Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sziszifusz

0 bejegyzést írt és 256 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ott tartunk, hogy abban az országban, ahol a Fidesz kedvenc udvari kobzosának HELYTELENÜL titulált előadóművész és az Országgyűlés elnöke egyaránt azt vallja, hogy az asszony az otthon, gyerekszülve jó, és ne építgessen magának karriert, szóval abban az országban, ahol a partnerbántalmazás az…..
Sziszifusz 2016.06.27 21:11:39
Kevés dolog jellemzi jobban a mezei választópolgárt, mint az arányérzék döbbenetes, totális hiánya. Ilyen szellemi környezetben nyugodtan átírhatjuk a közkeletű mondást ("Csak nagyot érdemes hazudni"), így: csak nagyot érdemes lopni. Grafikonon ábrázoltuk a Fidesz elmúlt 6 évének néhány…..
Sziszifusz 2016.05.14 22:57:50
Nem az a baj, hogy az emberek nem akarnak vasárnap dolgozni. Én sem szerettem sose, de ez mégis ki a büdös szart érdekel rajtam kívül? Senkit. Jogomban áll olyan munkát választani, ahol nem kell ilyen tevékenységet végezni, mondjuk lehetek küldeménykézbesítő, és kelhetek reggel négykor, hogy…..
            Akarunk beszélni róla?           A Foundation for European Progressive Studies nevű szervezet közvélemény-kutatást tett közzé az Y-generáció (15-34 éves fiatalok) és a politika viszonyáról. A Magyarországra vonatkozó legfontosabb adat az, hogy azon fiatalok közül, akik egyáltalán…..
A múlt hét mással sem volt tele, mint azzal, hogy hány Tények- és egykori Napló-újságíró és tévés hagyja ott a TV2 hírszerkesztőségét, mert képtelenek együtt dolgozni azzal a Kökény-Szalai Viviennel, akit a pletykák szerint Habony Árpád ültetett a szerkesztőség nyakára. Igaz, ezek a tévések úgy…..
Képzeljük el Balogh Norbi helyzetét. Nem is olyan rég volt, amikor a cigánysorból Debrecenbe került. Most meg Palermo. Olaszország. Sőt, Szicília. Focizni ment. Havi 16.4 millió forintért. No de...Hiába tud labdát kezelni, cselezni, futni. Nem beszél olaszul. Nem beszél angolul. Nem tud…..
Sziszifusz 2016.01.19 21:32:47
@Punxsutawney Mormota: Ez spéci pont nem a magyar oktatás szégyene. A hollandok ab ovo értik a németet meg az angolt is minimálka tanulással, norvégoknál ugyanez. a csehek simán dumcsiznak az oroszokkal meg a lengyelekkel, de még a délszlávokkal is boldogulnak. latin nyelveknél ugyanez a helyzet, a románok megértetik magukat olaszországban.

Amúgy ennek a rendkívül szimpatikus Balogh srácnak, akinek nagyon-nagyon szívből drukkolok, azért is, hogy sikerüljön a futballistakarrier, meg azért is, hogy ne felejtse el, honnan jött... biztos volt még néhány bánata az életben azon kívül is, hogy megtanult-e angolul. Nem értem ezt a posztot.
A Solaris nyerte az M3 metrópótlására beszerzendő 75+75 darab komplett csuklós busz szállítására kiírt BKV tendert...
Ha majd egyszer emlékezni akarunk arra, hogy milyen volt az Orbán-éra, elővesszük ezt a posztot, hogy elrettenjünk és véletlenül se szépüljön meg a múlt. Pedig csak leültünk és összeszedtük az év legtipikusabb kormányzati húzásait és néhol az érintettek ezekre adott…..
Sziszifusz 2016.01.01 17:46:59
@Börtönbe most már a fideszesekkel!: Próbálj meg egy kicsit lehiggadni kérlek és a gyűlölködést felfüggeszteni. Nem tudom, fenti soraimból miért tűnik úgy, mintha Orbán óriási rajongója lennék, pont azt próbáltam hangsúlyozni, hogy nem érdemes fekete-fehérben gondokodni, mert van jó is meg rossz is, és ez a fajta obszcén és megalázónak szánt beszédmód ellehetetleníti a józan gondolkodást. Most mi derült ki rólad? Csak az, hogy az érzelmeid miatt képtelen vagy értelmezve olvasni, emellett pedig bántó módon személyeskedsz is. Többedszer járok már így, hogy leírom a véleményem, és megkapom, hogy Fidesznyik stb. vagyok. Egyszerűen nem értem, mi értelme van akkor az eszmecserének, Igaz mondjuk, hogy részedről erre nemigen tettél eddig kísérletet. Ez az elloptak x-et és visszacsepegtettek belőle x-y, ez akár a világegyetem megfejtése is lehetne konkrétumok nélkül. És ezzel nem legitimálni szeretném a korrupciót, csak beletörődtem abba, hogy a világ sora nehéz, és ez néha keserű érzéseket kelt bennünk.Még ha figyelsz, azt sem állítottam, hogy a kormányzaat em korrupt. Az, látni ilyen eseteket. Arra próbáltam felhívni a figyelmed, hogy a mérlegnek két serpenyője van. Nem sikerült, kiragadtál egy félmondatot és annak kapcsán elkezdtél alpári stílusban kötekedni. Miért?
Sziszifusz 2016.01.01 18:04:33
@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Hát az, hogy elégedett vagyok a kormányzás néhány alapirányával, és hogy elismerem az eredményeket, miközben látom, hogy milyen hibák és bűnök vannak, az nem egyenlő azzal, hogy fidesznyik vagyok. Szerintem érdemes disztingválni. A legrosszabb persze, hogy nem csak politikai alternatíva nincs, de értelmiségi mozgalom sem, amelyik alternatíváját tudná mutatni ennek, vagy esetleg felhívná a figyelmet a hibáira. Te hányszor olvasol olyan elemzéseket, amelyek pro-kontra körbejárnak egy-egy kérdést, legyen az migráció vagy költségvetés vagy adósságelengedés és -kezelés. Jó a bazár provokatív volt, de péel az önkik adósságátvállalása talán azért nem csak trükk, mert így likviditást nyertek, fejleszteni tudtak helyi szinten, részt tudtak venni az eu-s pályázatokon önrésszel. De mittomén, nem értek hozzá. Annyival viszont nem elégszme meg, hogy ez szart se ért mert csak könyvelési trükk volt. Olvasni szeretnék ilyenekről, ezer ilyen apró ügy van, 2000-ből egyhez ha véletlen értek, de képtelenség tájéékozódni róluk, mert mindenki csak mantrát fúj, hitvitákról olvashatok csak. Hát ez a fő bajom.
Sziszifusz 2016.01.01 21:26:36
@Börtönbe most már a fideszesekkel!: hát ha szerinted itt ennyi a hülye, akkor hajózz el a Levantére vagy Kelet-Indiába, vagy oda valahová, ahol ismeretlen emberek fölött kéklik a mennybolt.
Nagy leépítések történnek az MTVA-nál, aminek köszönhetően a közmédia megvált a Ridikül beszélgetős műsort is vezető Jakupcsek Gabriellától. A Blikk mai száma azt írja, hogy a műsorvezetőnő teljesen belebetegedett a hírbe és már a hangja is elment. Azt is elmondta a…..
Folytatódik a BKV buszépítési programja. Az eddigi tapasztalatok és az Euro VI-os motor beépítése miatt megújult buszt vettük alaposan szemügyre. A BKV, részegységekből leszállított, saját összeszerelési konstrukcióban újabb 18, opciósan további 32 darab buszt gyárthat. Az…..
Nőgyalázó rappert támogatott a Telekom címmel jelentetett meg cikket a kormánypárti Magyar Idők az Ákos-botránnyal kapcsolatban. A parádés eszmefuttatás lényege, hogy a Telekom Ákos előtt is támogatott szerintük nőgyalázó előadót, bezzeg az nem verte ki a biztosítékot.…..
Újabb írást kaptunk Egy Mezei Autóbuszvezetőtől. Hogyan látszanak a kerékpárosok egy busz volánja mögül? Oszlassunk el egy tévhitet: az autóbuszvezetők általánosságban nem utálják a kerékpárosokat. Azonban néha tényleg nagyon haragszanak rájuk. Nem, nem azért mert…..
Vitában már számos alkalommal hallottam azt idősebbektől - vagy legalábbis nálam idősebbtől -, hogy tiszteljem a korát. Ez a legnagyobb baromság, amit mondani tud. És egyben szegénységi bizonyítvány is. Nincs mit tisztelni valakinek a korán. Ez egy adottság. Ha valaki sokáig…..
Sziszifusz 2015.12.14 14:46:53
@FlybyWire: Én azért kicsit másképp látom. Azt is, ami versben van. Abban az van, hogy aki sokat élt, több tiszteletet érdemel, csak azért bizony, mert sokat élt. Kosztolányi nagy humanista volt, nagy emberbarát, aki nem a korszellemnek megfelelően automatikusan tisztelte az öreget, hanem meglátta benne azt, ami miatt tisztelnie kell. A tapasztalatot az életről, vagy ha úgy tetszik, a "többletszenvedést". Én merek tisztelni valakit azért, mert öreg. Többet látott, és ezt tisztelem. Minden embert tisztelek ember volta miatt, legalábbis próbálok (valójában nyilván gyarlóbb vagyok ennél :D), de az öreget öreg volta miatt IS tisztelem. Pluszba. :)
Sziszifusz 2015.12.14 14:51:11
@FlybyWire: Az elvárás szerintem is visszás. A szóvátétel még inkább. Eddig értek egyet a legtöbb posztolóval, veled is. Viszotn azt gondolom, hogy a tiszteletet nem kiérdemelni lehet, hanem megadni kell.
Sziszifusz 2015.12.14 15:04:34
@FlybyWire: A gyerekek ügyében teljesen egyetértek veled. Néha magamat is kapom azon, hogy egy gyerekkel, fiatallal sokkal többet megengedek magamnak, mint egy idősebb emberrel. Nagy tudatosságot igényel. Csak a gyerekek tiszteletét nagyon-nagyon sokan félreértik szerintem. Jár nekik a tisztességes szó, a tisztességes elbánás úgy mint minden más embernek. pont úgy. De nem jár nekik az, amit sok-sok szülőn látok magam körül (én nem vagyok az), hogy sóhajtanak egyet, és teljesül kívánságuk, ők irányítják a szülők életét. Aztán kamaszkorban már másokét is szeretnék, és jönnek az iskolai konfliktusok stb. Az ilyen szülő tisztelni szeretné a gyerekét, de nem tiszteli, mert nem adja meg neki azt, amire egy gyereknek szüksége lehet, a szerető gondoskodást, a határokat, az tisztelettel teli irányítást.
Számok: évi 10 milliárd euró (a GDP 10%-a) hiányzik a magyar gazdaságból, amit 7 milliárdot meghaladó értékben külföldi magyarok és idegen országok adófizetői pótolnak, és további 3 milliárdra volna szükség ahhoz, hogy legalább a gyerekeink életében beérjük az EU…..
           Közpénzt ekkora hülyeségre régen költöttek, írnám, ha nem tudnám, hogy dehogynem. Rajcsányi Gellért ma elmagyarázta, hogy hála annak, hogy Orbán Gazda nem engedi be ide a muszlinyokat, a mohamedáncokat, iszlamócákat, Magyarország lesz a béka szigete, ahová…..
A legszebb az egészben az, hogy saját maguk is elismerik, hogy direkt félrevezetik a népet, és értelmezhetetlen adatokat közölnek: a Facebookon kb 13:00-kor kirakott közleményben még az szerepel, hogy Történelmi nézőszámot hozott a történelmi mérkőzés  Az M4 Sport a…..
Sziszifusz 2015.11.16 15:19:54
@sixx: Barátom?
Lehet, hogy csak az a kérdés, ki merrefelé béget. Összekeverted a szezont a fazonnal, nem mondtam, hogy nincs igazad, csak hogy ez kicsinyes. És ez arra enged engem következtetni, hogy elfogult vagy. Az általad mindig kiemelt szeretettel emlegetett RTL szintén manipulatív, csak kicsit ügyesebben. Jókat kacarásztam, hogy mikor benyomták az adót, hirtelen kormányellenes lett a híradó, majd megint visszavettek némileg a megegyezés után. Ez lenne a független újságírás? Számomra ez ugyanúgy bégetés, csak persze kicsit ügyesebben álcázva.
Sziszifusz 2015.11.16 15:32:33
@sixx: Hát, te tudod. Nem olvasok el persze mindent, amit írsz, de az utóbbi időben az MTVA-fika azért eléggé dominált. Bár lehet, hogy be tudod bizonyítani, hogy tévedek benne. Én úgy vagyok vele, hogy -- és lehet birkázni -- hogy ezt az eddigi hatalom is tolta (Napkeltére gondolok), csak, mint minden egyebet, kisebb dimenziókban. Most tanulnak, és ha meglesz a hatalmuk, ugyanezt fogják csinálni, hiszen bevált. Ez a politika természete. Vannak, akik szét tudják szűrni az m1 hírfolyamból a propagandát és a hírt, bár ez kétségkívül nehéz feladat. De tudsz mutatni olyan hírforrást, amelyik esetében nem az? Leleplezni az egyiket szép feladat, de kár úgy tenni közben, mintha a másik jobb lenne. És hát én az indexet is beleértem mindebbe, de ebben nyilván nem fogunk egyetérteni.
Sziszifusz 2015.11.16 15:34:06
@sixx: ehhez képest elég nehezen tűröd a kritikát. De örülök, hogy mégis jól vagy.
Mindenki sokat találkozik pedagógusokkal tanárokkal, először munkadarabként, utána pedig egy másik munkadarab egyik szülőjeként. Azt megértem, hogy egy nagyobb társaság életének szervezésekor nem lehet mindenkire tekintettel lenni, így például egy szülői értekezlet…..
Talán emlékszik mindenki arra a kiszivárgott köztévés belsős utasításra, amely szerint nem lehet menekült gyereket mutatni a híradóban. A tiltásnak ezennel biztosan vége, az M1 most már bátran mutat fiatal migránsokat. De még hogy! Reggel többször is leadták, a honlapra pedig…..
Mi, magyarok azt hisszük, hogy csak nekünk vannak évszázadok óta húzódó nemzeti problémáink. Pedig dehogy, minden nép küzd a sajátosan rá jellemző össznépi traumával. A németek is, és most nem a holokauszt miatti vezeklésekre gondolok, az csak következmény. Ha megnézzük a…..
Ennek a Kormánynak lételeme a médiahack. Különösen nyáron. Most éppen Balog Zoltán közölte a kánikulában tikkadozó néppel, hogy ő bevezetné a mindennapos énekórát.…..
Sziszifusz 2015.08.17 21:50:48
@ózdi cigány: A kötelező mindennapi énekóra nyilvánvalóan valóságtól elrugaszkodott ötlet, és ahogy remek blogistánk is tudja, csak gumicsont. De tudod, van ez a művészet, amibe a zene is beletartozik, és ez bizony életminőséget ad, nem csak puszta megélhetést. Jó dolog. A népdalokat ekézni a politikus véleményének kommentálása helyett, ez nem tetszett nekem.
Végre megszületett az eredmény a Budapesti Közlekedési Vállalat rendelkezésre tartási tenderén. Így újabb hetven korszerű autóbusz érkezik hamarosan a fővárosba.   Tavaly októberben tette közzé részvételi felhívását a BKV 17 plusz három opciós, szóló dízel, valamint…..
Bakizni emberi dolog, bénázni is, a technikának meg megvan a maga ördöge, mint tudjuk, de mindez így egyszerre sem menti az M4 Sport tévé (mostantól: Nemzeti Sportadó) első hetét, mert ha már 5,4 milliárd forintot rászántak egy tévéadó indulására, akkor legalább ésszel…..
A múlt héten megkezdett 1955-ös magyar járműipari sétánkat ma folytatjuk. Látogatás a Ganz gyárban, ahol a "Világhírű magyar motorvonatok" készülnek..