Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakegytanár

6 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírus okozta digitális átállás óriási kihívást jelentett a pedagógusok, a diákok és a szülők számára egyaránt. Kisarkosítva azt mondhatjuk, hogy egy hétvégéje volt mindenkinek arra, hogy egy olyan rendszerre álljon át, amire korábban egyáltalán nem volt felkészülve. Három hónapig tartott ez…..
Hát, ez az, amire senki sem gondolhatott hónapokkal ezelőtt. Ilyen drámai változás a mindennapi életünkben emberemlékezet óta nem volt. A koronavírus terjedése az élet számos területén borít fel mindent, ami idáig olyan egyszerűnek tűnt. Az oktatás is elszenvedi most az eseményeket, de hála istennek…..
A tanév kezdésével kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat bizonyára már megismerték a kedves szülők. Van, ahol a kollégák már a tanév végén egyértelmű információkat tudtak adni a következő tanévről, de az iskolák többsége augusztus 20-a után kezdi pontosítani a részleteket, Böngésszék bátran iskolájuk…..
csakegytanár 2019.08.21 23:14:33
@juletræ: igen, a poszt átolvasásakor én is kicsit ridegnek találtam a leírtakat, de úgy éreztem, egyértelműen kell fogalmaznom, ha már ilyen témákat feszegetünk. Bármennyire is hihetetlen, amúgy távol áll tőlem az ilyen "szigor", főleg a gyerekekkel szemben, de mégsem szerettem volna poénokba ágyazva leírni a cikkben foglaltakat.
Nagyon nehéz helyzetben van a magyar oktatás. Megújulnánk, de valahogy az istenért sem megy. Kérem, hogy kövesse a blogomat, mert a megújulásról és a külföldi iskolákról mindenképpen szeretnék egy bejegyzést írni, abban reagálnék terjedelmesebben az ön által írtakra.
csakegytanár 2019.08.21 23:16:24
@pushup: igazán sajnálom, hogy ilyen negatív érzelmeket váltottam ki önből, és hogy ennyire csalódott. Bízom a jobb folytatásban!
csakegytanár 2019.08.21 23:31:30
@pushup: Bár a lámpavasas résztől teljesen elhatárolódnék, alapvetően egyet értek önnel abban, amit ebben a kommentben írt! És tényleg sajnálom.
Bár osztályon, iskolán belül általában még mindig többségében kiváló a kapcsolat a szülők és a tanárok között, alapjában véve egyre több esetben találkozunk olyan ellenállással helyileg vagy társadalmi szinten, aminek okait érdemes végiggondolni. Saját emlékek Mindenki járt iskolába…..
Futótűzként terjednek az interneten a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának kezdeményezésére létrejött tanári fizetésről szóló képek. Jómagam is szerettem volna majd valamelyik posztomban a tanári fizetésekről írni, de hamar eljött az ideje, hogy egy kicsit…..
Bizonyára sokan elgondolkodtál már azon, hogy vajon mit csinálhatnak a pedagógusok a nyári szünetben. Na jó, tudom, hogy igazából nem sok mindenkit érdekel, de hadd mutassam be egy átlagos általános iskolai tanár tipikus nyarát.   A hírhedt három hónapos nyári szabadság… Ha minden áron ki akarsz…..
csakegytanár 2019.07.19 10:58:38
@kiscsilla: Sajnálom, hogy ilyen frusztrált vagy. Sok ilyet látok sajnos.
Hogy milyen iskolában tanítok, az benne volt a cikkben. Ebben a tanévben 30 órával mentem. Portfólió pipa.
Puszillak!