Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borókagyogyó

68 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közelegnek az ünnepek, Mikulás, Karácsony, sokan érzik szükségét annak, hogy vegyenek ajándékot minden távoli rokonnak és ismerősnek is. Természetesen a fő célcsoport a gyerekek tábora. Ha azt szeretnénk, hogy a szülők továbbra is szóba álljanak velünk és a gyereknek is örömet szeretnénk szerezni,…..
Sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e ezeket a gondolatokat, de kikívánkozik belőlem. Amikor az elsötétített képernyőket és az ezzel kapcsolatban újból felmerült vitákat olvastam akkor két dolog jutott eszembe. Amióta túlvagyunk a nagyobbik fiunkkal a koponyaműtéten, mindig ezek a képek ugranak be,…..
Én és a férjem is eléggé introvertált emberek vagyunk. Úgy gondolom, hogy nagyrészt az ikerségből fakad ez, mivel kiskorunk óta tapasztaltuk a kéretlen extra figyelmet, az idegenek sokszor zavaró kérdéseit. Inkább igyekeztünk elbújni a szereplés elől. Én nagyon sokat nyíltam a szülés óta. Tudatosan…..
  Itt van a MÁV, itt van újra, és megint kitol velem… Korábbi posztban írtam arról, hogy Münchenbe hálókocsi nélkül vitt a MÁV, és hogy nem olyan egyszerű jelezni feléjük, hogy vissza szeretnénk kapni a pénzünket. Amikor megkaptam az elektronikus értesítést laza 2 hónappal az eset és a…..
Borókagyogyó Joker 2019.10.29 10:26:33
Boróka már megírta az élménybeszámolóját. Viszont volt olyan szerencsénk, hogy a nagyszülők vigyáztak a két pocokra, mi pedig a férjemmel mozizni tudtunk. Kíváncsi voltam nagyon a Jokerre, mert szeretem Joaquin Phoenix játékát, a trailerek alapján pedig nem popcorn mozinak ígérkezett a film. Nem is…..
Költői a kérdés, hiszen jogszabály nem tiltja. Sem etikai előírás. Sem felvételi követelmény nem zárja ki, hogy valaki dohányzóként óvópedagógus lehessen. Ha nem tud tiszta hangon énekelni, akkor nem lehet az. Ha nem profi valamilyen hangszeren, szintén nem. Ha láncdohányos, az nem gond. Vagyis…..
Nehéz dolog a névadás. Számos szempontnak kell megfelelnie az ideális utónévnek: legyen jó anyának, apának (nehezebb esetben a nagyszülőknek), lehessen becézni, ne csúfolják érte, passzoljon a családi névhez. Sokaknál fontos az, hogy egyedi legyen, vagy a jelentése a fő szempont.  Gondolom ezt a…..
Ebben a bejegyzésben az inzulinrezisztencia diagnózis utáni első, botladozó lépéseimet szeretném megosztani, és azt, hogy nekem milyen volt az átállás egy másik életmódra. Szeptember közepén volt 1 éve, hogy megkaptam a diagnózist az endokrinológusomtól, a pajzsmirigy alulműködésem mellé…..
Borókagyogyó Bárhol, bármikor 2019.10.14 13:36:30
Mindig visszatérő téma a nyilvános szoptatás kérdése. Rengeteg vitát generál, mindkét oldalon erős indulatokkal fűszerezett hozzászólások születnek. Nemrég olvastam egy női magazin szerzőjének a posztját arról, hogy őt és a kisbabás barátnőjét kitessékelték egy budapesti ruhaüzletből, mert ott…..
1. Autómárkák. Még nincs 3 éves a nagyobb, de már kívülről fújja az autómárkákat, amit a sétáink alatt figyelt meg. Egészen fiatal kora óta beazonosítja az apja és nagyapja autójával aonos márkákat, akkor is, ha teljesen más típusúak, csak a márka stimmel. Oldalról, az embléma nélkül, elhaladó…..
Borókagyogyó Emberségből jeles 2019.10.09 14:34:30
A fiaink koponya problémái miatt sajnos elég gyakori program nálunk a kétirányú röntgen. A legközelebb a szomszéd település orvosi centrumában (nem kórház) van lehetőség elvégezni a vizsgálatot, ide tud beutalót adni a gyerekorvosunk is. Eddig minden alkalommal példaértékű volt az a segítség és…..
Nekem szerencsém van, mert Bogyóval ellentétben nem küzdök inzulinrezisztenciával, csak pajzsmirigy alulműködéssel. Viszont elképedve látom, hallom tőle, hogy milyen szakmai tanácsokat adnak a dietetikusok, endokrinológusok. Az az érzésem, hogy van két mondat, amit ismételgetnek, és rá akarják húzni…..
Joker Phoenix Nyomokban SPOILERT tartalmazó filmélmény beszámoló. Zavarbejtő filmélményben volt részem tegnap, amikor megnéztem a Jokert. Amikor először láttam, hogy Joaquin Phoenix lesz a főszereplő, elkezdett érdekelni a film, mert szeretem a munkásságát és a színészi játékát, még gyerekként a…..
A Tűzoltó Sam felnőtt sammel (elnézést ezért a szóviccért) egészen döbbenetesen bárgyú. Adott egy kb. 20 fős angol falu, ahol minden nap legalább 1 katasztrófa borzolja a kedélyeket, és amihez mindig tűzoltói segítség kell. A falu negyede tűzoltóként dolgozik, mondjuk ennek egyik oka az lehet, hogy…..
A legutóbbi csónakfejűségről szóló bejegyzésben említettem, hogy a kisebbik fiunknál is sajnos szükséges az idegsebészeti konzultáció, mivel nem nő a fejkörméret és a kutacsa is idő előtt záródott. Az idegsebész kérte, hogy a konzultációra vigyünk szemfenék-vizsgálatról eredményt, valamint…..
Az előző részben írtam a műtétről, aminek lassan a második évfordulója lesz. Furcsa fintora a sorsnak, hogy a kicsinek aznap lesz az idegsebészeti konzultációja, hogy kell-e műtét.  Viszonylag hamar hazaengedtek minket, mivel az ödéma szépen húzódott le, vérzés nem volt, hányás sem volt már. A kis…..
Mindkét szülésem császármetszéssel végződött. Az egyik hosszú és sikertelen vajúdás után, bár nem tudom, lehet-e vajúdásnak nevezni azt a 10 órát, ami alatt egy darab fájásom nem volt. A másik programozott császár volt, itt fel sem merült a vajúdás lehetősége. Sok helyen olvasom, sőt saját ismerősi…..
Családi házas övezetben lakunk, ahol a szomszédságban sokaknak van macskája vagy kutyája. Állattartási kultúrájuk viszont nincs. Két kisgyerek mellett tudatos döntés volt a részünkről (főleg a részemről), hogy még nem vágunk bele a kutyázásba. Aki komolyan veszi az állattartást, az felfogja, hogy ez…..
A Centrál Színházban nemrég mutatták be Nina Raine Nemek és igenek című drámáját, a műsorfüzet szerint kendőzetlen őszinteséggel, ugyanakkor mély empátiával mesél nőkről és férfiakról, szexről és hatalomról, nemekről és igenekről a darab. Látva a darabot, nekem ez a címadás nem annyira egyértelmű és…..
Borókagyogyó CSIga 2019.09.26 11:43:39
A majd' 3 éves lelkesen mondókázik: "lassan jár a csigabiga, táskájában feleség."  Gryllus Vilmos eredetileg kevésbé krimibe illően írta meg a dalt. De így is van értelme...
Lassan egy éves lesz a kicsi is, így már párszor eszembe jutott, hogy hova tovább. A tervek szerint három éves koráig itthon leszek, csak utána térek vissza a munka világába. Szerettem a munkahelyem, huszonévesen, gyerek nélkül teljesen elfogadható volt a sok túlóra, a pörgés. Jó csapatba kerültem,…..
Hosszú az út az első tünetektől a diagnózisig   Sokat gondolkodtam azon, megosszam-e ezt a történetet a blogon, mert nagyon személyes és még most sem értem az út végére, de aztán arra gondoltam, hátha tudok segíteni másnak, hogy kevesebb kerülőutat kelljen megtennie, mint nekem. Íme, a történetem.…..
Borókagyogyó 2019.08.07 21:11:51
@lüke: Bármilyen meglepő, ezekre a vizsgálatokra sokáig nem akart egyik orvos sem elküldeni, pedig többnél is jártam.
Borókagyogyó 2019.08.08 18:10:56
@apro_marosan_petergabor: Nem értem, miért lenne "szokásos orvos anyázó" ez a bejegyzés, nem azt írtam, hogy minden orvos olyan, mint az első, akivel nekem dolgom volt. Nagyon örülök, hogy az ismerősének pár hét alatt meglett a diagnózisa, és sikerült a sörről is lemondania. Sajnos nem mindenki ilyen jó orvoshoz kerül.

Az ön "szokásos beteg anyázó" hozzászólásával kapcsolatban annyit mondanék, hogy nekem 9 év után lett diagnózisom, és azóta tartom a kiszabott étrendet és edző felügyelete mellett rendszeresen járok edzeni is. Nem az volt a történet elején sem a gond, hogy nem tartom be az orvosi utasításokat.
Borókagyogyó 2019.09.25 11:14:54
@pangea: Igen, már fent van a blogon a második rész is, csak azt nem tették ki címlapra. Aztán majd érkezik még további rész is, mert ez egy elég hosszú, és sajnos még nem befejezett út.
Borókagyogyó Jeló szamojín 2019.09.25 10:57:07
A nagyobbik fiunk beszéde hamar beindult, egyévesen már ment neki a pingvin és a Bélabá is. De igazán nagy fejlődésen az öccse születése után ment át, onnantól beszél mondatokban. Azért néha szükséges még hozzá fordítóprogram, meg van, hogy én se értem elsőre - sőt, párszor ötödjére sem -, mit is…..
Van pár dolog a szülőségem történetében, amire azért nem számítottam. Pedig volt pár kisbabás ismerős, akikhez lelkesen jártunk, tehát nem voltam teljesen fogalmatlan. Sőt, az első szülés és az eltelt kétéves gyereknevelési rutin mellett is tudott újat mutatni a kisebb fiam. Íme azok a…..
Lassan 11 hónapja szoptatom a kicsit. Átvészeltünk egy kórházi befekvést, 6 mellgyulladást és 3 tejkövet. Nem volt egyszerű menet, nagyon büszke vagyok magunkra, hogy ilyen jól bírjuk mégis mindketten. Mert bizony az igény szerinti szoptatás elég kemény meló. Ha csak az internetes fórumokra és…..