Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csutakaszürkeló

122 bejegyzést írt és 341 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MAGYAR IDŐ Hőseink lába nyoma 2023.12.05 14:11:35
  Ajánlom F. László barátomnak, akinek édesapja egy napon egy férfiarasznyi lécdarab négy sarkába beleütött egy-egy palaszeget, majd az ámuló gyermek kezébe nyomta, és azt mondta, „tessék, ez a Sas-1”.   Akik történetünk főszereplőjénél - ő az, ki csupán két alkalommal mutatkozik meg az olvasó,…..
Szobafestés meg könyvespolc készítés okán rendezgettem, még néhány hétig rendezgetni fogom (permanensen, mint a cocillista forradalom) a könyveimet, és, ahogyan ez ilyenkor elkerülhetetlen kényszer, bele-bele lapozok némelyikbe.Így botlottam ezekbe a…..
„...egy magasabb szintű közösség nem avatkozhat be egy alacsonyabb szintű közösség belső életébe és nem foszthatja meg illetékességétől, sőt ha a szükség úgy kívánja, támogatnia és segítenie kell abban, hogy összehangolja tevékenységét a társadalmat alkotó más tényezőkkel, ti. a közjó érdekében.”…..
1. (a tűz mellett  sötét ben az ördög és pirigyi pista) (a fák mögül leskelődik tomi és áfonya szeme) - hejh ha volna – sóhajtja pista - add hát nekem – szól az ördög mutatóujját felemeli szemét szűkre húzza – s Ő a tét – szögezi le sötét ben (hallgat és reszket tomi és áfonya…..
Csutakaszürkeló 2017.09.15 19:40:23
MAGYAR IDŐ Itt vagyok, ragyogok 2013.02.06 00:42:10
Időutazásra jelentkeztem egy hirdetés nyomán. „Idő- és irreális utazások mindenkinek – családoknak is!” A cég rendkívül korrekt módon járt el, bár a hirdetés eredeti szövegéből kimaradt, hogy a jövőbe utazás iránya …-i dátummal le van határolva. A rendszer csak…..
2008. szeptember 15-én írtam: ...Egy napban huszonnégy óra van, egy hétben százhatvannyolc óra, a magyar közszolgálati televízió m1 csatornája hellyelközel napi húsz, míg az m2 huszonnégy órában sugároz: tehát hetente több, mint háromszáz órán keresztül. Ebből a több, mint háromszáz órányi…..
Csutakaszürkeló 2013.09.06 19:18:35
MAGYAR IDŐ 5. jelenet 2013.05.08 00:38:31
(Naconxipán. Történik egy italmérés enyhületet adó kerthelyiségének valamely asztalánál, amit egy bizonyos személy sűrű látogatásai miatt bízvást nevezhetünk törzsasztalnak.) Gyula bátyánk: (idéz saját magától) „Hová lettek ezek a régi, nyugodalmas magyar emberek,…..
"Mi a f*sz van veletek, aranykezű gyerekek...", skandálta ezerkilencszáz és nyolcvanegynéhányban P. Róbert V. Sanyiéknál a harmadik emeleten, ott, hol Csutak akkor éppen egy punkzenekar énekes-szövegírójaként, hogy úgy mondjuk, nyomult. Most, 2013-ban, Csutak, az öregedő Csutak…..
Csutakaszürkeló 2013.04.15 12:26:06
@bbjnick: Jobb az, amikor a hüvelyk az E-húr fölött megtámaszkodik, a mutató és a középső pedig erősen dolgozik.
(Az igazi profi pedig nem hallgat közben zenét)
Csutakaszürkeló 2013.04.16 22:11:07
@bbjnick: Különben hogyan volna képes ennyire tisztán látni a dolgokat?
Amikor legutóbb találkoztak, Szürke Ló éppen pörköltszaftos tarhonyát evett. A markából ette, miután kibányászta a kuka mélyéről. Bár nem volt alacsony termetű, mégis keményen meg kellett dolgoznia a betevőért. - Megkínálnálak Csutak - udvariaskodott -, de tudom, hogy…..
(Figyelem! A bejegyzésben görögkatolikus tartalmak bukkanhatnak fel!) „Mély verembe tettek engem, sötétségbe és a halál árnyékába, sötétségbe és a halál árnyékáááába.” Így dudorászott, meglepő, de mégis vidáman Csutak az utcán hazafelé. Vidáman, két okból.…..
Az üveg mögött a lámpafényben lágyan hullt a hó. Csutak háttal e látványnak ült szemben a költővel. A semmiből váratlanul előbukkant Pazár hívta meg őket ebbe a benzinkúti restibe; frissen pörkölt s rögvest darált azonmód lefőzött itáliai kávét kortyolni. „Lelkem…..
MAGYAR IDŐ víz-víg-vég-jég 2012.05.15 17:06:48
áder-káder-kádárkiegyezés..
1 jegyzet Én amióta erről (ú. é. arról) képet tudok alkotni (ezerkilencszázhetvenben születtem, szóval nem tegnap óta), azóta a közéleti (köz)beszéd még soha nem volt olyan mélyen, mint manapság. Egy ideje gondolkozom azon, hogy miért is van ez így(?); szerintem, mostanára,…..
Aki kérdez: Nagy József, újságíró Aki válaszol: Lázár János, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője Megjelent: fn.hir24.hu 2012.01.03. 16:00 (fn.hir24.hu/itthon/2012/01/03/lazar-janos-s/) „(...) Lázár J.: ...ellenzem a visszaszerződéseket, és ezért…..
 Költözködés után, de még berendezkedés előtt ülök a padlón, akár Sztavrogin tette ezt amerikában, meg még Brautigan-nél is valaki, aki ráadásul pont Sztavroginról olvasgatott nagy-nagy unalmában; csak én nem a csupaszon: könyvek között. Csupasz csupán e néhány…..
  Olvasom: Sz*lai *kos közgazdász a vele készült interjúban a Caritas in Veritate c. enciklikát használja hivatkozási alapul. (itt: www.magyarkurir.hu/hirek/szalai-akos-tul-kell-lepni-tarsadalmi-igazsagossagon?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201111)…..
Csutakaszürkeló 2011.11.08 16:37:01
"Hallom, Csutak, te leszel a vízállásjelentés!" Harsant. Vízállásjelentés a tizennyolcadik század végéről: Mikor Prometheus a megkészíttetett      Sárból kigyúrta az emberi nemzetet, Egy estve a vidám mű-látó istenek…..
  Nyolcvanöt százalékos siker jellemzi a Minden Gyerek Lakjon Jól! alapítvány háztáji osztó akcióját az alapítványi elnök Hegedűs Zsuzsa szerint. Ezzel szemben a résztvevő települések polgármesterei és a terepre kilátogató sajtómunkások legalább 30 százalékos…..
Csutakaszürkeló 2011.10.13 14:45:06
@Reakczy Jóska: Te melyik országban élsz?
"Ellopták a Napot, ellopták a Napot..." - feszített cérnaszál lábain feszülő csíkos nadrágban egykor, Debrecen utolsó nagy hatású "hegyi betyárja", a műfaj kimagasló helyi lokalitása, E., rogyasztott terpeszállásban.Akkor még csak a Napot.Mára a Főnix…..
  Ahogyan magyar vagyok és szeretem Magyarországot, úgy zsidó is vagyok és úgy érzem, van közöm Izraelhez is: örülök, hogy létezik, büszke vagyok a sikereire – mondja Novák Attila történész, a Szombat című zsidó közéleti-kulturális magazin szerkesztője. Novák…..
Csutakaszürkeló 2011.09.13 20:18:13
@Alfőmérnök: @tevevanegypupu:

Azért vegyük észre, hogy az emlegetett nick, ha már névtelen is, legalább az arcát vállalja.
Ki kell jelentsük, ő egy negatív majom.
  ...A szocializmus ideológiája (a marxizmus-leninizmus) bizonyos érdekeket tekintett-kezelt abszolút értéknek-értékként (az uralkodó osztály, a munkásosztály érdekeit); az elmúlt húsz év liberálbolsevizmusa az egyéni érdek érvényesítését-érvényesülését emelte az…..
Csutakaszürkeló 2011.09.09 20:04:30
@bbjnick: (Sajátos szemszög:) De mit keres ez a sok senkiházi egy hajdúvárosban?
  Nemzetkarakterezés, népi genetika és a fő toposz, a múlttal való szembenézés örök hiányának felemlegetése tűnt fel újra a magyar baloldalon. Ezúttal Kertész Ákos búsul neki az Amerikai Magyar Népszavában:   „A magyar genetikusan alattvaló.…..
Csutakaszürkeló 2011.09.01 23:42:04
@bbjnick: Szasz! Ez az @IGAZ MAGYAR, ez valami nő?

@IGAZ MAGYAR: Íme, én nem zsidózok; nőzök.
Csutakaszürkeló 2011.09.02 00:25:51
@bbjnick:

nő csak nő ügy ne legyen

(Osztán csak központozzál!)
Csutakaszürkeló 2011.09.03 19:52:16
@IGAZ MAGYAR:

Ki mondta?

"A föld, amin állunk, szent hely. Őseink vérét itta."

a, Szálasi Ferenc
b, David Ben-Gurion
c, bbjnick
d, Sziklaököl, nez-percé főnök
Kedves Mindengyereklakjonjól Zsuzsa néni!Én egy olyan gyerek vagyok, aki, ha ez a negyven darab kiscsibe vágójószággá megnő, tuti, hogy többször is jól fogok lakni, köszönöm is ezt szépen a Zsuzsi néninek, most egy új kéréssel fordulok a Zsuzsa nénihez: tessék nekünk…..