Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aranylövés

17 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta tervezgetem, hogy a demokráciáról szóló posztom folytatásaként és kiegészítéseként újra a szabadságjogokról fogok írni, ezúttal kicsit más formában. Csak magában a szólásszabadság témájának boncolgatása felvett ezernyi kérdést, rengeteg vitát mind az elméleti elgondolással, mind a gyakorlati…..
  Hogyan lesz pénze a városnak, hogyan tudunk majd pénzt szerezni Orbántól? Ez egy jogos kérdés, amire nincs egyszerű válasz. Mi úgy látjuk, hogy nagyjából három koncepció versenyzik egymással. Az első Tarlósé, aki Orbán embere, ennek minden előnyével és hátrányával. Az ő főpolgármestersége alatt a…..
  Závecz Tibor az elmúlt hónapokban többet szerepelt az ellenzéki sajtóban, mint Puzsér és a Sétáló Budapest programja. Závecz Tibor az elemzői, kutatói szerepet nem tisztelve, "Puzsér-problémáról" beszél egy nyilvános fórumon. Egy évvel a választás előtt nem trendekről beszél, nem trendeket…..
  Alternatív történelemóra Magyarországon, 2019: "Tudjátok gyerekek, mára már feledésbe merült a neve, de élt akkoriban egy gróf, bizonyos Széchenyi István. A Helytartótanács 1836-ban kiírta a választást Pest-Buda polgármesteri székéért, ezen indult ez a Széchenyi. A terve az volt, hogy állandó…..
    A lakhatási válságra válaszokat találni az egyik legfontosabb feladatunk. Ez egy olyan problémahalmaz, ami a legszegényebbektől a középosztályig mindenkit sújt, ezért a mindenkori városvezetésnek alapvető kötelessége az aktív, cselekvő szerepvállalás. Sajnos, az elmúlt harminc év ezzel szemben…..
Gréczy Zsolt, az úgynevezett Demokratikus Koalíció úgynevezett politikusa, mindhárom Fidesz-kétharmad tevékeny résztvevője mindent elkövet azért, hogy az előválasztás második fordulója elmaradjon. Kijelentette, hogy „nincs olyan opció”, hogy Puzsér Róbert legyőzze Karácsony Gergelyt az előválasztás…..
Csodálkozom, hogy meghívtak, nem is tudom, hogy kerülök ide – kezdte Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt a köztévé Ma Reggel c. műsorában. Öt forintért megmondom. (Infláció volt/van.) Vannak, akiket zsarolnak, vannak, akiket fizetnek és vannak a hasznos hülyék. Puzsér talán a 43. átmeneti hasznos…..
aranylövés 2018.11.10 04:15:59
@HaFr: Azért kellett volna behívniuk, mert Fábry Sándor meghívta a műsorába. Fárby Sándor akit ön bizonyára szintén hasznos hülyének tart.
A hagyományos pártok és a politikai igazságra való törekvés halálával, amiből még le se vontuk a konzekvenciákat, az újabb kanyarban a politikai idiotizmust avatja a populizmus kihívójává egy Puzsér nevű ember. Ami még szebbé teszi a gesztust, hogy maga a jelölt sem tekinti magát esélyesnek, tehát…..
Geo Puzsér úr segget nyal 2016.03.11 17:56:06
Hangzatos cím:  A pszichopaták betörése   - lám, az mno is kritizálja a politikai elitet. Nem tudom megítélni, a szerző nem szenved-e a címben lévő zavarban, de azt tudom, hogy politikusoknak elég könnyen osztogatják ezt a jelzőt. Ami igazán gyanús: A pszichopaták első betörési kísérlete a hazai…..
Puzsér Róbert a napokban interjút adott a Demokrata egyik munkatársának. A beszélgetés leközlését Bencsik András, a lap főszerkesztője megtiltotta, ő viszont kitette a Facebook-falára. Szerintünk Puzsérnak jó pár dologban nincs igaza, ugyanakkor ma, 2014-ben azon fájdalmasan…..
aranylövés 2014.01.27 23:51:02
@liebend: A Demokrata interjút kér valakitől. Az válaszol, vélhetően a családjától vagy a munkájától veszi el ezzel időt. Erre nem hozzák le a cikket, mert a benne foglalt vélemény nem egyezik az interjút készítő lap szándékával.

Ez vegytiszta cenzúra. Senki nem kényszerítette a Demokratát, h Puzsértól interjút kérjen. De ha már megkérdezik a véleményét, akkor ez a legaljasabb, legsötétebb komcsi tempó.
  " Az izlandi politikusok nem csak visszahívhatóak, de a telefonkönyvben is benne vannak" az igazi kultúrának ingyen kell lennie, mert olyan kevés rá amúgyis a kereslet    Én hiszek abban, hogy a politikust visszahívhatóvá kell tenni, és abban is, hogy a rendőrkapitányokat…..
aranylövés 2013.11.01 14:41:23
@tesz-vesz: önmagában a két ciklus nem garantál még semmit. kellenek még más biztosítékok is az biztos. Visszahívhatóság helyett pl. netes népszavazások stb. stb. és az is igaz, h a politika és az üzlet közé falat kell húzni. A két ciklus nem csodaszer, de szerintem egy szükséges és fontos lépés egy normálisabb világ felé. A visszahívhatóságot ezzel szemben egy olyan intézménynek látom, amit a reformkortól kezdve a kisgazdákon át a globkrit értelmiségig mindenki hypeolt, de soha nem működött, mert egész egyszerűen abból indul ki, h a politikai mandátum megszerzésekor 100%os informáltsággal, a későbbiekben 0%-os kompromisszumkészséggel és a ciklus alatt változatlan gazdasági, politikai adottságokkal lehet számolni. Ebből pedig egyik sem megvalósítható.
Négymillió-kettőszázról fölment hétmillió-hatszázra? Fölmehetett volna hetvenhatmillióra vagy hétszázhatvanmillióra is, pont ugyanennyit tehetnétek ellene, ők meg pont ugyanígy röhögnének a képetekbe. Nem is a Jáksóé még a frekvencia! Sőt, a tévészékház se! Hát mit…..
Nem foglalunk állást se pro, se kontra, de mivel a Facebook-on amúgy eléggé aktív Tvrtko mondanivalója némileg blogunk profiljába vág, ezért a Puzsérnak címzett levelét szó szerint közöljük. (Forrás: Vujity Tvrtko official.) Képkocka a közmédia horvát nyelvű nemzetiségi…..
A szörnyállam felfalja gyermekeit. Ákos, nemzedékének legjelesebbje, aki a Kossuth-díj és néhány zsíros állami megrendelés viszonzása gyanánt bármikor készséggel visszaveri a fényt a miniszterelnök környezetében - ha nem is személyes élmény alapján, de láthatóan -,…..
aranylövés 2013.05.30 18:01:21
@cozumel: ne tegyünk már úgy, mintha ennek a kormánynak a népszerűsége nem abból származna, h kilóra megveszik a nyugdíjasokat. Nem Puzsér állítja szembe a nyugdíjasokat hanem az a fideszes (és szocialista) politika, ami mindenáron megvédi a nyugdíjas előjogokat, akár annak az árán is, h tönkremegy az ország.

Ákos pedig jól szemlélteti, hogy a nyugdíjasok felvásárlását kiegészíti egy botrányosan korrupt működés, amivel az embereiket jutalmazás. Ahogy a szocik tették.
Azzal kell szembesülnöm, hogy amikor az Átlátszó Oknyomozó Újságíró Központ szeretné megtudni, hogy az MTVA mennyit fizetett ki Kovács Ákosnak háromszázhúsz rádiós szignálért, akkor a közhivatal megtagadja az adatszolgáltatást, Ákos pedig úgy hallgat, mintha a karthauzi…..
aranylövés 2013.05.01 14:59:40
A Fent és Lent blog Dr. Bibó című sorozata jelentkezik. Kígyónak lábsó, magyaroknak offshore. Nyáron jól meglepett minket Dr.Bibó, amikor a csajokról beszélt nekünk - persze a maga módján -, de azért most is sikerült egy pillanatra sokkolnia a blog szerkesztőségének tagjait,…..
Puzsér Róbert főállású idegbeteg, tényleg az a munkája, hogy vöröslő ütőérrel ordibáljon, de olyan intenzitással, hogy a nagymamák már ne is arra figyeljenek, hogy mit mond, hanem, hogy gyere már be Gézu, ez mindjárt itt kap nekem szívinfarktust. Ez egy tehetségkutatóban még…..
ZSŰRITAG BLOG No copy/paste! 2012.05.30 06:30:00
Elegem van abból, hogy az eredetiség, a hozzáadott érték, az autonóm művész vagy az egyediség fogalmai lassan szitokszóvá válnak azok körében, akik a hazai tömegkultúra stratégiai pontjain terpeszkednek. Elegem van abból, hogy a szolgai másolásnak, az angolszász…..
aranylövés 2012.05.30 10:59:06
@DIODORO: semmi köze a csávónak a Megához.
aranylövés 2012.05.30 14:30:13
@vitaygeorgina: az pedig, h a Quantum addig jutott ameddig az nem kis részben Puzsér érdeme. Már csak ezért is érdemes volt elvállalnia a zsűrizést.
aranylövés 2012.04.17 13:04:11
@Lábszár Ervin: emlékeim szerint azzal érveltek, h azért kevés az államtitkár helyettesi fizetés, mert nem jár ezzel szolgálati kocsi + lakás.
Az pedig, h a "mellékesek" rendszerét próbálták megtartani (ami azt jelenti, h a képviselőség kvázi másodállás) a jelenlegi juttatások mellett, elképesztő pofátlanság. 2000 éve nem egy Júdást, de egy komplett frakciót lehetett volna venni a magyar kereszténydemokratákból.
Rengetegen kérték számon rajtam az utóbbi napokban személyes és elektronikus vonalon egyaránt azt a nemet, amit Mészáros János Elek produkciójára adtam. A kedves agrármérnök mackót mindenki következetesen parasztembernek nevezi: "Olyan szépen énekelt az a parasztember! Hát…..
aranylövés 2012.03.22 21:23:43
@Dr Gregory House: Írt egy könyvet. Olvastad? Volt egy halom rádióműsora. Hallgattad? Telt házas performanszokat tart a Corvinban. Voltál ott? Vannak zenéi, kisfilmjei, egy halom írása, publicisztikája. Ismered ezeket?

Te baszod mit tettél le az asztalra? Honnan van akkora pofád, h vmi olyasminek a minőségét kritizálod amiről egy hangyafasznyit sem tudsz?

Egyébként pedig a Puzsér azért ül ott a zsűriben, mert az RTL felkérte. Pont akkora a legitimitása mint a műsor világosítójának, rendezőjének és a többi zsűritagnak. Ha egyszer Te is csinálsz egy tehetségkutatót, akkor javaslom ne hívjad meg a Puzsért.
aranylövés 2012.03.22 22:05:47
@öregmogyi: szerintem vannak a csávónak értékes gondolatai (és súlyos tévedései is), de mindkét dolgot baromi szórakoztatóan kommunikálja, amíg az ember bele nem fásul az üvöltözésébe...:)

A batman dologban pedig egyrészt felkészületlen volt, másrészt viszont baromira igaza volt. És valójában nem a felkészületlensége csapta ki a biztosítékot, hanem az, h szájára vette ezt a bugyuta mítoszt.
Egy nagyon kedves és rendkívül felháborodott olvasónk hívta fel figyelmünket az alábbi riportra, amiben a Mokka két műsorvezetője és egy filmszakértő cseveg Chris Nolan harmadik Batman-filmjéről. Amikor felvezetésként bejátszották a Batman: Arkham City című videójáték…..
aranylövés 2011.02.20 00:28:14
@Rorschach: a Puzsér nem nevezi magát kritikusnak, amennyire tudom. Bár szerintem ezek mögött a szavak mögött nincs valós tartalom. És lehet vki kritikusként jó vagy rossz, önmagában ez a szó semmifajta minőséget nem takar. Sixx pl. micsoda?

"Én speciel jót röhögtem rajta,"

Én is. És szerintem ez nem kevés.

"gyakorlatilag nem derült ki a filmről, hogy az most miért is szar."

szerintem ennyi időben miközben egy csomó kérdésre kell reflektálni, ez nem feltétlen reális elvárás.

"Érzelmi alapú kritikának nem sok értelme van,"

Ezt másképp gondoljuk. Szerintem ennek is van helye. Pont ezért röhögünk rajta, pont ez mozgat be egy csomó indulatot és intellektust. A Puzsér számára a film nem "szakma" hanem érzelmi kérdés, rajongás. Ő egy jól kommunikáló, értelmes szurkoló. Nem a mesteredző aki a mágnestábla előtt produkálja magát, hanem az a csávó aki bemozgat, aki átélhetővé teszi. És mindkettőre szükség van. Csak az utóbbi a hiánycikk...
aranylövés 2011.02.20 01:32:22
@fff: milyen valótlanságot? a TV2 állított valótlanságot, a Puzsér elmondta a maga egyébként megosztó és baromi szubjektív véleményét.

"Mert Puzsér sem azt tette? :)"

Nem, egy pillanatra sem. De amíg egy db. Puzsér pofázik és magyaráz a stúdióban, addig az vicces és érdekes. Ha viszont 50 teszi ugyanezt, akkor az követhetetlen ordibálás és gyalázkodás.:)
aranylövés 2011.02.21 00:11:43
@fff: azt mondta, h a siker mértékét befolyásolta Ledger halála. Ebben igaza volt.

Joker kapcsán is volt igazság abban amit Puizsér mondott. Idézek egy előző kommentből:

"9:15 „Joker paranoid skizofrénekkel akarja kirabolni a bankot.”

Ez egy közepesen enyhe tárgyi tévedés, és ha jobban végiggondoljuk, ellenérvnek nem is olyan szörnyű. Ugyanis, bár a bankrablási jelenetben ép elméjű emberek rabolják ki a bankot (és ölik meg egymást, hogy nagyobb rész jusson nekik a pénzből), de tény, hogy Joker paranoid skizofrénekkel is dolgoztat, hogy ne tudjon hozzá eljutni Batman, mert ezekből a csávókból nem lehet semmi információt kiszedni (Harvey Dent el is fog egy skizofrént, és próbálja is meggyötörni, de természetesen nem jár sikerrel.) Tény, hogy a Sötét lovaggal kapcsolatos egyik legkomolyabb probléma, hogy Joker túl ügyes, és túl sokszor van szerencséje, valóban előfordulhatna, hogy a bankban agyonlövik a film elején vagy pl. a skizofrén, akinek fegyvert ad a kezébe, egyszerűen agyonlövi, mert rózsaszín elefántot lát benne.. ezen pl. lehetne értelmesen vitatkozni, hogy az esetlegesség ront-e a film színvonalán."
 Tegnap nézegettem a használtautók hirdetéseit. El kéne passzolni a verdám, ennek okán próbáltam kideríteni, mennyit is kóstál a piacon. Nagyjából egy gurigát ér. Pont ennyi van a magánnyugdíj-számlámon. Elviszi az Orbán az autómat? El, baszd meg.Persze, még mindig jobb,…..
aranylövés 2010.11.25 17:41:55
Aranylövés Konzervatórium 2009.08.21 04:12:00
Olvasom ezt az írást és azon gondolkodom, hogy vajon ünneplésre okot adó tény, hogy vagyunk? A H1N1 vírus bizonyára megünnepelné létezését, ahogy a pandák is bulit csapnak száz év múlva, ha túlélik az olajkorszakot. De az ember több mint vegytiszta darwinizmus. És a magyarság…..