Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pityutanarur

728 bejegyzést írt és 233 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában kezdtem tanulmányozni az ír oktatási rendszert, ma éppen az érettségi követelményeknek álltam neki. Találtam benne egy nagyon szimpatikus dolgot: a diákoknak be kell tudni mutatni az írországi eseményeket különböző perspektívából. Ez azért tetszik, mert itthon is hasonlóval küzdök...
A Nemzeti Jogszabálytárban is elérhető a fólia-szabály, amihez most az Igazságügyi Minisztérium egy módosítást nyújtott be, ami szerint ha rendelsz egy lefóliázott könyvet, akkor a csomagon fel kell tüntetni, hogy "érzékeny tartalom". Nehogy a postás egy óvatlan mozdulat miatt AIDS-es legyen…..
Kocka poszt következik. Egy valószínűtlen történet egyik apró mozzanata, hogy egy dolmennél kötöttem ki, amiről utólag megtudtam, hogy ez büszkélkedhet Európa legnehezebb fedőkövével: 150 tonnát nyom a gránit...
Elvittem az osztályomat a Most vagy sohára, és tanulságosabb volt, mint gondoltam. Én sem tudok elmenni dolgok mellett, de az igazán izgalmas inkább az, hogy a fiatalok hogyan fogadták...
    Ma végre jóváhagyta az AppStore az app verziómat, úgyhogy dobpergés, itt a zászlóshajó-appom leporolt, modernizált változata: van benne AI, az érettségi követelményben szereplő kompetenciákat célzottan fejlesztő extrák, időszalag, térkép, tanulókártyák. Ja, és itt érhető el: AppStore..
Mivel több, mint egy éve a szabadidőmet különböző appos projektjeim töltik ki 90%-ban, ezért erről is írok most egyet. Egy egészen konkrét helyzetről, amivel ezen a hétvégén vacakoltam...
Az egyik a cigi, a másik a kutya...
Nagyjából fél órával a film kezdete után ezt gondoltam magamban: értem én, klassz ez a nézőpont, de erre nem lehet felépíteni egy filmet. Ezt a véleményemet a film befejezéséig tartottam, kifelé jövet is ezt mondtam Skubinak. Aztán beültünk meginni egy sört, meg inkább hogy beszéljünk a filmről,…..
Szemét lesz ez a bejegyzés Belső-Somoggyal szemben, de mit tehetnék? Velem meg a szerelem szúrt ki, mindenkinek megvan a keresztje...
Elkészültem a földrajzos tanulós appal, és ez a helyzet felér egy jobbágyfelszabadítással minden értelemben. A tesztelőim jelentették azokat a hibákat, amiket én is észleltem, de egy ideje nem tudtam reprodukálni, így az öröm csakúgy, mint a jobbágyfelszabadításban, nem teljes...
Régóta érik, hogy írjak valami összefoglalót a hétköznapi rutinon kívül eső élethelyzetekről, amiket ugyanúgy biciklivel próbálom megoldani...
Idén is megyek Dombóvárra az ásatásra, ezért amint kiadták a szabadságomat, Balázs ismerősömmel vonattal nekivágtunk az útnak, hogy biciklizzünk egyet Montenegróban. 7 napot voltunk úton, mert pénteken már Dombóváron kellett lennem, de simán el tudtam volna tölteni 14 napot is, annyira jó volt...
Kőszegre viszem az osztályomat idén osztálykirándulásra, és ezen a hétvégén volt, hogy bejártam a terepet, megvettem a múzeumjegyeket, megnéztem hogy mi változott, mi maradt úgy, ismerve az osztályomat mit kell kihagynom és mi lesz ütős. Régi útikönyveket lapozgatva valami torokszorító naiv…..
pityu agyszelvénye Logisztika 2023.05.12 16:19:51
Elég sok fejtörést okoz a munka utáni utazás. A falum annyira előnytelen helyen van, hogy amíg volt autóm, addig is azt kellett csinálnom, hogy ha hosszabb útra készültem, már reggel bepakoltam mindent, és úgy mentem munkába. Volt azonban egy kivétel: Pécs. Biciklivel viszont pont Pécs okoz kisebb…..
A múltkor Bazsival leteszteltük a bozótos határátlépést, de most kipróbáltam, hogy egyedül visszatalálok-e a révhez. Nyilván igen, a kérdés inkább az volt, hogy hány perc a falumból a Dráva parti strand. 50 perc, ez is kiderült. A horvátokhoz méltón tele volt a part, grilleztek, napoztak, fürödtek.…..
Múlt héttől kezdve a hétköznapi kerékvágásom odalett. Ez némileg a ballagó diákok, némileg a barátok révén alakult így. Május 1-én egyenesen úgy éreztem, hogy visszakaptam az életemet: nem a diákjaim körül forog a világom, több napja már a barátaimmal tudtam tölteni az időmet. De aztán szerenádok…..
A sztrájk napja elég sután zárult, nem mondanám, hogy a társadalom elállta az útját a státusztörvénynek. A PDSZ honlapján még mindig nincs adat, hogy összesen hányan sztrájkoltak, talán szégyenlik. A Belügyminisztérium pedig nagyot rúgott a szakszervezeten, úgy állította be, hogy a PDSZ a tanárok…..
Kicsit fásultan alakítottuk meg teganap fél órával a határidő előtt a sztrájkbizottságot. Megvisel, hogy a szakszervezeti vezetőnk nem egy Spartacus, de tulajdonképpen talán csak magárahagyottan érzi magát. Követeléseink: státusztörvényt ne vezessék be, legyen önálló oktatási minisztérium, legyen…..
  Ma pont volt időm kicsit csavarogni Babócsán, úgyhogy megnéztem, merre van az a termálfürdő. A környékünkön Barcson, Babócsán, Nagyatádon, Kivadáron, Csokonavisontán és Csurgón van termálvíz, ezek kb. 20-30 perc alatt elérhetők onnan, ahol lakok. Viszont Kivadáron talán a 60-as években bezárt a…..
Általános iskolásként eléggé szerettem a Szívtipró gimit. Jó, hát általános iskolás voltam. Most gyorsan végigtekertem a rebootot, és annyira kínos volt az egész, hogy igazából attól szomorodtam el, hogy a sorozatjunkie-n még nem írtak róla évadkritikát, amiben jól elássák...
Bár néhány helyi horvát sincs tisztában vele, de azáltal, hogy idén január elsejével Horvátország tagja lett a schengen-övezetnek, a határellenőrzés megszűnt Magyarország és Horvátország között. Balázs barátommal így merült fel az ötlet, hogy Krizsnicáról próbáljunk meg átmenni Babócsára. A klassz…..
pityu agyszelvénye Szélben 2023.04.03 22:02:13
Egy országos kampány miatt fontossá vált, hogy a telefonom számolja a lépéseimet, úgyhogy letöltöttem a Stravat végül, hiszen kár lenne eltekinteni attól, hogy naponta biciklizek. A Strava miatt pedig figyelni kezdtem olyan dolgokra, amikre eddig csak laikus megjegyzéseket tettem: nagyjából milyen…..
Itthon felejtettem a reflektoromat, úgyhogy csak villogóval jöttem a hazaúton. Egyszer már csináltam ilyet, akkor döntöttem el, hogy veszek reflektort. De egyébként akkor is teljesen elkapott a helyzet romantikája. Viccen kívül van valami szerbantalos ezekben a "fertály órákban", amit ilyen…..
Március 10-ig lehet véleményezni a törvénytervezetet, ami jellemző módon hosszú távon készül befolyásolni a magyar oktatás állapotát. Persze mi hosszú távú itt Magyarországon Orbán Viktor hatalmán kívül, amikor keresztül-kasul törvénykeznek pillanatnyi ötletek és kokain-löketek hatására?..
Ha nem számolom azt, amikor elütöttek, szerintem utoljára 14 éves koromban estem biciklivel. Illetve dehogyis! Ez a blog még őrzi Gyilki emlékét, az első országúti bicajomét, amelyikkel mindig akkorákat taknyoltam és olyan pillanatokban adta meg magát (a legvadabb az volt, mikor kettétört a váz),…..