Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GBI

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd elnézést kér, hogy megint egy cikket tesz ki, de Tóth Tanár Úr publija kihagyhatatlan:A bírósági tárgyalóteremben hallgatóként részt vett személy "a helyéről felpattant és hangos kiabálással megzavarta a tárgyalás rendjét, miközben két tojást dobott a…..
GBI 2008.07.10 20:15:36
Jogász: Ha tévedésre hivatkozással mentették fel az eljárás alá vont személyt (gratulációm az ügyvédjének, ez zseniális húzás volt), akkor a konkrét esetben tényleg nem mondta ki a bíróság azt, hogy tojást dobálni jelen helyzetben szabad. Ebben igazad van. A konkrét ügyben a bíró azonban mégis hibázott, az én véleményem szerint. Ott követett el hatalmas hibát, hogy nem mondta ki ugyanebben a határozatában, hogy tojást dobálni hasonló szituációban egyébként NEM szabad. Így a következő szittya testvér már nem hivatkozhatna tévedésre, és a bíróságot sem lehetne alappal kritizálni.
Ha viszont ezt nem mondja ki, akkor esetleg újra lehet majd tévedésre hivatkozni, és a végeredmény ugyanez lesz: lehet dobálni.
Nem vagyok meleg, és nem is szimpatizálok velük, sőt a felvonulásuk is ellenszenves nekem, ez az én véleményem. De egy bejelentett rendezvény résztvevőit megdobálni, meg rendőrautókat felgyújtani, nos, ez a legkevésbé mondható jogszerű magatartásnak. Itt valójában arról van szó, hogy különféle (a szélsőjobbhoz kötődő) politikai motívumok által vezérelt kis csoportok 2006 ősze óta minden alkalmat kihasználnak, hogy a törvényes rend kereteit feszegessék.
Ezekkel szemben az állami szerveknek kötelessége fellépni. Pl. az NBH a maga eszköztárával bomlassza szét őket eseményeket megelőzően, a rendőrség pedig viselkedjen határozottan és keményen (az összes törvényes eszköz szakszerű alkalmazásával) a helyszínen.
És végül: a bíróság pedig ne keltsen olyan látszatot sem, hogy mindez megengedett.