Regisztráció Blogot indítok
Adatok
youkai

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kapanyél Apróságok 2012.01.19 08:30:00
Ha megkérdeznénk járókelőket, hogy mondjanak egy nagyon apró madarat, akkor nagy eséllyel a legtöbben a kolibrit fogják említeni. Pedig a valóság az, hogy a kolibrikhez több száz faj tartozik, és van néhány fajuk, amelyek nem is mondhatók a maguk 20 grammjával nagyon aprónak.…..
Kapanyél Trükkös gyomok 5. 2011.10.21 08:30:00
A tolvaj fagyöngyŐszi gyomsorozatunk záró részében a fán lakó élősködőket tárgyaljuk. Már az előző részek egy-egy növénye is kiverte a biztosítékot néhány kertbarátunknál. Többek ugyanis a hivatalos nomenklatúra szerinti gyomot szívesen látják kertjükben. Így volt…..
(Nem tudja, mi az a PPO-botrány meg tömeges lehúzás? Itt az első Index-cikk, itt az első Homár-poszt, itt meg a második a legfrissebb információkkal, végül a legutóbbi itt olvasható.) Olyan tömegben érkeznek a feljelentések a rendőrségre minden idők talán legnagyobb magyar…..
youkai 2010.01.12 17:53:01
Némi technikai információ: az OTP webshop fejlesztői csomagot
az alábbi teljesen publikus oldalról lehet elérni:

www.otpbank.hu/portal/hu/KNV/Egyeb/Kartyaelfogadas/webshop

A csomag tartalmazza a dokumentációt, ami elmeséli a kétszereplős fizetés
módját:

Az Internetes vásárlás során kétfajta fizetési mód lehetséges: a háromszereplős (shop-, bank- és vevő oldal) és a kétszereplős (shop- és bank oldal) módot. A kettő között az a különbség, hogy a kétszereplősnél a shop-vevő interakció a shop saját (nem feltétlenül Internetes) felületén történik, így a Bank már kész tranzakciót kap. A háromszereplős esetnél a vevő-interakció a bank által biztosított Internetes (böngészős) felületen megy végbe, azaz a shop és a vevő által megadott adatokból együttesen állnak elő a tranzakció adatai. A kétszereplős fizetési mód esetén a vevők kártya-adatai fizikailag a shop-nál tárolódnak (illetve rajta jutnak keresztül), ezért az OTP Bank biztonsági okokból nem támogatja!

A kétszereplős mód kényelmes lehet többek között akkor, ha pl. rendszeresen teljesülő kártyás fizetési megbízásokat kell indítani, esetleg a vevő jelenléte nélkül. Ekkor a vevő, aki adott esetben megbízik a shop-ban, kártya-adatait korábban megadta számára és felhatalmazást adott a többszöri fizetés (pl. valamilyen folyamatosan igénybe vett szolgáltatás periodikus kifizetése céljából) lebonyolítására. Ilyen fizetési mód mellett azonban a bankkártyák adatai tárolódnak a shop rendszerében, de legalábbis átmennek azon. Egy, a shop rendszere ellen végrehajtott, sikeres támadáskor illetéktelen kezekbe kerülő adatok nemcsak a shop (és persze a vevők) számára jelentenek kellemetlenséget, hanem a nemzetközi kártyatársaságok a visszaélések érezhető növekedése esetén globális szankciókat hozhatnak. Ezért a kétszereplős fizetési mód alkalmazhatóságában a Bank és az adott shop üzemeltetője egyedileg állapodik meg.
A PPO-botrány egyik kulcskérdése, hogy értesítette-e a netes kereskedő cég az ügyfeleit, hogy addig ingyenes szolgáltatása 2009 novemberétől fizetős, és aki 2009 végéig nem száll ki, annak minimum 2490 forintot levesznek a számlájáról. Ádám friss levele azonban egy új vonalat…..
youkai 2010.01.12 13:02:23
@wiener: nem vagyok jós, de ez a balhé már január elején kezdett kibontakozni. Mivel a weboldal azt állította, hogy nem kell fizetnem, egyértelmű leiratkozási lehetőség meg nem volt, nyomtam egy printscreen-t, hátha később jól jön. Jól jött.

És persze egy ilyen kép nem hiteles, de nincs digitális aláírásom, amivel azzá tehettem volna :(

Ádám