Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ellenzéki szavazó

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyen a fideszes közteherviselés. ..
Ellenzéki szavazó 2020.04.05 12:24:05
@eszti.....: A pandemia.hu -n kigyűjtötték a naponta elvégzett tesztek számát is (a koronavirus.gov.hu adatai alapján):

pandemia.hu/koronavirus-magyarorszag/ Legalsó grafikon.

Hogy megbízható-e teljesen, azt nem tudom.
Kilőtt a vírus Magyarországon, mióta a kormány azt állítja, hogy sikerült lelassítani...
Ellenzéki szavazó 2020.03.31 17:47:33
@Tényelek: "Ha azoknak a járványügyi szakembereknek lesz igazuk, akik szerint ezen a fertőzésen mindenkinek át kell esnie, mert egyébként később nagyobb baj is jöhet, akkor viszont túl lassúak vagyunk."

Ne félj, nem késünk le semmiről; ellenben siettetni nem kéne a dolgot, mert sehol nincs annyi szabad kapacitás a kórházakban (hát még nálunk), hogy kezelni tudják azt, ha a népesség 4-5%-a egyszerre esik be hozzájuk, és ezek jelentékeny része igényelne lélegeztetőgépet is!

Egyébként azt a (valódi) szakemberek sehol nem mondják, hogy ezen a fertőzésen mindenkinek át kellene esni, az még Angliában is leesett a döntéshozóknak, hogy a 70-en felüli, ill. a kórtörténetük, krónikus betegségeik alapján magas kockázatú csoportoknak most nem kéne az utcán kóricálni (védeni, izolálni kell őket a fertőzéstől, fertőzöttektől), mert ők jó eséllyel nem átesnének, hanem áldozatul esnének a fertőzésnek.

A "nyájimmunitásról" szóló (az alkalmazó országokban is kétes megítélésnek örvendő) elképzelés is csak arról szól, hogy a nagy többségnek (kb. 70-80%; amiben a fenti csoportok persze nincsenek benne) kell átesnie a betegségen, hogy újabb hullám, összefüggő fertőzési lánc később ne alakuljon ki. Ami egyébként ezen elmélet egyik nagy gyengesége (a kalkulálható áldozati rátán túl), hogy arról egyébként nincsenek megbízható adatok, hogyha a többségben (a megfelelő immunrendszerrel rendelkezőkben) ki is alakul ilyen védettség, az mennyire lesz tartós (pl. 1 éven túl is kitart-e?).
Mert nem győzik a helyi krematóriumok. ..
Ellenzéki szavazó 2020.03.19 18:35:36
@eszti.....: "Az olaszok nem vették komolyan a járványügyi intézkedéseket. Vígan jártak síelni, bulizni az iskolabezárások után. Ez lett a vége."

Ez némileg igazságtalan az olaszokkal szemben; igazság szerint a folyamatok lényegében mindenhol Európában arrafelé tendálnak, ahol most ők vannak (sőt, a járványcsúcsot még ők sem érték el)

Az emberek egy része magától máshol sem [elég] fegyelmezett (különösen a gyerekek, fiatalok nem), lásd mondjuk nálunk is az egyszeri szóvivő "kifakadását":
"A szóvivő hangsúlyozta, még a veszélyeztetett korcsoportban lévők közül is sokan úgy döntenek, hogy elhagyják otthonaikat, pedig most nagyon fontos lenne, hogy betartsák az ajánlásokat, illetve intézkedéseket, és maradjanak otthon.

Még mindig többen vannak az utcán ahhoz képest, mint ahány embernek lennie kellene - értékelt, hozzátéve, sokan nem értették meg azt sem, hogy a gyerekeknek is otthon kell maradniuk. Mindenki maradjon otthon!"
www.kormany.hu/hu/miniszterelnoki-kabinetiroda/hirek/otthon-kell-maradni

Ahol igazán rossz a helyzet, mint Spanyolországban és Olaszországban, ott ezért van szükség kikényszerített kijárási tilalomra; de ez lényegében az utolsó mentsvár, ennél többet nem igazán lehet megtenni, és ezzel is csak annyit tudtak elérni, hogy a naponta megfertőzöttek száma lassuló ütemben nő (+13%/nap); de ez még így is az egészségügy túlterhelődését fokozza (kapacitásból nem lesz napi 13%-kal több, sőt a kapacitás a megbetegedett, elhalálozott orvosok miatt csökkenni fog).
Ellenzéki szavazó 2020.03.19 20:09:50
@eszti.....: "A másik az angoloké, akik null prevencióval próbálják elérni, hogy a lakosság minél gyorsabban és minél nagyobb számban essen át a fertőzésen."

Na, ez azért annyira nem igaz.

Az tény, hogy az angolok nem ugyanabban az ütemben vezették be a korlátozó intézkedéseket, mint mások, de mondjuk az iskolabezárásokkal minket (Magyarországot) egy héttel követtek. És az embereket lényegében ugyanarra "kérik", mint máshol, csak (most még!) bíznak a szabálykövetésben és ezért nem alkalmaznak hozzá bírságokat:
phw.nhs.wales/topics/latest-information-on-novel-coronavirus-covid-19/guidance-on-social-distancing-for-everyone-in-the-uk-and-protecting-older-people-and-vulnerable-adults/
Ellenzéki szavazó 2020.03.19 20:14:03
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "A sok nyugger megmurdel, nem kell hosszú kórházi kezelésre meg nyugdíjra költeni, többet lophat."

Ha erre bazírozott valaki, akkor rosszul tette.

A korlátozások, a vírus és az utána fellépő recesszió következtében Mészáros Lőrinc vagyonának többszöröse hiányzik majd idén a GDP-ből.

Jó esély van rá, hogy ez békeidőben a legdurvább visszaesés lesz, amit a magyar gazdaság tapasztalt.
Keresztény szabadság a vírus terjesztésére...
Ellenzéki szavazó 2020.03.17 17:01:03
@morpho: "Mire gondolsz? Nem kapok majd levegőt? Az simán benne van..."

Simán benne van sokunknál.

Amivel szembe kell néznünk, mert nem magyar sajátosság, hogy ezt a járványt a külföldi szakértők egybehangzó értékelése szerint az európai lakosság többsége a most meghozott intézkedések ellenére IS el fogja kapni -- a terjedési tulajdonságai miatt; amiben a fertőzőképességen és az immunitás hiányán túl a lappangási idő & sokszor enyhe lefolyás, ill. fokozatos bedurvulás miatt.

Az Egyesült Királyságban és Németországban is hasonló arányt, 60-70%-ot "lengettek be" (kormányzati körökben, nyilvánosan); célként pedig csak az esetgörbe szétterítését, a legveszélyeztetettebb korosztályok megkímélését határozták meg.

Az egyedüli különbség ezek után az lehet, hogy hol milyen hatékonyan tudják lassítani a vírus szétterjedését, és mennyire tud soktízezer esettel hatékonyan megbírkózni az egészségügyi rendszer.

Az előbbi tekintetben a nálunk bevallottan külföldi (osztrák) mintára meghozott kormányzati intézkedések még segíthetnének, de utóbbiakban a kapacitáskorlátok rövid távon nem nagyon küzdhetőek le, okos szervezéssel, az egészségügyi dolgozók hatékony védelmével esetleg a csökkenésük megakadályozható.

A járvány elültével viszont bizonyára fel fog lendülni a sírkő-biznisz.
Ellenzéki szavazó 2020.03.17 20:38:35
@Tényelek: Nem tudom mennyire van képben azzal kapcsolatban, hogy az MNB nem egy nyereségorientált vállalkozás, hanem a monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért felelős állami intézmény, és ennek megfelelően a működési hatékonyságának, eredményességének NEM a nyereség a legfőbb mércéje (hanem pl. az árstabilitás ill. a pénzügyi stabilitás megőrzése)?

Másfelől viszont állami szervezetként az MNB a bíróság szerint is a közpénzzel (ideértve a tevékenységének pénzügyi eredményét is) köteles átláthatóan, elszámoltathatóan, a vonatkozó jogszabályokat betartva gazdálkodni, nem "némi szabadsággal" úgy költeni, mintha az elnök magánvagyona lenne?
24.hu/fn/penzugy/2016/03/24/ujabb-birosag-mondta-ki-jogerosen-hogy-kozpenzt-kezel-az-mnb-alapitvanya/
Csak a látszatot akarják fenntartani, hogy urai a helyzetnek, amit majd az idő megold. Talán...
Ellenzéki szavazó 2020.03.08 23:46:46
@nincs1itt: "nem ez fogja kipusztítani az emberiséget"

Nagyon valószínű, hogy nem, bár a friss statisztika szerint most épp 107 836 ismert fertőzött és 3658 halott van.

Amúgy feltételezhető, hogy az enyhe/tünetmentes esetek töredéke kerül csak feljegyzésre, a valódi halálozási arány feltehetőleg 3% alatt lehet.

Ez ugyanakkor a kórházak túlterheltségével esetleg növekedhet (na meg akkor is, ha gyenge egészségügyi infrastruktúrájú országokban terjed el a vírus), de esetleges hatásos terápiák (gyógyszerek) megtalálásával, kifejlesztésével még csökkenhet is (mivel vírusról van szó, ez azért nem lesz egyszerű).

Nyugalomra azonban nem ad okot, hogy az európai esetszám egyelőre exponenciálisan növekszik, és egyre szigorúbb, a gazdaságot és a társadalmi életet egyre inkább korlátozó intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy ezt meg lehessen állítani még azelőtt, hogy egy nagyságrenddel több áldozattal kelljen számolni.
Ellenzéki szavazó 2020.03.09 23:40:39
@morpho: "lezárták egész Olaszországot"

Sajnos itt leginkább az látszik, hogy Olaszországban nem vették időben észre, nem tudták időben megállítani a járvány terjedését, és egyre kétségbeesettebb, egyre drasztikusabb intézkedéseket kénytelenek hozni.

Egy egész ország lezárása azonban elég sok problémát vet fel a gyakorlatban, kíváncsi leszek, hogy ez mennyire tud náluk működni (és megállítja-e az exponenciális növekedést).
A Twitteren próbálja megállítani a víruspánikot és a világgazdasági összeomlást..
Ellenzéki szavazó 2020.03.09 21:01:22
@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Mitől vagy ebben ennyire biztos?

Eddig azt mondták az "okosok", hogy Trumpot azért fogják újraválasztani, mert a Twitteren közszemlére tett látványos butaságát ellensúlyozhatja az amerikai gazdaság jó állapota - de ha Amerikába is beköszönt a járvány "úgy igazán", akkor ez már nem feltétlenül szól majd mellette.

Biden ugyan egy szenilis vénember, de legalább mérsékelt és a normalitást képviseli. (És remélhetőleg találnak mellé egy jó alelnök-jelöltet.)
Oda ülne át a Fidesz is...
Ellenzéki szavazó 2020.01.15 00:14:24
@morph on deer: "Azért legalább egyetlen esetet megemlíthetnél, amikor orbán jószántából lemondott a hatalomról, vagy egyszerűen csak a saját érdekeiről, mert az “együttműködés” azt kívánta!"

Erről nekem egy ősrégi Lenin-vicc jut eszembe:

"Egyszer Sztálin elvtárs a dolgozószobájában dolgozott, amikor a téren, az ablaka alatt játszó gyerekek berugták a labdát az ablakán, és az felborította Sztálin elvtárs tintatartóját. Erre Sztálin elvtárs egy nagy késsel kilyukasztota a labdát, a gyerekek közé dobta, majd hangos kiabálással elkergette őket a térről.
Ebből is látszik, hogy Sztálin elvtárs milyen jószivű volt, hiszen közéjük is lövethetett volna."
Ellenben Tarlósékra kente az őszi önkormányzati vereségeket. ..
Ellenzéki szavazó 2020.01.10 23:02:39
@eszti.....: >>milyen illúzióval lettek szegényebbek a fideszből kiábrándult szavazók?
Mert ugye, ők is a bizonytalanok táborát erősítik.<<

Az ún. >>Fideszből kiábrándult szavazók<< egy maroknyi, az országgyűlési választásokon marginális szerepet játszó értelmiségi réteget jelent, na meg még talán azokat, akik 2010-ben a baloldali kormányban csalódva, kvázi protestszavazóként adták a voksukat a Fideszre.

Ha hosszú elemzést akarsz erről, ajánlom Fekő Ádám kiváló cikkét: azonnali.hu/cikk/20190621_regen-tenyleg-leteztek-fidesz-arvak-azokat-gyujtotte-be-a-fidesz

Egy kis kedvcsináló:
>>Nagyjából 2014 óta tér vissza rendszeresen valamelyik párt vagy politikus azzal a gondolattal, hogy itt az ideje nem csak az ellenzéken ragadt szavazókat megszólítani, hanem határokat átlépve behúzni a kiábrándult fideszeseket, szaknyelven Fidesz-árvákat. Ők azok a mitikus szcéna Magyarországon, akik még az 1998-as polgári konzervatív Fideszre rakták le a voksukat, Európát egy hagyománytisztelő és vallásos kontinensként képzelik el, leülnek vitázni a baloldallal és a liberálisokkal is, hisznek a keresztény értékekben, a tisztességes versenyben és a sokszínűségben, és úgy általában véve szeretnek beülni egy belvárosi vagy még inkább bécsi kávéházba egy jó tejszínhabos kávéra.

A probléma az, hogy ezek az úgynevezett Fidesz-árvák nem léteznek.<<
Nem áldozza be Győrt Budapestért. ..
Ellenzéki szavazó 2019.10.12 21:34:03
@Sir Bates dö Hól: Ne szívd mellre, ezek csak a szokásos Fidesz-propagandisták, akiket kivezényeltek ide kampányolni!
Ellenzéki szavazó 2019.10.12 22:45:54
@Sir Bates dö Hól: Ha nem az, akkor legfeljebb egy balga-teszetosza-retardált kommentbot, amit mélytanulással Fidesz-párti propaganda-bullshit generálására tanítottak be.
Ellenzéki szavazó 2019.10.12 23:23:13
@Sir Bates dö Hól: Na! Ha bárki tartaná valamire ezt a srácot, akkor nem propagandabotnak küldenék egy huszadrangú jelentőségű ellenzéki blogocskába.

Gondolj bele, 33 éves, ebben a korban a legtehetségesebb nyaloncokból már államtitkárt, de Rogán Tonciból pl. Fidesz-alelnököt csináltak, és már a huszas évei elején járó Zelenka Dórit is a 888-on és a Mandineren futtatták, bár lehet, hogy ő csak jókor jó helyen cuppant rá egy megfelelő farokra újságíró-gyakornokként.

Szóval azért atomkának igazán vérmes reményei a nagy karrierre már aligha lehetnek. Szerintem.
Munkában a Nemzetközi Együttműködés Rendszere. ..
Ellenzéki szavazó 2019.09.21 13:00:58
@Cycmen: "Mielőtt a kettősponttal kezdenél takarózni jelzem, hogy nem idézel."

A "jelzem" előtt is kell a vessző, mivel nem része az első mellékmondatnak.
Újra itt vannak a 30-as évek: fogadalomtétel az állami janicsárképzőben 2019-ben. Köves Slomó és Ursula von der Leyen likes this...
Ellenzéki szavazó 2019.09.11 20:04:28
@taga20: Kicsit lassabban... Vagy az orrával, vagy a jancsikájával kalimpálhatna.
Ellenzéki szavazó 2019.09.11 20:40:22
@R.V.J.: "El fogjuk venni az internethozzáférést a fideszes trolloktól"

Akkor mi lenne veled? FAMILYDICK nélkül kénytelen lennél a kecskédre kiverni?
Köteles leszel munkavállalókat előállítani az államnak. Vagy finanszírozni őket...
Ellenzéki szavazó 2019.09.06 21:06:24
@Gábris szomszéd: @taga20: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: @csüngőhasú norvégbáró: Libsikéim, ma mi hasznosat csináltatok?!

Egész nap csak a pofátok járt?!

Más bezzeg még nyugdíjasként is hasznossá teszi magát...
hvg.hu/elet/20190906_On_szult_ma_mar_Ez_a_73_eves_asszony_igen
Ellenzéki szavazó 2019.09.06 21:21:55
@taga20: humorérzéked otthon hagytad, libsi?:)))

youtu.be/XNz1R2709Tg
De sikerült? ..
Ellenzéki szavazó 2019.09.02 09:39:08
@alöksz róz: @No libsi no cry: @Orbán 1 GÉNIUSZ:
Na meggyütt a felszopó hadsereg?

Erős a patyomkin gazdaság? Meddig még? Az első fuvallat megjön, és már bedől az egész.

Újra jöhet a "negatív növekedés is növekedés" mantra?

"Kifulladóban a magyar gazdasági növekedés

A gazdaságkutató előrejelzése szerint lassul a növekedés, és a csökkenés is elkezdődik."

hvg.hu/gazdasag/20190902_GKI_Kifulladoban_a_magyar_gazdasagi_novekedes
Ellenzéki szavazó 2019.09.02 18:46:27
@atomic power 1986DucaDuca: Kivéve, hogy RVJ ugyanúgy Orbánseggnyaló fityeszszolga, mint te; csak közületek is átvágja a hülyébbeket, puszta szórakozásból.

A Momentumot úgy "támogatja", hogy közben vállalhatatlan dolgokkal hozza őket összefüggésbe.

Pedig a Momentum valóban teljesen vállalható formáció, rájuk a múltbeli korrupciós ügyeket, az amúgy nem létező "szemkilövetést" és "államcsődöt" sem lehet kenni.
Ellenzéki szavazó 2019.09.02 20:58:00
@atomic power 1986DucaDuca: Önélzetes a kis latol. :)))

Mindenki látja, hogy pénzért nyalod a fideszes popsikat, már régen eladtad a lelked.

Neked ez jó, mert ezért fizetnek, a te dolgod.

@Sir Bates dö Hól: Nem hinném, hogy Macron bármennyivel is vállalhatatlanabb lenne, mint Orbán, vagy akár Gyurcsány. Az MSZP-ről már nem is szólva.

A Fidesz meg pont olyan olyan arányban vegyíti a baloldali demagógiát (rezsicsökkentés, ingyen tankönyv) a jobboldalival (xenofóbia, homofóbia), hogy aki az ilyesmire vevő, az nem keresne mást.
A kormányoldalnak is lett Falus Ference, de még mindig nem késő lecserélni. ..
Ellenzéki szavazó 2019.08.25 23:38:29
@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Nagyon vicces vagy, nácikám.

Hát ahhoz mit szólnál, ha te és a barátaid kapálóznátok lógva úgy, mint Szálasi Feri haverotok '46-ban?

Mert ne gondoljátok, hogy ez most másképp fog végződni... Számotokra is eljő az ítélet napja.
Ellenzéki szavazó 2019.08.25 23:43:38
@dunántúli gyerek: „Magyarorszagon allamcel az etnikai homogenitas.”
„Foldes Andris meg a Domschitz is gazkamraba valo zsido hulyegyerek”

Na, látom megjött a másik náci.

Hasonló államcélt már Szálasi is kitűzött, és ő is támogatta a gázkamrákat, mégis törött nyakkal, lógva végezte.

Sajnos a nácik sorsa már csak ilyen.
Ellenzéki szavazó 2019.08.26 06:51:18
@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Nagyon vicces, nácikám, de ti lesztek begyűjtve, ha bukik a csúti.

A rezsim kritikátlan kiszolgálói nyakbavalót kapnak majd, a társutasokat követ törni visszük.

A hóhér kezében pedig már részedről is hasztalan lesz minden sivalkodás.
Ennyire gondolják komolyan a korrupció felszámolását...
Ellenzéki szavazó 2019.08.23 08:40:56
@csüngőhasú norvégbáró: Gyurcsány Ferencre kígyót-békát mondtak ugyan, de se a sukorói ügyben, sem máskor nem bizonyítottak rá korrupciót.

Lásd a NER csahos kutyái ("újságírók") az őszödi hangfelvétel miatt őt savazták, "Lord Voldemortra" viszont szavuk nem volt?
Ellenzéki szavazó 2019.08.23 08:41:53
@Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben.: Röhögjetek csak...

Az nevet igazán, aki utoljára nevet. Márpedig repülni fog az a sapi...
Ellenzéki szavazó 2019.08.23 08:43:05
@dunántúli gyerek: Ennél értelmesebb módon nem tudsz részt venni a blog kommentszekciójában?

Igazán sivalkodni majd ti fogtok, ha bukik a csúti...