Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kenguru.

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hivatalosan is bejelentette az Australian Professional Leagues (APL), hogy az amerikai milliárdos, Bill Foley pályázata lett a befutó, így ő alapíthatja meg Új-Zéland jelenlegi második profi labdarúgó klubját a szigetország legnagyobb városában, Aucklandben. ..
Hosszú és mozgalmas volt az ausztrál uborkaszezon, de péntektől végre ismét első osztályú futballtól lesz hangos a kenguruk földje, az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is egy csokorba szedtem a játékosmozgásokat és az esélyeket, amiket rendre felborítanak a csapatok tavaszra...
A Melbourne City sorozatban harmadszor nyerte meg az A-League alapszakaszát, így ők indulhatnak idén az ázsiai Bajnokok Ligájában, egyedüli ausztrál klubként. ..
Először szerepelnek ausztrál csapatok Ázsia második számú kupasorozatában, az AFC Kupában, ami már önmagában egy kuriózum a nemzetközi klubtornák sorában...
Valamikor a Kenguru liga létrejöttének idején az A-League döntőjébe 10 év után visszatérő Central Coast Mariners a poklok poklát járta meg. A tulajdonos, Mike Charlesworth éppen csak annyit volt hajlandó a klubra áldozni, amennyi az életben maradáshoz szükséges volt, aminek köszönhetően már az is…..
Utolsó fordulójához érkezett az Isuzu UTE A-League 2022/23-as szezonja és annak ellenére, hogy az alapszakasz bajnoki címe már eldőlt, sok csapatnak bír majd komoly téttel az utolsó 90 perc...
A Manchester United egykori játékosa csatlakozott azon korábbi A-League edzőkhöz, akik távozásukat követően alaposan beleszálltak az ausztrál első osztályba - ám ameddig Markus Babbel vagy Robbie Fowler a színvonalra és a játékosok képességeire tett negatív megjegyzést, a trinidadi ezeknél sokkal…..
Érzelmekkel és indulatokkal teli héten van túl az ausztrál labdarúgás, aminek a kicsúcsosodása a szombati, botrányba fulladt Melbourne Derby volt - köszönhetően főleg a Victory drukkereinek...
Az első és a második rész után az utolsó négyes is bemutatásra kerül, ahova a legizgalmasabb csapatok kerültek, hárman közülük ugyanis akár a végső győzelemért is harcban lehet. Igazolásokból volt bőven idén is, első ránézésre talán az egyik legkiegyenlítettebb mezőny alakult ki, így végre…..
Az első részt követően a második négyessel folytatjuk a felkészülést a 2022/23-as szezonra. Igazolásokból volt bőven idén is, első ránézésre talán az egyik legkiegyenlítettebb mezőny alakult ki, így végre reménykedhetünk abban, hogy nem dőlnek el a fontos kérdések az alapszakasz utolsó fordulója…..
Október elején veszi kezdetét az A-League 2022/23-as szezonja, és mint minden évben, idén is három részletben kerülnek bemutatásra a csapatok. Igazolásokból volt bőven idén is, első ránézésre talán az egyik legkiegyenlítettebb mezőny alakult ki, így végre reménykedhetünk abban, hogy nem dőlnek el a…..
Már korábban is felvetődött ötletként, hogy illene bemutatni a blog hasábjaim az Australian Football League-et, erre sajnos sem idő, sem energia nem volt a napi munkálatok mellett - ezidáig. Az AFL népszerűsége túlnőtt Ausztrálián és már nem csak Európában, de Magyarországon is gyökeret eresztett a…..
A Western United bajnoki címig vezető útja kicsit sem mindennapi. A debütáló szezonjukban mindenkit megleptek teljesítményükkel, pedig sok minden szólt ellenük. Az ezt követő évben mindent dobhattak ki a kukába és kezdhettek új építkezésbe-a kispadon és a játékoskeretben is. Az idei évbe aztán úgy…..
Fontos mérkőzések várnak Ausztráliára a maradék két vb-selejtezőn, hiszen a két favorit, Japán és a fél lábbal már Katarban lévő Szaúd-Arábia lesz a Socceroos ellenfele. Mindkét párharcot sikerrel kellene megvívnia a válogatottnak ahhoz, hogy ne kelljen előbb az ázsiai, majd az interkontinentális…..
Az első és a második részt követően a bajnokság utolsó négyese is végre sorra kerül! Szó lesz benne a mostanában mindig bajnoki esélyes Sydney-ről és a városi rivális, Western Sydney Wanderers megújulásáról, ahogy a Western United ésszerűbb igazolásairól és az új-zélandi Wellington Phoenix déjá…..
Az első részt követően újabb négy csapat kerül bemutatásra, köztük a címvédő Melbourne City-vel, a tavalyi évben teljesen megsemmisülő Melbourne Victory-val és Newcastle Jets-cel de szó lesz az angol válogatott Daniel Sturridge-ről és a Perth Gloryról is!  ..
Egy hónap késéssel ugyan, de végre minden gond nélkül kezdetét veszi az A-League Men 2021/22-es szezonja!  A tavalyi évhez képest biztosabb alapokon a liga, új TV-s szerződés, egy brand alatt futó bajnokságok, megújult közösségi média platformok és remélhetőleg egy izgalmas és fordulatos szezon vár…..
Európán belül kevés oldalt találunk, akik mélyebben is foglalkoznak az ausztrál labdarúgással. Szerencsénkre azonban nem csak a Kenguru Liga ilyen oldal, az igen népszerű A-League France Twitter oldalt is csapatunkban üdvözölhetjük. Ennek apropóján olvashatjátok a blog fennállásának első interjúját…..
Graham Arnold szövetségi kapitány irányításával, 19 hónap közös munka nélkül vághat bele a VB-és Ázsiai Kupa selejtezők utolsó mérkőzéseibe. A több, mint másfél éves kihagyás ellenére is hatalmas meglepetés lenne, ha a következő négy találkozót követően nem az ausztrálok szerepelnének csoportjuk…..
Western Sydney Wanderers-Brisbane Roar 1-2 Egymás után kétszer nyert a Brisbane Roar 2-1-re idegenben, ezúttal a rossz formában lévő Western Sydney Wanderers volt a szenvedő fél...
Miután pótolták az elmaradt találkozókat az A-League-ben, az ausztrál labdarúgás kedvelőinek igazi csemege volt az elmúlt egy hét, amikor 9 mérkőzést rendeztek 7 nap alatt. Alább röviden összefoglalom mi mindent történt a pályákon a mögöttünk hagyott ünnepek alatt!..
Hiába a sok baljós jel a szezon előtt, a liga 15 éves történelme egyik legizgalmasabb, legfordulatosabb szezonját láthatjuk, mindezt olyan tehetséges labdarúgókkal akik közül sokan nem kaptak volna lehetőséget ha a pandémia és a korábbi főszponzor, a Hyundai távozása miatt nem lett volna…..
A maratoni hosszúságú előző bajnoki idény után karácsony után végre kezdetét veszi a szintén nem mindennapi 2020/21-es szezon, hiszen az idő rövidsége miatt majdnem minden nap láthatunk majd élőben bajnoki mérkőzéseket, hogy aztán a nyári szünet után a lehető leghosszabb szünetre menjen az A-League.…..
A sorozatos fizetés nélküli kényszer szabadságolások vagy éppen az azonnali hatályú szerződésbontások csak ideig-óráig tudják megmenteni az ausztrál csapatokat, hiszen egy-két "óriástól" eltekintve nem rendelkeznek túl sok pénzzel a csapatok, főleg akkor kevés ez az összeg ha világ összes többi…..
Magyarországon méltatlanul kevesen ismerik Les Murray nevét, magyar nevén Ürge Lászlót, akit Ausztráliában csak Mr. Soccernek neveznek (manapság már elterjedt a Mr. Football is) miközben a szigetországban legalább akkora tekintélye van a mai napig, mint hazánkban Szepesi Györgynek,Knézy Jenőnek vagy…..