne boruljanak bele a vízbe.
Karácsony Gergely a mai Népszabadságban minden bizonnyal nagy vitákat generáló gondolatkísérlettel állt elő. A felvetés lényege röviden: a következő választáson indítson közös jelölteket az ellenzék három pártja, nyerjék meg kétharmaddal a választást, felhatalmazásukkal…..
ny 2011.07.12 17:40:31
@Limivorous:
„"Tessék normális ellenzéket csinálni (...) hiteles népszerű politikusokkal."
Mint például? Mert a népszerűségi lista első felében kizárólag kormánypártiak szerepelnek. Nem véletlenül. A jövendő ellenzéket már csak az alapoktól lehet felépíteni. Aki az MSZP-hez közeledik, ráragad a politikai lepra. Erre az útra lépett most nyíltan is az LMP.”
Nagyjából ezt írtam én is:) Annyit azért hozzátennék, hogy aki a mostani politikai pártok bármelyikéhez közeledik arra ráragad a lepra. A lakosság nagyon nagy része ellenségesen néz jelenlegi pártjainkra, legyenek azok bármelyik oldalon. Véleményük érett, a tapasztalatokon nyugvó, megfontolt ítéleten alapszik.
ny 2011.07.12 18:16:13
@Limivorous:
„Mert jelenleg a láthatáron sem akad egyetlen már felbukkant, vagy potenciális politikai szereplő, aki erre képesnek tűnne. Így ez a csoport egyszerűen közönség, néző, vagy még az sem. ” Az az egyik lehetséges állapot. A másik, hogy a készülődő vihar látjuk. Nem kell annak egyébként pártokhoz kötődnie.
Nem is olyan rég röppentette fel a hírt a Semmelweis Egyetem, hogy új kórházi tömb épül a Ludovika térnél. Az egyetem sajtósaitól semmit nem tudtam meg, azt mondták, még korai beszélni róla, semmi sem biztos - így azt is csak tippelgetni lehetett, mit építenek és minek helyére.…..
1959 óta 2500 epizódban mutatta meg önmagát a Szabó család, Magyarország reprezentatív családja, akik egyszer egy adás idejére Szentendrére látogattak. Rendhagyó kiállításba futottunk bele Szentendrén az eső elől. A múzeum mint vicc. Szentendrén kicsi és rendhagyó…..
A konszolidált körülmények között élő középosztály tagjaiban magasra csap az erkölcsi felháborodás hulláma, amikor azzal szembesülnek, hogy egyesek milyen szörnyű körülmények között keresik meg betevő kenyerüket. A szegény fejlődő országok lakóinak vagy akár a…..
ny 2011.05.14 15:47:18
@Lord_Valdez:
Elnézést az avitt szóhasználatért! Jogos igény törölve! Fogalmazzunk így: felemelhetné a bért, nem csapná a földhöz.
Egyéb iránt, ha a süket agitprop halandzsa nyomatása helyett a tényeket és a számokat figyelnéd:
A Foxconn 33 százalékkal emelte a fizetést. Halottál te arról, hogy az iPhone ára harmadával nőtt, vagy csökkent a foglalkoztatottság? A Nissan harmadával emelte a fizetést a sztrájokok nyomán. Halottál te arról, hogy harmadával nőtt a gépkocsik ára, vagy hogy a Nissan kivonulna Kínából?
Nem azt mondtam, hogy miért nem a német munkás bérét kapják, hanem azt, hogy annál, amit most adnak, adhatnának többet. Konkrétan az Iphone eladási árából 1,2 százalék körüli összeget képvisel az az összeg, amit az Apple a Foxconn-nak fizet. Vannak büdös bolsik, akik szerint mi lenne, ha mondjuk 1,6 százalékot jelentene? Német bér lenne? 50 ezerért venném a mikrót? Te gondolkozni nem szoktál, csak a saját ökörségeidet nyomod, attól függetlenül, hogy mit állít a másik?
ny 2011.05.14 18:19:09
@Lord_Valdez:
Mongyanak le a tények:)
„Akkor jönne egy másik vállalat, aki vállalná 1,5-ért és a Foxconn hoppon maradna.”
Szerintem, pontosan ugyanezt mondtad volna egy évvel ezelőtt még mielőtt a Foxconn felemelte a béreket:)))))))
„1. miért tenné?
Ehhez kell valami nyomás, pl. a munkaerőpiac felől.”
vagy pl. a gonosz kormány felől, vagy pl. a felelőtlen külföldi jóakaróktók. A lényeg, hogy ezek egyáltalán nem teszik tönkre cégeket.
„Ergo nem arányosan nő vele”
Akkor szüret! Mert még jobban megcáfoltad magadat:)
Mandiner blog A nevelésről III. 2011.03.29 14:01:00
  „Ilyen és más efféle kicsiségek történnek: ilyen viszonyok közt a tanító retteg neveltjeitől, és hízeleg nekik; a növendékek lenézik tanítóikat, de még nevelőjüket is; általában a fiatalok az öregekhez mérik magukat, és szóban és tettben vetélkedni akarnak…..
ny 2011.04.01 17:55:14
@bbjnick:
„Ha nem terve van, hanem értékrendje, akkor a cselekvéshez nincs szüksége ideológiára.”
Kis hamis! Az értékrend nem szokott úgy magában lógni:)
ny 2011.04.01 20:20:54
@tistedur:
1. „ nem, a középkori, koraújkori paraszt nem volt feltétlenül szegény”
Általában 10 százalékban egytelen társadalom sem szegény. Senki sem állította ezt. Csak a túlnyomó többsége (jelen esetben).
2. A vita nem arról szólt, hogy anya vagy dajka, hanem anya vagy bölcsöde. Ebből a szempontból mindegy, hogy anya, vagy pótmama. Más szempontból egyáltalán nem mindegy.
" ez optimális esetben az anya - de ez a személy lehet más is, csak legyen alkalmas." Statisztikailag jelentéktelen esetekkel nem szükséges foglalkozni.
ny 2011.04.02 00:04:40
@tistedur:
Sem a történeti irodalom, sem a gyermeki fejlődéssel foglalkozó irodalom alap tényeiről nem nyitok vitát.
Most hogy egyre másra változnak az utcanevek ("elvisz a szabadság szele") eszembe jutott a címben szereplő első kérdés, ami régóta foglalkoztat. Bár a válasz szerintem egyértelmű "nem", egy tanárom váltig erősködött az egyetemen, hogy a 40-es, 50-es években…..
  Feloszlatták a földrajzinév-bizottságot, miután az nem támogatta a kormány elképzelését a ferihegyi repülőtér elnevezéséről. Ráadásul a nagyobbrészt minisztériumi delegáltakból álló bizottság tagjai közül fel is mondtak többeknek, akik a Vidékfejlesztési…..