Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KedvesUram

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tulajdonképpen, ha Karácsony Gergely túlzott kritikáját panaszolják a baloldali olvasók akkor is, amikor őt éppen dicsérjük, vagy nem is említjük, akkor miért is ne kritizáljuk őt? Például akkor, amikor a fejében és a stábjában a politikai marketing győzelmet arat a józan ész felett. Túlzott…..
KedvesUram 2019.07.17 11:45:21
Sziasztok!

Kérlek segítsetek bennem valamit helyretenni. A minap olvastam, hogy Puzsér Róbert Baranyi Krisztinát támogatja a ferencvárosi előválasztáson, amit örömmel fogadok, én is őt támogatom. Viszont valamit mégse értek: hallom, olvasom, Róberttől és kampánycsapatától hetek óta, hogy a főpolgármesteri előválasztáson Róbert miért nem vett részt, hogy az eredmény miért nem legitim, miért marhaság eleve az előválasztósdi, stb.

Na most akkor, hogy van ez?

Ha a főpolgármesteri előválasztás annyira nem volt legitim, hogy el se indult rajta, a ferencvárosi mitől legitimebb, hogy ott meg nyíltan támogat egy jelöltet? Ezt is ugyanúgy a Magyar Györgyék féle AHang szervezi, ebben is ugyanazok a pártok vesznek részt, ugyanazok a szabályok is, mi a különbség?

Nem akarok rosszmájú lenni, de én egyetlen valós különbséget látok: Róbertnek nem lett volna esélye nyerni a főpolg. előválasztáson, Krisztinának viszont igen komoly esélye van nyerni itt.

Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, aki ezt így látja, és hát ez így elég ciki. Vagy részt kellett volna venni az előválasztáson és akár nyerni, akár emelt fővel veszíteni, vagy ki kellett volna tartani amellett, hogy nem legitim az egész előválasztósdi, mert így ez most konkrétan úgy jön le, hogy ha a jelöltünk nem túl esélyes akkor előre csalást kiáltunk, ha meg esélyes akkor rendben van minden, akkor már jó eszköz az előválasztás. Ez azért így nem annyira illik bele a politikát megtisztíani akaró imázsba.
KedvesUram 2019.07.17 17:23:49
@bozon: Már megbocsáss, de ez nem válasz. Baranyi Krisztina egy előválasztás jelöltje, tehát ti egy előválasztás jelöltjeként támogatjátok, ezzel legitimivála az előválasztás folyamatát, szabályait, szervezőit, miközben Róbert esetében ugyanezt a választási formát, ugyanezekkel a feltételekkel elutasítottátok, illegitimnek tekintitek.

Mivel Krisztina egy előválasztás jelöltje, ezért a személyének támogatását nem lehet különválasztani attól választási formától amiben részt vesz. Elvégre nem a közértből való cipekedésben támogatjátok.
KedvesUram 2019.07.18 09:27:53
@bozon: Kedves Bozon! Komolyan nem érzed, hogy mennyire abszurd az amit írsz? Próbáld elolvasni az általad írtakat, de ne úgy mint Róbert kampánycsapatának tagja, hanem mint egyszerű választó. Őszintén szólva annyira nevetséges ez a magyarázkodás, hogy ennél az is kevesebbet ártana nektek, ha nem is válaszolsz.

Krisztina egy előválasztáson indul, nem máshol. Ha ti, csak mint polgármester jelöltet támogattátok volna - az előválasztástól függetlenül -, akkor elég lett volna már csak akkor bejelenteni a támogatását, ha az előválasztást megnyerte, onnantól mondhatnátok, hogy nektek semmi közötök az előválasztási részévteléhez.
Ti vszont úgy álltatok mögé, hogy egy előválasztás jelöltje, tehát akár támogattok majd mást győzelem esetén, akár nem, ennek semmi köze ahhoz, hogy jelenleg egy előválasztáson induló jelöltet támogattok egy előválasztáson való részvételben, vagyis legitimáljátok azt a választási formát amit Róbert esetében elvetettetek. Hogy ezt az ellentmondást a fentiekkel akarod feloldani az több mint szomorú.

Nekifuthatsz ennek még párszor, de a fentiek ellenkezőjéről se engem, se mást nem fogsz meggyőzni, elszomorítani annál inkább.

Felnőtt emberek vagyunk, örvendetes lenne ha úgy is kommunikálnátok. Mellébeszéléssel, csúsztatásokkal nehéz lesz megtisztíani a politikát, ha már most itt tartotok, mi lesz évek múlva?