Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SKPittmann

25 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kritizátor Farkasokkal álmodó 2020.10.17 13:00:00
Ridley Scott újra visszatér egy ambiciózus, sötét és kifacsart Sci-fi sorozattal, ami szándékait tekintve minden bizonnyal egyenesen a klasszikusok közé akarna bevonulni. A farkas gyermekei azonban végérvényben nem más, mint egy fáradt, pszeudo-mély próbálkozás Scott részéről, hogy ma is releváns…..
Rossz filmekből szerencsére nehéz kifogyni, ám a Szemetesláda keretei között ma kivételesen egy jó filmmel fogunk foglalkozni. Az American Movie: The Making of Northwestern egy személyen keresztül bemutatja mindazon filmkészítőket, akik életüket és lelküket ölik bele a projektjeikbe, ám végérvényben…..
Múlt héten visszatekintettünk a múltba, és megnéztünk öt klasszikus kalandjátékot a kilencvenes évekből. Ma folytatjuk „felsorolásunkat”, ám korántsem érdemes félreértelmezni a cikksorozat lényegét: a klasszikus jelző rettentő szubjektív, valaki csak párat próbált ki gyerekkorában, van akinek megvan…..
Hosszú úton mentek végig a AAA-játékok míg eljutottunk a mai szintre, és sokaknak nevetséges lehet már az, ami lassan 30 éve a kor legmodernebb vívmányának számított. A 20. század vége felé - nevezetesen a 90-es években - nagyot ugrott színvonalában a játékipar - annak is nevezetesen a ma már csak…..
SKPittmann 2020.06.27 19:50:13
@agarik: Valóban, köszi, javítom is.
Kritizátor Hatalmas bajok Miamiban 2020.05.21 13:00:00
Nincs néha az az érzésed, hogy a film, amit nézel, annyire furcsa, annyira idegen és megmagyarázhatatlan, hogy olyan, mintha egy földönkívüli rendezte volna? Mintha elolvasta volna a "film" fogalmát, de sosem értette meg? Mintha sosem találkozott volna emberekkel ezelőtt? Na, a Miami Connection…..
Ezúttal - harmadszorra - tényleg véget ért a Clone Wars. Nem is olyan rég volt, hogy megírtuk az évadnyitó résszel kapcsolatos gondolataink. Pozitív lelkesedéssel fogadtuk a kis bemelegítő részt, örültünk hogy végre 5 év után visszatért a star wars legjava. Ám semmi sem készített fel minket arra,…..
SKPittmann 2020.05.07 15:15:35
@doggfather: A darksaber amikor feltűnik akkor fontos szerepe van, és itt valószínűleg nem maradt idő hogy azzal is foglalkozzon a sorozat. De én reálisnak tartom azt is, hogy mostanra, amikorra Maul terveibe már nem számít bele Mandalore és a harcosai, már nem több neki a darksaber, mint egy játék, lévén hogy a mandalórok (?) szemében van csak igazi súlya a fegyvernek. Na de reméljük fogjuk majd eleget látni Moff Gideon kezében ősztől :)
Kritizátor Sodródás a bűn felé 2020.04.26 13:00:00
Alig pár évnek tűnik, hogy elkezdődött a (néhányaknak) kétes ötletűnek tűnő Breaking Bad előzménysorozat, a Better Call Saul. A széria mostanra, öt befejezett évad után minden kétséget eloszlatott azzal kapcsolatban, hogy vajon megérte-e újra elővenni az egyik legsikeresebb TV-sorozat világát. A…..
A legutóbbi szemetesláda után - ami (ignorálva az iráni rendezőt) Amerika büszke terméke volt; ma a világ egy másik pontjára utazunk, nem máshova mint Kínába. Kínának is megvolt (és megvan) a maga problémája a végeláthatatlan Zs-kategóriás tömegfilmek szalagsoron való gyártásával. Egy-vagy több…..
Nem olyan régen (már lassan jó 3 éve), hogy befejeztük a Szemetesláda rovatunkat. Ma azonban újra leemeljük a fedőt a kukáról, és megnézzük mi is lakozik a szemét között. Kis ráncfelvarrással kezdődik újra a szemetesláda. Ezelőtt általánosan ismert rossz filmeket vettünk sorra, és megnéztük miért…..
Kritizátor A klónok ráadása 2020.02.22 13:00:00
Itt az ideje elmondani mindenkinek - 11 év után végre befejeződik A Klónok Háborúja. És a végre itt egyáltalán nem negatívan értendő. Ha ugyanolyan aktívan követted a Klónok Háborúja évadjait, mint én, akkor tudhatod hogy a sorozat meglehetősen hektikusan és befejezetlenül zárult le. A Star Wars…..
SKPittmann 2020.02.22 18:20:00
@Könyveslány: Örülök a kérdésnek, azonban kicsit nehéz megitélni a dolgot. Én őszintén teljesen kihagynám az első évadot (amúgy mint említettem totál nem számít mit hagytál ki, mivel az első pár évadban nem időrendben vannak a részek), a másodikban azért már egész jó történetek mennek végbe. Persze innentől is igaz a sorozatra hogy van pár nézhetetlen rész (George Lucas keze messze elért), ezeket egyszerűen ki kell hagyni és továbblépni. Ha ez így viszont túl nagy probléma, rengeteg ilyen írás kering a neten, hogy melyik epizód-csomagokat érdemes megnézni, én merem ajánlani az egyik saját cikkünket, aminek a linkjét itt a bevezetőben is megtalálhatod.
Nincs mit tenni, nyakunkon az Oscar-gála. Mindenkinek megvan a véleménye, hogy szerinte melyik alkotásnak kellene nyernie a legjobb film kategóriájában, azonban már jóval kevesebben beszélnek az animációs jelöltekről. Ma megnézzük a 2019-es animációs filmjelölteket, és megbeszéljük melyik érdemli…..
SKPittmann 2020.02.09 20:42:33
@Tesztelo.hu: IMDB-n láttam így leírva, de látom hivatalosan tényleg úgy van ahogy mondod. Köszi :)
Kritizátor Búsuljon a ló 2020.02.05 13:00:00
Miről is szól a BoJack Horseman? Sokan szimplán azt mondják a depresszióról. Ez azonban egy végtelenül egyszerű leírása egy olyan összetett sorozatnak, mint ez - ugyanis szerintem a BoJack Horseman, a nevét adó ló ellenére nem másról szól, mint a legemberibb emberekről, akiket animációs sorozat…..
Hayao Miyazaki kétségtelenül az egyik legnagyobb név az animációs szakmában, mind a tradicionális, manga-vonalról, valamint az amerikai rajzfilmek terén is (ami egyszerre inspirálja Miyazakit és készteti másolásra a nyugati stúdiók tömkelegét is). Aki valamennyire járatos a rajzfilmek vagy a mangák…..
Kritizátor Gordon Freeman hazatér 2020.01.27 13:00:00
No nem kell megijedni, nem jelentették be a half-life 3-at, de van azon kívül bőven még felfedeznivaló a Half-life világában. Csak pár hónapja hogy bejelentette a Valve az új VR-eszközük húzójátékat, ami nem mellesleg most tényleg Half-life játék (közel 10 év óta az első!), és úgylátszik meg is fog…..
Taika Waititi neve a legtöbb filmrajongó szemében egyet jelent az egyedi hangvételű, színvonalas szórakoztatással. Ha pedig olyan rendhagyó témát talál, mint a képzeletbeli barátjának Hitlert választó kisfiú története, ráadásul Scarlett Johansson és Sam Rockwell is részt vesz a megvalósításban,…..
SKPittmann 2020.01.23 12:46:49
@Örömhernyó: Már meg ne haragudjál, de ezt a gondolatod hogyan sikerült belelátnod egy filmbe ami totál nem erről szól? Meg ráadásul a cikk se, de te akkor is beleerőlteted az egyáltalán nem idetartozó vélemenyedet. Javaslom ha csak a poltikai meglátásaid akarod kifejteni, akkor annak helyszíne ne egy filmekről szóló blog legyen.
Már hagyomány, hogy mi is készítünk egy listát, amiben felsoroljuk, hogy mik voltak az adott évben a kedvenceink. Ezúttal nem csak filmek, hanem sorozatok, könyvek, videojátékok és képregények is felkerültek a listáinkra. 2019 egy érdekes év volt, de bőven tartogatott olyan alkotásokat, amiktől…..
SKPittmann 2020.01.05 19:58:47
@Könyveslány: Ebbe őszintén nem gondoltam bele, de egy oldalról igaz amiről beszélsz. Az eredeti Dark Crystal sem éppen az eredetiségéről híres, leginkább az 1977 star wars-hoz hasonlítanám: történetében és karaktereiben mind "közhelyeket" (ez esetben archetípusokat, ősöreg történetelemeket) használ csak, de ezen kívül minden más (látvány, hang, zene, technikai megoldások) egyedi nála. Az Ellenállás Kora is ilyen, csak nagyobb méretben csinálja mindezt.
Alan Moore 1987-es képregénysorozata, a Watchmen jogosan bolygatta fel a túlságosan begyöpösödött szuperhős-képregények világát, ami már régen nem tudott semmi újat mondani vagy tanítani az olvasóinak a példányain keresztül. A "szuperhősség" moralitását vizsgálta a főszereplőin keresztül, és hogy ez…..
Napról napra közelebb kerülünk a Skywalker-trilógia zárórészéhez, és attól függetlenül hogy te éppen az előzmény- vagy a folytatás-trilógiát tartod a sátán teremtményeinek, valószínűleg olvastál és láttál történeteket a fősodorbeli filmeken kívül is, amik után csak a fejedet tudtad vakargatni. Ma…..
A Mandalorian elkészültét teljesen érthetően rengeteg szem figyelte, hisz ez az első alkalom, hogy egy nagyobb költségvetésű, élőszereplős sorozatot kaptunk a Star Wars világából. Nem mellesleg érdekes a koncepciója is, továbbá telerakták fantasztikus színészekkel, és a trailer alapján mintha…..
Vince Gilligan szemmel láthatólag bele van szerelmesedve a Breaking Bad sorozat univerzumába, ezt bizonyítja az új spin-off film és a Better Call Saul megalkotása is. De míg az utóbbi erősen meg tud állni a saját lábán néhány visszakacsintáson kívül, addig az El Camino bemutatja, hogy igenis van egy…..
Az, aki valamennyire jártas a film világában, ismeri a 30-as évek magyar mozgóképiparának legnagyobb neveit, legyen az a Hyppolit, a lakáj; A mesautó vagy a Lila akác. Annak ellenére, hogy már a korszakukban sem számítottak ezek az alkotások filmtörténeti remekműveknek, lévén hogy tömegtermékek…..
Kritizátor Thra újra veszélyben 2019.09.03 12:00:00
A Sötét Kristály 35 év után visszatért. Az eredeti film értékeinek megtartása mellett rengeteg felfedezetlen területet jár be Az ellenállás kora, és kihozza A Sötét Kristály világából mindazt és még többet amit Jim Henson valaha is elvárhatott...
SKPittmann 2019.09.04 15:01:31
@Gyingizik: Igen! A Netflix sok sorozatnál teszi elérhetővé az egész évadot egyszerre.
A sötét kristály ma már megkérdőjelezhetetlenül filmlegendának számít. Az élénk, groteszk látványvilága és a tapinthatóan életszerű, torz karakterei örökre beleégtek az emlékezetünkbe. Ez a monumentális alkotás bebizonyította, hogy a gyerekfilmek műfaja jóval szélesebb, mint azt a korában hitték -…..
Mindenki hallott már videojáték adaptációkról, ám sokkal kevésbé tárgyalt téma a társasjáték-feldolgozások topikja. És joggal! Ugyanis felvetődhet bennünk a kérdés: ki a fenének jutna eszébe ilyen hülyeség? Márpedig eszébe jutott, és nem is kevés embernek! Járjuk tehát körül, milyen szörnyetegeket…..
Szinte mindenki tisztában van ma már azzal, miként lett a Half-life sorozat a világ egyik legismertebb és leginnovatívabb játékszériája. Az első és a második rész grafikája, a környezet mentén való történetmesélése, a fizikája, egyes játékmechanikai elemei és a karakterei mind korszakalkotónak…..