Regisztráció Blogot indítok
Adatok
most.kotyogok

115 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kotyogOK Szia! Amadeusznak hívnak! 2022.01.17 16:27:00
Szia! Amadausznak hívnak és szamár vagyok. Ismerd meg a családomat, és olvasd el, hogyan élek a tanyán! Áll a legújabb Deagostini által kiadott Csodatanya hangoskönyvek egyik mesekönyvében, amelyben Amadeuszt, a szamarat mutatják be. A Csodatanya hangoskönyvek elrepítenek Celesztin és Celesztina…..
Elfogadom a felnőttek magyarázatát, miképp "nekem nincs időm olvasni". Elfogadom, mert én már csak ilyen személyiség vagyok. Megértem az embereket, hogy ide-oda rohannak, sokszor úton vannak, kapkodnak, elfelejtkeznek dolgokról. Én mégis azt mondom, hogy belefér az olvasás az életünkbe! Korábban…..
Siralmas felmérés a magyar nép olvasási szokásairól… Hol is hagytuk abba? Hogy kevés gyerek olvas? És mi van a felnőttekkel? Mi vajon jobb példát mutatunk? Többet olvasunk? Elkeseredtem a statisztikák olvasása során, ugyanis a felnőttek körében is ugyanaz a tendencia: évről évre csökken az olvasók…..
Az ősz utolsó napjait búcsúztatva kiváló lehetőség egy ínycsiklandó pite elkészítése, kiváltképp a gyúrt tészta omlós alapjához véve édes vagy sós tölteléket! Jelen esetben pedig egy kissé savanykás almára esett a választásom, ami kiváló ízharmóniát kölcsönöz a karamell édes ízére ellensúlyozva. A…..
Egy kutatás szerint évről évre növekszik azon gyerekek száma, akik az elmúlt évben nem olvastak ki egyetlen könyvet sem, tehát a gyerekek egyre kevesebbet olvasnak. Kérdezem jogosan, miért? A szülők hibája, mert nem olvas a gyereknek? Vagy egyszerűen unalmas a könyv? Túl hosszú? Száraz?..
Ki az, aki már diétázott vagy fogyókúrázott már valaha élete során legalább egyszer? És ki az, aki még mindig tartja magát a szigorú étrendhez?  Na, ez a cikk pont nem nekik szól, hogy aki még átlagon felüli erőkkel tartja magát, hogy az ünnepek előtt belefogyjon a vörös-dögös egybe-rucijába, az…..
most.kotyogok 2021.11.24 13:48:12
@Motorogre: Legközelebb kipróbálom úgy is! Olyan csöndbe ették a gyerekeim, hogy öröm volt nézni, így biztos, hogy fogok még jó párszor sütni! :)
Köszönöm szépen!
Gyerekeink személyiségét, látásmódját, ízlését nagyban befolyásolja mindaz, ami körülveszi őket: játékok, eszközök, különböző tárgyak vagy bútorok. Ahogy megtudtam, hogy anyai örömök elé nézek, az elsődleges szempont az volt, hogy gyerekünknek ízléses játékokat, inspiráló eszközöket vásároljunk,…..
November 11-én, Szent Márton napján elözönlik a libákkal kapcsolatos ételek, játékok, szokások Magyarországot. Számos néphit terjedt el, a legfelkapottabb ezek közül is az, amikor Szent Márton a püspökké választása elől elmenekülve egy libaólba rejtőzött el, azonban a libák lebuktatták gágogásukkal...
kotyogOK Hazámat szolgálom 2021.11.08 13:33:01
Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,Hiszek egy isteni örök igazságban,Hiszek Magyarország feltámadásában. Hirdeti fennkölt hangon a Vitézi Rend a Magyar Hiszekegyet. A szívünk magyarként dobog, egyszerre, egy olyan Magyarországért, ahol az emberek tekintettel vannak egymásra, készségesek,…..
"Az anyaság piszok nehéz, de megéri" - olvasom Kovács Dorka Derült égből terhesség című regényének borítóján szereplő megjegyzést. Valóban olyan nehéz lenne? De, hát gyereket nevelni olyan könnyű, vagy mégsem?..
kotyogOK Mit mond a tehén? 2021.11.02 16:07:00
Mármint azon kívül, hogy múúú? Azt is, hogy nézd meg a Deagostini legújabb kiadványának, a Csodatanya hangoskönyvek nyújtotta fantasztikus világát: hallgasd - játssz - tanulj! A kiadványt a sikeres Csodatanya gyűjtemény inspirálta, amelyben minden lapszámhoz két mese jár gyűjthető figurával, amit a…..
kotyogOK Csokit vagy csalunk! 2021.10.30 16:25:25
Halloweenkor az emberek, hogy elüldözzék a szellemeket, sokszor rémisztő jelmezekbe bújnak. Töklámpást faragnak, ezáltal egész éjszaka világít nekik az útjuk során, miközben szomszédokhoz kopogtatnak "trick or treat" kiabálásokkal karöltve. A trick or treat magyarra fordítására inkább a csokit vagy…..
Két csoportra oszlik a social media fotelhuszárjai, amikor témaként kerül elő a halloween. Hiszen vagy nagyon utálják, vagy nagyon imádják, aki esetleg a kettő között meghúzódó csendes rétegbe kerül, inkább háttérbe húzódik (sokszor jogosan). Fogalomkeverés, hamis történelem, rossz tudásból fakadó…..
Vagy lehet, hogy inkább festékekről álmodom… A lányommal együtt. Amikor Nuskó itthon tengeti a napjait, gyakran festünk. És ha már ennyire belejöttünk az őszi témákba, hogy sünit készítettünk, vagy faleveleket ragasztottunk, akkor úgy gondoltam, hogy ideje festeni is! Az egyik leggyakoribb…..
kotyogOK Őszi süni vagyok… 2021.10.19 16:02:00
Ha már tombol körülöttünk az ősz, esik az eső, vagy épp annyira taknyos a gyerek, hogy ne tudjon óvodába menni, viszont folyton nyaggat, hogy játszunk valamit, ideje akkor inkább kiélvezni az évszak csodás tulajdonságát, mégpedig a fergeteges szín kavalkádot! A különböző évszakokról és az idő…..
kotyogOK Éljen az ősz! 2021.10.12 17:08:00
Az ősz mindig is egy különleges évszak lesz számomra. Folyton elvarázsol a színeivel, nyugalomra és türelemre int. Megálljt parancsol erejével, és figyelmeztet, hogy mindig van új meglepetés a tarsolyában! Eső, szél, vihar tombol sokszor, a természet az erejét fitogtatja, mi, emberek pedig…..
Mindenki jobban tudja nevelni más gyerekét, kivétel a saját anyja és apja, ugye? Kéretlen, vagy sokszor át se gondolt megjegyzések, szúrások, amik között kénytelen lavírozni a szülő, amit sokszor a saját családi és baráti körében osztogatnak, esetenként gyermektelenek is. Ilyenkor pedig mit kellene…..
Mivel az ősz már a nyakunkon volt, az utolsó kellemes, nyárias napokat kihasználva Nuskóval és Lizivel nekiálltunk brióst készíteni! Nem vagyok egy nagy konyhai tündér, de sütni szeretek. Jobban mondva kísérletezni. Imádtam mézeskalácsot készíteni, sajttal töltött perecet, kürtőskalácsot, valamint…..
Hova tűnt az elmúlt három év? Tudod mi a válaszom rá? Hogy fogalmam sincs… Persze, voltak itt születésnapok, névnapok, kirándulások, nekem pluszba egy szülés. Na de hova a túróba száguldott el mellettünk ennyi év? Nemrégiben kaptam az emailt, miszerint egy csodás augusztusi hétfőn bizony szülői…..
Van egy vár a Tenkes alján, amit látni kell. Itt velünk él a történelem, csodálatos hely. 1270 óta állnak itt a falak, a Soklyósiak építették a Tenkes hegy alatt. A várat, amit elfoglalt a Tenkes kapitánya, gyere el és meglátod, hogy sehol nincsen párja. És valóban nincsen párja! Magyarország…..
Ma mi legyen az ebéd? Mit főzzek? Jó lesz a gomba pörkölt, vagy legyen inkább karotta főzelék? Hány és hány kérdés merül fel előző este, amikor rákérdezünk a családnál, hogy másnap mit szeretnének ebédelni vagy vacsorázni? Ilyenkor mi a válasz?..
Na, nem arra kell gondolni, hogy dinnyét szeretnék ültetni, pusztán azon morfondíroztam, hogy Nuskónak kijár ebben a melegben valami különleges édesség, desszert. Könnyű is legyen, de ne is kelljen sütni? A legegyszerűbb megoldást választottam: csináljunk kókuszgolyót, csak kókusz nélkül, és végül…..
Önmegvalósíthat egy anya? Vagy attól, mert két-három gyermeket nevelünk, nekünk már nem jár ki ez a fajta szabadság? Korábbi cikkemben már pedzegettem az önmegvalósítást anyaként. Fontosnak tartom, hogy a belső harmónia, az egyensúly mindenképp meglegyen a személyben, ami egyensúlyban tartja a…..
A nyár semmi másról nem szól, csak napsütésről, pihenésről és végre; rengeteg gyümölcsről! Igaz, a konyhát mindenki igyekszik kerülni ebben a melegben, ám korábban hoztam már isteni fagyi recepteket, most pedig tovább kísérleteztem, és hűsítő gyümölcsmisu (gyümölcsös tiramisu) és fenséges…..
Itt a nyár, a forróság, mi másra vágynánk jobban, mint egy hűsítő finomságra? Na, de mi van akkor, ha túl messze van a cukrászda, az aszfalt is csak úgy perzsel, és a kutyának sincs kedve az árnyékos kertből kilépni? Készítsünk isteni házi fagylaltot géppel, és gép nélkül is! De az egyik legyen ám…..