Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szatmárynéirénke

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
szatmárynéirénke 2021.03.01 02:00:42
@Wolff: Biztos, hogy nekem szántad, amit nekem címeztél?
szatmárynéirénke 2021.03.13 19:40:51
@labrys: @ámbátor:
Két nehezen összeegyeztethető tény vár összeegyeztetésre. Kötelező feladat, egyik tény sem hagyható figyelmen kívül, és nincs mód az összeegyeztetés megkerülésére.
1. Az Orbán rezsim illegitim és idegen hatalom kiszolgálója, tehát hazaáruló, a törvényei nagy részét megszegni nem csak szabad, hanem kötelező. És még a törvényszegés sem elégséges önmagában véve, ugyanis Orbán szemrebbenés nélkül szegi meg a saját törvényeit, ha érdekében áll, tehát úgy kell megszegni a törvényeit, hogy ne számítson rá, és ne legyen lehetősége ellenlépést tenni.
2. Választással kell hatalomra kerülni.

(Nyilván nem én vagyok az első, aki ezt észreveszi és leírja, de ismétlés a Szent Grál anyja, vagy a tudás Szent Grálja, vagy valami ilyesmi.)
szatmárynéirénke 2021.04.16 22:19:42
@Kettes: Este hat körül olvastam a magyar vétóval kapcsolatos cikket, és komolyan mondom, arra gondoltam közben, vajon tudnál-e olyan durvát írni Szijjártóról, amit én túlzásnak éreznék. Eddig nem jutott eszembe ilyesmi.
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
szatmárynéirénke 2021.03.19 16:02:14
@velőtanya: @balmoral:
Cseke művészi kvalitásairól nem lehet véleményem, nem láttam ehhez eleget. Általánosságban jegyezném csak meg, hogy nem okos dolog művészi teljesítményt közéleti megnyilvánulások miatt semmibe venni. Sorolhatnék több tucat NER-kegyenc "művészt", akik ilyen-olyan díjakat kaptak, teljesen érdemtelenül, és olyan is sok van, aki talán nem teljesen érdemtelenül kapott díjat, de minimum jogos a gyanú, hogy inkább a NER-kegyencségnek szólt a díj, és nem a művészi teljesítménynek.

Nagy Feró annyiban speciális eset, hogy ő bizonyosan a NER-kegyenc voltáért kapta a Kossuth-díjat, a művészi teljesítményéért nem kapta volna meg, miközben szerintem éppenséggel a művészi teljesítményéért már régóta járt volna neki egy komoly elismerés. Nagyon egyenetlen az életműve, rengeteg hitvány kacat került ki a keze alól, és morálisan nulla, de ez például nemzetközi viszonylatban is párját ritkító remekmű: www.youtube.com/watch?v=iTArw-c0FMY

Tudom, ízlés dolga. Arra akarok csak kilyukadni, hogy nem minden NER-kegyenc teljesítmény nélküli senki. (Mint ahogy nem NER-kegyencek között is akadnak teljesítmény nélküli senkik.)
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
szatmárynéirénke 2021.02.20 15:14:14
@Kettes: A magyar emberek első száz problémája jelenleg Orbán Viktor rokonainak és strómanjainak bankszámláival kapcsolatos. De ha ezekre a problémákra sikerül megoldást találni, a melegek örökbefogadása azonnal előrébb kerül a sorban, szerintem simán ott lesz az első húsz között.
szatmárynéirénke 2021.02.25 23:33:31
@netukki: Nagyon drukkolok, hogy Boross Péter még sokáig jó, vagy legalábbis "fenntartható" egészségnek örvendjen, és bv-kompatibilis fizikummal érje meg Orbán bukását és a felelősségrevonást. Sokszorosan rászolgált.
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
szatmárynéirénke 2021.02.20 15:29:35
@kiazmarmegint: Magyarországon a liberális jelző hallatán tíz ember közül minimum három-négy Bajnaira és libákra gondol. Eközben a fideszes jelző hallatán tíz ember közül legalább hatnak-hétnek a lángszóró és a napalm jut eszébe.
Mindkét jelenség Orbánnak köszönhető.
szatmárynéirénke 2021.02.22 23:31:58
@Kettes: "A gyerek tizenkét évesen két nyelven beszél folyékonyan. Hamarosan elkezd egy harmadik nyelvet is tanulni, amint megengedi neki az elkúrt magyar közoktatás, de az nem a középkori magyar lesz."
Szerintem tévesen fogod fel a dolgot.
Orbánék kétszavas oktatásügyi mantrája, a maszlag, amivel a szavazótáborukat etetik, a „hazaszeretetre nevelés”. De nem azért akarnak „hazaszeretetre nevelni”, mert fontosnak tartják a haza szeretetét, hanem azért, mert tudják, hogy ez a mantra jegeli NER-re veszélyes irodalmat, és pontosan ez a céljuk. Annak a gyereknek, akivel már kisiskolás korában megutáltatják régi magyar szerzőket, nem fog veszélyes mértékben beleégni az agyába, hogy „haza csak ott van, hol jog is van”, és egy ilyen gyerek nem fogja a jelenre vonatkoztatva értelmezni, hogy „majd ha a jognak asztalánál… „ stb. stb.. És Petőfi csak egy példa a sok közül.
Nyilván fontos, hogy régi szövegek túltengése ne vegye el az energiát a modern nyelvek tanulásától, de ha nem becsülöd értékükhöz méltón a régi szerzőket, azzal lemondasz egy nagy erejű fegyverről. Nem hinném, hogy ez jó ötlet. (Röviden: nagyon is indokolt, hogy a gyerekek megtanulják becsülni a régi szerzőket. Csak éppen nem úgy, ahogy Orbánék szeretnék.)
szatmárynéirénke 2021.02.22 23:37:44
@Kettes: @szatmárynéirénke: "...ez a mantra jegeli a NER-re veszélyes irodalmat, és pontosan ez a céljuk. Annak a gyereknek, akivel már kisiskolás korában megutáltatják a régi magyar szerzőket..." (hülye klavi, beragad néha az "a" betű)
      Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének (oh, yes) vezetője, Trump egykori szövetségese. Felesége, Elaine Chao, Trump közlekedési minisztere volt.      Ezen a videón Mitch McConnell a következőket mondja:     "The mob was fed lies. By the President and other powerful…..
szatmárynéirénke 2021.01.30 18:00:25
@jotunder: "izart, hogy trump tenylegesen ugynok volt, a gyenge pontjait ismertek."

Egyetértek. Pedig mekkora diadal lett volna a KGB-nek, ha az USA-ban is van egy Orbánjuk.
     Remélem egyenesen ülnek az egyetemek, mert Prof. Dr. Stumpf István fogja felügyelni az átalakításukat, értsd örökös FIDESZ-tulajdonba vételüket.  Prof. Dr. Stumpf István úgy kutatóprofesszor, hogy az egyetemi tanárság minimálkövetelményének sem felel meg. Politikai hatalma volt, korábban…..
szatmárynéirénke 2021.01.30 17:43:19
@fortin: @ijontichy: @Wolff: Nem tudom pontosan idézni emlékezetből, de Stumpfra is áll, amit Kettes az ideális budapesti főpolgármester-jelöltről írt. Annak, hogy a jelölt alkalmas legyen, továbbá a megválasztása után sikeres, első számú feltétele, hogy a miniszterelnököt ne Orbán Viktornak hívják. Amennyiben ez a feltétel nem teljesül, bármilyen pozíciót tölt be valaki, csak két út áll előtte: 1. a behódolás 2. a járhatatlan.
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
szatmárynéirénke 2021.01.16 18:49:09
@DarthVader: "..."karaktergyilkolni, maximálisan. Csak ez működik NER-niában"

Majdnem, de fontos a majdnem. Ártatlanokat nem szabad bántani. Orbán Gáspár egyelőre ártatlannak tűnik. Nem feltétlenül az ő bűne, hogy kiváltságos koronahercegként méregdrága elitiskolát végzett közpénzen. Kettes igazat beszélt, jelenlegi ismereteink szerint nem szolgált rá, hogy célpontnak tekintsük. Ennek akkor jön el az ideje, ha elkezd pampogni arról, hogy a saját lábán áll, vagy valami hasonlót művel. (Ha a barátja lennék, azt tanácsolnám neki, hogy tartsa magát a lehető legtávolabb az apjától.)
szatmárynéirénke 2021.01.16 18:57:14
@Muad\\\'Dib: A kérdés jogos, és nem valóban nem mindig könnyű meghúzni a határt. Mindenképpen Orbán kiszolgálói, akik a nevüket és arcukat adják a rezsim működtetéséhez. Szerintem azok is, akikről bizonyítható, hogy anyagi előnyökért kollaboráltak a rezsimmel, és nem a puszta életbenmaradásuk (pl. a cégük léte, az alkalmazottaik fizetése) volt a tét, de itt nyilván van egy szürke zóna, ami fel fogja adni a leckét az ügyészeknek.
szatmárynéirénke 2021.01.16 19:08:22
@BiG74 Bodri: "Szerintem ne karaktergyilkolásszunk!"
Miért ne? A megtámadott soha nem mondhat le az agresszor által használt fegyverek használatáról. Az nem lehet vita tárgya, hogy jelenleg ki az agresszor ebben az országban. (Vagy ha vita tárgya, akkor nincs beszélnivalónk egymással.)
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
szatmárynéirénke 2021.01.10 19:02:00
@jotunder: "...trump semmi olyasmit nem csinált, ami manifeszt módon alkotmánysértő lett volna"

Egészséges társadalomban a jog, a törvények összessége nem akaratérvényesítésre való, hanem arra, hogy szabályozza az emberek együttélését véleményes esetekben. Ez sosem megy tökéletesen, de a második világháború után a nyugati világban bő fél évszázadon keresztül elég jól ment ahhoz, ahhoz, hogy a társadalom életképességét biztosítsa. Csakhogy időnként megjelennek a politikai porondon olyan alakok, akik nem így viszonyulnak a joghoz, hanem a legvégső határig kihasználják, amennyiben szolgálja az akaratuk érvényesítését, és gátlástalanul csűrik-csavarják, illetve átlépnek rajta, amennyiben nem. Kérdés, hogy ezekre az alakokra érvényes-e a jog által mindenkinek biztosított védelem, vagy pedig úgy kell kezelni őket, mint a dúvadakat. (Ha így érthetőbb: vajon számon kérhető-egy patkányirtó szakemberen, hogy a csatornában betartja-e a Genfi Egyezmény előírásait?) Nekem nincs válaszom erre a kérdésre, de nem vagyok biztos benne, hogy minden esetben igen a helyes válasz.
szatmárynéirénke 2021.01.10 19:03:25
@Bayaz: "...cenzúráznak és bannolnak (főleg konzervatív véleményeket)

Szabad firtatnom, ki dönti el, és minek alapján, hogy mi számít konzervatív véleménynek?
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
szatmárynéirénke 2021.01.05 19:45:27
@kewcheg: "...ha Te beles gecinek meg csuti bunkónak titulálod, az mar becsületbe gázol"

Ritkán érzek késztetést, hogy Kettes szóhasználatának védelmére keljek, de Orbán esetében hol kellene keresnem a becsületet, amibe bele lehet gázolni? (Már amennyiben a becsületet úgy értelmezzük, hogy van köze szavahihetőséghez, egyenességhez, jóhiszeműséghez és még néhány efféle dologhoz.)
       David Manzheley, a brüsszeli meleg szexpartik szervezője elmondta, hogy kilenc fideszes politikus járt a bulijain. Grrr kolléga javaslatára megnéztem Manzheley-t az academia.edu-n.      Dawid Manzheley néven Tel-Avivban (hello Bencsik, hello Bayer) Ph.D hallgató (lehet, hogy csak volt?). …..
szatmárynéirénke 2020.12.03 23:31:59
@Podvinecz Marsall: Szentesi Zöldi, és most igyekszem nagyon polkorrekt lenni, nem a legélesebb fanakál a fiókban. (Mármint fakanálnak fakanál, csak nem a legélesebb.)
szatmárynéirénke 2020.12.04 00:22:15
@Bayaz: "...a gyakorlatban túl nagy a szürke tartomány annak a meghatározásában, mi számít jogállami és nem jogállami lépésnek.."

Nincsen se nagy, se kicsi szürke tartomány, egyáltalán semmilyen szürke tartomány nincs. Jogállam az, ahol az állammal vitába keveredő állampolgár, gazdasági szereplő, vagy bárki az állammal egyenrangú félként fordulhat független bírósághoz. Nem jogállam az, ahol a kormány a hatalmi ágak szétválasztásának elvét megsértve belebabrálhat az igazságszolgáltatásba. (Pl. abba, hogy a számára fontos ügyekben melyik bíró döntsön.)
szatmárynéirénke 2020.12.05 22:32:48
@jotunder: Te arról beszélsz szerintem, hogy vannak dolgok, amikről lehet vitatkozni, amik nem mindig egyértelműek. Ha tetszik, nevezd ezeknek a dolgoknak a körét szürke zónának. De az igazságszolgáltatással kapcsolatban nincs szürke zóna. Soha nem lesz tökéletes, mindig lesznek rossz, vagy legalábbis vitatható döntések, de a függetlenség vagy létezik, vagy nem. Nem lehet kicsit függetlennek lenni, nem lehet bizonyos esetekben függetlennek lenni. Ahol a függetlenség akár csak egy egészen kicsit is csorbul, ott vége a jogállamnak.
       „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” (Orbán Viktor , miután Szájer, nyilván önként és dalolva, kilépett a FIDESZ-ből. )        Szájer József lockdown idején vett részt egy meleg szexpartin és volt nála esetleg egy szem…..
szatmárynéirénke 2020.12.05 22:26:14
@ijontichy: "A rezsim igazi alja (selejtje; úgymint lokális párttikár-tanácselnök-téeszelnök és seggnyalói) nem került a maszopba. '96-97-re viszont újra gazdira talált."

Tökéletes összefoglalása a lényegnek.
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
szatmárynéirénke 2020.12.05 22:23:53
@Bayaz: "Amúgy miért hisztek abban, hogy mindenki, aki idekommentel és erősen eltér a jellemző irányvonaltól, bérkommentelő?"

Nem hiszünk benne, hanem tudjuk. A net tömegméretű elterjedése óta magától értetődő, hogy akinek érdekében áll a közvélemény manipulálása, az pénzt (is) fordít a netes felületek minél teljesebb uralására. Ahol uralni nem tud, ott magára a felületre igyekszik minél nagyobb mértékben rátelepedni, mert ezzel egyrészt hamis látszatot kelthet, másrészt elveheti a felületet a számára kedvezőtlen vélemények elől. Végtelen naivitás lenne feltételezni, hogy Orbán pont ezzel az eszközzel nem él, holott ezt ráadásul fű alatt használhatja, és annyi pénzt költhet, amennyit nem szégyell. (Orbán és a szégyenérzet... Bocs.)
Egyébként senki nem állította, hogy mindenki bérkommentelő, aki eltér a jellemző irányvonaltól. De az ilyenek 99 százaléka nyilvánvalóan az. Elég kattintatni, és megnézni az egyes nickekhez tartozó "előéletet".
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
szatmárynéirénke 2020.12.03 23:36:35
@Bayaz: Bocsi, de tulajdonképpen kinek is kéne szerinted menedékstátuszt adni, ha azoknak sem, akikre börtön várna szolgálatmegtagadásért?
szatmárynéirénke 2020.12.03 23:38:15
@szatmárynéirénke: menekültstátuszról beszélek, nyilván, nem menedékstátuszról.
      A nyíltan antiszemita, egykori kommunista ideológus-kókler a rezsimlap vezércikkében magyarázta el, hogy miért hisz Trump győzelmében, sőt, miért KELL hinni Trump győzelmében.     Fricz a tökéletes magyar rezsimértelmiségi, harminc éve nem olvasott semmit, előtte pedig csak a…..
szatmárynéirénke 2020.11.29 12:45:37
@jaegtoer: A közelmúltig szavazhattál volna Orbán ellen úgy, hogy közben nem kell a DK-ra és az MSzP-re szavaznod, de most már aligha teheted meg. Talán tűnődj el, vajon ki intézte így. (Segítek: nem Volner János...)
     Narendra Modi és Erdogan cégéres fasiszták, de senki sem tagadhatja, hogy többségi elvű fasiszták. Törökországban a katonai kaszt mindig tényező volt, kormányfőt akasztottak, puccsok sorát hajtották végre, és Erdogan nem a katonai kaszt támogatásával, hanem éppen a kaszt ellenében került…..
szatmárynéirénke 2020.11.23 23:15:48
@jotunder: Nem szívesen használok olyan elcsépelt paneleket, hogy X Y kottájából játszik, de rákényszerítesz. Léggömböt hámozol/fingot reszelsz (nem kívánt törlendő), vagyis Orbán kottájából játszol, ha azon rugózol, hogy demokrata-e Orbán, miközben fasiszta populista stb stb. Ő pontosan azt akarja, hogy ezen rugózzál, elemi érdeke, hogy a kommentszekciódban erről tépjük a szánkat, hogy erről írjunk le sok ezer szót, és emiatt essenek egymásnak amúgy jóravaló emberek. Addig jó Orbánnak, amíg ez történik. És akkor lesz rossz Orbánnak, amikor abbahagyjuk ezt, és sok ezer szó helyett mindössze ötöt ismételgetünk folyamatosan. Öt szót írunk fel házfalakra, hídpillérekre, aszfaltra, villamosra, öt szó dübörög az egész országban folyamatosan sok százezer wattnyi erősítéssel. Ez az öt szó a következő:
ORBÁN
BŰNÖZŐ
BÖRTÖNBEN
A
HELYE
Esetleg lehet írásjeleket használni, ha igényesek akarunk lenni.
Minden egyéb Orbán érdekeit szolgáló mellébeszélés, függetlenül attól, hogy igaz-e, vagy sem.
     Jelentem: aludtam.  Persze egyszer felébredtem és megnéztem mindent (538, NYT, fogadóirodák).  Lujzával szólva, azt írja az újság: " Trump and Biden are now separated by about 164,000 votes, with Trump leading. But the more than 460,000 outstanding mail ballots left to be counted are likely…..
szatmárynéirénke 2020.11.08 01:16:43
@ikaruss: Gondolatébresztő a térkép :)
szatmárynéirénke 2020.11.08 01:17:43
@wulfer: Hadházy sztem inkább ezt dúdolgatja: www.youtube.com/watch?v=td6CD3J9kiY
szatmárynéirénke 2020.11.08 21:46:48
@fortin2: Ejnye, miket beszélek, ha nem figyelek oda... Koporsószeget mondtam volna? Dossziét akartam... :)
      Mintha kínos lenne Bíró László képviselőjelölt úrról írni. Igen, ő az egyesített ellenzék jelöltje Tiszaújvárosban és hát szegény éppen antiszemita. Lehetne ő antikvitás, akkor a kvitások panaszkodnának, vagy antilop és akkor a Mészáros Lőrinc, de épp antiszemita ez a derék ember, úgyhogy…..
szatmárynéirénke 2020.10.09 14:35:07
@Podvinecz Marsall: @jotunder: Nem ismerem személyesen Bíró Lászlót, nem vállalhatok érte kezességet. De róla el tudom hinni, hogy átgondolta a viszonyát a zsidókhoz, cigányokhoz, és valóban megbánta a múltbéli megnyilvánulásait. (Lásd: 24.hu/kozelet/2020/09/14/elek-istvan-tiszaujvaros-valasztas-baz-6-biro-laszlo/ )

Koncz Zsófiáról soha nem fogom elhinni, hogy nem szavazza meg az ország kilépését az EU-ból, és belépését egy Putyin által vezetett akármibe, amennyiben Orbántól erre kap utasítást.
szatmárynéirénke 2020.10.09 14:49:21
@jotunder: Nem azt mondtam, hogy már elhittem, hanem azt, hogy el tudom hinni. Odafigyelek arra, hogy mit mond, mit csinál a jövőben, és majd eldöntöm, hogy hiszek-e neki.
Ami Koncz Zsófiát illleti, nincs mit figyelni. Róla pontosan tudjuk, hogy mi várható tőle.
      Ma a legfontosabb nemzeti érdekünk  az, hogy azt a szörnyű válságot, amelyet a koronavírus idézett elő, Magyarország a lehető legkisebb veszteséggel vészelje át.  Magyarok ezreinek élete, magyarok százezreinek munkája, egzisztenciája a tét.      Fél évig is eltarthat, amíg vége lesz ennek a…..
      Hörcher Ferenc professzor az Orszagút című folyóirat legutóbbi számában szemlézi Yoram Hazony izraeli filozófus frissen magyarított könyvét a "Nacionalizmus erénye"-t, ami  The Virtue of Nationalism címmel jelent meg 2018-ban Amerikában. Hörcher cikkének címe: A nemzeti konzervativizus nem…..
szatmárynéirénke 2020.09.21 23:41:41
@jotunder: Tisztelettel érdeklődöm: ha lopok (sokat), és utána politika-vallási handabandázásba kezdek (pl. cikket írok valamelyik újságba), azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy amikor elérkezik a felelősségrevonás ideje, és bíróság elé kell állnom, az ügyvédeim áldozatnak állíthassanak be, akit nem köztörvényes bűncselekményért (lopásért, hűtlen kezelésért, hivatali hatalommal való visszaélésért, bűnszövetségben elkövetett zsarolásért stb. stb.) vonnak felelősségre, hanem politikai-vallási okból üldöznek, akkor rólam is írni fogsz? Csak lopnom kell hozzá? És mennyit kell lopnom?

Miért kell úgy tenni, mintha Orbán nem köztörvényes bűnöző lenne? Mi értelme a handabandázását tanulmányozgatni, értelmezgetni, miközben pontosan tudható, hogy miért handabandázik?
      Donald Trump amerikai elnök ma hivatalosan is megemlékezett Ruth Bader Ginsburgról, a Legfelső Bíróság 87 éves korában elhunyt bírájáról, és elrendelte, hogy eresszék  félárbócra a csillagsávos lobogót a Fehér Házon és a középületeken.      1916-ban választották meg az első zsidó bírát a…..
szatmárynéirénke 2020.09.20 13:14:16
@látjátok feleim szümtükkel: "képesek felül emelkedni az ideológiai elveiken, és elfogadni más emberek létezését is" - Erről is szó van, persze, de Ginsburg és Scalia esetében szerintem nem ez a lényeg, hanem az, hogy milyennek ismerték egymást. Mindketten pontosan tudták, hogy a másikat a lelkiismerete és csakis a lelkiismerete vezérli. ("Meine Ehre heißt Gewissen"). Ez a NER-ben elképzelhetetlen. Itt a szó szoros értelmében érvényes a "Meine Ehre heißt Treue", amennyiben a pozíciók elnyerésének és megőrzésének az Orbánhoz való hűség a legfontosabb feltétele. A lelkiismeret kifejezetten hátrány.
       Az állampárt egyik lapjának adott interjút Prőhle Gergely egykori nagykövet, a Petőfi Irodalmi Múzeum Bolondkásler által Domnul Dumitrescura cserélt vezetője, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója, a Nemzeti Rezsimegyetem Stratégiai Tanulmányok Intézetének vezetője.   (az eredeti szövegben…..
szatmárynéirénke 2020.09.12 15:49:50
@jotunder: Kik is az őrültek? Mert ha pl a bedezsoltokra gondolsz, akkor nekik mentségükre szolgál, hogy híján vannak mindannak, ami Pröhlének megadatott (neveltetés, tájékozottság stb), és tetejébe többnyire féldebilek. Pröhle viszont tőlük eltérően pontosan tudja, mihez adja a nevét, és neki nincs mentsége.

Nem hinném, hogy véresszájú árokásó vagyok. Nagyra becsülöm azokat, akiknek volt merszük és gerincük szembefordulni Orbánnal. (Jeszenszky Gézát, Pálinkás Józsefet stb.) Pröhle egyelőre nem tartozik közéjük.
szatmárynéirénke 2020.09.12 23:58:46
@rinaldo-rinaldini: "a Prohle feleknek már tényleg nincs mentségük semmire. Ha a becsuletuk maradékából valamit is meg akarnak őrizni, már csak Teleki Pál útja maradt nekik"
Szerintem nem így van, és ne is legyen így. Aki szembe akar fordulni Orbánnal, annak ne kelljen attól tartania, hogy a túloldalról is lőni fognak rá.
szatmárynéirénke 2020.09.12 23:59:39
@kemény keleti kommentelő: Nyilván nem mind féldebil. De sok ilyen van köztük.
          Nyolc perc negyvenhat másodperc. Ennyi ideig térdelt Derek Chauvin minneapolisi rendőr George Floyd nyakán.           1857-ben az amerikai Legfelső Bíróság a Dred Scott kontra Sanford ügyben kimondta, hogy a feketéknek sohasem lehetnek állampolgári jogai, őket az Alkotmány alávetett és…..
szatmárynéirénke 2020.06.13 23:41:07
@jotunder: Szép. Ami a pofájukba ordítást illeti, a dominánsnak mondott faj etológiáját kutató szakértők nincsenek meggyőződve a módszer hatékonyságáról. Némelyek szerint a tapasztalat inkább ilyen jellegű módszerek alkalmazását indokolja: www.youtube.com/watch?v=e7HNC60a3r4
          Dominic Cummings, Boris Johnson főtanácsadója, a Brexit egyik atyja, a miniszterelnöki hivatal kertjében találkozott újságírókkal és beszámolt arról, hogy egészen pontosan miért és milyen körülmények között utazott Durhamba Londonból március harmincadikán késő este. A BBC élőben…..
szatmárynéirénke 2020.06.04 10:03:34
@Muad\\\'Dib: Nagyon nem szeretném kéretlenül (kérésre sem) beleártani magam a vitátokba kemény keleti kommentelővel, csak annyit jegyeznék meg, hogy ha random belehallgatsz/belenézel a fideszmédia bármelyik idevágó témájú műsorába, pár percen belül megszólal egy "jobbos jogvédő", és pontosan azt a narratívát tolja, hogy 2006-ban Budapesten égbekiáltó jogsértések történtek, ezzel szemben George Floyd megölése nem rasszista bűncselekmény, továbbá Trump csak a rendet akarja fenntartani, minden amerikai rendet akar, a tüntetéseket Soros szervezi, a fosztogatásokat úgyszintén, és különben is, az igazi baj nem az amerikai rendőrség "állítólagos" rasszista magatartása, hanem az a fenyegetés, amit színes bőrű migránsok jelentenek a fehér keresztényekre. Nem tudom, kik ezek a "jobbos jogvédők", de sztem kemény keleti kommentelő nem a TASZ-ra, vagy a Helsinki Bizottságra gondolt, hanem ezekre. (Az "Alapjogokért Központ" embereire tippelnék, ha tippelnem kellene, és valószínűleg nem szorulsz felvilágosításra, hogy ki áll mögöttük.)
szatmárynéirénke 2020.06.12 11:51:31
@Kettes: "A szobordöntögetés a civilizációs modellváltás része. Nyilván azok, akik a régi modellekben hisznek, dühösek miatta. De akkor mondják ki nyíltan, hogy hé, szerintem a rabszolgatartás és a rasszizmus klassz dolgok, ne maszatoljanak.

A könyvégetésre hivatkozás is ilyen maszatolás. A köztéri szobrok ritkán hordoznak művészi értéket, jellemzően kurzusdarabok."

Szerintem ebben igazad van. A baj az, hogy a híradók vágóképeiből ez nem derül ki. És ezek a vágóképek Bidennek valószínűleg nem szereznek új szavazókat, Trumpnak viszont lehet.
szatmárynéirénke 2020.06.12 12:26:19
@Tehéntőgy: Én négy évvel ezelőtt azt gondoltam, hogy az amerikai átlagpolgár viselkedése kiszámítható, és nagyot tévedtem. Örölnék, ha neked most igazad lenne.