Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borókagyogyó

118 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köszönöm, köszönöm mindenkinek, aki aktívan vagy passzívan hozzájárult ahhoz, hogy akadályok nélkül teljesíthessem be női princípiumom! Nem gátol már ebben hivatás vagy munka, napi ingázás, akták, ügyfelek, gondolkodás. A diplomám ugyan egy kicsit zavar, mert a portörléskor plusz egy kacat, amit…..
Először azt gondoltam, kisgyerekes álláskeresésem tragikomukis pillanatain majd röhögünk a barátnőimmel. Előre tippelünk majd, hogy hány blőd, teljesen jogsértő kérdést kapok a gyerekekre vagy szülésre vonatkozóan. Az nyilván fel sem merült, hogy szülőképes, sőt mi több, kisgyerekes anyaként ne…..
Bár nem most tértem vissza a munka világába, hanem egy éve, de mostanra érett be a kisgyerekes nőként való munkavállalás minden kínja és keserű tapasztalata. Kétségbeejtő, hogy a munkaerőpiacon nőként először azért nem vagy kelendő, mert biztos elmész szülni. Aztán persze várandósan még rosszabb,…..
A kérdés már lassan 3 éve foglalkoztat, amikor a nagyfiunk miatt kezdtünk nézelődni. Az akkori helyzet röviden: óvópedagógushiány, fásult óvónők és dadusok, sok gyerek, régi épületek, érdektelen vezetőség, nulla tényleges alternatíva. Volt lehetőségem a helyi magánovikat is közelebbről megfigyelni,…..
Borókagyogyó Méhészet 2021.10.06 21:41:33
1.Reggelente émelygek, hányingerem van, zavarnak a szagok, a munkahelyen a kollégák szeme láttára kell szaladnom a mosdóra.  Kapom a mosolyokat, hogy ó, biztos nemsokára jobb lesz, kacsintás, kacsintás. Én meg magyarázom, hogy február óta minden nap, nem csak reggel vagyok rosszul, és neeem, nem…..
A címbéli mondat a 2,5 évesemtől hangzott el, miközben azt kérdezgette, a környezetében ki a fiú és ki a lány. Mostanság pedig nagyon lelkesen szerepjátékozik, szokott lenni Richard, a focista, akinek minden lövése gól. Azzán szokott lenni kisbaba, Klári néni a fodrász, Rőtkarom, a félelmetes t-rex,…..
Borókagyogyó időnyerőt 2021.07.09 13:35:32
Amióta visszamentem dolgozni, és a mindenféle ügyek intézési lehetősége jelentősen beszűkült, komolyan azt érzem, mintha a világ nagy része nem dolgozna. Vagy teljesen kötetlenül. Vagy pont 16.30 és 8.00 között. Akárhová szeretnék időpontot egyeztetni, mindenhol ufónak néznek, hogy miért nem jó…..
Mindegy, hová megy az ember dolgozni, a próbaidő jogintézményével találkozni fog. A közszférában 6 hónapos próbaidő jár, úgyhogy egészen hosszan lehet abban a bizonytalan állapotban dolgozni, hogy bármelyik nap indokolás nélkül búcsút vehetnek tőlünk. Teljesen jogos, hogy legyen egy olyan bevezető…..
A héten kaptam egy hívást, a háziorvosi rendelőből, teljesen felvillanyozott, hogy végre, utolsóként a családból sorra kerülök, és kaphatok oltást. Az endokrin betegség miatt a szputnyik sajnos nálam nem jöhet szóba, az astra zenecát nem merném a vérrög-képződéses hírek miatt. Mindkét császár után…..
Vagyis inkább hová álljanak azok, akik nem lelkendeznek a 19-ei nyitástól, de életkörülményeik miatt nem tehetnek mást, mint intézménybe engedni gyermekeiket és visszatérni az irodába? Volt már pár alkalom, mikor megkaptam kérdésként a Te visszaengeded a gyerekeket az oviba??!! Körülbelül azzal az…..
Eljött ez a nap is, visszatértem a munkába. Ugyan nem gondoltam januárban, mikor elfogadtam az ajánlatot áprilisi kezdéssel, hogy ismért bezár minden. Azt persze gondoltam volna mellé, hogy nyilván megint senkit nem érdekel, hogy a gyerekek felügyeletét ki hogy oldja meg, valahogy a veszélyhelyzeti…..
Most éppen a munka világában. Annak kapcsán jött elő újfent ez a kérdés, hogy az új helyem kérte, hogy a szabadságom alatt segítsek pár munkával. Én elvállaltam, ami azt jelentette, hogy este és hétvégén is dolgoztam, tekintettel arra, hogy a két gyerkőc itthon van, aktív odafigyelést és játékot…..
Megkaptuk a tájékoztatót az óvodai és bölcsődei nyári szünet időtartamáról, ami összesen 6 hét, azaz 30 napnyi szabadsággal oldható meg. Merthogy még véletlenül sem esnek egybe a gyerekek szünetei, no meg a számomra kijelölt igazgatási szünet időtartama, ahol kötelező kivennem a szabadságot. És ez…..
Magyarul normális emberek címen fut a sorozat, röviden egy ír kisváros két végzős gimnazistájának a felnövéstörténetéről szól. A hivatalos leírások alapján ez egy szerelmi történet, de szerintem sokkal inkább a felnőtté válásról és az életkezdési pánikról szól ez, mintsem szerelemről. Bevallom…..
Van egy hihetetlenül jól evő kétéves gyerekünk, akinek tényleg öröm főzni. Megeszi a spenótot, imádja a párolt zöldséget, a halat, az édeskrumplit, jöhet a zöldség és a gyümölcs is. De mostani bejegyzés ihletője nem ő, hanem a problémásabb bátyja. Kicsinek ő is jobban evett, de az évek és az óvoda…..
Borókagyogyó Mire elég a gyes? 2021.02.07 19:29:07
28.500 forint, aminek a 10%-t levonják, na nem mintha hinnék abban, hogy 35 év múlva lesz állami nyugdíjam, de ez egy másik kérdés. Szóval, ami marad, az 25.650 forint. Ennyi jár akkor, ha az ember a sokat hangoztatott egyedülálló magyar példát követi, és 3 éves koráig otthon neveli gyermekét,…..
Több, mint 3 év telt el a nagyobbik fiunk koponyaműtétje óta. Többször is volt már rövid a haja, látta sokszor a heget, ami hajpéntként húzódik végig a fején, beszéltünk is már róla, minden kontroll előtt és után foglalkoztatja a téma. Viszont eddig még soha nem foglalkozott ezzel a halvány fehér…..
Írtam már korábban is róla, hogy foglalkoztat a család-munka egyensúly megteremtése. És mivel ez az utolsó itthon töltött évem, így még élesebben jönnek elő ezek a kérdések. Mi sem mutatja jobban a lelkemben dúló vihart, mint egy pár hete látott álmom: az amúgy szabadnapjain is öltönyt hordó,…..
Borókagyogyó Test. Kép. Zavar. 2020.12.16 22:33:26
  Brutella. Tegnap reggel óta nem tudom kiverni a fejemből a szót. Az ultrahangon hangzott el az orvos szájából, miután megkérdezte, hogy „Szült má’ vagy csak úgy nagyot hízott, hogy ilyen a hasa.” Mikor mondtam, hogy nincs még gyerekem, hangzott el ez a nyelvújító(nak szánt) kifejezés. Elsőre…..
Borókagyogyó Süss a gyerekekkel! 2020.12.08 10:20:38
Mézeskalács két segítővel (4 és 2 évesek) 1. Végy 1 kiló lisztet, amiből a gyerek minimum 25 dekányival meghinti a pultot és a padlót.  2. Porszívózd fel a kiömlött lisztet, aztán ne vedd észre, hogy a kicsi megkaparintotta a porszívót és azon ügyködik, hogy kiszedje a teli tartályt. Naná, hogy…..
A nagyobbik fiam lassan 4 éves, érdeklődő, értelmes gyerek. Nagyon várta a Mikulást, írt neki egy kazal levelet, minden egyes újsághirdetésben vagy tv-ben látott játékot aszerint értékelt, hogy kéri-e a Mikulástól vagy sem. Lelkesen rajzolt neki, díszítette a lakást, kikészítette a csizmát. Azt…..
Kevés TV-t nézek, igazából majdnem kizárólag a gyerekek meséi miatt megy a készülék. De ez a kevés idő is elég arra, hogy a most bedurvuló karácsonyi szezon reklámjai maradandó károsodást okozzanak bennem. Remélem, a gyerekekben nem. Próbálok ranglistát állítani, ami elég nehéz feladat, mert nagyon…..
Nem gondoltam, hogy valaha pizsamában fogok színházi előadást nézni, ráadásul a kanapéról, de múlt szombaton ez az élmény is megvolt. És nem, nem tiszteletlenségből voltam pizsamában, színházba mindig kiöltözve megyek, de mivel otthonról néztem a darabot, kétséges volt, hogy a kétéves és a négyéves…..
Borókagyogyó Kujva dühös vagyok 2020.09.24 13:31:19
Nem az első posztom az ovis élményekről, nem is az utolsó, mivel még 4 évnyi óvoda áll előttünk, ha a kicsi kötelező 3 évét is beszámítom ebbe. Sajnos minden fenntartásomat lassan beigazolja az óvoda, pedig valami naív idealizmussal kezdtem bele ebbe, voltak olyan botor elvárásaim és tévlépzeteim,…..
A 21. században, a nyugati civilizációban élve jó dolgom is van, ha fogamzásgátlásról van szó. Sokféle eszköz vagy gyógyszer közül választhatok. Látszólag. Ugyanis, ha kicsit közelebbről megnézzük a dolgokat, akkor a pearl indexen rosszul teljesítő módszereket köszönöm, de nem kérem. Van belőlük…..