Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pitypanglepke

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első koronavírusos megbetegedést 2020. január 31-én egy kínai turista házaspárnál azonosították Newcastle-ban. Február végén már az első olyan betegről szólnak a tudósítások, aki a szigetországban kapta el a kórt. Az első halálesetről március 5-én érkezett jelentés...
pitypanglepke 2020.04.04 20:33:15
Fura volt olvasni ezt a bejegyzest - igazabol csak a felszint karcolja. Adatok, intezkedesek felsorolasa.

A megbetegedesek szamaval semmit nem lehet kezdeni, hiszen nincs egyseges tesztkornyezet, a tesztek szama, tesztelesi protokollok teljesen kulonboznek. (PCR, antigen, antybody, CT)
Nem veletlenul foglalkoznak inkabb a 24 ora alatt elhunytak szamanak adatsoraival az elso halalesettol szamitva (t0), a leginkabb erintett nemzetek feltuntetesevel, bar ezekben is ketelkedhetunk.

UK-ben most mindenki arra var, hogy a lockdown bevezetese mennyire befolyasolta pozitivan ezt a gorbet, osszehasonlitva a tobbi erintett orszageval. Jelenleg nagyon ugy tunik, hogy nem sikerult ellapositani ezt a gorbet, sokan nem foglalkoznak a kijarasi tilalommal, a rendoroket inkabb csak nagyvarosokban, razziakon latni. A feltetelezett inkubacios idot figyelembe veve, a gorbe Husvet kornyekere rajzolodik ki teljesen. Nyilvan a kormany tagjainak fertozottsege hiteltelenitette oket, igy valoszinu ezert a kiralynoi beszed.
Altalanossagban elmondhato, hogy a britek nem igenylik azt a higienias szintet, mint mondjuk a visegradi orszagok, igy sajnos UK-ben josolhato az olasz, spanyol, amerikai gorbe. A reptereken meg siman fogadtak napi 7500 utast Olaszo.-bol, Kinabol, mikor mar egyertelmu volt, hogy mi a helyzet ott.

Otletborze. Ha mar Kutatointezetrol beszelunk.

Lehetne hosszasan irni a job retention scheme-rol, annak kezdeti hatasairol. Az ebben reszt vevok ugye garantaltan megkapjak havonta az atlag bruttojuk 80%-at max. az atlagfizetesig (2500 font), a tobbit a munkaltato kifizetheti. Mely szektorok erintettek leginkabb, milyen a fogadtatasa, stb...
Lehetne irni ennek tarsadalmi kohezios hatasairol, hiszen pl. a semmirekello, felfujt ceges adminisztracio tagjai az allamilag garantalt 80%-kal otthon ucsorogve nekiallnak onkenteskedni.

Lehetne irni az egyeni vallakozok helyzeterol, a kinkeservesen kieroszakolt csomagjukrol, ami hasonlit a job retention scheme-hez.
Lehetne irni az erdekkepviselet erejerol, arrol, hogy UK-ben mivel az idei ev bukta, a szabadsagot at lehet vinni jovo evre.
Lehetne irni a Universal Basic Income-rol, ill. arrol, hogy annak elvetesevel micsoda lehetoseget szalasztott el az emberiseg. Helyette tulterhelt allamapparatus - gondolok itt a jobseeker allowance, universal tax credit applications szamanak megugrasara. Lehetne arrol is irni, hogy sok ceget nem erdekel a job retention scheme, mivel nem foglalkozik a munkavallaloival.
A bejegyzes nem emlitette, hogy felfuggesztettek az AFA fizetest az allamnak, hogy cash-flow-ban levegohoz jussanak a cegek.

Lehetne irni az egyes szektorok erintettsegerol. Vagy eppen a katasztrofalis NHS is megerne egy 20 oldalas tanulmanyt...

Lehetne irni pl. a virus utani vilagrol. Mert a regi vilagot elfelejthetjuk.
Klikkelunk kettot, 10000 km- rol jon az aru. Helyi arut szinte nem is kapsz. Eltunnek -e az outsourcing-ok. A munkaero szabad aramlasara gyakorolt hatasairol. Az autokracia ternyereserol.
A bizalmi indexekrol. A globalizmus csodjerol.
Akar a romma tamogatott, felesleges aviation industry-rol...

Szoval lehetne irni erdekes dolgokrol.
pitypanglepke 2020.04.04 20:59:44
@pitypanglepke: Lyesszusom.... ANTIBODY ...
A Brexit árnyékában a brit fővárosba költözni nem feltétlenül tűnik a legjobb ötletek egyikének, de a jelek szerint Józseféknek némi nehézségek után bejött a döntés. Igaz, ehhez nem kevés munka kellett. Pár éve volt egy sorozat: "Ezt látom az ablakomból" címmel. Akkor rengeteg fotó jött. Most a…..
pitypanglepke 2020.03.16 21:58:30
Nem all szandekomban megserteni a posztolot, de ekkora kamut eletemben nem olvastam. Aki elt kulfoldon legalabb 2 evet, az eletszeruen tud irni a mindennapjairol. Itt csak kamu kozhelyek vannak osszedobalva, valamilyen felsobbrendusegi baromsaggal.

Hangoztatja, hogy az anyagiak nem minden, kozben szinte csak arrol ir. Ez a 20p-s oraber-emeles masfel honap utan a koritessel akkora kamu, hogy csak na. Ket ev alatt bearamlott az orszagba 600e roman. Motivaltak, nagy reszuk minimal berrel is tokeletesen elegedett a plusz segelyekkel egyutt. Pont lesz...-jak, hogy te hogy dolgozol, jon helyedre 100 masik. Profit margin van, hello.

Kb. 3 eve vannak kint, es total beilleszkedesrol meg elszantan tokeletesitett nyelvtudasrol ir.
Hat nem tudom. A beilleszkedes (hova is?) messze lesz meg brit utlevellel a kezben is, a tokeletesitett nyelvtudasrol mar ne is beszeljunk. Ha sajat anyanyelvedet alaposan ismered, akkor hamar belathatod, hogy soha nem leszel azon a nyelvi szinvonalon angol nyelven. Mondjuk minimum a kulturalis kotodesu jelentestartalmak hianyozni fognak a nyelvi kifejezo eszkoztaradbol, es itt nem Arany Janos nyelvvedoi munkassagorol beszelunk...

Az oltonyos resznel az ember egy pillanatra megall, hogy elmormogjon egy udv a 100k+-s klubban dumat, de valahogy elmaradnak a szocialis erintkezesrol szolo anekdotak, a sz.r, "kotelezo", semmitmondo, ures talik a kollegakkal, amik nem 10 fontban vannak, a teged korulvevo emberek karakterologiaja, a rohadt magas adok, a rohadt draga es gyenge szolgaltatasokrol szolo anyazasok, vagy hogy hany brit kollega lepett le az elmult 3 evben kulfoldre, mert nem akarja jovedelme 40+% szazalekat segelylesokre, nulla egeszsegugyi szolgaltatasra, bbc-re kolteni. A tragyadek private pension-rol se hallunk semmit. Esetleg, hogy miert 400 font egy appointment fee Londonban. Az orankent tobb szaz fontot elkero ugyvedekrol sincs semmi, vagy eppen mondjuk a haziallatra most koltottel el, mondjuk 15k-t, de nem tudtak megmenteni, de azert kuldtek egy sorry for your loss 25p-s postcard-ot kezirassal alairva, de arra nem valaszoltak, hogy miert nem csinaltak a masodik kemo utan egy kib...tt biopsziat meg a second opinion utan se, egyebkent is total ignoraltak... Esetleg a rohadt draga tomegkozlekedes. Mennyi is egy annual season ticket?
Esetleg vmi sztori a 80-as evekben ragadt adohivatalrol? Mondjuk csekken kertek 10k-t es nem talaljak? Persze te banker's draftot kuldtel signed for 1st class.

Hogy Londonban ne lenne szurkeseg es fojtogato politikai legkor???

Szoval nem akarom megbantani kedves poszttolot, de leirasa nem eletszagu. Mindenesetre Pocaklakonak sikeres londoni eletet kivanok!
pitypanglepke 2020.03.22 11:29:00
@London2009: Lenyegtelen, hogy van -e pet insurance. A kerdes az, hogy meg tudjak -e menteni vagy sem.
Egy biztositasi kotvenyhez azert nem kell tul nagy remenyeket fuzni, mar amennyiben financialis problemak merulnek fel egy kezeles/diagnosztikai mod keresevel kapcsolatosan.

Sajnos a rak nem kimel senkit sem legyen az ember, macska, kutya...

Hazi kedvencek diagnosztizalasa/gyogyitasa igy is elegge megterhelo szervezetuk szamara, hiszen altalanos altatas nelkul szinte semmit se tudnak tenni, ahhoz pedig viszonylag stabil allapot szuksegeltetik.
Az intensive care unit sokkal kezdetlegesebb az emberekehez kepest. Ne varjad, pl. hogy intubaljak, lelegeztetore tegyek oket. Igy is pl. pleural effusion gyakran okoz halalt emberek eseteben, pedig nem kene. Lasd, most a covid kapcsan is mennyien halnak meg...

A kutyusok eseteben a vezeto raktipusok a lymphoma es az osteosarcoma mellett a kulonbozo borrakok, a hemangiosarcoma, vagy eppen az anal gland adenocarcinoma...
Elsodleges tudorakot sokszor veletlenul fedeznek fel akar rontgen leleten, barmifele tunet nelkul, bar ez igaz lehetne emberekre is...
Sajnos hosszu a lista....

Jotanacs. Ha ne adj Isten, barmilyen hasonlo problema jelentkezik - remeljuk soha -, es kezeltetni akarod, akkor meg az altatas alatt beszelj at minden lehetseges diagnosztikai modot a kezelojevel telefonon, es vegeztesd is el azokat, hogy minel pontosabb kep legyen, es minel elobb megkaphassa a neki megfelelo kezelest! Nem mellesleg, nem biztos, hogy terhelheto lesz a kozeljovoben egy ujabb alt. altatassal/vervetellel.
Sajnos az eppen ugyeletes szemelyzet sokszor nem kepes elvegezni adott invaziv beavatkozasokat, es ezt nyilvan nem fogjak az orrodra kotni...
Sajnos sok esetben egy kivalo verkep sem garancia semmire, bar ez inkabb a cicakra jellemzo.
Az eredmenyek birtokaban erdemes masodvelemenyt kerni, a kezelesi terv elott/alatt. Angliaban kotelesek kiadni az osszes dokumentaciot, fizettel erte. Tapasztalat az, hogy hatarozottsag es agresszivitas szuksegeltetik, ha nem akarsz sokat varni rajuk. Nyilvan insurance eseten picit komplikaltabb... Ehhez egyebkent nem feltetlen kell a kis kedvencet magaddal hurcolni, ha a stressz minimalizalasa elsodleges tenyezo...
Fontos, merlegelendo szempont meg, hogy a haztartasban elok pszichikailag kepesek -e kezelni a szituaciot.

Sok boldogsagot a kutyusoddal!
via GIPHY Olvasónk és a másfél éves Nikonja egy jótállási helyzetbe keveredett. A szerviz először nem talált hibát, majd a második körben közölte, hogy megvan, de nem garanciális. A Nikon a szervizre mutogat, majd elhallgat.  Elromlott a 18 hónapja vásárolt, középkategóriás Nikon D7100-as…..
pitypanglepke 2020.03.17 17:06:37
@Chariot33: Ezt nem ertem. Eloszor, mikor visszakaptad, hogy nem talaltak rajta hibat kaptal valamilyen munkalapot, szerviz szamot? Ezt a magyar szerviz allapitotta meg? Errol van dokumentaciod?

Masodjara tovabbkuldtek kulfoldre? Vagy hogy volt ez? Nem ertem.
Eloszor, mikor bevizsgaltak szet kellett, hogy szedjek. Ha akkor nem panaszkodtak beazasra, akkor onnantol ez az o felelosseguk. Ha nem szedtek szet plane az o felelosseguk, hiszen javitas utan egybol visszakaptak a gepet, ergo most mar az o javitasuk is garancialis!
Tegyel feljelentest/indits fizetesi meghagyasos eljarast a javitasi koltsegre.

Annak, hogy beazott, nyoma kell, hogy legyen, ezt egy szakember meg tudja allapitani!
Amennyiben tenyleg ennyire inkompetensek - elkerik az objektivedet, hogy azzal vizsgaljak be masodjara - nem hiszem, hogy szakszeruen aztattak volna be a gepedet, amennyiben ok tettek.
Amennyiben nem volt kulfoldi szerviz bevonva, kuldd el egy nemet/brit akarmilyen nikon szervizbe az elso munkalapot mellekelve. Tudtommal ezek euro
pai garanciaval rendelkeznek. Kerjel vizsgalatot. Azok nem lacafacaznak, elkezdik vizsgalni a magyar szervizt!

Ne hagyd annyiban!
Mi a garancia arra, hogy mas markanal nem jarsz igy, ha magyar szervizbe kell vinned a geped?

Nekem sose volt semmi problemam a Nikon-nal, mondjuk magyar szervizzel sose talalkoztam, tobb orszagban vettem mar igenybe szerviz szolgaltatasukat...
pitypanglepke 2020.03.17 18:26:34
@Chariot33: Minden szervizfolyamat elso lepese a garancia ervenyessegenek vizsgalata. Ezt elso alkalommal is meg kellett, hogy tegyek. Mivel elso alkalomra tortent egy "javitas"/szoftveres allitas/nem talaltak hibat a kereses soran, a masodik alkalommal mar nemcsak a normal garanciat elvezed, hanem a szerviz garanciajat is.
Az elso bevizsgalast vegzo szerviz kell, hogy vallalja utana a felelosseget a tortentek utan. Plane, hogy helyben probaltad ki a "javitott" gepet. Ok garancialiskent kezeltek, fuggetlenul, hogy csinaltak -e valamit a munkalap alapjan - mondjuk szoftveres allitas - vagy csak egy hibat nem talaltunk megjegyzes van ott.

En a helyedben nem hagynam annyiban!

Ezek felhatalmazassal biro, rendszeresen auditalt szervizek, amit a kozponti szerviz ad ki. Kuldd be az europai kozponti szervizbe es kerj teljes kivizsgalast! Akar a mo.-i szerviz engedelyet is bevonhatjak, ha akarjak...
Mellekelj minden informaciot, munkalapot! Az objektiv leadasarol is kell, hogy legyen papir.

Ilyen baromsagot meg eletemben nem hallottam, hogy a liquid damage pont akkor nem volt lathato, mikor ok neztek. Akkor nem volt az. Kesobb lett az, ha az, de az nem a te felelosseged!

Sajnalom a kellemetlensegeidet!
Attila garanciális laptopja úgy járta meg az Extrem Digital-on keresztül a HP márkaszervizét, hogy a hibát ugyan kijavították, de csináltak helyette egy másikat, nehogy hiányérzete legyen. Ezek után Attila úgy pattant le az EDigital ügyfélszolgálatáról, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az…..
Sokszor merül fel a kérdés, mi az, ami miatt hazaköltöznek magyarok külföldről. A válasz persze sok esetben egyénfüggő, mindenkinek megvan a maga története. Attila hét év Anglia után döntött úgy, hogy családjával visszaköltöznek Magyarországra. A döntést leginkább az anyagiak motiválták, érdemes…..
pitypanglepke 2019.12.07 11:46:06
Engedtessék meg, hogy közhelyeket puffogtassak!

Talán azt kellene felfogni végre mindenkinek, hogy az ún. jóléti államok korának vége, ez főleg az EU országaira érvényes.
Az állam szinte mindenhol igyekszik a regnáló kormány hatalmát fenntartani, így egyre több területről vonul ki, az öngondoskodás a kulcs a társadalom minden olyan szegmensében, ahol a szavazatoptimalizálás nem működik hatékonyan.
Aktuális, tessék nézni a francia eseményeket!

Középosztály alatt mindenhol kínkeserves a megélhetés, több országban még a középosztály számára is az.

Ami a családot illeti: hét év alatt, egy társalgási szintű angol meg egy nulla angol + egy darab átlag meló. Tényleg nincs értelme maradniuk, de nem elsősorban az anyagiak miatt, hanem mert képtelenek voltak integrálódni. Ez alatt azt értem, hogy a nyelvtudás, a kulturalis alapok a minimum.
Arról nem is szólva, hogy a kedves feleség nagyon úgy tűnik, hogy kidobott az ablakon 7 évet az életéből, ennyivel kevesebb szolgálati éve lesz.
A teljes kudarcot a brexitre fogni, hát nevetséges. Egy csicska melót bárki, bármikor tud találni UK-ben brexittől függetlenül is, nyelvtudás nélkül is, csak dolgozni kell akarni.

Számomra nem egyértelmű, hogy nettó vagy bruttó jövedelmekről beszél -e, keveri -e őket - valószínűleg a magyarral is komoly gond van.

HMRC tax investigation leírása se egyértelmű.
A 300 fontos segély tavaly még járt, de idén már nem. Aztán írja idén már kevesebb meló van, így kevesebbet keres. Ezt se értem...

Az, hogy kinek mi éri meg anyagilag, teljesen relatív. Havi 700k nettót én pl. 12 éve egyedül megkerestem Mo.-on, de ez legyen az én bajom.

Ami az átlag UK életet illeti, a bevándorlók szemszögéből:
a hitelkártyákból, meg segélyekből fedezett magasabb szintű életnek rég vége. A 30 évre felvett hitelek törleszthetetlenek. A 10% depositra felvett hitelek egyenesen sírásra késztetik az embert.
Sokan úgy vettek ingatlant, hogy tisztában sincsenek vele, hogy részben bérleti jogos lakást vettek -e.
Csak egy tény: UK-ben jelenleg a full state pension 730 font körül van havonta. A hasonló kaliberű csicska melókkal max. havi pár font extra jár majd egyszer. Ebből nem lehet törleszteni a sokszor 34 évre felvett hiteleket. A 40 - sokaknál már 30 - körül beütő egészségügyi problémák anyagi fedezetéről ne is írjak.
Ezt a tax credit baromságot 2003-ban vezették be Blair-ék. Fenntarthatatlan, nehéz tőle megválni, ezért adnak vmit mindenkinek, hogy aztán visszavehessenek belőle.

Másik megjegyzés, a legtöbb bevándorló annyira életklptelen, hogy nem is gondol az országon belüli migrációra. Ha a keleti régióban nem jött be, akkor nem gondol arra, hogy megpróbálja a nyugati régióban, inkább visszamegy nagy tervekkel Mo.-ra.

Magyarországról talán nem is írnék semmit. Elég megemlíteni az elképesztően rossz minőségű élelmiszereket, a társadalom szövetébe mélyen berágódott politikai túlélési kényszert,mely már a kisgyerekek mindennapjainak is szerves része, a statisztikai látszatvilágot, a nyugati adóoptimalizáló összeszerelőműhelyek feudális viszonyait, politikai háttéralkuinak következményeit, az oktatási rendszer csődjét, az önpusztítást...
Magyarország túlélésre rendezkedett be. A felső 15% nagy túlélőnek mondható a 85% megvezetett kárára, a regnáló kormány politikai identitásától függetlenül.

A magyarországi kalkulációról szinte nem is látunk részleteket. Ott is lesz -e kocsihitel, biztosítás, ingatlanbérlés, telefon, internet, magánóvoda, iskola ???
Szóval nincs levezetve, hogy is jön ki pontosan a matek.
pitypanglepke 2019.12.10 17:12:26
@Wise Lady:

Nem értelek. Az egyéni élethelyzetekre adott különböző megoldások hogyan kerülnek egy kontextusba a különböző országokban leélhető életminőséggel?

Hogy továbbfűzzem a gondolatmenetet, mindannyian - jóesetben - életük derekán járnak. Milyen alapon ítéled meg, hogy melyikük milyen döntést hozott?

Amit végképp nem értek, mindehhez kijelented, hogy Mo.-on egy család nagyon sok támogatást kap.

A magyarországi életről, annak karakteriológiájáról pár szó:
A magyar néplélek szerves része a mindent háttérbe szorító anyagiasság, a bálványimádat, a látszat tevékenységek, a közönségnek játszás, a meddő teljesítmény.
A nemzeti szellem befogadta a hiábavalóságot, a lemondást, az állandó veszteséget, de reménykedik. Pontosan ezért fordul a "közösség" bálványokhoz, lózungokhoz.

Az individuum anyagi szinten történő boldogulása független attól, hogy ki, melyik országban él. A választott ország - legyen az akár a saját hazája - nem determinálja, csak hajlamosítja.
"Azért, hogy mások ne járhassanak úgy, mint mi"- ajánlotta figyelmünk József félresikeredett családi nyaralásuk történetét, mely egy tunéziai all inclusive hetet jelentett az észak-afrikai országokba kifejezetten rutinos utaztatónak számító Kartago Tours szervezésében. A fotókkal gazdagon…..
pitypanglepke 2019.10.17 18:51:30
Komolyan nem értem az úriembert.

819.000 Ft-ért elmegy 1 hétre a család főszezonban a tengerhez, all inclusive ellátás, transzferek, biztosítás.
Rákerestem pár népszerűbb mo.-i desztináció 4*-os hoteljeire, beleértve a Balatont is. Két szoba, hogy külön legyenek a gyerkőcök, félpanzióval 1 hétre 800.000 Ft körül mozognak.
Ehhez jönnek még a strandbelépők, snack, ebéd, italok, kávé, transzferek, stb...

A részletekben kifizetett nyaralás szerződését át se futotta, de még csak nem is hallott a hibás teljesítés fogalmáról se. Teljesen sztenderd eljárás a világon mindenhol, hogy utazási irodán keresztül történő foglalásnál, amennyiben az ügyfélnek nagyon nem tetszik a nyújtott szolgáltatás, akkor azt haladéktalanul jelzi az idegenvezető felé, jegyzőkönyvezteti. Nem fog kapni kártérítést, de jó eséllyel - ha a kifogásai jogosak - kap ellátást egy minőségi szállodában.

A család ügyvédjével való dobálózás meg egyenesen önlejáratás. Ha a család számára beszerzett, jóárasított internettel képtelen volt konzultálni "jogászával" a problémájáról, akkor ez így szimplán röhejes.

Az a probléma, hogy a család láthatóan nem arra fókuszált, hogy jól érezze magát, kikapcsolódjon. Ismerve az üdülés helyszínéül választott ország állapotát, valamint Mo. állapotát, azért elmondhatjuk, hogy mindkét helyen a kenőpénz, valamint a kapcsolati tőke csodákra képes.

Azt gondolom, hogy ha a szerző nem is élt a szerződésben is rögzített jogával, akkor még mindig rendelkezésére állt volna az "emberi faktor", ha már elismeri, hogy üdült ebben a régióban. Pár keveset érő bankjegy, mosoly, jó szó jó helyre, és minden megoldódik. Win-win szituáció.
Meg tudom egyébként erősíteni: ez a régió kb. 15-20 éve volt nagyon felkapott. Iszonyat sokszor jártunk mi is ott, ebből legalább 20-szor ezzel az utazási irodával fillérekért, és soha semmi problémánk nem volt.
Nagyon kedvesek voltak a helyiek, és jó érzés volt odavinni a pénzünket, hogy ezzel is segítsük kicsit az ottaniak nyomorúságos életét. Szörnyű lehet olyan állapotok közt élni azokban a csodás természeti értékkel bíró országokban.

Ha európai minőségű szállodára vágynak a régióban, akkor Jordániát tudom ajánlani. Legalábbis 15-20 éve lényegesen magasabb minőséget képviseltek vendéglátás tekintetében.

Ezek a belső információk a konyháról szintén röhejesek. Kérdezzen meg pénzért pár alulfizetett vendéglátóst a prémium kategóriás magyar hotelekből, miként mennek a dolgok főszezonban csodás országunkban...
pitypanglepke 2019.10.17 19:29:07
@Zabalint: Azért ez így elég erős állítás. Az utazásszervezéshez is komoly eszközpark, informatikai rendszer, pénzügyi háttér, kapcsolatok, minőségbiztosítási rendszer kell.

Tök egyszerű példaként felhoznám kb. 15 évvel ezelőtt fillérekért eljuthattál többek között Tunéziába, köszönhetően az utazási irodák charter járatainak. Enélkül egy vagyon lett volna megszervezni az utazásodat oda.
Például abban az időben a MALÉV chartere járt Marokkóba, sokkal, de sokkal drágábban. Ennek köszönhetően sokaknak abban az időben kimaradt Marokkó, de el lehetett jutni.

A mai napig sok helyre rendkívül körülményes eljutni Mo.-ról saját szervezéssel.
Persze mindig elcsodálkozom, hogy egzotikus helyeken, ahol mondjuk 10 éve egyetlen magyart se láttál, most mindenhol magyar szót hallasz. Mondjuk azért, mert már néhány átszállással, fapadossal is elérhető az a hely.
Persze nem tudom mit csinálsz utazási szervező hiányában, ha az egyik járattal gond van...
Oké, köthetsz nagy értékű, korrekt biztosítást...
via GIPHY Ha az egyiptomi tíz csapás mai megfelelőit kéne számbavenni, a netes csalásokat nyugodtan felvehetnénk a listára a dögvész vagy a sáskahad helyére, nemcsak az anyagi veszteségek miatt, hanem a károsultak idejét és idegrendszerét  igénybevevő ügyintézés miatt is. Nem lehet elégszer…..
ReAd-blog Az élet írta 2019.07.18 10:48:04
Van, amikor úgy érzed, minden szép és jó, a helyeden vagy. Amikor elérendő céljaid vannak és boldognak érzed magad. Majd valami történik, ami az eddig fontosnak vélt álmokat, célokat megvétózza. Ami korábban fontosnak tűnt, már nem az. Amikor kétségek között vergődsz. Amikor se éjjeled, se…..
pitypanglepke 2019.07.20 14:24:03
@Mayerné Répási Adrienn: Amennyiben a kezelő orvosok a kórtörténet és a vizsgálatok alapján úgy döntöttek, hogy mintavétel nem szükséges, nincs semmilyen teendő. Érdemes évente, kétévente szűrővizsgálatra menni, mondjuk megjegyezném, hogy 35 körül már "illik" elmenni alapvető szűrővizsgálatokra egészségtudatos embereknél.

A jóindulatú mellciszta nagyon gyakori, főleg 35-50 közötti nőknél, de fiatalabbaknál is egyre gyakoribb.

A cisztáknak háromféle osztályozásuk van, nyilván a leleten ez is megtalálható. Általában a 2.5-5 cm körüliek szoktak fájdalmat okozni.

A mintavételnek is vannak kockázatai, mindig mérlegelni kell, hogy a beteg előnyére válik -e egy beavatkozás. Mondjuk ezeket a kezelőorvosnak illett volna elmondani.

További aggodalom esetén fel lehet keresni specialistákat.

Jó egészséget, szép napot!