Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kenedy1

0 bejegyzést írt és 209 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Általában nekem könnyű a toll, gyorsan írok. Most napok óta piszkál a redaktor úr, hogy írjak 1989 romániai decemberének huszonöt éves évfordulója kapcsán valamit a Mandinerre, de egyszerűen nem tudom rávenni magam. Nem akarok erről írni. Nincs kedvem hozzá. Huszonöt év után…..
A Transparency International (TI) Magyarország örömmel üdvözli, hogy Csehországban a bűnüldöző szervek és az ügyészség eltökélten és megalkuvást nem ismerve felléptek a korrupció ellen.   Fontos fejlemény, hogy az eljárás ezúttal a korábban érinthetetlennek tekintett…..
Az elmúlt hét legnagyobb szenzációja Bajnai Gordon visszatérése a politikába. Nem vagyok örökös fanyalgó, de ennek most nem tudok teljes szívvel örülni. Nem azért, mert nem örülnék annak, ha valami értelmesebb kormány váltaná fel a jelenlegi kormányunkat. Ennek nagyon is…..
Versenyképességünk ólomballasztja Ismét egy rangsor, ismét visszaestünk. Ezúttal a Világbank adott ki minősítést arról, hogy az egyes országokban milyen környezetben kell a vállalkozóknak céget vezetniük. Magyarország 54., öt hellyel rontott tavalyi eredményén. A számok…..
Májusban az MSZP előjött stratégiai tervezetével a 2014-es választásokig, melyet Baloldaliság. Remény. Erő. címmel illettek. Keveset lehetett róla hallani, a sajtóban is csak egy Népszabadság-cikk született a tanulmányról. Ez nem is meglepő, mert alapvetően belső anyagról van…..
Vastagbőr A legújabb csomag 2012.07.02 14:52:00
Tegnap este láttam a HírTv-ben, ahogy Matolcsy arról beszél, hogy "valamikor 2020 és 2030 közöttre Magyarország megkétszerezze, vagyis kb 200 milliárdra növelje a GDP-t". Jót nevettem a 10-20 éves időtartamon, és a hőségnek tudtam be az egészet, de ma azért megnéztem, miről is…..
Kenedy1 2012.07.03 14:01:01
@BPO654:
5 év alatt fel lehetne virágoztatni ezt az országot úgy hogy csak ámulnánk rajta csak azzal nem profitálnának rövid távon a politikusok. Csupán mindent a magunk előnyére kéne változtatni és nem lenyúlni ami működőképes. Nekünk kéne már kézbe a dolgokat és minden barmot eltiltani akinek valamilyen köze volt vagy van a jelenlegi pártokhoz. Ebben a szerencsétlen országban azért nem működik semmi mert 22 éve csak a papírtologatás megy ide-oda. és addig nem is fog semmi sem történni amíg ezen nem változtatunk.
Miért nem tesz a kormányzat semmit? Miért van az, hogy csak ingatják a fejüket az illetékesek, „akik elmennek, majd 5-10 év múlva visszajönnek”?  Lehet, hogy azért, mert nem érdeke, hogy az elégedetlenek itthon maradjanak?     „2012 elején a felnőtt lakosság 13…..
Kenedy1 2012.06.29 18:11:46
@Pan Modry:
remélem így lesz, egy nyugodt,normális előrelátó vezetés kéne aki nem a saját rövidtávú hasznát nézi. Ha a magyar politikus nem abból gazdagodtak volna meg, hogy szétlopnak mindent, hanem abból ha egy jól működő és prosperáló országot építenek ami hasznot is termel akkor most még több pénzük lehetne. EPIC FAIL
Vastagbőr Nem is vizsgálták 2012.06.26 09:01:00
Méltatlanul kevés visszhangot kapott az ÁSZ jelentése a "a 2007-től uniós finanszírozással megvalósuló, kormányzati döntésen alapuló beruházási projektek pályáztatási, tervezési és előkészítési tapasztalatainak ellenőrzéséről", valamint az erről írt Index-es cikk.A…..
Kenedy1 2012.06.26 14:30:24
@Zébácsi:
Szívemből szóltál. Csak annyit kéne csinálnunk nekünk magyaroknak, hogy a sarkunkra állni és ledönteni mi magunknak ezt a banánköztársaságot és tiszta lappal kezdeni mindent. kb 2 éven belül minőségi javulás történne ebben az országban.
Két érdekes nyilatkozatot hallottam a tegnapi hírműsorokban a mezőgazdaság helyzetével kapcsolatban. Két hír, amelyekre külön-külön szinte már csak legyint az ember, de így együtt nagyon ütős. Először egy sertéstenyésztéssel is foglalkozó gazda panasza szólt, miszerint…..
Kenedy1 2012.06.24 16:37:43
@ccactus:
Többnyire azért mert nálunk semmilyen következménye nincs a szabad rablásnak,itt bármit lehet,elnézzük és semmit nem teszünk ellene csak nézzük, hogy megy körülöttünk tönkre szinte minden. a külföldnek kell ez a piac és ha könnyen elérhető akkor miért ne?
sorok között Német tanácsadók 2012.06.18 15:55:00
Most már hivatalos, hogy a görög választások a nemzetközi elvárásoknak megfelelően alakultak, az Új Demokrácia lett a befutó, minden adott az Európa-barát koalíció létrehozására. Az MTV híradója szerint mindenki fellélegezhet, Damoklész kardja már nem lebeg a hellének feje…..
Pénzkérdés Fico - Orbán 4:O 2012.04.26 11:55:00
A két ország közötti gazdaságpolitikai meccsben kétségtelenül nyerésre állnak szomszédaink. Szlovákiában 10 évvel ezelőtt felvállalták a radikális szerkezetátalakítást. Lássuk mire jutottak ők, s mire jutottunk mi ez alatt az egy évtized alatt. Hiába reménykedtek sokan…..
A kérdés már csak az, hogy fennállnak-e Magyarországon egy öngyilkos nemzeti konfliktus feltételei. A tragikus válasz pedig az, hogy igen, kétségtelenül igen. Ha nem is annyira kiforrott formában, mint egy ideáltipikus polgárháború küszöbén, de azért nagyon is határozottan és…..
Tegnap hazafelé jövet a mesterképzéses felvételik esélyét latolgattuk két hallgatótársammal, amikor is egyikük felvetette, úgyse lehet itt még sokat tudni, ha a Corvinust végül beolvasztják más egyetemekbe, itt még elég nagy felfordulás lesz. "Hülye vagy? Ez már rég…..
2012 február 3-án hajnali 6 órakor bejelentették a MALÉV csődjét. Az alábbi felvételek a reptér 2A terminálján és a Lurdy-házban található ügyfélszolgálati irodában készültek a csőd napján. Egy közel 66 éves történet ért véget. Hogy folytatódik-e? A kormányzat…..
Még meg sem száradt az államfői tinta az új felsőoktatási törvényen, máris napvilágot láttak a jövő évi felvételi keretszámok. A felvételizőknek így is csak néhány hetük maradt arra, hogy az új felvételi lehetőségekkel megismerkedjenek, és amennyire lehetséges,…..
Michael Knight K. O. előtt 2011.12.21 22:01:00
Orbán Viktor megbukott. És megbukott Orbán Viktor egész rendszere is, ez a pökhendi és kivagyi és képmutató, a hazugságot is hazugsággal leplezni próbáló rendszer. Nem a jó állam épült itt az elmúlt bő másfél évben, és nem lett itt jobb semmi - pedig lett volna mit…..
Albert gazda Bor a Szigeten 2011.08.12 09:40:00
A Sziget fesztivál az egyik legklasszabb dolog, amit a magyar emberek az elmúlt húsz évben összehoztak. Kétezer környékén volt egy hullámvölgyem, úgy éreztem, mindenki ott van, aki nem számít, emiatt vagy kétszer kihagytam, de csakhamar visszanyertem a lelki egyensúlyomat. Minden…..
Kenedy1 2011.08.12 12:16:37
„3 hónap múlva Attila kirúgott azzal a szöveggel, hogy a próbaidőn belül indoklás nélkül elbocsáthatja azt, aki nem jól teljesít” – nehéz a munkakeresés, de ha egy nő mégis megcsíp valamit, lehet, hogy őt is megcsípik hamarosan. Mai Levélírónkat felveszik egy…..
A Sziget-rendezvények letompított hangereje miatt már többször kiakadt a Homár, de most felcsillant a remény. Ma kezdődik ugyanis a Balaton Sound, aminek a hangereje állítólag akkora, hogy a tó másik oldalán is felsírnak miatta a kisdedek. Némileg árnyalja a képet, hogy a…..
Kenedy1 2011.07.08 11:37:26
Dotkom A Nokia utolsó esélye 2011.02.05 07:30:00
Érdekes dolgok zajlanak mostanság a Nokiánál. A finn cég látszólag mindent elrontott az elmúlt években, amit csak el lehetett: az okostelefon-szegmensben szinte labdába sem rúg; az amerikai piacról lecsúszott; az operációsrendszerek terén teljes a zűrzavar; a profitabilitása…..
Évösszefoglaló? – ezt a tömör, de kétségtelenül egyértelmű, mindössze egy szóból álló levelet kaptam a minap az egyik olvasótól. A blog műfaja szerintem nem alkalmas arra, hogy egy teljességre törekvő politikai elemzést adjon 2010-ről, ezért erre majd a hagyományos…..
"A magyarok nehézségeinek, súlyos problémáinak oka az, hogy tizenhét évvel a rendszerváltás után olyan új arisztokrácia jött létre, amely kiváltságokat követel magának, a nemzet többségének kárára." Orbán Viktor, 2007. április 4. Jól eltalált gondolat volt…..
Végre a minisztériumban is elkészült az az Excel-tábla, amelyik összevetette a kiadási és a bevételi oldalakat. Nem lesz 7%-os GDP-növekedés, túl nagy lesz a költségvetési lyuk, be kell valamivel tömni. A Véleményvezér általában rezignáltsággal veszi tudomásul a kormány…..
Kenedy1 2010.11.11 12:58:23